עוגת שוקולד קוביות

Posted on

העוגה המופלאה הזאת הומצאה לפני שנתיים ממש במקרה. אני וניקי ב (הלו היא אורטל המקסימה) נפגשנו וחשבנו איזה מתכון להכין לסרטון שצילמנו. חיפשנו משהו שנוכל שתינו להשתלב בו ומיד עלתה האופציה להכין עוגת שוקולד.

“אני אכין את העוגה ואת תקשטי” היא הציעה ואני מיד הסכמתי. תנו לי סוכריות צבעוניות ושוקולד מגורר ותראו אושר מהו.

“אולי נחתוך את העוגה לקוביות ונקשט כל קובייה בנפרד?” אמרתי לה. נזכרת בקוביות עוגת שוקולד שהכנתי פעם. “ככה אוכל לקשט מלא עוגות קטנות ולא רק לפזר סוכריות על כל העוגה”. בראש חשבתי לחתוך לקוביות, להפריד אותן אחת מהשנייה, לצפות כל אחת בשוקולד ואז לקשט.

אבל היי, חשבתי, למה לעבוד כזה קשה ולצפות קובייה קובייה במקום לחתוך בתוך התבנית ולצפות את כולן יחד כרגיל.

כמה ימים אחר כך כבר צילמנו את העוגה, שיצאה מטורפת ביופייה וקיבלה את השם עוגת שוקולד קוביות.

את הסרטון ההוא לא פרסמנו אבל בתכנית טלוויזיה אליה הצטלמתי לפני שנה, “מתכון מנצח” של פודי, הכנתי את הגרסה שלי לעוגה הזאת עם המתכון הקבוע שלי לעוגת שוקולד ועם אותו רעיון של הקוביות.

מה שמדהים בעוגה הזאת, חוץ מזה שהיא טעימה בצורה לא רגילה ואין לי ספק שתהפוך לקבועה שלכם, שממש פשוט להכין ולקשט אותה (מערבבים את כל המצרכים ולתנור ואחר כך מפזרים סוכריות) ומצד שני מתקבלת עוגה הכי משמחת ויפהפייה.

תחשבו על עוגה זהה שבמקום לחתוך לקוביות ולפזר סוכריות על כל קובייה הייתם מפזרים סוכריות על הכל. הייתה מתקבלת עוגה הכי קלאסית ורגילה. ואילו זאת? וואו כמה שהיא קוצרת מחמאות וחיוכים.

ויש לשיטת הקישוט כאן עוד 2 בונוסים מושלמים:

  • כל אחד מקבל קובייה משל עצמו עם העיטור שהוא אוהב. אחד יכול לקחת קובייה עם פטל טרי ואחר עם סוכריות צבעוניות. מישהו שאוהב שוקולד יוכל להנות מקובייה עם שברי מקופלת למעלה ואחר עם עדשים צבעוניות. בעצם יש כאן משהו לכל אחד והכל כבר חתוך מראש כך שאפילו לא צריך להסתבך עם חיתוך בזמן החגיגה. למטה גם הוספתי לכם אופציות עם מה אפשר לקשט. כמובן שלא חייבים רק סוכריות צבעוניות, לרוב אני משלבת גם פירות ושברי שוקולד מעל.
  • החיתוך המוקדם גורם לרוטב שוקולד מעל לנזול פנימה ומייצר פנים רך ושוקולדי.

עוד מתכונים שאולי תאהבו: פיצת בראוניז שוקולד | קאפקייקס שוקולד שהולכים איתי לכל מקום | עוגת פרג ושוקולד רכה ומטריפה

כל אחד מקבל את הקובייה שהוא אוהב. אפשר לקשט בפירות טריים, בממתקי שוקולד או בסוכריות צבעוניות

עוגת שוקולד קוביות שמספיקה למלא אנשים

מצרכים:
4 ביצים L
1 כוס שמן
1 ו-1/2 (300 גרם) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% (או קרם קוקוס)
1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
1/2 מיכל (125 גרם) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
2 כפות מייפל או גלוקוזה

לעיטור:
סוכריות צבעוניות או ממתקי שוקולד קצוצים (הסבר למטה)

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה גדולה רגילה) שמים ביצים, שמן, סוכר ושמנת. מערבלים עד שהבלילה חלקה. אפשר עם וו הגיטרה או בעזרת מטרפה.
– מוסיפים קקאו (עדיף מאוד לנפות כי הוא נוטה לייצר גושים), קמח ואבקת אפייה ומערבלים/טורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
– מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 20X30, משומנת היטב או עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 במשך 45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, את השוקולד עם השמנת והמייפל עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים את גאנש השוקולד על העוגה ומיישרים. מאפשרים לעוגה לנוח חצי שעה (כדי שהחלק העליון שלרוב נראה כמו גבעה) ירד קצת.
– חותכים לקוביות שוות עם סכין ומעטרים כל קובייה בסוכריות צבעוניות או בממתקים שוקולד קצוצים. ראו אופציות בהמשך.

אמאל’ה כמה ססגוני ושמח

עיטור הקוביות
– סוכריות צבעוניות: אפשר לקנות היום המון סוגי מיקסים של סוכריות צבעוניות ואפשר, וכדאי, להכין מיקסים לבד בבית. איך עושים את זה? קונים שלל סוכריות צבעוניות בשלל גדלים וצורות ועכשיו משלבים. נגיד קונים – סוכריות ורודות וסוכריות ארוכות ירוקות וסוכריות בצורת כוכבים וסוכריות בצורת עיגולים וסוכריות עגולות גדולות יותר וכאלה שהן בצבע זהב. ואחר כך בצלוחיות קטנות בבית מערבבים בין כמה סוגים ויוצרים את המיקסים שאתם אוהבים ושומרים בצנצנת קטנה. תחשבו כמה מיקסים מהממים כאלה אתם יכולים לייצר לבד.
– ממתקים אופציונליים: שברי מקופלת או פניני שוקולד או גילופי שוקולד שמכינים מחפיסת שוקולד וקולפן או שברי פררו רוש או עדשים צבעוניות או כל ממתק שוקולד שרוצים.
– פירות אופציונליים: פטל טרי, אוכמניות, קוביות תותים, דובדבנים וכו.

הערות ושדרוגים
– חשוב לחתוך את העוגה רק אחרי ששמים את ציפוי השוקולד. אם תחתכו לפני הקווים לא ישארו אחרי הציפוי ואז לא יראו את הקוביות היפות.
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בעמוד האינסטגרם.

36 תגובות

  1. שירי says:

    היי רחלי
    נראה מעולה.
    לאיזה גודל תבנית?

    1. לי says:

      מצטרפת לשאלה

      1. רחלי קרוט says:

        20X30 מלבנית. אפשר גם 2 אינגליש קייק

    2. רחלי קרוט says:

      מלבנית 20X30

  2. אפרת says:

    הי,
    יש אפשרו להשתמש בריץ’ לגירסה פרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

      1. אורלי says:

        אני הולכת להכין את העוגה הזו להיום עבור הבן שלי שבן שנתיים היום . לכבוד האורחים שביניהם יש לא מעט ילדים אשים , אוראו, קינדר, שבבי קוקוס, פטל . אחרי ששבוע שעבר הכנתי את הבראוניז פיצה שוקולד שהיתה כובשת.
        את הקמח אחליף בקמח “כרגיל” ללא גלוטן מקווה שייצא אחד לאחד.
        אצלם לפני ההגשה 🙂 וכן האתר שלך מהמם , מושקע , יפה לעין והכי חשוב מתכונים מוצלחים ביותר.

      2. תהל says:

        היי רחלי, גם שמנת צמחית תעבוד אני מניחה?

        הכנתי אגב את הגרסה המקורית החלבית היום. יצא מדהים. אבל לגן יש דרישות משלו..:)

  3. מורן says:

    היי.. אני תמיד מתבלבלת. על איזה מצב בתנור אופים עוגות?? בדרך כלל אני שמה על המאוורר על קו למעלה וקו למטה.זה נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      רק קו למעלה ולמטה (המאוורר זה טורבו, אני משתמשת בו רק לאפיית פואקצות, פיצות ודברים שצריך חום מאוד גבוה ואחיד)

  4. נעה says:

    מקסים, מאיפה רכשת את התבנית?

    1. רחלי קרוט says:

      אז אחרי בדיקה מעמיקה (כי הייתי בטוחה שרכשתי בחו”ל), מסתבר שזה מארקוסטיל. אני אבדוק איתם אם זה בכלל קיים עדיין

  5. בלה ברק says:

    מקסים מראה יפהפה.
    היכן רוכשים תבנית אפייה בגודל שציינת
    במרכולים הגדלים לא 20×30.

    1. רחלי קרוט says:

      יש בסופרים או בחנויות אפייה וגם בחנויות חד פעמי כמו פעמית סטור. ואפשר גם ב-2 תבניות אינגליש קייק

  6. אוראל says:

    היי וו גיטרה או וו בלון?

    1. רחלי קרוט says:

      גיטרה אם את מכינה במיקסר, אני לא מקפיצה רק מערבבת עם הוו

  7. שירי says:

    עילגות ושגיאות כתיב. מוטב היה לו נתת למישהו לעבור על הטקסטים שלך. הקישוט רדוד ברמה של גן ילדים ועפ המצב, אני יכולה לפתוח מדור אוכל עם קישוטי העוגות של ילדיי הסופר מוכשרים ומקוריים.

    1. מורן says:

      תגובה מבזה האתר של רחלי מעולה וכל מה שאני מכינה יוצא מושלם לא טוב לך בעין תדפדפי הלאה

      1. רחלי קרוט says:

        מקסימה שאת. תודה רבה רבה <3

    2. רחלי קרוט says:

      זכית בתגובה היחידה ב-3 השנים שהבלוג קיים שהיא גסת רוח, מלאה בקנאה ורוע ובעיקר עושה ממש רע לעור הפנים. וגם לחיים עצמם.
      אה וכן, את מוזמנת לשלוח את קורות החיים של ילדיך, אני בדיוק מחפשת עוד עובדים אולי הם יהיו מוכשרים מספיק לפזר סוכריות ולכי תדעי, אולי ביום מן הימים יהיה להם מדור בידיעות או בלוג עם מיליוני צפיות או שומו שמיים, קהילה מופלאה של אנשים מסביב שעושים כל הרבה טוב בעולם הזה.
      אוי סליחה, טוב זה לא הצד החזק שלך.

      ניסיתי להתעלם, לא הצלחתי.
      שבת שלום

    3. גליה says:

      שירי, את מזעזעת! לא מאמינה שממש התעכבת לכתוב כמה שורות רשעיות כאלה. אני מתביישת בשבילך.

    4. שרה says:

      וואוו כמה מרירות… אני מקווה שלא קר מדי על האולימפוס שלא תתקררי חלילה . כנראה באוניברסיטה לא לימדו אותך כלל חשוב בחיים וזה כשאין לך משהו טוב להגיד עדיף לא להגיד כלום.. תגובה לא מכבדת בכלל בעיקר לא אותך. ברכה והצלחה..

  8. גל says:

    היי!
    אז העוגה בדיוק אחרי קישוט ונראית מושלמת! שילבתי גם קוקוס וברס למי שפחות בקטע של הסוכריות וכמובן שהשארתי כמה קוביות ריקות למי שאוהב רק שוקולד…
    איך לאחסן? מגישה מחר… להשאיר בתנור סגור? במקרר?..

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!
      אגב, שוקולד וקוקוס זה שילוב היסטרי בעיני.

      עדיף לשמור בחוץ עטוף סגור בשקית או בקופסה מתאימה אם יש לך. גם ככה קריר בתקופה הזאת.

  9. תמר שי says:

    רחלי חבל שהגבת ,היא אינה ראויה להתייחסות

  10. גליה says:

    היי רחלי,

    אם צריכה להכין עוגה אך ללא גלוטן, פשוט להחליף?
    דבר נוסף, אם צריכה גודל תבנית חדפ הענקית, בכמה להכפיל כמויות?

  11. שני says:

    היי רחלי! מתה על האתר והמתכונים שלך! עשיתי את המתכון עם קרם קוקוס (פחית אחת בבלילה)כדי שיהיה פרווה ופשוט נחלתי כישלון, יצאה עוגה דקה וכאילו לא אפויה. ערבבתי בקערה כי התעצלתי להפעיל מיקסר. יש לך השערה איפה נפלתי? אשמח ללמוד להבא:)

  12. ענת says:

    שאלה קצת דחופה כי העוגה כבר בתנור – אני צריכה אותה למחר בבוקר. את הקישוטים כמובן אוסיף ברגע האחרון כדי שלא ירד להם הצבע, אבל מתי עדיף למרוח את הגנאש?
    על העוגה כשהיא מוכנה ולקשט מחר – או – מחר לפני הקישוטים ואז העוגה תחכה יבשה?
    תודה

    1. ענת says:

      כדי שלא ישמע מוזר, אני לא גרה בארץ אז עכשיו אצלנו לילה ואני צריכה את העוגה למחר בבוקר. מדובר על כ- 8 שעות.

  13. דבי says:

    שלום לך!

    העוגה תהיה עדיין טעימה במיוחד גם ללא ציפוי?

    תודה רבה!

  14. אודליה says:

    הי, נראה מדהים!
    אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?

  15. יעל says:

    הי איזה כמויות בשביל תבנית 32/40?????

  16. ויקי says:

    שלום רב
    אם אני רוצה לעשות עוגה גדולה יותר , כי הכיתה של הבת שלי גדולה יותר, ניתן להכפיל כמויות, ובאיזו תבנית לאפות כדי שתצא גבוה מספיק..
    תודה רבה

  17. זהבית says:

    היי רחלי, אפשר להשתמש במשהו אחר במקום גלוקוזה או מייפל?

  18. מיכל says:

    היי רחלי
    באיזה שלב כדאי שלים את הסוכריות
    שמתי את הסוכרים לאחר ציפוי והם נמסו לי 🙁

  19. יעל says:

    היי רחלי,
    העוגה נראית מהמם! מתכננת עליה ליום הולדת של הבן ויש לי כמה שאלות-אני צריכה עוגה שתספיק ל 30 ילדים בערך, בכמה היית ממליצה להגדיל כמויות? אני רוצה להכין את העוגה בערב ובבוקר רק לקשט, את ממליצה לצפות בגנאש בערב ובבוקר רק לפזר סוכריות? לשמור בלילה במקרר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend