את המתכון הזה, לקציצות קישואים, אני מכינה מלא מלא. הארוחה שלי כשאני רוצה לאזן, כשאני רוצה לאכול יותר ירקות ובעיקר כשבא לי משהו לא כבד מדי – בעיקר עכשיו בקיץ.
לפעמים אני מוסיפה עשבי תיבול ולפעמים שמה קמח עדשים או קמח כוסמין, תלוי מה יש בבית, אבל ההגיון נשאר זהה – קישואים או זוקיני, ביצים ותבלינים. עם כל השאר לגמרי אפשר לשחק.
ויש גם רוטב יוגורט-שמנת מושלם. כי יוגורט לבד מייצר רוטב חמוץ מדי, ואם מוסיפים לו שמנת מתוקה זה מגדיל את הקלוריות, אז מצאתי פתרון – שמים שמנת לבישול 10% שזה הופכת את המטבל לקרמי ועשיר והיא גם חסכונית יותר בקלוריות ומאזנת את החמיצות של היוגורט.
בקיצור, רוצו להכין.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
קציצות קישואים ללא גלוטן
מצרכים:
2 קישואים או זוקיני
2 ביצים M
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום או 3 שיני שום כתושות
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות גדושות קמח עדשים או קוואקר (ואפשר גם קמח לבן/כוסמין)
למטבל יוגורט קרמי:
1/2 מיכל יוגורט 3% טבעי
5 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גרידת לימון מחצי לימון
1/2 כפית מייפל
10 עלי נענע, קצוצים דק
חופן כוסברה, קצוצה דק
אופן הכנה:
– מגרדים את הקישואים על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה. סוחטים היטב את הקישואים מהנוזלים. חשוב שהקישואים יהיו עם כמה שפחות נוזלים.
– מוסיפים לקערה עם הקישואים את שאר המצרכים ומערבבים. שימו לב בהערות למטה לאופציות לשדרוג.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה בשמן זית או בתרסיס שמן.
– מניחים תלוליות מהתערובת בעזרת כף, זה בסדר אם יש קצת נוזלים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– למטבל יוגורט ושמנת: מערבבים היטב את כל המצרכים וטועמים. ניתן לשדרג עם עירית קצוצה או מעט שמיר קצוץ דק דק.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת הקציצות גם 1/2 צרור עירית קצוצה דק או חופן עלי פטרוזיליה קצוצים ואפשר גם לשלב בפנים גזר. במקרה של גזר חשוב לגרד אותו על החלק הדק כי לגזר לוקח יותר זמן להתרכך בתנור.
– ניתן להשתמש בכל קמח נטול גלוטן כמו קמח חומוס למשל או להשתמש בקמח לבן או קמח כוסמין. גם קווקאר יעבוד נהדר בין אם הוא טחון לקמח או ללא טחינה. במקרה של קוואקר מומלץ לתת לתערובת לעמוד חצי שעה במקרר לפני הטיגון כדי ששיבולת השועל תספוג את הנוזלים.
היי רחלי
האם ניתן להמיר את הביצים בעוד שתי כפות של טחינה גולמית?
או אופציה טבעונית אחרת?
נראה פצצה,
יש לי צליאקית לפתות 🙂
תודה על המתכון יש לך מתכון למטבל שהוא לא חלבי?
מהמם! שמנת חמוצה במקום השמנת המתוקה תופס? ומה עוד יעבוד במקום הנענע?
כוסמין זה גלוטן
נכון. היא כתבה שבמקום קמחים ללא גלוטן ניתן להשתמש בכוסמין או בקמח לבן
היי
אשמח לגירסה טבעונית..
תודה ☺️
גם אני
האם רלוונטי להכין מראש, להקפיא ולהפשיר?
היי רחלי , אפשר לאפות בתנור כפשטידה ?
בקוואקר אין גלוטן בודאות ? חוששת לסכן את הצליאקית שלי
יש קוואקר שכתוב עליו ספציפית שהוא ללא גלוטן – יש ברשתות שיווק גדולות
גם אצלי חולה צליאק וקיבלתי המלצה מתזונאית לא לגעת בזה אפילו ללא גלוטן, רק לידיעה
יש שאריות גלוטן בקוואקר, אך בחנויות טבע ניתן למצוא קוואקר ללא גלוטן 🙂
הי, בקוואקר אמנם אין “גלוטן” טכנית. (כאשר גלוטן = גליאדין+גלוטינין)
כלומר אין את החלבון גליאדין-GLIADIN שמבצע תפקיד ביולוגי הנקרא פרולמין.
אך כן קיים חלבון בשם אבנין-AVENIN, שמבצע תפקיד זהה לגליאדין שבגלוטן.
כך גם בתירס, שם הוא נקרא זאין-ZEIN, ובאורז שם הוא נקרא אוריזין-ORYZIN.
לכן מי שרגיש לגלוטן יטיב לעשות אם ימנע מכל הדגנים כמובן, ובנוסף גם משיבולת שועל, תירס ואורז על כל סוגיהם. מכיוון שמרבית האוכלוסיה רגישה לגלוטן אך אינה צליקאית – עדיף לכלל האנושות להימנע מגלוטן וחבריו. מתירס ואורז בכל מקרה כדאי להימנע לאור ערך גליקמי שגבוה אפילו מסוכר לבן.
האם אפשר להחליף את שיבולת -השועל בקמח שקדים ?
אפשר קמח שקדים?
היי רחלי, אפשר קמח שקדים במקום הקמחים לעיל?
חייבת לשתף, שאני מתה על המתכון הזה והוא נהיה קבוע אצלי! תודה❤ בפעם האחרונה שהכנתי שכחתי להוסיף את הקמח (אני מוסיפה לרוב כוסמין לבן, כי זה הכי טעים לי), וגם בלי קמח יצא מעולה! אז למי שרוצה בלי קמח בכלל זה אפשרי וטעים באותה המידה ולא מתפרק בכלל בגלל הטחינה. אני גם מוסיפה כרישה קצוצה ושמיר וזה נהדר.
היי, האם במקום קמח שלא מתאים לסוכרתיים, ניתן להוסיף קמח שקדים?
תודה רבה גם על המתכון הזה . גם ממתכון זה יכולה לפתוח אבק ולמכור את הקציצות .
תודה רבה גם על המתכון הזה . גם ממתכון זה יכולה לפתוח אבק ולמכור את הקציצות .
תכיני או תעלי בבקשה בעזרת ה’ עוד מתכונים כמו זה שיוכך להגדיל את כמות המתכונים בעסק שלי בעזרת ה’ גם מהמתכונים שלך .
באהבה רבה. ותגידי לי איפה העסק אבוא לבקר ולפרגן בשמחה.
בעזרת המילון אני מאחל לך ללמוד עברית
היי, האם אפשר להמיר את הטחינה במשהו?
היי רחלי,
תודה על המתכון! נראה נהדר ומגרה.
מצטרפת לבקשות לטבען את המטבל. יש לך רעיון איך לעשות את זה?
תודה מראש
הממממ אפשר להמיר ליוגורט טבעוני ואם יוצא חמצמץ מדי לאזן עם קצת מייפל או צ’ילי מתוק
שמנת לבצשול בלי בישול?
היי , תודה רבה. מנסה כל מיני מתכונים שלך, כל מה שניסיתי יוצא מוצלח, וגם זה .
קל להכנה וטעים מאוד! תודה 🙂
היי רחלי, הכנתי היום את המתכון ויצא מושלם!!!
תודה גדולה
מתכון קליל נוח וטעיםםם
הכפלתי כמויות כפול 3 ויצאו בערך 32 לביבות
במקום טחינה השתמשתי בשקדיה
והוספתי בצל ירוק
יצא מעדןן!!
תודה גדולה
מתכון קליל נוח וטעיםםם
הכפלתי כמויות כפול 3 ויצאו בערך 32 לביבות
במקום טחינה השתמשתי בשקדיה
והוספתי בצל ירוק
יצא מעדןן!!🥰
מתכון מעולה!! תודה. אני משלשת כמויות מראש
היי הכנתי יצא נחמד. לא אהבתי את הטעם של הטחינה דומיננטי.
האם אפשר להכין כפשטידה?
הכפלתי כמויות השתמשתי בקמח עדשים ויצא מאוד מאוד נוזלי:(…
עכשיו בתנור בתבנית פשטידה…
הכנתי, ואפילו הילדים עפו על זה