עוגת שוקולד ב-5 דקות – בלי תנור, בלי מיקסר ובלי ביצים. לא יאמן!

Posted on

מה? מה… תהיתי בקול כשראיתי את הסרטון של העוגה הזאת ביו-טיוב (מיליון צפיות ב-4 שבועות! מטורף). כבר הכנתי בחיי אינספור עוגות בכוס במיקרו – אבל בלי ביצים, בתבנית גדולה, וב-4 וחצי דקות? משהו מוזר.

5 דקות אחר כך כבר הגיחה עוגת שוקולד רכה שכוסתה בשכבה נדיבה של ממרח שוקולד וסוכריות.

אתם קולטים?

אין לי מושג מה קרה כאן, מלמלתי לעצמי, בעודי זוללת את הפרוסה השנייה.

בפרוסה השלישית כבר התיישבתי מול המחשב, כתבתי לכם את המתכון עם שינויים קטנים ומתבקשים ואני שולחת אותו אליכם באהבה. שימו סטופר ועוד 5 דקות יש לכם עוגה.

טבעונית, פרווה, ללא מיקסר, ללא תנור, כזאת שאפשר להכין בתוך קופסה עגולה. מדהים

עוגת שוקולד ב-5 דקות – בלי תנור ובלי ביצים

מצרכים (תבנית בגודל 24 או כל גודל אחר שנכנס במיקרו):
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
80 גרם ( 2/3 כוס) קקאו איכותי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 כפיות (1 ו-1/2 חבילות) אבקת אפייה
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן או חמאה מומסת
540 גרם (2 ו-1/4 כוסות) מים רותחים
100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס (או שוקולד צי’פס)
לציפוי: 3-4 כפות ממרח שוקולד כמו נוטלה או השחר

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה (מים אחרונים), וטורפים היטב עד שיש בלילת שוקולד אחידה.
– משמנים תבנית עגולה בקוטר המיקרו שלכם, כזאת שגם יכולה להכנס למיקרו כמובן (הסבר על התבניות למטה בהערות), ומעבירים את הבלילה פנימה עד 3/4 גובה ולא יותר. מומלץ אפילו טיפה פחות.
– מפזרים את השוקולד למעלה ומכניסים למיקרו, ללא כיסוי, למשך 4 ו-1/2 דקות. מוציאים ובודקים שהחלק המרכזי יציב ואם צריך מוסיפים עוד חצי דקה.
– מצפים את העוגה בממרח שוקולד, זהירות כשהיא חמה החלק העליון יכול קצת להתפרק אז תנו לממרח קצת להתרכך מהחום של העוגה ואז זה ימרח יפה. ואפשר גם למרוח אחרי שהעוגה מתקררת.
– מצננים במקרר ומגישים.

לא יאמן

הערות ושדרוגים
– אם נשאר לכם מהבלילה אחרי שמילאתם את התבנית אפשר למלא גם כוסות עד 2/3 גובה ולהכניס למיקרו ל-2 דקות. תצא לכם עוגה אדירה בכוס. רק לא לשכוח לזלף מעל ממרח שוקולד או רוטב שוקולד או קצפת.
– תבנית למיקרו: כל כלי שנכנס למיקרו. קופסת פלסטיק עגולה לאוכל, תבנית פיירקס, קופסת זכוכית. מה שתרצו שיכול להכנס למיקרו. אני השתמשתי בתבנית בקוטר 24 ונכנס בול פלוס כוס אחת בונוס לאופה. אפשר גם תבניות קטנות ואז מכינים קינוחים אישיים, במקרה הזה רק חשוב לבדוק שהעוגות מוכנות כבר אחרי 2 דקות. ברגע שלומדים את המיקרו ואת הכלי שלכם זה נעשה קל וברור יותר.
– העוגה מעולה כשהיא חמימה אבל אז היא קצת פחות יציבה והיא נהדרת ממש אחרי מקרר ואז היא יציבה.
– שחקו עם התוספות בפנים: דובדבני אמרנה, שוקולד בלונדי קצוץ, פיזור של פקאנים מסוכרים מעל וכו.
– שימו לב שזמן האפייה במיקרו משתנה בין מכשיר למכשיר וגם תלוי בגודל התבנית שלכם. לי לקח בדיוק 4 ו-1/2 דקות ולחלק לוקח 5. ממליצה לבדוק כבר אחרי 4 דקות ושיטת הקיסם תעבוד גם פה.
– חשוב חשוב: מהרגע שהוספתם את המים הרותחים וערבבתם צריך זריז להכניס לאפייה אחרת אבקת האפייה תסיים את עבודתה לפני הזמן ובאפייה היא כבר לא תעבוד. זה נכון אגב לכל עוגה שיש בה אבקת אפייה אבל פה במיוחד כי היא מתחילה לעבוד בטרפת מיד עם המגע של המים.
– תציצו בסטורי שלי כמה חשוב ונוח לעבוד עם משקל. בעוגה הזאת חוץ מקערה ומטרפה לא צריך ללכלך שום כלי אם משתמשים במשקל. הנה לינק איפה רוכשים משקל ביתי ובכלל אביזרים שווים לאפייה.
– אל תפספסו: רוצים לקבל עדכון בכל פעם כשיש פוסט חדש? ומה לגבי מתכונים מעולים ישירות למייל שלכם? הרשמו עכשיו לבלוג.

22 תגובות

  1. נעמה says:

    היי
    אפשר להחליף את הקקאו והסוכר בשוקולית?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להחליף את הקקאו. הסוכר כאן הוא גם לייצוב של העוגה. אם מחליפים לשוקולית אפשר להוריד מעט מהסוכר אבל לא יותר מדי אחרת היא לא תצא יציבה מספיק אחרי הקירור.

      ובכל מקרה תמיד אפשר להוסיף ביצה בשביל הייצוב שלה.

      1. אורי says:

        היי, אפשר להשתמש בתנור?

  2. שרון ביאליק says:

    אפשר גם בתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר רק לא בטוחה כמה זמן זה יקח.
      170 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר עם פירורים לחים. משערת שיקח בסביבות 25-30 דקות אבל צריך לבדוק.

  3. נעמה says:

    היי קרוטית,
    האם ניתן להשתמש בקמח תופח?

    1. רותי says:

      לא הבנתי, אם אסור לעוגה לחכות בחוץ, איפה אני שמה את הכוס מההתחלה שנשארה? אין מקום במיקרו. בכלל, איך מכינים בכוסות אם אי אפשר להכניס את כולן יחד?

  4. אורטל says:

    היי,
    קודם כל תודה רבה!
    האם יכולה בבקשה לכתוב מה הכמויות בערך לכוס?
    תודה!

    1. אנה says:

      הי, יעבוד לדעתך עם קמח כוסמין מלא?

  5. רויטל says:

    היי אני מאוד אוהבת מתכונים מהירים
    למקרה של חוסר זמן ,עייפות או אורחים לא צפויים.
    ממש בא לי להכין את העוגה השאלה אין בעיה מבחינת קרינה להכין עוגה במיקרוגל ללא כיסוי ?

  6. טלי שלום says:

    לא מצליח לי 😳 מה אני עושה לא טוב ?
    שמתי קמח תופח , זה בעיה ?
    אחרי 5 דקות זה היה עדיין רטוב מאוד בפנים אז שמתי עוד 30 דקות ונראה לי נשרפה קצת

    1. אפרת says:

      הייה רשום שזה מתייצב כשזה מתקרר. היית צריכה לחכות שיתקרר. ולא לשים לעוד זמן.

  7. שמרית says:

    מאיפה הכפית???

  8. יעל פולק says:

    לגבי השוקולד. כתבת לשים את כל המצרכים ומים אחרונים.. ואז כתוב להוסיף את השוקולד..
    ובסרטון השוקולד כלל לא מופיע.. אשמח להבהרה. תודה

    1. נטע says:

      אני מצטרפת לשאלה הזאת. למה מפזרים שוקולד מעל הבלילה אם בסוף מצפים בשוקולד? האם בכלל מערבבים אותו פנימה? תודה

  9. סנדרה גלובוס says:

    הי, הצעה: בלי קשר לתוכן שהוא מגניב – כדאי שהוא יינתב יותר כהה. כרגע הכיתוב הוא בהיר ועל רקע בהיר. מקשה על הקריאה. יהיה יותר קל לקרא כשיש יותר הבדל בין גוון הכיתוב לגוון הרקע. 🙂

  10. אינה says:

    היי !!
    אני יודעת שכל הקטע של העוגה זו המהירות וזה אדיר !!! אבל, אם בא לי לאפות את אותו המתכון בתנור?

  11. יפעת says:

    הי,
    האם יעבוד גם עם שוקולד מריר ולא חלב?

  12. מירוש says:

    הי, מה כמות החמאה במקום השמן?

    1. נועה says:

      100 גרם שזה חצי כוס

  13. סופח says:

    מנסיון שלי באפיית עוגות 2/3 קקאו זה המון זה נותן טעם מריר לעוגה . תחשבי על אופציה אחרת לקראו או להפחית בכמות לדעתי 2 כפות זה מספיק

  14. אלונה says:

    הופתעתי! אבל זה ממש מוצלח!! עשיתי חצי כמות אז קצת פחות זמן במיקרוגל. חמה היא מעולה, תיכף נראה איך זה אחרי קירור. תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend