עוגת משמשים בחושה ששומרים לדורות הבאים

Posted on
עוגת משמשים בחושה ששומרים לדורות הבאים

מסוג העוגות שעוברות מדור לדור. קלה להכנה, בלי מיקסר ומדיפה ניחוח משכר של משמשים מבושלים שמגירים את המיץ שלהם לתוך העוגה.

חשוב לבדוק היטב שהעוגה מוכנה, עם קיסר שמחדירים למרכז העוגה, כי באיזורים שבהם יש משמשים והנוזלים מחלחלים פנימה לוקח קצת יותר זמן עד שהיא מוכנה.

מחוץ לעונה אפשר להשתמש באפרסקים, נקטרינות או תפוחים.

עוגת משמשים בחושה
עוגת משמשים בחושה

עוגת משמשים בחושה ששומרים לדורות הבאים

מצרכים לתבנית בגודל 20X20:
3 ביצים L
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול או קרם קוקוס
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן או סוכר חום בהיר
½ כוס (120 מ”ל) שמן
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
4-5 משמשים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, סוכר, שמן ווניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב.
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
– חותכים את המשמשים, ללא הגלעינים, לקוביות גדולות. חשוב לחתוך אותם ולא להשאיר אותם חצויים לחצי רק כדי שהם לא ישקעו פנימה מהמשקל שלהם.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את המשמשים ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה יציבה גם במרכזה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ולא רטובים.

עוגת משמשים בחושה
עוגת משמשים בחושה

הערות ושדרוגים
– אם אין משמשים אפשר להשתמש באפרסקים, נקטרינות או תפוחים.
– אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגליש גדולה או 2 בינוניות.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם.

9 תגובות

  1. אילנה says:

    העוגה טעימה וקלה להכנה. חוסלה תוך יום. תודה . בפעם הבאה אופה העוגה עם תפוחים . נראה לי שזה יהיה גם טעים ויחוסל תודה

  2. סמדר says:

    מה פיזרת מעל העוגה? קוקוס/ אבקת סוכר?

    1. אירנה says:

      אפשרי חלב במקום השמנת?

  3. שרון סופר says:

    הי ,ממש עשית חשק להכין… אפשר לשים יוגורט 3% 200 מ”ל במקום שמנת מתוקה? תודה!

  4. מירה תלם says:

    היי, תודה למירשם 🙂
    האם יש לך תובנות לגבי קמח כרגיל, או אולי בתוספת קמח שקדים?
    תודה 🙏
    מירה

  5. לאה says:

    הי האם אפשר להשתמש בפרות מקופסת שימרים?
    תודה

  6. מרים טרגש says:

    אפש
    ר להשתנש בקמח תופח ומה הכמות

  7. מרים טרגש says:

    אפשר להשתנש בקמח תןפח

  8. שרון says:

    הי, הכנתי יצא מעולה! אני רוצה שהמשמשים יורגשו יותר בעוגה. האם להשקיע אותם בבלילה או פשוט לערבב עם תערובת העוגה? תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.