עוגת טירמיסו פיסטוק משגעת

Posted on
עוגת טירמיסו פיסטוק. צילום: דניאל לילה

את שירן מתתיהו (31), חלקכם מכירים מבייק אוף, שם היא הגיעה לרבע גמר. אבל האמת היא, שאם יש משהו שגרם לרבים להכיר אותה זה דווקא עמוד האינסטגרם שלה שמשובץ כולו בתמונות צבעוניות של עוגות וקינוחים שכולם מצולמים על רקע פלטת צבעים אחידה וססגונית שמאפיינת אותה.

מתתיהו, שהאנרגיות שלה יכולות להדביק בשמחתן גם את האנשים האדישים ביותר, עברה לא מעט עד שהגיעה ליום בו בקרוב תפתח מקום משלה. היא למדה בכלל מוזיקה ואז קונדיטוריה והגיעה לבייק אוף ממש במקרה ביחד עם חברה. אז, היא מספרת, הבינה שהיא צריכה לקחת את התחום יותר ברצינות.

“רציתי תכנית טלוויזיה משלי”, היא מספרת לי, “אבל אף אחד לא רצה לתת לי, כולם סגרו לי את הדלת”. בשלב הזה, כשהיא מבינה שקל זה לא עומד להיות, מתתיהו מחליטה לפתוח ערוץ יו-טיוב שם היא פורחת וצוברת מאות אלפי צפיות ושנה לאחר כך נפתח גם עמוד האינסטגרם שעומד היום על 50 אלף עוקבים.

בימים אלו היא גם שוקדת על פתיחת מקום חדש שנקרא tadam (ממש בלב שוק הפשפשים) שם ניתן יהיה לרכוש את הקינוחים שהיא מעלה ברשתות החברתיות. וכיאה למקום שנולד בסושיאל, תוכלו למצוא שם גם עמדות צילום צבעוניות שעוצבו על ידה וקינוחים שמצטלמים היטב, בדיוק כמו הקינוח שתמצאו פה.

למרות המראה המפונפן, מדובר בקינוח שקל להכין והמראה שלו קוצר המון מחמאות. כל מה שצריך זה לדייק בכמויות וכמובן לא לשכוח לצלם לאינסטגרם.

עוגת טירמיסו פיסטוק. צילום: דניאל לילה
פשוט יפהפיה. צילום: דניאל לילה

עוגת טירמיסו פיסטוק

שכבות של מוס פיסטוק עם מוס גבינה בטעם וניל, באמצע עוגיות בישקוטי טבולים בקפה ומעל הכל גאנש שוקולד לבן עם פיסטוק. חגיגה של טעמים ומרקמים.

מצרכים:
1 חבילה עוגיות בישקוטים
1 כוס אספרסו או 2 כפיות קפה נמס עם כוס מים רותחים
250 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ״ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
3 כפות גדושות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות מחית פיסטוק – להשיג בחנויות אפייה או חנויות טבע

לגנאש:
150 גרם שוקולד לבן
70 מ״ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
1 כפית גדושה מחית פיסטוק

אופן הכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, וניל ו-3 כפות מהשמנת המתוקה. מערבלים עד שהגבינה מתרככת.
– מוסיפים את יתרת השמנת ואת הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
– מחלקים ל-2 קערות ומוסיפים לקערה אחת מחית פיסטוק. מערבבים לאיחוד.
– מרכיבים: טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מורחים מעל את קרם הפיסטוק (אפשר להיעזר בשקית זילוף, זה יוצא ישר ומדויק).
– מוסיפים עוד שכבה של בישקוטים טבולים בקפה ומזלפים מעל את קרם המסקרפונה. מיישרים עם גב סכין או פלטה.
– מכניסים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
– גנאש: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת והפיסטוק בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין המסה להמסה עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ואחידה.
– מחלצים את העוגה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים שמניחים מסביב לתבנית.
– שופכים מעל העוגה את הגנאש כך שיצפה את כל העוגה.
– למי שרוצה, ניתן לקשט מעל בקצפת ולעטר בפיסטוקים קצוצים.
– שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא.

עוגת טירמיסו פיסטוק. צילום: דניאל לילה
שילוב אדיר בין מוס גבינה ומוס פיסטוק. צילום: דניאל לילה

הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב, אפשר להוריד את הקפה בטבילה של הבישקוטים.
– במקום מחית פיסטוק אפשר להשתמש בנוטלה ואז תתקבל עוגת מוס שוקולד וגבינה.
– זאת אמנם עוגת טירמיסו פיסטוק, וכיאה לה יש כאן בישקוטים, אבל אם אין לכם בבית אפשר לשים כל עוגיית חמאה או פתי בר שטובלים קודם בנוזל.
– אל תנסו גבינה אחרת במקום מסקרפונה, היא היחידה שיציבה מספיק. אחרת תצטרכו כאן ג’לטין לייצוב.

5 תגובות

  1. ניצן says:

    יש תחליף לשוקולד?

  2. רחלי נאבל says:

    היי
    האים ניתן להשתמש בפודינג אינסטנט בטעם פיסטוק במקום מחית?
    במידה וכן כיצד ואיזה כמויות?
    תודה

  3. חן says:

    שירן יא מלכה!

  4. עפר says:

    היית מה הגודל של התבנית?

  5. ימית says:

    אם אני מעדיפה גבינה רזה יותר עם ג’לטין, איזו גבינה מומלצת וכמה ג’לטין?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend