מסוג העוגות שעוברות מדור לדור. קלה להכנה, בלי מיקסר ומדיפה ניחוח משכר של משמשים מבושלים שמגירים את המיץ שלהם לתוך העוגה.
חשוב לבדוק היטב שהעוגה מוכנה, עם קיסר שמחדירים למרכז העוגה, כי באיזורים שבהם יש משמשים והנוזלים מחלחלים פנימה לוקח קצת יותר זמן עד שהיא מוכנה.
מחוץ לעונה אפשר להשתמש באפרסקים, נקטרינות או תפוחים.
- אל תפספסו: מאות מתכונים מעולים לעוגות בחושות
עוגת משמשים בחושה ששומרים לדורות הבאים
מצרכים לתבנית בגודל 20X20:
3 ביצים L
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול או קרם קוקוס
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן או סוכר חום בהיר
½ כוס (120 מ”ל) שמן
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
4-5 משמשים
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, סוכר, שמן ווניל וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב.
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים את התבנית.
– חותכים את המשמשים, ללא הגלעינים, לקוביות גדולות. חשוב לחתוך אותם ולא להשאיר אותם חצויים לחצי רק כדי שהם לא ישקעו פנימה מהמשקל שלהם.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את המשמשים ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה יציבה גם במרכזה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ולא רטובים.
הערות ושדרוגים
– אם אין משמשים אפשר להשתמש באפרסקים, נקטרינות או תפוחים.
– אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגליש גדולה או 2 בינוניות.
– בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם.
העוגה טעימה וקלה להכנה. חוסלה תוך יום. תודה . בפעם הבאה אופה העוגה עם תפוחים . נראה לי שזה יהיה גם טעים ויחוסל תודה
מה פיזרת מעל העוגה? קוקוס/ אבקת סוכר?
אפשרי חלב במקום השמנת?
הי ,ממש עשית חשק להכין… אפשר לשים יוגורט 3% 200 מ”ל במקום שמנת מתוקה? תודה!
היי, תודה למירשם 🙂
האם יש לך תובנות לגבי קמח כרגיל, או אולי בתוספת קמח שקדים?
תודה 🙏
מירה
הי האם אפשר להשתמש בפרות מקופסת שימרים?
תודה
אפש
ר להשתנש בקמח תופח ומה הכמות
אפשר להשתנש בקמח תןפח
הי, הכנתי יצא מעולה! אני רוצה שהמשמשים יורגשו יותר בעוגה. האם להשקיע אותם בבלילה או פשוט לערבב עם תערובת העוגה? תודה!