בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים ב-5 דקות פודינג צ’יה עם פירות קיץ

פודינג צ’יה עם פירות קיץ

מאת רחלי קרוט

כבר סיפרתי כאן לא פעם כמה קשה לסקרן אנשים ולגרום להם להכין מתכונים שיש בהם טאץ’ בריאותי. איכשהו, למרות שכולם מבקשים מתכונים דיאטטיים, כאלה שיש בהם ירקות, פירות וקמח כוסמין, בסוף הרוב המוחלט מכין עוגת רוגלך או מוס נוטלה.

ואז הגיעו כדורי התמרים והקקאו שהעלתי לפני כמה שבועות, ותוך זמן קצר נכנסו לרשימת עשר המתכונים הפופולריים באתר.

להגיד לכם שצפיתי שזה מה שיקרה? ממש לא.

מלא אנשים שפגשתי החמיאו לי על הדרך שבה “מכרתי” אותם ואמרו שזאת הסיבה שכל כך הרבה אנשים נכנסו, שהם לא הבינו שיש כאן תמרים אלא פשוט כדורי שוקולד בריאים יותר.

אז נכון, אחרי כל כך הרבה שנים בתחום אני יודעת איך לשווק מתכונים שיש סביבם המון מחסומים ומגננות ואיך לגרום לאנשים להבין שלמרות שמדובר במתכון עם טאץ’ בריא, יש כאן שוס אמיתי, והוא טעים ממש.

אבל מה הלאה? נגיד והצלחתי לגרום לכם להכנס, איך עוברים משלב הסקרנות לשלב ההכנה? כי עכשיו, אחרי שכבר נכנסתם, אתם כבר יודעים שמדובר בתמרים ומייפל, אתם כבר מבינים שאין בהם באמת שוקולד וגם לא חמאה.

כאן מגיע החלק הקשה, לפחות עבורי, וזה להסביר כמה טעים זה יוצא. כי אם יש משהו שאני הכי מקפידה עליו, זה שיצא טעים.

אז איך עושים את זה? פשוט – כותבים מהלב. מספרים על הטעמים שאני טעמתי, על היתרונות בחומרי הגלם הספציפיים שהמתכון עושה בהם שימוש, מעצבים את הקינוח או המאפה כמו משהו שאנשים כבר מכירים ולא יבהלו ממנו (למשל כמו כדורי שוקולד) ובעיקר מחזיקים אצבעות שיהיו כמה שינסו, יבינו שזה באמת טעים, ויספרו לאחרים.

וסיפרתי את כל זה, כי הקינוח שלפניכם מלא במחסומים כמו כדורי התמרים, אולי אפילו יותר.

יש כאן צ’יה, חומר גלם שרבים לא מכירים (זוכרים שפעם לא ידעו כאן מה זה קינואה ולמה לאכול אותה – אז כזה), ובמקום סוכר יש פה מייפל טבעי (בבקשה בבקשה תחזיקו בבית בקבוק כזה. אבל טבעי, לא בטעם מייפל. וכן, אני יודעת שזה קצת יקר, ואתם יודעים שאני לא שולחת אתכם לקנות מצרכים יקרים, אבל פה ספציפית אין שום אופציה אחרת חוץ מהגרסה הטבעית או פשוט להמיר בדבש).

וכן, יש כאן חלב קוקוס או חלב שקדים/אגוזי לוז/קשיו – נכון שזה נשמע כמו משהו שלעולם לא תקנו? אז תהיו חברים ותקנו בשבילי. אני מבטיחה שזה ישתלם לכם בטעם ובבטן.

ופירות! כמה פירות מעולים יש עכשיו בשווקים. קיווי ירוק ולבן, מלון מלא במיץ, דובדבנים מפתים ומבריקים, אפרסקים, משמשים, נקטרינות, שזיפים, ענבים, אבטיח. מלא מלא פירות מתוקים שכבר עושים חצי מהעבודה כשמוסיפים אותם לקינוח.

בקיצור, אני מקווה שתתנו למתכון הזה צ’אנס. וחוץ מזה, אם המילים שלי לא עזרו, אולי הידיעה שהצ’יה היא אחת ממזונות העל הכי בריאים בעולם תעזור לכם להכנס למטבח ולפרגן לה. הנה, תקראו: http://www.businessinsider.com/benefits-of-chia-seeds-2014-6

– עוד על היתרונות הבריאותיים שלה תוכלו לקרוא כאן בכתבה.

ואפילו לא סיפרתי לכם כמה קל להכין את הקינוח הזה. ממש ממש קל! אתם יודעים מה, אני לא אכביר בתיאורים מפוצצים של ‘רק לערבב וזה מוכן’, פשוט אשלח אתכם להכין.

והפעם, אני ממש, אבל ממש, אשמח לראות תמונות של פודינג’ הצ’יה שהכנתם. אפשר לשלוח לי בפייסבוק של הבלוג Krutit או בהודעה פרטית באינסטגרם.

פודינג צ'יה עם פירות קיץ

עד שתסיימו את הארוחה הקינוח יהיה מוכן – מרענן, בריא וטעים

פודינג צ’יה עם פירות קיץ

מצרכים ל-4 עד 6 כוסות אישיות – כמו בתמונה:
1/2 כוס צ’יה (חשוב לשמור את הזרעים הקטנים במקרר)
1/2 ליטר (2 כוסות) חלב קוקוס או חלב שקדים או חלב אגוזי לוז או חלב קשיו
2 כפות מייפל טבעי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

לפירות:
כל מה שתרצו! אבל תשקיעו. הנה השילוב שאני עשיתי: 1 קיווי ירוק, 2 קיווי לבנים (הם מדהימים), 1/3 מלון, 6 דובדבנים, 10 ענבים, 2 שזיפים אדומים
בכל מקרה, ממליצה לשלב בין פירות חמצמצים יותר כמו קיווי ופסיפלורה לפירות מתוקים יותר כמו אננס, מלון, ענבים וכדומה.

אופן הכנה:
– שמים בקערה צ’יה, מייפל, וניל וחלב קוקוס וטורפים, כן טורפים, עם מטרפה עד שכל הצ’יה מתפזרת באופן שווה בחלב. למה לטרוף ולא לערבב עם כף? כי אז יווצרו לכם גושי צ’יה. מניחים בצד ל-5 דקות ואז טורפים שוב בעדינות. בהערות למטה הסברתי למה עושים את זה.
– וזהו! כן, תכלס זהו. ובכל זאת, מה עושים הלאה?
– מעבירים את הצ’יה עם החלב לכוסות שקופות, עדיף עד לחצי גובה כדי שישאר מלא מקום לפירות, ומעבירים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה. כמה שיותר זמן יותר קר, כייפי בפה ומרענן. ובכל מקרה מומלץ לסגור עם ניילון נצמד כדי שלא יקבלו קרום.
– לפני ההגשה חותכים פירות שאוהבים לקוביות ומניחים מעל. אל תתקמצנו על הפירות ואל תשכחו, כמוני, לשים עלעלי נענע קטנטנים.

הערות ושדרוגים
– מישהי כתבה לי באינסטגרם, והיא צודקת, שיהיה נהדר להוסיף לתערובת של הצ’יה והחלב גם מחית אסאי. אז אם יש לכם, תוסיפו.
– קבלו שוס! במקום חלב קוקוס או כל חלב אחר משתמשים במיץ אננס טבעי (זה נמכר בפחיות). אמאל’ה כמה טעים ומיוחד.
– למה טורפים וממתינים ואז שוב טורפים? אז ככה, לזרעי הצ’יה נטייה להדבק אחד לשני וגם קצת לשקוע. הטריפה עם מטרפה גורמת להם להפרד ואילו ההמתנה הקצרה בחוץ הופכת את התערובת לסמיכה יותר ואז, בטריפה השנייה, הזרעים כבר לא שוקעים ואפשר להעביר את התערובת בבטחה לכוסות ולא להעביר כפות של תערובת שיש בה יותר נוזל כי הזרעים שקעו. בקיצור, עוד 5 דקות של סבלנות, זה ישתלם לכם.
– אפשר להשתמש כמעט בכל נוזל שאתם אוהבים, מחלב קשיו, אורז, שקדים, קוקוס, מיץ אננס,  מיץ מלון ועוד. ואפשר גם צ’יה שוקולד, אבל זה לפעם הבאה.
– מומלץ לשמור את הצ’יה במקרר. אל תשאלו אותי למה, כל מי שהראתי לו את הקינוח ספק שאל ספק הודיע לי חגיגית שהם צריכים לבלות שם. אז העברתי למקרר ומעבירה את ההמלצה גם אליכם.

אולי יעניין אותך

30 תגובות

אילנה 11 ביוני 2017 - 18:28

האם ניתן להכין גם עם משקה שיבולת שועל?

השב
עטרה 3 ביולי 2017 - 20:46

הכנתי ויצא מעולה!
אשמח לדעת איפה ניתן לרכוש את הכוסות?
תודה

השב
רחלי קרוט 4 ביולי 2017 - 8:05

עד כמה שאני זוכרת הן מאיקאה

השב
מורן הרמן 14 באוקטובר 2017 - 19:47

מה לגבי חלב פרה רגיל?… יעבוד?

השב
רחלי קרוט 15 באוקטובר 2017 - 8:33

כן

השב
רות 31 במרץ 2018 - 16:34

היי, ניסיתי להכין ויצא לי גוש שלם אחיד של צ’יה כאלו אשכרה גוש מאוחד לא פודינג לא נוזלי
פשוט גוש שיכלת להרים עם היד זה שמר על הצורה
למה לדעתך זה קרה?
השתמשתי בקרם קוקוס

השב
רחלי קרוט 1 באפריל 2018 - 22:19

כי השתמשת בקרם קוקוס 🙂 הוא מאוד סמיך ומלא בשומן לעומת חלב שהוא נוזלי יותר

השב
אפרת 26 במאי 2018 - 15:28

ממוש כמה זמן זה מחזיק במקרר?

השב
ליטל 11 ביולי 2018 - 16:33

היי האם אפשרי להשתמש בחלב אורז?

השב
רחלי קרוט 11 ביולי 2018 - 16:57

בהחלט, אפשר

השב
Meital 4 באוגוסט 2024 - 1:12

אפשר להשתמש בקרם קוקוס?

השב
שלי 8 באפריל 2019 - 20:22

היכן ניתן לרכוש את גרגירי הצ’יה? והאם יש לו טעם דומיננטי? מעולם לא ניתקלתי בו .

השב
אדוה 8 במאי 2019 - 9:35

כל חנות תבלינים
אין לה ככ טעם אבל היא תוספת מעולה כמעט לכל דבר..
אני שמה אותה בשייקים בעיקר

השב
GD 7 בינואר 2020 - 23:52

הי
האם כדאי לבשל ביחד ואז לקרר למשך כמה שעות?
נראה לי משפר מרקם

השב
ליאת 14 באפריל 2020 - 8:13

היי! כמה זמן הפודינג צ’יה מחזיק במקרר? (מתלבטת איזה כמות להכין). תודה

השב
שירה נודלמן 8 במאי 2020 - 17:14

היי
הכוונה היא לחלב כמו חלב פרה? הוא לחלב קוקוס בשימורים?

השב
אור 30 ביוני 2020 - 11:57

שלום,
לכמה זמן הפודינג מחזיק במקרר? (אני מתכננת לאכול אותה כמה ימים לארוחת בוקר)
ועוד שאלה, האם המרקם ישתנה אם אשמור בקערה גדולה וכל פעם אקח לי כמות של מנה? או שכדאי להפריד מראש למנות?
תודה!

השב
ירדן 31 ביולי 2020 - 20:44

אפשר להשתמש בחלב סויה?

השב
גלית 20 בנובמבר 2020 - 11:03

היי. תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך…
יש לי רק קרם קוקוס… מאוד אוהבים אצלנו… איך/עם מה אפשר לדלל? כמויות?
תודה מראש

השב
שרון 3 באוגוסט 2021 - 9:42

נראה מדהים!!
האם אפשרי להשתמש במשקה שקדים ללא סוכר או שהסוכר נחוץ להתייצבות הפודינג?

השב
מורן 15 בפברואר 2022 - 18:18

היי רחלי
התערובת נשארה לי נוזלית והצ׳יה נותרה גרגרית , לא תפחה
שמתי חצי מים וחצי חלב פרה רגיל
מה יכולה להיות הסיבה?

השב
אמא ענת 3 בינואר 2023 - 8:16

אני, אמא של הילדים שלי, מכריזה בזאת שהילדים שלי אכלו בהנאה ארוחת בוקר (!!) וחיסלו קערה שלמה של פודינג צ׳יה עם פירות תוך קריאות ״אמא מה זה, זה כל כך טעים!!!״.
מי שמכיר את מאבקיי להאכיל את הבררניים שלי יודע שקרה פה נס. תודההה!!!

השב
לילי 11 במאי 2025 - 6:56

עם איזה חלב השתמשת? 🙂

השב
אפרת נבון 31 באוגוסט 2023 - 23:09

אפשר לשמור במקפיא?

השב
בת חן 28 בספטמבר 2023 - 19:58

אפשר מי קוקוס? בטעות קניתי את זה במקום חלב

השב
ליאורה 4 בינואר 2024 - 22:23

היי,
מה אפשר לשים במקום מייפל?
ממרח חלווה יכול לעבוד?

השב
נועה 30 באוקטובר 2024 - 9:31

נהדר!
הצעת ייעול- אפשר מראש להכין בצנצנת ואז במקום להוציא עוד כלי (מטרפה), אז אפשר לנער בצנצנת וזה מתערבב מעולה. וככה זה גם נשאר מכוסה ולא נוצר קרום.

השב
מלי 20 בנובמבר 2024 - 6:46

הכנתי בדיוק כמו במתכון, השארתי לילה במקרר וזה יצא ממש נוזלי.

השב
נאוה 12 בינואר 2025 - 18:16

האם שמים צייה שלם או טחון?
תודה מראש

השב
לילי 11 במאי 2025 - 6:55

האם צריך להשרות את הצ׳יה לפני ההכנה?

מה הכי טעים איזה חלב? (קוקוס? שקדים? שיבולת שועל? אורז? חלב פרה רגיל?)

השב

השאר תגובה

Send this to a friend