עוגת שוקולית קשת בענן

Posted on
עוגת שוקולית קשת בענן

אני לא אגזים אם אומר שכבר כמה שנים אני מחפשת רעיון איך להכין עוגת קשת בענן. בכל העוגות ברשת תמצאו עוגות גבוהות, עם שכבות בצבעים ססגוניים (אני פחות חסידה של צבעי מאכל בתוך הבלילה של העוגה) או כאלה שיש עליהן קשת בענן שמכינים מבצק סוכר או מחמציצים צבעוניים. הנה, כמו פה שהכנתי את הקאפייקס.

אבל היי, אני לא אוהבת את העוגות האלה ☹ ואני כל כך גרועה בעיצוב בבצק סוכר.

שנים שאני תוהה איך אפשר להכין עוגה שהיא גם צבעונית, גם שמחה, גם מרשימה אבל גם – ואולי הכי חשוב – קלה להכנה וכזאת שבאמת מתאימה לילדים ולאנשים שאין להם שעות לבלות במטבח. קצת כמו המתכון לעוגת כדור שוקולד.

והנה, בסוף מצאתי!

מדובר בעצם בעוגת שוקולית שכולם אוהבים, גם ילדים וגם מבוגרים, שמכינים בשנייה וחצי. רק מערבבים בקערה וקדימה לתנור.

ואיך עוגה עגולה קלאסית הופכת ליצירה צבעונית?

הכי קל – חוצים אותה לאמצע, ואז יש 2 עוגות בצורת חצי ירח, וכל עוגה מעמידים על החלק הישר. מכאן נשאר לשחק – למרוח עליה קרם וניל או שוקולד ולהדביק עדשים צבעוניות וסוכריות בצורת קשת בענן. בצדדים, כעננים, שמתי מרשמלו שפשוט חתכתי ל-4 אבל אפשר לשים גם מיני מרשמלו.

מחכה ממש לראות איך יצא לכם.

עוגת שוקולית קשת בענן
אפשר לשלב כמה סוגים של עדשים צבעוניות ובכל מקרה מומלץ לשים מרשמלו גדול מהעדשים כדי שיראה פרופורציונלי

עוגת שוקולית קשת בענן

מצרכים:
2 ביצים L
2/3 (130 מ”ל) שמן מכל סוג שאוהבים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
5 כפות גדושות שוקולית לאפייה
1 כוס קמח תופח

לקרם עיטוף:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב

לעיטור:
עדשים צבעוניות
מרשמלו וניל
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, שמן, שמנת וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים שוקולית לאפייה וקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
– מעבירים לתבנית עוגה בקוטר 20 או 22, משומנת ועם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 במשך 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים את העוגה לגמרי. מומלץ במקרר ורק אז ממשיכים.
– בקערת מקיסר עם וו הקצפה שמים חמאה רכה, סוכר ווניל ומקציפים במשך 10 דקות עד שנוצר קרם אוורירי ובצבע לבן. חשוב מדי פעם להוריד את החמאה שעל הוו ועל דפנות הקערה ולהמשיך להקציף. שימו לב – החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא מומסת במיקרו.
– מוסיפים 2-3 כפות שמנת מתוקה ומקציפים עוד דקה.
– ועכשיו מרכיבים: חוצים את העוגה לחצי באמצע כך שיווצרו לכם 2 חצי ירח. אם רוצים קשת יותר גבוהה חוצים את העוגה ל-1/3 ו-2/3 ומשתמשים רק בחלק הגדול ואת הקטן מפוררים ומכינים כדורי שוקולד. אפשר גם לחצות לחצי בדיוק ואז תהיינה לכם 2 עוגות.
– מניחים את העוגה על צידה, כשהחלק החתוך והישר כלפי מטה, על מעמד הגשה או צלחת.
– מורחים את קרם החמאה על החלק העליון של העוגה, למעלה, ומגלגלים את החלק הזה בתוך צלחת עם סוכריות צבעוניות. אפשר גם פשוט להדביק אותן עם הידיים לחלק העליון.
– מורחים שכבה חלקה ואחידה של קרם חמאה על דופן העוגה (על הדופן הישרה והחלקה).
– חותכים את המרשמלו ל-4 ומניחים ב-2 צידי העוגה כמו עננים (ראו תמונה).
– ואפשר מדביקים את העדשים, לפי הצבעים, בקשת של העוגה ממש כמו קשת בענן (ראו תמונה).
– שומרים במקרר בקיץ או בחוץ בחורף.

עוגת שוקולית קשת בענן
הילדים יתרגשו וגם אתם

הערות ושדרוגים
– אפשר לשלב כמה גדלים של עדשים צבעוניות ואפשר לשים גם נשיקות מרנג קטנות.
– ניתן להשתמש גם במרשמלו מיני במקום מרשמלו רגיל שחותכים ל-4.
– בחלק העליון של העוגה אפשר לשים טופרים של עננים (יש בעלי אקספרס) או נר או סטנד של יום הולדת שמח או לנעוץ למעלה סוכריות על מקל!
– לקרם עיטוף שוקולדי מוסיפים לקרם חמאה, כמה דקות לפני סוף ההקצפה, 2 כפות שוקולית או קקאו.

  • לשתף זה כיף

15 תגובות

  1. רותם says:

    מהמם! איפה אפשר לקנות סוכריות כאלה גדולות?

    1. רחלי קרוט says:

      יש מלא סוגים של עדשים צבעוניות. לעלית יש כאלה שהן בלי צבעי מאכל אלא טבעיים והם הקטנים.
      ל-m&m יש את גדולים יותר שאת רואה פה.
      בחנויות אפייה יש גם גדלים וצבעים נוספים שאין לי מושג של איזה חברה הן 🙂

  2. קארין says:

    וואו!!! בא לי בול ליום הולדת מתקרבת. רק לא בטוחה שהבנתי איך העוגה עומדת.הבסיס מספיק רחב?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הבסיס הוא בעצם מה שהיה קודם הגובה של העוגה

  3. יפעת says:

    מהמם !! איך הופכים לפרווה? לאלרגית לחלב

    1. רחלי קרוט says:

      קרם קוקוס או חלב צמחי ♥ לעיטוף אפשר להכין גאנש שוקולד משוקולד מריר וקרם קוקוס (על כל 100 גרם שוקולד מריר 70 מ”ל קרם קוקוס). רק חשוב שהגאנש יהיה קצת יציב וימרח ולא יהיה רוטב חם.

  4. מור says:

    היי
    האם הצד השני נשאר חלק או שגם עליו מורחים קרם חמאה?

  5. נאילה says:

    אם אין לי מיקסר עם וו הקצפה אפשר להשתמש במיקסר ידני? ?

  6. נום נום says:

    מאיפה הסטנד?

  7. טל says:

    מה מיוחד או שונה בשוקולית לאפייה? ואם אין- האם שוקולית רגילה זה בסדר?

  8. קרן says:

    אפשר להשתמש בשוקולית רגילה? להפחיתת מכמות הסוכר?

  9. מרינה says:

    אני רוצה להכין ליומהולדת בגן לבערך 30 ילדים
    תבנית 26 תספיק? להכפיל כמויות של הכל?

  10. בלה אוסטרובסקי says:

    שלום! רציתי לשאול אם אפשר להחליף שוקולית בקקאו, ושמנת מתוקה ביוגורט/חלב/שמנת חמוצה?

  11. מור says:

    בהכנה של הציפוי כתוב סוכר וניל אך ברשימת המצרכים זה לא כתוב .. אשמח להסבר למיתקשות

  12. הילה says:

    אשמח לדעת מאיפה המגש התכלת המהמם שעליו עומדת העוגה המהמממת

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend