עוגת שוקולד עשירה ברוטב שוקולד קרמל

Posted on
עוגת שוקולד עשירה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

העוגה הזאת היא תמצית האהבה לשוקולד. היא עשירה, אקסטרה שוקולדית, רכה ומתמוססת בפה והיא בעיקר אושר גדול.

היא מבוססת על שוקולד, ולא על קקאו כמו ברוב עוגות השוקולד, ויש לה מרקם פאדג’י גם בזכות החמאה אבל גם בזכות רוטב שוקולד קרמל שמחלחל פנימה ומותיר אותה עסיסית ונימוחה.

ואגב רוטב קרמל, אין צורך כאן להמיס סוכר במחבת, לחכות שהוא יהפוך לקרמל ואז להסתבך עם סוכר נמס או קרמל שהופך לסוכריה קשה בבישול – כל מה שצריך זה להמיס ביחד 3 חומרי גלם שיש בבית וזהו, יש רוטב גן עדן.

ודבר אחרון – כדי להעיף אותה עוד יותר למעלה אפשר להוסיף לה גם ליקר שאוהבים כמו ליקר דובדבנים, אמרטו, ליקר תפוזים וכדומה ואפשר גם וויסקי ואז תקבלו עוגת שוקולד וויסקי מטורפת. כמובן שלא חובה, אבל שתדעו שזאת אופציה.

עוגת שוקולד עשירה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
ראתם יכולים לקשט אותה בערימה של תותים או פטל ואפשר גם לגרד מעליה שוקולד. אבל האמת? היא יפהפיה בדיוק ככה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

עוגת שוקולד עשירה מתמוססת בפה

כן, יש פה לא מעט חמאה ולא מעט שוקולד וסוכר. הבטחתי עוגה שוקולדית ופאדג’ית לא הבטחתי עוגה דיאטטית 🙂 וברצינות – זאת עוגה עשירה ומיוחדת במרקמה אז אל תנסו להוריד בכמויות מה גם שהיא מספיקה לתבנית בגודל 24 כך שהיא תהיה נהדרת גם ל-15 א.נשים ויותר. בבלוג יש המון עוגות שוקולד מבוססות קקאו והן נהדרות ממש ואפשר להכין אותן במקום במידה ורוצים עוגה עם פחות חמאה למשל. זאת ספציפית עוגה אחרת במרקם ובטעם שלה וזה גם היחוד שלה.

מצרכים:
230 גרם חמאה
1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
200 גרם שוקולד מריר איכותי
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% או שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס ליקר שאוהבים או וויסקי – לא חובה
3 ביצים L
1 ו-3/4 כוסות (250 גרם) קמח לבן
4 כפות גדושות (40 גרם) קקאו איכותי
1 כף (10 גרם) אבקת אפייה

לרוטב שוקולד קרמל:
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות גדושות סוכר חום כהה

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חמאה, סוכר, שוקולד, שמנת ואם רוצים אז גם ליקר או וויסקי ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מעבירים לקערה גדולה ומצננים בטמפרטורת החדר.
– כשרוטב השוקולד כבר לא חם מדי מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה וטורפים היטב בין לבין עד שהביצים נטמעות.
– מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
– מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 22 או 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50-60 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורי לחים – חשוב לא לאפות יותר כי הפנים צריך להשאר לח.
– שימו לב – העוגה נופלת מעט פנימה בחלק האמצעי וזה בסדר גמור.
– להכנת הרוטב: בסיר בינוני שמים שמנת וסוכר חום ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את השמנת והסוכר ביחד במשך 8-10 דקות או עד שנוצר רוטב קרמלי בצבע חום יפהפה.
– מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מצפים את העוגה ברוטב ומגישים.

עוגת שוקולד עשירה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
היא נראת תמימה אבל חכו שתטעמו. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לבלילת העוגה דובדבני אמרנה קצוצים גס ואפשר גם להוסיף אותם לתוך הרוטב החם אחרי שהוא מוכן ולפני הזילוף על העוגה.
– מומלץ להשתמש כאן בשוקולד מריר איכותי עם 57% מוצקי קקאו ומעלה אבל גם שוקולד מריר פרה יעשה פה עבודה טובה.
– המלצה שלי? תגישו אותה עם גלידת וניל או קצפת לא ממותקת רכה.

7 תגובות

  1. עדן says:

    היי, תודה רבה.
    לשמור את העוגה במקרר או בטמפרטורת החדר?

    1. יערה says:

      אפשר להכין ציפוי שוקולד לבן? או שלדעתך הטעם ייפגם?

  2. הילה says:

    האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם כן מה הכמויות? תודה

  3. ליאור says:

    הי
    אפשר להכין אותה בשתי תבניות אינגליש?

  4. Taly says:

    הי, איפה ניתן לרכוש את המעמד לעוגה מהעץ?

  5. נועה says:

    מהיכן המפה היפה ?!

  6. שיר says:

    יצא מושלם תודה רבה:)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend