פאוור בול נוסטלגיה מתוקה או: דייסת אורז וקוואקר מושלמת

Posted on

בילדותי, דייסת אורז הייתה תמיד המנה הזאת שגורמת לי להתרפק, זאת שהיא הכי בית. סבתא נהגה להכין אותה בימים גשומים ולהגיש עם ריבה שהכינה או ממרח שוקולד שאנחנו הנכדים אהבנו במיוחד.

משהו בריח החלב החם, במתיקות העדינה וברוך של הביס הפכו אותה לרגע קטן שקשה לשכוח.

בתקופה האחרונה, עם הרצון להכניס עוד קצת ערכים תזונתיים וגם להכין מנות שישביעו לאורך זמן ארוך יותר, התחלתי להוסיף גם קוואקר שעושה כאן עבודה מעולה. הוא מתרכך בדיוק באותו זמן כמו האורז, ממלא אבל לא מכביד על הבטן והוא מושלם לעונת החורף.

אני ממש ממליצה לכם להגיש את הפאוור בול הזה עם ריבה טובה או קונפיטורה ואפשר גם פירות טריים, בעדיפות לרכים יותר כמו תותים או אוכמניות.

ודבר אחרון לפני שאני שולחת אתכם להכין – שימו לב שאפשר להמיר את הסוכר גם במייפל וגם להפחית ממנו קצת, תלוי אם אתם שמים למעלה ריבה או לא, ומבחינת החלב אפשר להשתמש בכל חלב (קוקוס עובד כאן מדהים וגם שקדים ואז המתכון טבעוני).

דרך מעולה לפתוח את היום או ארוחת ערב חמימה מול הגשם שבחוץ. צילום: טל סיון צפורין

פאוור בול נוסטלגיה מתוקה

מצרכים:
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
3/4 כוס אורז פרסי
1 ליטר חלב מכל סוג שאוהבים
1 כוס מים
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית

לטופינגז (פירות לפי העונה והעדפה האישית שלכם):
תותים
אוכמניות
ריבת משמשים או תותים או כל ריבה שאוהבים

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים חלב, מים, וניל וסוכר ומביאים לרתיחה עדינה.
– מוסיפים את האורז והקוואקר ומערבבים. מבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך 40 דקות או עד שהאורז רך. אם צריך, אפשר להוסיף מים במהלך הבישול כדי להגיע לסמיכות שאוהבים רק קחו בחשבון שהדייסה עוד מתייצבת כשהיא קצת מתקררת.
– מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם ריבה ביתית, ממרח שוקולד או פרוסות פרי עונתי שאוהבים.

רגע קטן שלא שוכחים. צילום: טל סיון צפורין (אחזה באלגנטיות: אור פרזמון)

הערות ושדרוגים
– ניתן לשמור במקרר ולחמם ביום שאחרי. במקרה הזה מומלץ להוסיף קצת חלב כדי לפתוח את המרקם שנוטה קצת להתגבש במקרר.
-במקום סוכר אפשר לשים מייפל או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים גרידת תפוז לסיר עם האורז והקוואקר.
– לגרסה ללא גלוטן משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן (האריזה הגבוהה).
– ניתן להכין את הפאוור בול הזה גם עם קוואקר בלבד, ללא האורז, פשוא להמיר את האורז בכמות זהה של קוואקר.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

9 תגובות

  1. יפעת says:

    הי, אפשר להכין עם אורז מלא? ואם כן, האם משתנה זמן הבישול?

    תודה!!

  2. בר says:

    היי! נראה מהמם.
    האם ניתן להכין עם אורז בסמטי לבן?

  3. ירדן says:

    ליטר חלב?? בטוח זו לא טעות?

  4. נטע says:

    הכמות של החומרים זה למנה אחת ?

  5. אריאלה says:

    מבקשת המרה למנה אחת…

  6. עדי says:

    היי, בדנמרק מבשלים את האורז (העגול) בחלב החם לכמה רגעים ואז מורידים את הסיר ומכסים בשמיכה ובמגבת למשך שעה! וללא שיבולת שועל. לבסוף מוסיפים כמובן חמאה.

  7. טל says:

    לכמה מנות המתכון?

  8. עופר says:

    כמות הנוזלים לא הגיונית

    1. יערה says:

      בדיוק הכנתי, כמות נוזלים הגיונית מאוד. האורז סופח המון נוזלים.
      יצא פגז.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend