עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת – בלי קמח, בלי הקצפות ומ-5 מצרכים

Posted on
עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום: אפיק גבאי

אין אין, אני כל כך מתרגשת מביס טעים. מרגע קטן שמשהו עושה לי מתוק בבטן.

ואני עוד יותר מתרגשת שלוקח דקה להכין את המשהו הזה. שאין הקצפות וכלים מיותרים בכיור, שצריך רק 5 מצרכים כדי שזה יהיה מוכן. והמחמאות? גדולות בהרבה מההשקעה.

העוגה שלפניכם היא השידוך המושלם בין גבינה לשוקולד. יש לה מרקם שמזכיר בראוניז – דחוס, עשיר, שוקולדי. ועדיין יש בה חמיצות ועדינות של גבינה.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי
גבינה, שוקולד, ביצים וסוכר ויש לכם עוגה לתפארת. צילום אפיק גבאי

בגלל העובדה שהיא מאוד עשירה ודחוסה אני אוהבת להגיש אותה עם הרבה מאוד קצפת, אפשר אפילו לא ממותקת, שממש מאזנת את הביס ובואו נודה על האמת גם מייפה מאוד את העוגה ומוסיפה לה טונות של רושם.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי
קצת סוכר, ערבוב קצר ואוטוטו זה בתנור. צילום אפיק גבאי

ביום הצילומים לחוברת שבועות של השף הלבן, אז הכנתי אותה לצילומים (חכו חכו בקרוב החוברת תצורף לעיתונים ותוכלו לראות אותה שם במלוא תפארתה) היא התחסלה ראשונה, הרבה לפני שהגיע האוכל המלוח. כי בנינו, הכי כיף להתחיל את הבוקר עם עוגה.

אמאל'ההההה זה עושה לי חשק להכין שוב! צילם וזלל איתי: אפיק גבאי
אמאל’ההההה זה עושה לי חשק להכין שוב! צילם וזלל איתי: אפיק גבאי

שימו לב שאפשר להכין את העוגה גם עם גבינה לבנה 9% שמפיקה עוגה קצת יותר רכה ויותר עדינה וטיפל’ה יותר חמצמצה מהגבינה.

כך או כך, הכי חשוב לתת לעוגה לבלות במקרר לילה כדי להתייצב ולא לשכוח לצלם ולשלוח לי איך יצא <3 אתם כבר חברים שלי באינסטגרם נכון?

חג שבועות שמח חברים.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי
הוריקן של גבינה ושוקולד. צילום: אפיק גבאי

כמה דגשים חשובים לפני שמתחילים
– ממש חשוב שהגבינה תהיה בטמפרטורת החדר אחרת היא קשה ובעייתי לטורף אותה בלי שיהיו גושים ובלי שהיא תתייצב ביחד עם השוקולד בערבוב. אז פשוט תוציאו אותה מהמקרר חצי שעה קודם.
– איך עושים תלתלי שוקולד? מגרדים על הצד של טבלת השוקולד עם קולפן של ירקות וחשוב מאוד שהשוקולד יהיה בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר אחרת יצאו לכם שבבי שוקולד ולא סלסולים מגניבים.
– אפשר גם 300 גרם שוקולד, כדי לא לפתוח חבילה חדשה, אבל אל תגלו 🙂
– אל תפספסו: מתכון מושלם לשבועות – פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום אפיק גבאי
שימו מלא קצפת. מלא מלא. צילום: אפיק גבאי

עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת

מצרכים לעוגה (תבנית בקוטר 20 או 22 ס”מ):
350 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או קצוץ גס
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16% – בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
2 כפות קורנפלור

לקצפת:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד בתוך קערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים כמה דקות על השיש.
– בקערה גדולה טורפים גבינה (חשוב שתהיה בטמפרטורת החדר) סוכר וקורנפלור עד שאין גושים והגבינה חלקה.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים בעדינות עד שהבלילה בצבע אחיד.
– מעבירים לתבנית עגולה משומנת, עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט ומבריק אבל יציב.
– מצננים במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
– מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל עד לקבלת קצפת יציבה ומניחים הר של קצפת מעל העוגה.

עוגת גבינה ושוקולד עם קצפת. צילום: אפיק גבאי
עוגת גבינה ושוקולד עם מלאאאא קצפת. צילום: אפיק גבאי

הערות
– ניתן להחליף את הגבינה גם בגבינה רזה יותר כמו גבינה לבנה 9% וכמובן שגם 25% תעבוד אבל היא יותר שמנמנה ? אם ממירים לגבינה לבנה 9% חשוב להוסיף עוד כפית קורנפלור לתערובת.
– רוצים לשדרג? מצפים את העוגה, לפני הוספת הקצפת, ברוטב שוקולד שמכינים מ-100 גרם שוקולד מריר או חלב ו-100 מ”ל שמנת מתוקה שממיסים ביחד עד שנוצר רוטב שוקולד. אמאל’ה, איך לא עשיתי את זה. טוב, רצה להכין שוב.

37 תגובות

  1. ענבל says:

    הייי, העוגה נראית מצוין! בא לי לעשות חזרה גנרלית לפני החג(:

    כתבת שאפשר להמיר לגבינה 9%.
    השאלה אם אפשר להמיר גבינה אחת לגבינה לבנה ואחת להשאיר את הגבינת שמנת? או שאם שיניתי 1 אז צריך לשנות את שתיהן?
    וגם כתבת שאם משתמשים בגבינה לבנה להוסיף עוד כפית קורנפלור, אז אם משתמשים רק ב1?

    תודה 🙂

    1. נופר says:

      היי, העוגה נראית מעולה!
      נראה לך שאפשר להחליף במסקרפונה? (יש לי המון שאריות מסקרפונה משבועות)

  2. מור says:

    היי
    ישרוד נסיעה של שעה וחצי?

  3. Noa Druker says:

    מצאתי את העוגה המושלמת תודה!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה שאת! <3

  4. אלונה says:

    ראיתי שיצא עכשיו קצפת של מילקי להכנה בבית. נראה לך זה יכול לשדרג ולעשות “אפקט מילקי” עם השוקולד למטה ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן <3 רעיון מושלם

  5. גלית says:

    האם אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינת קרם סויה או אחרת, לנמנעים ממוצרי חלב בקר?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט <3

  6. ליאור says:

    היי 🙂
    אמרת שאפשר להכין עם גבינה לבנה 9 אחוז, וכתבת להוסיף כפית קורנפלור. האם כפית זה אם החלפתי את כל הכמות? יש דרך לדעת תוך כדי הכנה ולפני הכנסה לתנור כמה צריך עוד להוסיף?

    1. רחלי קרוט says:

      כפית אחת אם החלפת הכל. תכלס טוב להוסיף כפית בכל מקרה אז אל דאגה אם החלפת רק חצי גבינה ועדיין שמת כפית.

  7. נטלי says:

    עוגה מושלמת וצילומים הורסים ♥ מתה על שוקולד וגבינה יחד.

    1. רחלי קרוט says:

      כפרות עליך <3

  8. ניצן says:

    היי!
    בדיוק בדרך להכין… האם אפשר לאכול כבר באותו יום או שחייב לילה במקרר?
    תודה!

  9. לירון says:

    היי,
    הכנתי עכשיו את העוגה בתבנית 22 והיא יצאה ממש נמוכה..
    יכול להיות כי הוספתי את 2 הביצים ביחד ולא בנפרד?
    ובאיזה שלב לשים את הרוטב שוקולד? לפני קירור?
    תודה רבה 🙂

    1. ניצן says:

      גם אצלי יצאה ממש נמוכה…

  10. שרית says:

    הי רחלי
    האם השוקולד יכול להיות 60 אחוז קקאו או עדיף פחות?
    אפשר להחליף את גבינת השמנת במסקרפונה?
    תודה

  11. בר says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להחליף חצי

  12. אילנית כהן says:

    היי , פחות אוהבת קצפת
    אפשר לשים רוטב מעל העוגה? יש לך תחליף לקצפת?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לשים קרם פרש אבל באמת שצריך פה איזה משהו עדין גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם כדי לעדן את העוגה.

