בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת – בלי קמח, בלי הקצפות ומ-5 מצרכים

עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת – בלי קמח, בלי הקצפות ומ-5 מצרכים

מאת רחלי קרוט
עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום: אפיק גבאי

אין אין, אני כל כך מתרגשת מביס טעים. מרגע קטן שמשהו עושה לי מתוק בבטן.

ואני עוד יותר מתרגשת שלוקח דקה להכין את המשהו הזה. שאין הקצפות וכלים מיותרים בכיור, שצריך רק 5 מצרכים כדי שזה יהיה מוכן. והמחמאות? גדולות בהרבה מההשקעה.

העוגה שלפניכם היא השידוך המושלם בין גבינה לשוקולד. יש לה מרקם שמזכיר בראוניז – דחוס, עשיר, שוקולדי. ועדיין יש בה חמיצות ועדינות של גבינה.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי

גבינה, שוקולד, ביצים וסוכר ויש לכם עוגה לתפארת. צילום אפיק גבאי

בגלל העובדה שהיא מאוד עשירה ודחוסה אני אוהבת להגיש אותה עם הרבה מאוד קצפת, אפשר אפילו לא ממותקת, שממש מאזנת את הביס ובואו נודה על האמת גם מייפה מאוד את העוגה ומוסיפה לה טונות של רושם.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי

קצת סוכר, ערבוב קצר ואוטוטו זה בתנור. צילום אפיק גבאי

ביום הצילומים לחוברת שבועות של השף הלבן, אז הכנתי אותה לצילומים (חכו חכו בקרוב החוברת תצורף לעיתונים ותוכלו לראות אותה שם במלוא תפארתה) היא התחסלה ראשונה, הרבה לפני שהגיע האוכל המלוח. כי בנינו, הכי כיף להתחיל את הבוקר עם עוגה.

אמאל'ההההה זה עושה לי חשק להכין שוב! צילם וזלל איתי: אפיק גבאי

אמאל'ההההה זה עושה לי חשק להכין שוב! צילם וזלל איתי: אפיק גבאי

שימו לב שאפשר להכין את העוגה גם עם גבינה לבנה 9% שמפיקה עוגה קצת יותר רכה ויותר עדינה וטיפל'ה יותר חמצמצה מהגבינה.

כך או כך, הכי חשוב לתת לעוגה לבלות במקרר לילה כדי להתייצב ולא לשכוח לצלם ולשלוח לי איך יצא <3 אתם כבר חברים שלי באינסטגרם נכון?

חג שבועות שמח חברים.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי

הוריקן של גבינה ושוקולד. צילום: אפיק גבאי

כמה דגשים חשובים לפני שמתחילים
– ממש חשוב שהגבינה תהיה בטמפרטורת החדר אחרת היא קשה ובעייתי לטורף אותה בלי שיהיו גושים ובלי שהיא תתייצב ביחד עם השוקולד בערבוב. אז פשוט תוציאו אותה מהמקרר חצי שעה קודם.
– איך עושים תלתלי שוקולד? מגרדים על הצד של טבלת השוקולד עם קולפן של ירקות וחשוב מאוד שהשוקולד יהיה בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר אחרת יצאו לכם שבבי שוקולד ולא סלסולים מגניבים.
– אפשר גם 300 גרם שוקולד, כדי לא לפתוח חבילה חדשה, אבל אל תגלו 🙂
– אל תפספסו: מתכון מושלם לשבועות – פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי

שימו מלא קצפת. מלא מלא. צילום: אפיק גבאי

עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת

מצרכים לעוגה (תבנית בקוטר 20 או 22 ס"מ):
350 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או קצוץ גס
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16% – בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
2 כפות קורנפלור

לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד בתוך קערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים כמה דקות על השיש.
– בקערה גדולה טורפים גבינה (חשוב שתהיה בטמפרטורת החדר) סוכר וקורנפלור עד שאין גושים והגבינה חלקה.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים בעדינות עד שהבלילה בצבע אחיד.
– מעבירים לתבנית עגולה משומנת, עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט ומבריק אבל יציב.
– מצננים במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
– מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל עד לקבלת קצפת יציבה ומניחים הר של קצפת מעל העוגה.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום: אפיק גבאי

עוגת גבינה ושוקולד עם מלאאאא קצפת. צילום: אפיק גבאי

הערות
– ניתן להחליף את הגבינה גם בגבינה רזה יותר כמו גבינה לבנה 9% וכמובן שגם 25% תעבוד אבל היא יותר שמנמנה ? אם ממירים לגבינה לבנה 9% חשוב להוסיף עוד כפית קורנפלור לתערובת.
– רוצים לשדרג? מצפים את העוגה, לפני הוספת הקצפת, ברוטב שוקולד שמכינים מ-100 גרם שוקולד מריר או חלב ו-100 מ"ל שמנת מתוקה שממיסים ביחד עד שנוצר רוטב שוקולד. אמאל'ה, איך לא עשיתי את זה. טוב, רצה להכין שוב.

אולי יעניין אותך

37 תגובות

ענבל 20 במאי 2019 - 16:25

הייי, העוגה נראית מצוין! בא לי לעשות חזרה גנרלית לפני החג(:

כתבת שאפשר להמיר לגבינה 9%.
השאלה אם אפשר להמיר גבינה אחת לגבינה לבנה ואחת להשאיר את הגבינת שמנת? או שאם שיניתי 1 אז צריך לשנות את שתיהן?
וגם כתבת שאם משתמשים בגבינה לבנה להוסיף עוד כפית קורנפלור, אז אם משתמשים רק ב1?

תודה 🙂

השב
נופר 22 ביוני 2019 - 20:47

היי, העוגה נראית מעולה!
נראה לך שאפשר להחליף במסקרפונה? (יש לי המון שאריות מסקרפונה משבועות)

השב
מור 20 במאי 2019 - 17:57

היי
ישרוד נסיעה של שעה וחצי?

השב
Noa Druker 21 במאי 2019 - 0:24

מצאתי את העוגה המושלמת תודה!!!!

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:40

מקסימה שאת! <3

השב
אלונה 21 במאי 2019 - 10:25

ראיתי שיצא עכשיו קצפת של מילקי להכנה בבית. נראה לך זה יכול לשדרג ולעשות "אפקט מילקי" עם השוקולד למטה ?

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:39

כן <3 רעיון מושלם

השב
גלית 21 במאי 2019 - 11:48

האם אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינת קרם סויה או אחרת, לנמנעים ממוצרי חלב בקר?

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:39

בהחלט <3

השב
ליאור 22 במאי 2019 - 12:09

היי 🙂
אמרת שאפשר להכין עם גבינה לבנה 9 אחוז, וכתבת להוסיף כפית קורנפלור. האם כפית זה אם החלפתי את כל הכמות? יש דרך לדעת תוך כדי הכנה ולפני הכנסה לתנור כמה צריך עוד להוסיף?

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:39

כפית אחת אם החלפת הכל. תכלס טוב להוסיף כפית בכל מקרה אז אל דאגה אם החלפת רק חצי גבינה ועדיין שמת כפית.

השב
נטלי 22 במאי 2019 - 12:37

עוגה מושלמת וצילומים הורסים ♥ מתה על שוקולד וגבינה יחד.

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:38

כפרות עליך <3

השב
ניצן 23 במאי 2019 - 14:46

היי!
בדיוק בדרך להכין… האם אפשר לאכול כבר באותו יום או שחייב לילה במקרר?
תודה!

השב
לירון 23 במאי 2019 - 17:39

היי,
הכנתי עכשיו את העוגה בתבנית 22 והיא יצאה ממש נמוכה..
יכול להיות כי הוספתי את 2 הביצים ביחד ולא בנפרד?
ובאיזה שלב לשים את הרוטב שוקולד? לפני קירור?
תודה רבה 🙂

השב
ניצן 24 במאי 2019 - 10:06

גם אצלי יצאה ממש נמוכה…

השב
שרית 26 במאי 2019 - 15:26

הי רחלי
האם השוקולד יכול להיות 60 אחוז קקאו או עדיף פחות?
אפשר להחליף את גבינת השמנת במסקרפונה?
תודה

השב
בר 31 במאי 2019 - 15:58

היי רחלי,
האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?

השב
רחלי קרוט 1 ביוני 2019 - 19:16

עדיף להחליף חצי

השב
אילנית כהן 2 ביוני 2019 - 17:46

היי , פחות אוהבת קצפת
אפשר לשים רוטב מעל העוגה? יש לך תחליף לקצפת?

השב
רחלי קרוט 3 ביוני 2019 - 8:10

אפשר לשים קרם פרש אבל באמת שצריך פה איזה משהו עדין גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם כדי לעדן את העוגה.

השב
שילה 3 ביוני 2019 - 12:01

היי,
נראה לך שאפשר להוזסיף לה תחתית ביסקוויטים כמו בעוגת גבינה קלאסית?

השב
אירית 7 ביוני 2019 - 15:32

היי, את הקצפת להכין לפני ההגשה או שאפשר להשאיר לילה במקרר כבר עם הקצפת? תודה!

השב
מיכל 16 ביוני 2019 - 14:42

היי, הכנתי לשבועות ויצא ממש נהדר. טעים והכי קל שיש… תודה לך

השב
גילי 11 בספטמבר 2020 - 18:29

היי מיכל- עם איזה שוקולד הכנת את העוגה? מריר רגיל של עלית או איכותי יותר עם יותר אחוזי קקאו?

השב
Hadar 1 ביולי 2019 - 15:39

הי,
העוגה טעימה בטירוף .
חשבתי לשדרג אותה קצת ולהוסיף תחתית קראנץ, לדעתך יכול להתאים פה? אם כן , יש לך אולי מתכון לתחתית כזו?
תודה ?

השב
גל 5 בספטמבר 2019 - 9:57

היי רחלי, אם אני רוצה להכין עוגה בתבנית קוטר 28, מה היחסים? כמות וחצי / כמות כפולה?

השב
יפית 13 בספטמבר 2019 - 13:30

הי רחלי, מה קורה אם במקום לילה במקרר אני אשים כמה שעות במקפיא? אין לי זמן וממש בא לי עליה

השב
שושן 5 במאי 2020 - 18:55

אפשר לוותר על הסוכר?

השב
ליאת 28 במאי 2020 - 7:27

היי רחלי! העוגה נראית מדהימה! זה חובה להשאיר לילה במקרר או יספיק חצי יום/זמן במקפיא? שוקלת לעשות אותה להערב… תודה וחג שמח!

השב
אמונה 15 ביוני 2020 - 22:03

עוגה מאוד מיוחדת בטעמה. השילוב של הגבינה החמצמץ עם השוקולד. נהנתי מאוד ובגלל שהיא מאוד עשירה הספיק לי מעט ממנה- בשונה מבעלי שטרף אותה די מהר. נהנות מהמתכונים שלא עמוסים במצרכים והכנה ויוצאים נפלאים, תודה!

השב
נטלי 31 ביולי 2020 - 15:27

היי רחלי, האם מגישים את העוגה קרה? או לאחר לילה במקרר מוציאים החוצה לטמפ חדר?

השב
מאי 15 בינואר 2021 - 9:40

היי 🙂 יש אפשרות להמיר את הסוכר בסירופ מייפל או אגבה?
זה ישפיע על המרקם של העוגה?

**הכנתי אותה פעמיים ולא האמנתי שהידיים שלי יצרו עוגה כלכך טעימה!
חשבתי לנסות להפוך אותה ל"טובה" יותר 😉

השב
עדי 4 בספטמבר 2021 - 2:33

היי מאי העוגה יצאה לך גבוהה?
כי ראיתי הרבה תגובות שהעוגה יוצאת להן נמוכה.אשמח לדעת מתוך הנסיון שלך 🙏😊

השב
. 16 במרץ 2021 - 11:59

היי,
האם העוגה עוברת טוב הקפאה ?
אני רוצה להכין כמה ימים מראש ורוצה לדעת מה יקרה אם אני מקפיאה ואם היא מפשירה טוב

השב
עדן 5 במאי 2021 - 20:11

היי, האם אפשר לוותר על הקצפת ולהכין רק גאנש שוקולד כדי שאוכל להניח מלמעלה דף אכיל? (רוצה להכין אותה כעוגת יום הולדת)

השב
קרן 7 בדצמבר 2021 - 12:36

היי, עוגה מרשימה 🙂 תודה על המתכון.
האם ניתן לוותר על הסוכר? באיזו תכנית אפיה את משתמשת בתנור?
תודה.

השב

השאר תגובה

Send this to a friend