  13. שילה says:

    היי,
    נראה לך שאפשר להוזסיף לה תחתית ביסקוויטים כמו בעוגת גבינה קלאסית?

  14. אירית says:

    היי, את הקצפת להכין לפני ההגשה או שאפשר להשאיר לילה במקרר כבר עם הקצפת? תודה!

  15. מיכל says:

    היי, הכנתי לשבועות ויצא ממש נהדר. טעים והכי קל שיש… תודה לך

    1. גילי says:

      היי מיכל- עם איזה שוקולד הכנת את העוגה? מריר רגיל של עלית או איכותי יותר עם יותר אחוזי קקאו?

  16. Hadar says:

    הי,
    העוגה טעימה בטירוף .
    חשבתי לשדרג אותה קצת ולהוסיף תחתית קראנץ, לדעתך יכול להתאים פה? אם כן , יש לך אולי מתכון לתחתית כזו?
    תודה ?

  17. גל says:

    היי רחלי, אם אני רוצה להכין עוגה בתבנית קוטר 28, מה היחסים? כמות וחצי / כמות כפולה?

  18. יפית says:

    הי רחלי, מה קורה אם במקום לילה במקרר אני אשים כמה שעות במקפיא? אין לי זמן וממש בא לי עליה

  19. שושן says:

    אפשר לוותר על הסוכר?

  20. ליאת says:

    היי רחלי! העוגה נראית מדהימה! זה חובה להשאיר לילה במקרר או יספיק חצי יום/זמן במקפיא? שוקלת לעשות אותה להערב… תודה וחג שמח!

  21. אמונה says:

    עוגה מאוד מיוחדת בטעמה. השילוב של הגבינה החמצמץ עם השוקולד. נהנתי מאוד ובגלל שהיא מאוד עשירה הספיק לי מעט ממנה- בשונה מבעלי שטרף אותה די מהר. נהנות מהמתכונים שלא עמוסים במצרכים והכנה ויוצאים נפלאים, תודה!

  22. נטלי says:

    היי רחלי, האם מגישים את העוגה קרה? או לאחר לילה במקרר מוציאים החוצה לטמפ חדר?

  23. מאי says:

    היי 🙂 יש אפשרות להמיר את הסוכר בסירופ מייפל או אגבה?
    זה ישפיע על המרקם של העוגה?

    **הכנתי אותה פעמיים ולא האמנתי שהידיים שלי יצרו עוגה כלכך טעימה!
    חשבתי לנסות להפוך אותה ל”טובה” יותר 😉

    1. עדי says:

      היי מאי העוגה יצאה לך גבוהה?
      כי ראיתי הרבה תגובות שהעוגה יוצאת להן נמוכה.אשמח לדעת מתוך הנסיון שלך 🙏😊

  24. . says:

    היי,
    האם העוגה עוברת טוב הקפאה ?
    אני רוצה להכין כמה ימים מראש ורוצה לדעת מה יקרה אם אני מקפיאה ואם היא מפשירה טוב

  25. עדן says:

    היי, האם אפשר לוותר על הקצפת ולהכין רק גאנש שוקולד כדי שאוכל להניח מלמעלה דף אכיל? (רוצה להכין אותה כעוגת יום הולדת)

  26. קרן says:

    היי, עוגה מרשימה 🙂 תודה על המתכון.
    האם ניתן לוותר על הסוכר? באיזו תכנית אפיה את משתמשת בתנור?
    תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend