עוגת רוגלך במילוי שוקולד ונוטלה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (62 הצבעות, ממוצע: 3.53 מתוך 5)
Loading...
עוגת רוגלך
ככה היא נראתה כשצילמתי אותה בלילה לפני האפייה

כשהעלתי את התמונה של העוגה הזאת בפעם הראשונה לאינסטגרם, עם תמונה גרועה שצילמתי בלילה, לא חשבתי שהיא תקבל כל כך הרבה אהבה וכל כך הרבה דרישות למתכון. גם כי התמונה הציגה את העוגה לפני האפייה וגם כי התאורה הייתה באמת נוראית. אבל מסתבר שטעיתי.

כמות ההודעות, התגובות והבקשות למתכון היו באמת יוצאות דופן אז החלטתי השבוע להפגש עם הפייה הכי אהובה עלי ברשת – ענבל לביא מהבלוג “פיית העוגיות” ולהכין ביחד איתה שוב את העוגה שלא הספקתי לצלם כמו שצריך. הבוקר הזה, מעבר להיותו כייפי וקסום במיוחד גם הניב עוד 2 מתכונים שהכינה ענבל, אחד למאפי גבינה ותותים מעולים ממש שמזכירים בטעם גביניות משודרגות ואחד ללחמניות באונטי סופר מיוחדות עם בצק רך כמו ענן ומילוי שמשלב בתוכו קוקוס ושוקולד – בקיצור חגיגה.

את המתכונים של ענבל תוכלו למצוא ממש בקרוב בבלוג שלה (מבטיחה לעדכן בלינק ספציפי ברגע שיעלה).

ובחזרה לעוגת רוגלך – העוגה הזאת נולדה לפני כמה שבועות כשהתארחתי אצל חברה וביחד הכנו רוגלך שמנמנים. כחלק משלבי ההכנה התבקשנו לרדד את הבצק כשבתוכו שכבת שוקולד כך שנוצר בעצם בצק משויש עם שכבות דקיקות של שוקולד שהתחבאו בפנים (הקרדיט לקיפול הבצק עם השוקולד נתון לאורי שפט מספרו Breaking BREAD). משם המשכנו לחיתוך הבצק למשולשים וגלגול לצורת רוגלך אבל רגע לפני החיתוך קלטתי שהבצק כל כך יפה שקצת חבל לחתוך אותו ולמה בעצם לא למלא אותו (שוב!) בנוטלה ולהפוך אותו לקראנץ’ מושחת ממש?

מפה לשם, כמה ימים אחר כך, כשהייתי כבר בבית, ניסיתי לבדוק אם הרעיון יעבוד וראו זה פלא – הוא עבד. מה זה עבד, עבר את המבחן בהצטיינות יתרה.

לא היה מישהו שטעם את העוגה הזאת בימים שלאחר מכן (העוגות נחתכו לפרוסות וחולקו לכל מי שפגשתי באותו שבוע) שלא התלהב ודרש את המתכון. אז הנה הוא לפניכם.

השתדלתי מאוד לנסות ולהסביר בצורה פשוטה את שלבי ההכנה, כולל תמונות של שלבי ההכנה, אבל אם בכל זאת קצת הסתבכם אתם ממש מוזמנים לכתוב לי בתגובות ואשמח להסביר ולהבהיר.

ועכשיו, קדימה ללוש בצק ולהכין עוגה. ולא לשכוח לספר לי איך יצא!

%d7%a9%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%9d
מרדדים, ממלאים, מקפלים ושוב מרדדים וממלאים. שוקולד זה החיים!

עוגת רוגלך

עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד

מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ”ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד. אם המילוי נוזלי (בעיקר בקית או כשהחמאה חמה מאוד) מעבירים למקרר לכמה דקות ומערבבים מדי פעם עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס”מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה”כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

עוגת רוגלך
שכבות של אהבה מתוקה

הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס”מ ומניחים במנז’טים. שאר האפייה כרגיל.

גולשים מכינים

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

236 תגובות

  1. רוית בן חיים says:

    נראה מדהים. מכינה בשבת.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת. ספרי איך יצא 🙂

      1. סי says:

        מה אפשר במקום למילוי 150 גרם חמאה משהו אחר?

        1. רחלי קרוט says:

          במקום חמאה? אפשר שמן קוקוס, מחמאה או שמן.

          1. ליאת says:

            כמה שמן?

      2. בר says:

        היי רחלי, האם יש אפשרות להכין את המתכון ללא מיקסר?
        פשוט בקערה בידיים? ?

    2. רותי אוחיון says:

      מה אפשר לשים במקום שמנת חלוצה אני מעונינת פרווה

  2. עדי says:

    כתבתי כבר פעמיים ומשום מה זה לא עולה..
    עוגה מושלמת בצק נעים ונוח לעבודה.. בקיצור מעולללה?

    1. עדי says:

      בלי סימן שאלה!?
      מכינה השבוע שוב..

      1. רחלי קרוט says:

        ממש כיף לשמוע. ומחכה לתמונה 🙂

  3. לירי says:

    וואיייי נהדר. כיף שפה אפשר לראות שלבי הכנה ומתכון מפורט. לזה הכי חיכיתי ממך תמיד ( ואצלך זה קורה יום יום ? ) למתכון מפורט.

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת <3 וספרי איך יצא אם את מכינה 🙂

      1. סי says:

        אפשר לעבוד עם הבצק מיד או יש צורך לשים במקרר

        1. רחלי קרוט says:

          בכל מקרה צריך להתפיח אותו, או בחוץ או במקרר ומיד אחר כך אפשר לעבוד איתו.
          עכשיו כשקר הוא יהיה נהדר לעבודה גם אחרי תפיחה בחוץ, בקיץ עדיף להתפיח במקרר.

          1. שרון says:

            נראה מעולה. שאלה יש לך מתכון למילוי שוקולד שלא יהיה נוטלה? או מה במקום הנוטלה?

    2. ברכה says:

      מה אםשר לשים במקום שמנת חמוצה (אלגרי לחלב ברמה מסכנת חיים)??

      1. רחלי קרוט says:

        קרם קוקוס יעבוד נהדר.
        ובמקום חמאה אפשר שמן קוקוס או מרגרינה או מחמאה

        1. עומר says:

          הי
          העוגה נראית נפלא אני חייבת לנסות..
          אשמח לעזרתך
          אם מחליפים שמנת חמוצה בקרם קוקוס -כמה קרם קוקוס צריך לשים?

          1. רחלי קרוט says:

            בדיוק אותה כמות 🙂

        2. ענבל says:

          מה אפשר לשים אם אין קרם קוקוס ואסור חלבי בגלל אלרגיות מסכנות חיים לחלב?
          אפשר ממרח השחר???

  4. פנינה כהן says:

    בכותרת – כתוב 4 עוגות…..
    במתכון – נראה שמספיק ל-2 עוגות….
    אז מה נכון ??
    בכל מקרה, נראה טעים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      המתכון מספיק ל-4 עוגות בתבנית אינגליש קייק. אני אחדד את ההסבר באופן ההכנה כדי שיהיה יותר ברור.
      ותודה 🙂

      1. הדס says:

        אם חילקתי את הבצק לשניים אז איך יוצאות 4 עוגות? עדיין לא הבנתי

  5. תמי says:

    בד”כ במתכונים כתוב שהסירופ צריך להיות קר והעוגה חמה, או להיפך, אבל לא שניהם חמים, כדי שהסירופ יספג. למה פה חשוב הסירופ יהיה רותח על עוגה חמה מהתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      ברגע ששניהם חמים הספיגה טובה יותר, אם המאפה כבר קר ומרטיבים אותו הוא הופך להיות סמרטוטי ולח מדי ואני פחות אוהבת את זה. כשהמאפה עוד חם ושמים עליו סירופ, הבצק סופג את הנוזלים וממשיך לאפות כי הטמפרטורה עוד גבוהה ואז הסיכוי שהוא יהיה סמרטוטי יותר נמוך.

      עניין של העדפה אישית ורלוונטיות למתכון, לפעמים בעוגות בחושות למשל, כשמשקים אותן בסירופ אחרי שהן קרות, דווקא כיף שהעוגה נשארת עם שבילים של נוזל, כי הוא לא לגמרי נספג, פה זה פחות מומלץ.

      אז סירופ חם על עוגה חם 🙂

      1. תמי says:

        או קיי אני חייבת לנסות! תודה

  6. חן שוקרון says:

    נראה מדהים!!
    תתחדשי על הבלוג החדש, הגיע הזמן שלמטעמים שלך יהיה בית חם. הרבה הצלחה (בטוחה שתצליחי!!)

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה מוכשרת!

  7. אלמוג says:

    יש אופציה לפרווה במתכון? ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס (זה נמכר בצנצנות ומגיע במצב נוזלי אם חם או מוצק אם קר) או במחמאה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. במקום נוטלה אפשר להשתמש בשוקולד השחר פרווה.
      יצא סבבה לגמרי 🙂

  8. משי says:

    היי, יש אפשרות להכין את הבצק המגולגל עם השוקולד אבל לא לאפות אותו באותו היום, אלא כמה ימים אחכ?
    תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, הבצק ימשיך לתפוח גם אם הוא יהיה במקרר.
      אבל העוגה המוכנה נשמרת רכה לגמרי גם כמה ימים, אפילו שבוע, בלי שום בעיה. בגלל כמות השוקולד והסירופ היא נשארת רכה הרבה זמן.

  9. רותי says:

    היי רחלי.
    נראה מדהים. אחכה לסופש.
    בכל אופן עפ״י ההסבר אני מבינה שמחלקים את כל הבצק לשתיים ואז מחצי מלבן יוצאת עוגה אחת(ע״י חיתוך הרולדה לאורך באמצע ואז לבורג משתי הרולדות ) וכך גם עם החצי השני של הבצק.
    אז אני מבינה שיש שתי עוגות ..ולא ארבע
    תתקני אותי אם יש לי בעיה בהבנת הנקרא:))

    1. רחלי קרוט says:

      מחלקים את הבצק ל-2 ומכל בצק כזה מכינים 2 עוגות. זה אומר שיוצאות 4 עוגות סה”כ.
      מחלקים בעצם את הרולדה הארוכה ל-2 ואת ה-2 האלה חותכים לאורך כדי לפתוח אותם באמצע כמו בתמונה. ואז נוצרים בעצם 4 חלקים. מכל 2 יוצרים עוגה אחת.

      ואז נשאר עוד חצי בצק שאיתו עושים בדיוק אותו דבר.

      מקווה שעכשיו זה מובן יותר 🙂

      1. רותי says:

        עכשיו זה מובן לי יותר.
        תודה על התגובה המהירה.
        מקסים?

  10. ורד says:

    הכנתי ויצא מושלם !!!!
    תודה לך ?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3 תודה שחזרת לעדכן.

  11. רבקי says:

    אני חייבת לשאול:
    1.מבצק שמרים שאני מכינה יוצא לי 4 פסים של אינגלישקייק ארוך מקילו קמח.
    מהמתכון שלך זה כפול?
    הפסים גבוהים?כאילו,עוברים את גובה התבנית?
    2.חייבים למלא בעוד שכבת שוקולד או שאפשר אחרי הקיפול לגלגל לרולדה?

    1. רחלי קרוט says:

      ברוב העוגות אין הרבה מילוי כמו פה, והמילוי תופס מקום ולכן יוצא קצת יותר, ובכל מקרה אני משתמשת בתבניות אינגליש קייק בינוניות ולא ארוכות כמו שכתבת. ולא, הן לא עוברות את גובה התבנית, העוגה הזאת יחסית יותר נמוכה כי היא נורא עשירה ואם היא תהיה גם גבוהה זה יהיה קצת מוגזם. לכן זה מספיק ליותר עוגות.

      אפשר בהחלט אחרי הקיפול עם השוקולד לגלגל לרולדה. יוצא טיפה פחות מושחת אבל עדיין מאוד טעים.

  12. אביטל says:

    ראיתי את התמונות והייתי צריכה להיאחז במשהו כדי לא ליפול, כי וואו.
    לגמרי הולכת להכין את זה לסוף השבוע. יש לך טיפ מקדים איך להימנע מקריעה של הבצק אחרי שהוא נמרח בכל הטוב הזה? אני אף פעם לא בטוחה אם זה קשור לכובד של הממרח או שזה קשור באלסטיות של הבצק.
    תודה רבה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף, ספרי איך יצא 🙂
      זה קשור גם וגם. הממרח של הקקאו נמרח מעולה כי הוא די רך, למרות שעכשיו כשכל כך קר החמאה בו מתקשה די מהר, אבל עדיין הוא מאוד נוח למריחה. בלי קשר, בגלל זה אני גם ממליצה להתפיח במקרר כי אז הבצק יציב יותר ולא נקרע בקלות.
      כשמורחים את הנוטלה פשוט צריך להיות טיפה יותר זהירים אם כי כרגע, בגלל שמאוד קר, הבצק לא יתחמם יותר מדי ויתרכך אז הוא גם לא יקרע וישאר יציב. בקיץ, מומלץ טיפה לרכך את הנוטלה במיקרו במיקרו שלא תמשוך איתה את הבצק.

  13. רותי says:

    הכנתי לשבת ויצא מושלםםם
    היא מיד נכנסה אצלי למועדפים!!!!
    המון תודה שעשית לנו את השבת עם העוגה
    המושלמת שלך!!!
    אחלה סופ״ש.

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! ממש כיף לשמוע שאהבת.

      סופ”ש מקסים.

  14. סיון says:

    העוגה יצאה מדהים!! לא היתה לי נוטלה אז השתמשתי בממרח פרה של עלית יצא פשוט מושלם!!! תודה על המתכון !! סופש נעים

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

      שבוע מקסים

  15. דיקלה says:

    היי רחלי
    עשיתי את העוהה והיא יצאה פשוט מושששששששלמת.
    שאלה קטנה העוגות תפחו בתנור ויצאו מאוד יפות אבל לאחר כמה רגעים בחוץ הם התקווצו כך הנפיחות ירדה
    האם זה אמור להיות ככה ? איפה טעיתי ?
    יחד עם זאת זה לא נשאר פירור?

    1. רחלי קרוט says:

      העוגות אמורות להיות נמוכות יחסית ולא תפוחות, כי הבצק מאוד דק ולא אמור להיות בצקי אוורירי כמו עוגות שמרים אלא יותר כמו רוגלך מלאים בשוקולד.
      שמת בדיוק את כמות השמרים? נשמע כמו כמות גדולה של שמרים או התפחה ארוכה. בכל מקרה זה בסדר שהן לא תופחות מדי, ככה זה אמור להיות.

      ושמחה שיצא טעים!

  16. ניצה ה says:

    היי רחלי
    תודה על המתכון.יצא פשוט נפלא.עולה על כל עוגות השמרים האחרות.מתכוונת לשתף עם חברות.אז שוב תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

  17. שרית says:

    היי(:
    הולכת לנסות הערב (:
    שאלה- יש עדיפות אם להתפיח רק שעה וחצי-שעתיים במקרר או ללילה?
    אשמח לתגובה מהירה כי אני מכינה הערב.. תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      זה או בחוץ ואז שעה-שעה וחצי או במקרר למשך הלילה.

      בקור הזה אפשר לגמרי גם בחוץ למשך שעה פלוס. זה לא אמור מאוד לתפוח וזה בסדר. בקיץ עדיף לילה במקרר כדי שהבצק לא יתרכך מדי ויהיה נוח לעבודה.

      1. שרית says:

        יצא מעולה!! נטרף במהירות ויצא כך כך יפה!
        תודה (:

        1. רחלי קרוט says:

          ממש כיף לשמוע!
          אם בא לך לצלם ולשלוח לי אני ממש אשמח 🙂
          krutit.raheli@gmail.com

  18. סימה says:

    האם ניתן לחלק את הכמות לחצי.
    האם העוגה ניתנת להקפאה.

    1. רחלי קרוט says:

      ניתן לחלק, אבל אם כבר מכינים ממליצה בחום להכין את כל הכמות.

      וכן, היא עוברת הקפאה נהדר, אחרי האפייה כמובן. ואז מפשירים לטמפרטורת החדר על השיש או שמים לכמה דקות בתנור.

  19. ורד says:

    רחלי יקרה, כמה שאלות וסליחה על המגילה מראש.
    מעוניינת להכין על בסיס המתכון שלך רוגלך פרווה ומאוד מתלהבת מהאפשרות שחרף היותם פרווה,
    הם יהיו כבצק דפוף ועשיר כפי שניבט מהעוגה היפייפיה הזו!
    ציינת באחת ההערות לגבי המרה לפרווה:
    “אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס…או במחמאה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. במקום נוטלה אפשר להשתמש בשוקולד השחר פרווה”
    1. האם מדובר על אותן כמויות? דהיינו במקום מיכל שמנת 200 גרם/מ”ל חלב סויה ובמקום 100 ג חמאה 100 גרם שמן קוקוס?
    2. לגבי המלית, האם במקום ממרח שוקולד ניתן פשוט להכין כמות גדולה יותר ממלית הקקאו (צריכה את זה פרווה וקשה לי עם הטעם “השתלטני” של ה”השחר”) ואם אפשרי, בכמה להגדיל את כמויות מלית הקקאו?
    3. האם אפשר ליצור מהבצק רוגלך ולא שושנים? ואם כן איך לקפל/לעבוד עם הבצק הממולא בהתאם (ליצירת רוגלך מלאי שכבות כשלך)?
    4. צריכה שיתקבלו כ 50-60 רוגלך. האם הכמויות המצוינות במתכון תספקנה לי?

    המון תודה מראש!
    ורד

    1. רחלי קרוט says:

      1. כן, אותן כמויות.
      2. לא ממליצה להגדיל את כמות מילוי השוקולד (לא הממרח, זה עם הקקאו) אלא פשוט לוותר על השחר. יצא עדיין מאוד טעים.
      3. בטח, פשוט לחתוך למשולשים אחרי הרידוד עם השוקולד ולגלגל לצורך רוגלך. כאן תמצאי תמונה של הגלגול רק ששם זה בלי הקיפולים אז הרוגלך יוצאים עם יותר בצק ופחות שכבות של שוקולד. אז פשוט תשתמשי בשיטת הקיפולים אבל תגלגלי כמו כאן:
      https://www.krutit.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%9A-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%95/
      4. כן, פחות או יותר, פשוט תכיני קטנים יותר. זה גם יותר נוח לאכילה כשהם קטנים.

      1. ורד says:

        בוקר טוב מאוד! המונהמון תודה רחלי על התשובה ועל מהירות התגובה!!! יאללה נכנסת למטבח להתחיל בהרפתקאה 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          מעולה! מחכה לשמוע איך יצא ואני כאן אם את נתקעת 🙂

      2. ליאור says:

        ואם אני רוצה לעשות את הרוגלך עם נוטלה כמו בעוגה ? מתי למרוח את הנוטלה<? (מתייחסת לשאלה ותשובה 3)

  20. אופירה says:

    היי רחלי, אני רוצה מהחלק השני של הבצק להכין עם מילוי אחר כגון: חלבה/קינמון. מה את ממליצה? כי אני רוצה 2 עוגות עם שוקולד ועוד 2 עם מילוי אחר

    1. רחלי קרוט says:

      מה שאפשר לעשות זה או להכין את הבצק המקופל עם השוקולד (מלית הקקאו) ואז למרוח בממרח חלבה או פשוט במקום מלית הקקאו להכין מלית קינמון (מחליפים את הקקאו ב-2 כפות קינמון) ואז למרוח, לקפל ולרדד. משם אפשר לחתוך למשולשים ולהכין רוגלך קינמונים מהממים.

  21. אורית says:

    הי רחלי, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? במידה וכן, באיזה יחס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. פשוט אותה כמות של קמח ולהתעלם מכמות השמרים.

  22. תמרי says:

    היי,
    אם אני רוצה שיצא 2 תבניות ,אז לחלק את המצרכים ל2?
    והאם אפשר להקפיא את הבצק לפעם הבאה ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן.
      בטח, אפשר להקפיא את העוגה כשהיא מוכנה ולהפשיר בחוץ (ואז מומלץ 5 דקות בתנור כדי שיצא חמים וטרי ואפשר גם להכין את הבצק, לשים בשקית ניילון סגורה היטב ולהקפיא. כשרוצים להשתמש מוציאים לשיש ומחכים שיפשיר וממשיכים כרגיל.

  23. רעות says:

    רחלי יקרה,תודה על המתכונים והתמונות המהממות.את משאירה אותי המומה כל פעם מחדש ☺️
    יש לי שאלה לגבי הקיפול:אם אעשה רולדת בורג רגילה זה יצא אותו דבר? קצת הסתבכתי עם הגלגולים של הבצק אבל מאוד רוצה להכין.מה את אומרת?

    1. רחלי קרוט says:

      העוגה מעוצבת כעוגת בורג רגילה, הקיפול כאן חשוב כדי ליצור שכבות דקיקות של שוקולד. נורא פשוט – מרדדים למלבן דק, מורחים ממלית הקקאו ומקפלים שליש מצד ימין לאמצע ואת השליש מצד שמאל גם לאמצע. וזהו, מרדדים שוב למלבן דק ואותו ממלאים בנוטלה.
      עכשיו יוצרים צורת בורג רגילה – מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע ויוצרים בורג 🙂

      אם את מסתבכת כתבי לי בלייב ואעזור לך, גם טלפונית, את תצליחי!

  24. שיר says:

    היי רחלי …
    כמות הסירופ במתכון מספיקה לארבע העוגות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  25. נריה says:

    הלוואי והיה מצליח 🙁
    אחרי הקיפול הראשון כשרידדתי הבצק נקרע וכל השוקולד יצא, הבצק נהיה דביק ולא ניתן לעבודה ונאלצתי לזרוק לפח ולוותר על השלב הזה.

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כשבצק רך מדי. התפחת במקרר או בחוץ? הקפדת על כמות המים במתכון?

      1. נריה says:

        התפחתי לילה במקרר וכמובן כמות המים כמו שכתובה במתכון ואפילו הוספתי עוד טיפונת קמח…

        1. רחלי קרוט says:

          ממש מוזר, הכנתי במקרה שוב אתמול בלילה והבצק מאוד יציב ונוח לרידוד. אני רק יכולה לשער שאולי מילאת ביותר מדי מילוי או שהבצק הספיק להתחמם על השיש. בכל מקרה, יש סרטון שגולשת הכינה את המתכון וצילמה בוידאו (בפייסבוק של הבלוג). את יכולה להציץ לראות איך יצא לה ואיך זה אמור להראות.

          ובטוחה שאם תנסי להכין שוב זה יצליח.

          1. נריה says:

            תודה רבה

      2. ליאור says:

        איזה מים יש במתכון?!
        הבצק במקרר ונלחצתי שפספסתי משהו ?

        1. רחלי קרוט says:

          אין מים, ככה זה אמור להיות.
          הסתדר לך?

          1. ליאור says:

            יצא מושלם, גם העברתי את המתכון וגם כבר קיבלתי בקשות לסופש הזה…?

          2. רחלי קרוט says:

            איזה כיף לשמוע! <3

  26. אלייה says:

    האם אפשר להשתמש בשמן קנולה ולא חמאה , מחמאה או בשמן קוקוס ? ומהי הכמות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בשמן קוקוס ומחמאה אפשר בלי בעיה, בדיוק באותה כמות.
      בשמן לא ניסיתי, אבל גולשת כתבה לי שהיא ניסתה (פשוט מורחים על הבצק שמן בנדיבות ומעליו את הקקאו ושאר המצרכים), וכתבה שיצא מעולה.

  27. רחל says:

    נראה פצצה,
    אין התפחה לאחר הלישה?
    האם הבנתי נכון : לישה – מקרר- מילוי ויצירת העוגות ורק בסוף 40 דקות התפחה לפני האפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      התפיחה היא במקרר 🙂

  28. אסנת says:

    מאוד נהנית מהחוויה לשוטט באתר ולגלות מתכונים מפתיעים וכל כך מפתים. מתכוונת לנסות ובמובן אכתוב את רשמי

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. אשמח מאוד לשמוע איך יצא. וברוכים הבאים 🙂

  29. שרון says:

    הי…
    יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה בגביע יוגורט?
    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה.

  30. רוית says:

    היי רחלי , נשמע מושחת ביותר, כמה זה גביע שמנת חמוצה? מכיוון שבאמריקע ? אריזות במשקל שונה מהארץ….. תודה לך וכייף שיש מקום חמים ונעים למתכונים הנהדרים שלך ??

    1. רחלי קרוט says:

      200 מ”ל.
      יא, הכי כיף שמכינים מתכונים שלי גם מחוץ לגבולות הארץ 🙂

  31. קרין says:

    הי,
    זה נראה מעולה ואני רוצה להכין. אך, אני לא רוצה שהעוגה תצא לי קשה כמו רוגלך אלא רכה כמו עוגת שמרים. מה עלי לעשות? לוותר על המי סוכר?
    תודה מראש 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק הפוך, לשים הרבה מהמי סוכר, הם מרככים מאוד את העוגה 🙂

  32. Shoham123 says:

    האם אפשר ללוש את הבצק ביד?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אין בעיה. פשוט ללוש קצת יותר זמן, בסביבות 15-17 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

  33. רוני says:

    העוגות יצאו מושלמות!
    הבעיה היחידה שהייתה לי היא שבגלל שכל כך קר והקור של הבצק מהמקרר, גם המילוי וגם הנוטלה ממש קרעו את הבצק. מאוד מתסכל. ברגע שלא היה מרוח כמו שצריך על כל הבצק, נראה כמו גושי בצק וגושי שוקולד.
    הצעות?
    תודה!

  34. אורטל says:

    היי. נראה מדהים. נראה לך הבצק ישרוד 24 שעות במקרר? כאילו כמו ההתפחה של לילה במקרר אבל יום שלם במקום..

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. עטוף היטב.

  35. אירנה says:

    היי רחלי תודה על מתכון !
    אני מואוד נהנתי לעשות עשיתי הכל כמו שכתבת
    אבל עם מלית לא הצליח לי משום מה (עשיתי אותה בשני סירים כדי שינמס בצורה אחידה וזה לא ….:-/ כל הסוכר ניהיה כמו גוש וחמה בנפרד …וכמובן שהחלתי למרוך אל השיכבה זה בכלל לא הצליח כי גוש אפילו שזה חם …בקיצר זרקתי את המלית ומרחתי את השיכבה בשוקולד שהיה לי במיקרה ומזל שנשאר 😉
    אבל בסך הכל הצליח ומאוד מקווה שזה טעים )) כי בעלי אוהב דווקה עוגה הזאת בארץ …ועכשיו גם להכין לבד זה סוף הדרך
    תודה רבה )

  36. ענבל says:

    עשיתי בשבת ויש לי רק מחמאות על המתכון המצוין!
    הבצק נח לעבודה (בחורף צריך לתת לו קצת זמן אחרי שמוציאים מהמקרר לפני הרידוד), המלית התקשתה עד שבאתי למרוח אבל 30 שניות במיקרו הפכו אותה שוב לממרח, ובאופן כללי זה הולך להיות אחד ה-מתכוני שמרים החדשים שלי 🙂
    עשיתי בלי סירופ הסוכר והעושר של המלית הפך את העוגה למושלמת גם אחרי 3 ימים.
    תודה!

    1. ענבל says:

      הגלגול שלי יצא פחות מושלם משלך אבל זה כי לא חתכתי את הצדדים אחרי שגלגלתי לגליל ארוך. a note to myself לפעם הבאה 🙂

      1. רחלי קרוט says:

        העיקר שיצא טעים! 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  37. דנה says:

    היי! הכנתי את הבצק והכנסתי ל3 שעות במקרר ולא תפח עדיין. נראה כפי שהיה לפני. האם כך צריך להיות?

    1. רחלי קרוט says:

      אם מתפיחים במקרר עדיף להשאיר כמה שעות (אפילו למשך הלילה) ובכל מקרה, כן, הבצק לא ממש תופח וזה בסדר, תמשיכי כרגיל ותעדכני איך יצא 🙂

  38. איילת חן says:

    היי רחלי 🙂
    העוגה נראית מהמם, תנוסה בסופ”ש הקרוב. שתי שאלות-
    1. אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה עם קצת לימון אפילו?
    2. במקום נוטלה אפשר להכין גנאש שוקולד חלב ולקרר אותו עד שיגיע למרקם נוח ולעבוד איתו?

    1. רחלי קרוט says:

      1. אפשר. ואפשר גם יוגורט (עדיף עם אחוזי שומן גבוהים) או קרם קוקוס. מומלץ להוסיף ממש מעט מיץ לימון אם זה לא יוגורט או שמנת חמוצה.
      2. בטח, יצא נהדר. אבל יותר עבודה 🙂 רק תקפידי שיהיה גנאש יחסית יציב יותר ולא מהסוג הרך.

      בהצלחה!

  39. נורית says:

    היי רחלי הכנתי עכשיו את העוגה ונראה מדהים
    והיה ממש קל.
    איך אני יכולה לשמר את העוגה לשבת?להכניס לניילון או קופסאות?

    1. רחלי קרוט says:

      מתנצלת ממש על האיחור בתשובה. שמחה לשמוע שיצא מוצלח <3
      פעם הבאה אפשר לשמור במקפיא ולה]שיר בתנור כמה דקות או להכניס לניילון, היא מחזיקה מעמד ממש יפה בחוץ גם כמה ימים ולא מתייבשת.

  40. הילה says:

    שלום רחלי
    אני חדשה כאן, ראיתי את עוגת הרוגלך שלך ודגדג לי באצבעות לנסות להכין אותה… אז כמובן שרצתי להכין:)
    טיפה שיניתי את המתכון כדי שיהיה פרווה ועדיין היא יצאה מ-ע-ו-ל-ה! הכי קרוב לעוגות קראנץ’ של הקונדיטוריות שטעמתי.
    טעימה ורכה ומפוצצת שוקולד..
    תודה רבה על המתכון הברור והמפורט ותודה על השיתוף שלך!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! וברוכים הבאים 🙂

    2. ספיר says:

      היי,

      אפשר את המתכון עם שינויים לפרווה?

      1. רחלי קרוט says:

        במקום חמאה משתמשים בשמן קוקוס ובמקום בשמנת חמוצה משתמשים בקרם קוקוס

  41. דנה says:

    אני קונדיטורית ומכינה שנים עוגות שמרים. העוגה הזאת
    פשוט מושלמת. פיזור וקיפול המילוי בצורה הזו גורם לכך
    שלא יהיו חלקים יבשים של בצק ללא מילוי ולכן גם שומר
    על אריכות חיי מדף . פשוט תענוג.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש תודה! כיף לשמוע ועוד ממישהי שזה העיסוק שלה :))
      שיהיה שבוע מקסים

  42. חדוה says:

    היי הכנתי את העוגה. יצאה ממש טעימה אך הסוכר לא נמס לגמרי והרגישו אותו קצת .לא שמתי סירופ סוכר כי זה נראה לי מתוק מדי . כדאי להמיס קצת את הסוכר ? לטחון?

  43. נפנה says:

    מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה?

  44. שירלי says:

    פשוטה וטעימה מאוד!
    תודה

  45. רונית says:

    הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת בדיוק כמו בצילום – הייתי צריכה להתחנן שיאמינו לי שאני הכנתי 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חח איזה כיף לשמוע! שימחת אותי מאוד

  46. חנה says:

    היי, הכנתי לשבת ויצא מהמם! אבל כמה הערות קטנות ושאלה –
    1 – המתכון לא באמת מתאים ל-4 תבניות אינגליש סטנדרטיות אלא לקטנות יותר. כדאי לחדד את זה במתכון (אני קלטתי את זה רק אחרי שהבצק היה בתבניות ונאלצתי לפרק את התבנית הרביעית כדי להשלים את השאר ואז הצורה לא יצאה מושלמת אבל לא נורא).
    2 – 90 גרם קקאו זה המון(!) למי שלא חובב מושבע של המרירות של הקקאו (שממש משתלטת על הנוטלה אהובתי). מה גם שבדרכך כלל 5 כפות זה 50 גרם ולא 90… שוב – מי שלא רוצה שהמרירות תשתלט כדאי שילך על 5 כפות מדידה רגילות ולא על 90 גרם.
    3 – העוגה אכן רכה בטירוף וטעימה(!). איך הכי כדאי לשמור אותה במשך השבוע כדי שתישאר רכה ומהממת? במקרר או שסתם בחוץ?

    תודה!! 🙂

  47. עוגת שמרים קלאסית במילוי דאבל שוקולד – קרוטית – Krutit says:

    […] מכם שהכין את עוגת הרוגלך בטח ישים לב שמדובר באותו בצק. אני באמת צמודה למתכון […]

  48. מירי says:

    המתכון מושלםםםםםם… הכנתי כבר כמה פעמים. בפעם האחרונה, הכנתי לאורחים מאןסטרליה והם לקחו את המתכון עד לשם..
    בכלל, מאוד נעים, כיף וטעים בבלוג שלך.
    תודה רבה!
    רצה להכין את הבצק למחר.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  49. מיכל says:

    היי 🙂 מחכה כבר להכין את העוגה המהממת הזו! אבל לא הבנתי איך יוצאות ארבעה עוגות שלמות. מחלקים את הבצק לשניים, מכל בצק נוצרות בעצם 2 רולדות מאורכות שהופכות לעוגה אחת. כך גם עם החצי השני של הבצק. קראתי את התגובות הקודמות לשאלה הזו, ועדיין לא הבנתי…. ובכל מקרה, לפי התגובות לא באמת יוצא 4 עוגות בתבניות אינגליש קייק רגילות אלא קטנות יותר. כדי שייראה תבנית מלאה ומרשימה אפשר אולי לעשות את המתכון בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות פשוט?

    תודה ומבטיחה לעדכן כשיהיה מוכן!

    1. רחלי קרוט says:

      מכל חצי בצק שפותחים נוצרות 2 עוגות
      בעצם: לוקחים חצי בצק, מרדדים ממלאים ומגלגלים לרולדה. אותה חותכים ל-2 – תחשבי על נחש שמנמן שאת חותכת באמצע ל-2 נחשים.
      עכשיו כל נחש כזה חותכים לרוחב (כך שהשכבות נחשפות) ומלפפים לבורג. ואז יש לך 2 עוגות. זה מה שיוצא מ-1/2 בצק. ואז אותו דבר מהחצי בצק השני.

      אפשר ב-3 תבניות אינגליש קייק או ב-4 קצת יותר קטנות. הכי טוב? תרדדי את כל הבצק ותמלאי כרגיל לפי המתכון ואז תראי את האורך שיצא לך ולכמה תבניות זה נכנס.

      אם זה לא לגמרי מובן כתבי לי למייל הפרטי ומבטיחה להסביר 🙂

      1. מיכל says:

        הסברת מעולה! תודה רבה! 🙂

        1. רחלי קרוט says:

          בשמחה רבה!

  50. יוני says:

    היי תודה על המתכון, בקשר למלית – בפעם הראשונה שהכנתי אותה הכל היה בסדר. בפעם השנייה המלית נשברה לי והחמאה צפה בין הגושים של הקקאו והסוכר, מה קרה?

    1. רחלי קרוט says:

      עניינים של חום וקור. החמאה רגישה לקור ומתגבשת מהר אם המזגן למשל היה בעוצמה חזקה. אבל אל דאגה, אחרי האפייה הכל יהיה בסדר גם אם החמאה קצת התגבשה

  51. נעמה says:

    היי 🙂
    בהנחה שאני עושה את העוגה במהלך אותו יום, לכמה זמן היית ממליצה להשאיר את הבצק לתפיחה במקרר? (במקום למשך לילה כפי שכתוב במתכון)
    ובכלל, בימים חמים אלו איך הכי טוב להתפיח- במקרר או בחוץ? מה מומלץ?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בימים המטורפים האלה עדיף תפיחה במקרר, מניסיון שלי של השבועיים האחרונים אפילו במקרר זה תופח די מהר.
      בקיצור, תפיחה של 3-4 שעות במקרר תעשה את העבודה ובכל מקרה קחי בחשבון שלעומת בצקים אחרים כאן אין תפיחה ענקית כי הבצק אמור לצאת דק יחסית

      1. נעמה says:

        תודה על המענה. אז להשאיר במקרר למשך 3-4 שעות או להשאיר ללילה?

        1. נעמה says:

          מקפיצה את ההודעה…

  52. עידית says:

    היי לא הבנתי מזה ריבוע עבה וגילגול דק?איך הריבוע צריך להיות?

  53. תמר says:

    היי, נראה מעולה ואני מצפה בקוצר רוח לנסות!!
    העניין הוא ש4 עוגות זה קצת הרבה.
    יש אפשרות להקפיא חלק? והאם כדאי לעשות זאת לפני או אחרי האפייה?
    תודה מראש:)

  54. שירן says:

    שלום, אפשר לוותר על הנוטלה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  55. גומות חן שמרים עם ריקוטה ותותים – פיית העוגיות says:

    […] דברים במקביל כולל להכין ארוחת צהריים, גם אפתה עוגת רוגלך מושלמת במילוי שוקולד ונוטלה שאתם פשוט חייבים לנסות! אז אם גם אתם במצברוח נפלא […]

  56. יאיר says:

    מתכון מעולה! הבצק קצת מלחיץ כי אינו תופח הרבה אבל התוצאה מצוינת! טעעעעעעים!
    תודה על המתכון המפורט ועל תמונות ההסבר.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת. ואכן מדובר בבצק שאינו תופח הרבה וזה היחוד שלו כדי שיהיה הרבה מילוי ופחות בצק ריק.

      סופ”ש מקסים

  57. חנה says:

    מתה לדעת איך יוצא לך כזה מהמם התהליך! כל פעם שאני מכינה את העוגה הזאת המטבח שלי נראה כמו אחרי מלחמת שוקולד….
    כשאני מרדדת בפעם השניה המילוי קקאו מתפרץ לכל עבר והבצק קצת נקרע… מה אני עושה לא נכון?
    אגב, מה תפקידו של נייר האפייה בכח?
    חייבת לציין שהתוצאה לגמרי שווה את הבלאגן! 🙂
    הפעם גיוונתי אחת עם ממרח פסק זמן ואחת עם חלבה…. מחכה שיתקררו כדי להסתער על החלבה 😉

    1. רחלי קרוט says:

      כי נורא חם עכשיו, מבטיחה לך שבחורף המילוי לא יברח. הוא פשוט כל כך נמס מהחום שקשה לו להשאר במקום 🙂

      גם אני הכנתי אתמול וגם אצלי המטבח היה נראה כמו אחרי מלחמה <3

  58. מורן says:

    על איזו תוכנית כדאי לאפות?
    (הכל מוכן ומחכה להיכנס לתנור!!!)
    וגם… היה לי קשה למרוח את הנוטלה, יצא מאוד לא אחיד, הבצק כבר היה רך ועדיין וזז עם המריחות וכמעט נקרע. השתמשתי בקלף… יש לך טיפים?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיליי קט 🙁 איך יצא בסוף?

      1. מורן says:

        יצא מעולה! הכנתי את העוגה ליום כיף מהעבודה והיא חוסלה! לא האמינו שזה לא מקונדיטוריה… אשמח לשמוע ממך תשובות למה ששאלתי, להבא… ואין איך לצרף פה תמונות!
        ברגע האחרון ראיתי שאין לי תבניות אינגליש קייק אז אלתרתי צורות אחרות בתבנית עגולה. יצא הורס!

        1. רחלי קרוט says:

          ממש שמחה לשמוע שיצא מוצלח <3
          נכון, באמת אין אופציה 🙁 אני אנסה לסדר את זה אבל את יכולה בינתיים לשלוח לי בהודעה פרטית בעמוד פייסבוק של הבלוג. אני ממש אשמח.

          ורוצה אולי לצרך שוב את השאלות כי כנראה זה הלך כאן לאיבוד בין כל התגובות.

          חג שמח!

  59. לירז says:

    אין צורך להוסיף מים בתהליך הלישה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא 🙂

  60. ניצה says:

    היי
    המלית יצאה לי גרגרית ולא התחברה עם החמאה והקקאו, יש לך מושג למה?
    אין לי זמן ומצרכים להכין מלית חדשה ונשארתי עם בצק( לילה במקרר)האם אוכל להקפיא? איך להפשיר ולהמשיך?

    1. רחלי קרוט says:

      ועכשיו הגעתי לתגובה הקודמת שלך 🙂 עניתי לך בתגובה הבאה ששלחת.

      אגב, אם פעם הבאה את נתקעת ואני לא עונה כאן (היה עומס כניסות והבלוג קרס אז הייתה לי בעיה להכנס) אפשר לשלוח לי הודעה בעמוד הפייסבוק.

      שבוע מקסים

  61. ניצה says:

    היי
    לא ענית לי
    עכשו שקראתי בעיון את התגובות , ראיתי עוד תגובות עם אותה בעיה במלית: ( הסוכר לא נמס לתוך שומן החמאה שצפה. )
    גם לדעתי כמות הקקאו מוגזמת אבל זה כבר עניין של טעם.
    אשמח לתובנות בנוגע למלית שמתפרקת?
    האם לא עדיף לדעתך לערבב את הסוכר עם חמאה רכה( לא מומסת) ועד כמה חשוב שהסוכר יהיה דמררה ולא לבן ( הדמררה לא מתמזג טוב לתוך החמאה המומסת.
    אשמח לתגובתך

    1. רחלי קרוט says:

      כנראה פספסתי את השאלה שלך.
      אז ככה – הסוכר לא צריך להתמוסס, זאת לגמרי הכוונה שהוא ישאר במצבו, בדיוק בגלל זה משתמשים בדמררה. הסיבה היא שאז הסוכר במלית יוצר שכבה מפרידה בתוך הבצק בזמן הקיפול והרידוד ולכן נוצרות השכבות היפות.
      השומן של החמאה צף כי חם עכשיו בחוץ ואז הקקאו והסוכר שמוסיפים לא מצליח לקרר אותה מספיק. פשוט צריך להעביר את המלית למקרר לכמה דקות ולערבב קצת והיא תתגבש ותצא ממש כמו ממרח שוקולד עם נקודות קטנות של סוכר כמובן. הוספתי הערה על זה גם באופן הכנה.

      ואני כאן אם משהו מתפקשש, הכנתי אותה אתמול בפעם המאה בערך אז אני מכירה כל שלב בה כבר כולל עניין המלית הרכה והשומן הצף שמסתדר לגמרי בקירור 🙂

  62. נטלי בסל says:

    היי רחלי! אפשר להשתמש רק בנוטלה בלי הקקאו בשתי השכבות? זה ייצא בסדר?

    1. רחלי קרוט says:

      חייבים את המילוי של הקקאו כדי ליצור את מראה השכבות, עם נוטלה זה אחלה אבל תצא עוגת שמרים די רגילה

  63. גלית says:

    תמיד מסתבך לי עם קראנצ’ בשלב של החיתוך לחצי והגלגול…
    הכל נמרח ומתבחבש 🙁
    המלצות איך לצלוח את הזלב הזה?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי חשוב – להכניס למקרר את המילוי ולהשתמש בו רק אחרי שהוא מתייצב והופך לקרם סמיך ולא במצב הנוזלי שלו + להשתמש בבצק קר מהמקרר. ברגע ששני הדברים האלה קורים אין שוב סיבה שימרח לכל עבר.
      ואם את מוסיפה את הנוטלה אז שכבה דקה ממש 🙂

  64. לירז says:

    היי יש אפשרות להשתמש במקום בגביע שמנת חמוצה ביוגורט bio ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  65. נאוה says:

    הכנתי אתמול רוגלך על בסיס המתכון הזה ויצא מעולה! (שמתי לך תמונות בפייסבוק)
    מחצי כמות הכנתי רוגלך שוקולד ונוטלה ומהחצי השני הכנתי רוגלך קינמון (החלפתי את הקקאו ב-2 כפות קינמון כמו שהצעת)
    *השתמשתי בשמנת מתוקה במקום חמוצה (כי לא היה לי)
    הבצק מאוד נוח לעבודה! ממליצה להכניס אותו ל-5-10 דקות לפריזר אחרי שמורחים עליו את השוקולד/קינמון ומקפלים ולפני הרידוד- זה עוזר למלית להתייצב ומקל מאוד על הרידוד (אבל לא להכניס ליותר מידי זמן כי אז המלית מתקשה מידי…)
    בקיצור, היה לי כ”כ כיף להכין את הרוגלך שעכשיו בא לי להכין שוב – הפעם בגרסת השוקולד-חלבה ושוקולד-לוטוס 🙂

  66. טל says:

    הי!
    עשיתי את העוגה – חצי עם נוטלה והחצי השני עם חלבה. הנוטלה יצא מדהים ואילו מלית החלבה (ממרח חלבה) לא הורגשה.
    האם יש אפשרות לעשות את הקיפול במקום עם קקאו עם ממרח חלבה או משהו בסגנון? רוצה משהו חלבתי במיוחד…
    אאמץ בכל מקרה את הרעיון גם למתכונים הפרווה שלי יחד עם מלית שוקולד השחר.
    תודה לך!

  67. נעמה says:

    היי, לאפות אל העוגות בטורבו או רק חום עליון ותחתון?
    תודה:)

    1. רחלי קרוט says:

      רק עליון ותחתון

  68. ליאור says:

    היי רחלי 🙂
    הכנתי את העוגה כבר פעמיים והיא יצאה מעולה!!! אנשים פשוט עפו עליה וחיסלו אותה.
    דבר אחד אני רוצה לדעת, העוגות יוצאות יחסית קטנות ואני לא יודעת אם זה אמור להיות כך או שהבצק פשוט לא תופח לי כמו שצריך. אני מכינה את הבצק לילה לפני ושמה במקרר. הוא יוצא מושלם פשוט לא מכפיל את נפחו. זה אמור להיות ככה?

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע! כן, אמור להיות ככה אם כי עכשיו בחורף אפילו יותר קשה לבצק לתפוח. ממליצה לך בחום לתת לעוגות, אחרי המילוי והעיצוב, לנוח שעה ורז אז להכניס לתנור.

  69. ליאור says:

    מעולה אני אעשה בסופש הקרוב תודה לך על המענה 🙂 מתה עליך!!

  70. ליאור says:

    עוד שאל שרציתי לשאול. איך את מצליחה למרוח את השוקולד (תערובת הקקאו) כל כך יפה ואסתטי? זה נראה ממש ישר? את משתמשת בכלי מסוים שעוזר לך למרוח את זה ככה או מיומנות 🙂 ?

  71. פרח says:

    אלהן העוגה יצאה טעימה ממש…ראיתי שרשמת שאפשר גם ממרח חלבה במקום נוטלה…האם יש אפשרות להכין(אם כן אשמח למתכון) או שצריך את הקנוי?

  72. שי says:

    היי, האם ניתן להחליף את סוכר הדמררה לסוכר חום דחוס?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  73. מור says:

    מכינה עכשיו את העוגה. רשום שני ביצים לארג’ ויש לי רק שני ביצי מדיום. זה בסדר?

  74. גומות חן שמרים עם ריקוטה ותותים – פיית העוגיות says:

    […] מיליון דברים במקביל כולל להכין ארוחת צהריים, גם אפתה עוגת רוגלך מושלמת במילוי שוקולד ונוטלה שאתם פשוט חייבים לנסות! אז אם גם אתם במצברוח נפלא […]

  75. עידן says:

    יצא טעים מאוד, איזה כיף! תודה

  76. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת רוגלך […]

  77. ורוניקה says:

    הכנתי עם נוטלה ויצא מדהים!
    רוצה להכין מחר עם פרג יש לך הצעה למלית מתאימה?

  78. רותי says:

    האם אפשר להקפיא את העוגות המוכנות? ולהוציא בעת הצורך כשמגיעים האורחים? או לעשות רק חצי מהכמות ואז יצאו 2 עוגות?

  79. ש. says:

    הכנתי והכל יצא בסדר רק הטעם לא, החמאה יותר מידי דומינטטית, והעוגה מתוקה מידי..

  80. דבורה says:

    יש אפשרות להשתמש בשמנה מתוקה במקום השמנת חמוצה?

  81. תמי says:

    אפשר להשאיר את הבצק יום וחצי במקרר?
    הוא כבר נח לילה במקרר, אבל אני רוצה למלא ולאפות רק מחר בבוקר. זה יהיה בסדר או עדיף שלא?

  82. חן says:

    האם אפשר להשתמש בבצק שמרים עלים מרודד של מעדנות במקום הכנת הבצק?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, יצא מרקם אחר כי זה בצק כרוך אבל אפשרי.

  83. תמר says:

    עוגה מושלמת!! כל שבת מככבת ונטרפת. רק במקום קקאו שמה שוקולית במלית ..החברה לא אוהבים אצלי קקאו. תודה רחלי.

  84. הדס says:

    יצא מדהים!ממש טעם של רוגלך.. ואיזה בצק מעולה!אבל חצי יצאו לי יפות וחצי מכוערות…

  85. עדי says:

    רחלי אין מילים!!!
    בעלי נוסע מבוסטון לניו יורק מטעם העבודה כל שבועיים בערך.
    הוא לא מפספס שם ביקורים תכופים במאפיית לחמים (שכמעט הכל שם אלוהי).
    אז השבוע הוא הביא משם את הבבקה המפורסמת, ובפעמים האחרונות גם הבבקה וגם הרוגלך שלהם (לא נעים להגיד) ממש לא מה שהיו 🙁
    אז אחרי האכזבה הגיע החשק לשדרג ולהתעלות – לקחתי את המתכון שלך והכנתי – שמיים וארץ – כל הטועמים הסכימו – פי אלף יותר טעים!
    מתכון מדהים. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      וואו וואו! כמה שימחת <3
      תודה ענקית

  86. חלי says:

    היי המתכון נראה וואו!
    איך את יכולה להציע לי לעשות את אותו המתכון עם אותם שלבים אבל במלית קינמון?
    תודה 🙂

  87. דפנה says:

    אפשר להכין את העוגה עד לשלב האפיה, להקפיא ואחכ להפשיר ולאפות?

  88. עדנה says:

    אפשר גם אם אין לי מיקסר?

  89. ניקול says:

    רחלי
    אפיתי שתי תבניות גדולות נפלאות . קיבלתי מחמאות ונזיפות לא להכין יותר זה טעים אבל משמין אי אפשר להפסיק לבצוע ולנגוס מהעוגה.
    בעוגות כאלה ישנה ברכה , באירוח הגשתי ואף ארזתי ושלחתי עם האורחים כשהלכו.
    תודה לך על מתכון מנצח!

  90. מורן says:

    נתקעתי בלי שמרים …ואני ממש רוצה להכין!
    קמח תופח מספיק לי בשביל להצליח להכין?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא. קמח תופח לא מייצר אלסטיות ותפיחה לבצק כמו שמרים אז חייבים.

  91. עוגת רוגלך בציפוי סוכר וקינמון שמכינים בדקה – קרוטית – Krutit says:

    […] לפני כמה חודשים המתכון לעוגת רוגלך כאן בבלוג היה הדבר הכי פופולרי שיש. עם מאות אלפי […]

  92. קארין says:

    היי רחלי, המתכון מעולה!!! הכנתי את העוגות כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא מושלם, הרבה יותר טוב מכל מתכון שמרים אחרים והרבה פחות עבודה מבצק כרוך, אז תודה 🙂
    בא לי להכין גם עם מילויים אחרים, לא רק שוקולד. את חושבת שאפשר פשוט להכין מילוי של חמאה וסוכר, בלי הקקאו? זה ייצור אותו אפקט של שכבות?

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע שאהבת והצליח! כן, אפשר בלי הקקאו, הסוכר הוא זה שיוצר את ההפרדה בין השכבות. ואפשר להוסיף לזה קינמון.
      עוד אופציה היא להחליף את הנוטלה בממרח חלבה.

  93. אסנת says:

    וואוווו!!!! נראה פיצוץ!!!! אעדכן אחרי שאכין 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. מחכה לשמוע איך יצא <3

  94. חנה says:

    היי, האם יש בעיה להשאיר את הבצק במקרר יממה שלמה?

    תודה 🙂

  95. דקלה says:

    הי, תודה רבה על המתכון ועל ההסברים המפורטים! העוגה נראית מדהים!!
    שאלה- אני לא כל כך מבינה את תמונה מס 6, זה נראה שאחרי שמרחת נוטלה (תמונה 5) קיפלת ואז מרחת נוטלה בשנית, זה נכון?
    מכיוון שבהוראות ההכנה כתוב אחרת ואני חסרת ניסיון לחלוטין עם עוגות שמרים אשמח לעזרתך 🙂

  96. שקד says:

    היי רחלי, האם זה בסדר להשאיר את הבצק לתפיחה כמעט 24 שעות במקרר?
    ועוד שאלה, האם בשלב כלשהו ניתו להקפיא את העוגה? בשלב ההתפחה השניה? או אחרי אפיה ? תודה על כל המתכונים הכיפים שלך!

  97. רונית says:

    היי,
    אני מכינה את המילוי לעוגה אבל הסוכר לא נמס לי
    אשמח לדעת איך ממיסים…
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הסוכר במילוי לא צריך להיות נוזלי, רק החמאה צריכה להיות רכה/מומסת

  98. שרון says:

    יצא מדהים רק עם קצת תחושה של חול מהסוכר
    יש לך רעיון למה?

  99. רונית says:

    ניסיתי להגיש אותה ככה אבל לא אהבו בטוענה שהסוכר גבישי ומורגש כמו חול
    האם ניתן למלא רק בנוטלה ? אם כן עדיין אני צריכה לקפל את הצק?

  100. יפעת says:

    יצא חלום

  101. שיר says:

    נראה מושלם!
    אני בדיוק בשלבי ההכנה והבצק במקרר קרוב לשעה, אך הוא לא ממש מראה סימני תפיחה.. כמה הוא צריך לתפוח?
    יש לציין שהוא רך מאוד..

  102. נוגה says:

    היוש. נראה טעים בטירוף
    שאלונת- לא מצליחה להבין את ענין ה4 עוגות
    חלק אחד ארוך >נחצה לשני חצאים> כל חצי נחצה לשניים אך חובר לו יחדיו בשלב המברג= 2 עוגות. אני מניחה שפספתי משהו.. אשמח להבין מה. תודה! סופ”ש נהדר

  103. מיכל says:

    היי רחלי,
    נראה שווה לנסות.
    בכלל, יש לך מתכונים מצויינים.
    שאלה לגבי שם המתכון.
    למה רוגאלאך?
    רוגאלע=יחיד
    רוגאלאך=רבים
    שבוע טוב
    מיכל

  104. מורן says:

    הכנתי…המתכון מעולה….יוצא ממש כמו בקונדיטוריה. את אלופה!

  105. נירית says:

    היי.. לא ברור ככ במתכון האם 100 או 200 גרם שמנת חמוצה.

  106. הדר says:

    היי רחלי
    הכנתי את העוגות ויצאו ממש מושלמות !!!
    רק בעיה אחת קטנטנה הסוכר לא נמס והורגש בפה איך אפשר למנוע את זה בפעם הבאה?

  107. רן says:

    אפשר גם אם אין לי מיקסר?

  108. יוכי says:

    הי רחלי,
    קבלתי עכשיו במייל את המתכון, נראה סוף הסדרך בהחלט אנסה את זה השבוע, קצת לא הבנתי את הקיפולים, מלאת פעם ראשונה סגרת, רידדת מילאת שום ואז יצרת רולדה?
    איפה אוכל לראות עוד מתכונים שלך?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק כמו שכתבת 🙂
      כל המתכונים ממש פה בבלוג וגם באינסטגרם. חפשי krutit <3

  109. נעמה says:

    כבר שנים שאני מחפשת את המתכון המושלם. שיהיה טעים כמו במאפיות, אבל אחד פשוט מהבית, ללא מצרכים לא בריאים ובשימוש של תנור ביתי פשוט 🙂 ותמיד בסופו של דבר עוגות השמרים מהמאפיות היו טעימות יותר (כן, תליתי את זה בכך שיש להם תנור איכותי ובטח הם מכניסים המון חומרים לא בריאים).
    ואז הגעתי למתכון הזה!
    וואו. לא יכולה לתאר את התחושות.
    מהרגע הראשון התאהבתי. הבצק יוצא כ”כ נוח, יפה, נעים לעבודה. וככל ששהמשכתי- האהבה רק גדלה. שלבי ההכנה מהפנטים ביופיים (ופשוטים), הריח שמילא את הבית וגרם לאווירת שבת, והטעם. חלומי. אגדי. מדהים! חתכתי את העוגה והמשכתי להתאהב. רואים את השכבות כ”כ יפה, ואז נותנים ביס קטן, ומגיעים לשיאי האהבה. כל השכנים באו, אכלו מהעוגה, כולם כל כך התלהבו. אפילו אבא, שאף פעם לא אוהב את מה שאני אופה- אהב מאוד מאוד. תוך רגע כל העוגות נגמרו.
    תודה שגרמת לי להתאהב.
    תודה שהרחבת לי את הלב ומילאת אותו שמחה אדירה. (באמת. אני לא מגזימה).
    אף פעם אני לא חוזרת על אותו מתכון פעמיים, תמיד מאמינה שיכול להיות מתכון מוצלח יותר, טעים יותר. אבל אין ספק שלמתכון הזה אני הולכת לחזור כל שישי מחדש! יש לי הרגשה שלילדים ולנכדים העתידיים שלי זו תהיה העוגה של אמא. של שבת.

  110. בן מוחה דבורה says:

    תודה תודה,תודה.
    תודה על מתכון נהדר. יפה וטעים להפליא.
    הכנתי 2 עוגות. ו-2 נוספות הכנתי בתבנית למאפינס.
    הבצק מדהים ויצא מדופדף כמו בצק עלים. בחרתי בממרח השחר ויצא סופר טעים.
    אני נשואה קרוב ל- 42 שנים. אמא לארבעה וסבתא לשישה נכדים מדהימים. מספרת זאת כי אני מבשלת לא מעט ואופה המון. בעלי נכנס למטבח ואמר לי ” בחיים לא הכנת דבר כזה”
    אז תארי לך איך העוגות/יות נראות.אין ספק שאכין שוב ואגב מכינה את הקרקרים שלך שוב ושוב. ברכות

  111. אוראל says:

    היי רחלי אני אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הסוכר בסילאן טבעי או בממתיק טבעי/סטיביה

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, הסוכר כאן נועד לייצב ולא רק להמתיק

  112. עינב says:

    כבר הרבה זמן מתכננת להכין את העוגה הזו, וסוף סוף יש לי הזדמנות.
    בשבת אני מארחת בצהריים חבורה של בנות, אני מפחדת שלא אספיק להכין את העוגה בשבת בבוקר, השאלה היא אם זה בסדר אם אכין את זה ערב לפני (כמה שיותר מאוחר) אם זה עדין נשאר טוב? או איך הכי כדאי לפעול?

  113. עינב says:

    היי בשבת הקרובה סוף סוף הזדמנות להכין לקראת אירוח של חבורת בנות, אני מפחדת שלא אספיק להכין את העוגה בשבת בבוקר, השאלה היא אם זה בסדר אם אכין את זה ערב לפני (כמה שיותר מאוחר) אם זה עדין נשאר טוב? או איך הכי כדאי לפעול?

  114. יוליה says:

    פשוט ואוווו ענק!! הכנתי את העוגה בשישי האחרון, יצאו לי 3 אינגליש קייק חד פעמיות, פשוט מושלם, לא ציפיתי לתוצאה כזאת, אינסוף מחמאות, ממש כמו בצק מקופל בשליש מזמן העבודה. כבר תקופה ארוכה שאני בחיפושים אחרי “המתכון המושלם” ואין ספק שזה האחד! לגמרי מתכון עולמי!!
    רעיון נוסף- מלית קינמון לרידוד הראשוני ואז פיזור אגוזים ומייפל.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! כיף גדול.

  115. מיתר says:

    נראה מושלם!
    השאלה אם זה לא יוצא מתוק מדי? כי יש גם בצק בסוכר, גם במילוי וגם נוטלה

  116. הדס says:

    היי רחלי,
    לא הבנתי את הכוונה כאן: מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים – צריך לכסות את העוגה בתוך התנור?

  117. שרה says:

    היי!
    רציתי לשאול על איזה קקאו איכותי היית ממליצה? אם תוכלי לתת כמה אלטרנטיבות שנחשבות איכותיות מבחינתך כדי שיהיה לי יותר סיכוי למצוא אחת מהן, ממש אשמח.
    תודה וגמר חתימה טובה!

  118. שחף says:

    ניראה מושלםםם אבל צריכה פיתרון טבעוני 🙂
    ראיתי שאפשר לשים קרם קוקוס וחמאת קוקוס אבל מה אפשר במקום ביצים? יש לך רעיון ?
    את אלופההה

  119. מיכל says:

    יוצא מעולה, נפלא ומושחת גם עם קמח “כרגיל” ללא גלוטן למאפים! פשוט צריך לרצח הרבה אחרי שיוצא מהמקרר. מושלם!

  120. ספיר says:

    היי כמה אחוזי שומן צריכה להיות השמנת החמוצה ?

  121. דנית says:

    האם ניתן להחליף את הסוכר החום במילוי בסוכר רגיל ?

  122. רעות says:

    עשיתי את העוגה הזו פעמיים. פעם ראשונה יצאה מעולה, פעם שנייה משומה הרידוד של השכבה הראשונה אחרי הנחת הקקאו יצא על הפנים- כל הקקאו יצא בחורים שונים מהבצק… לא הצלחתי לעבוד עם הבצק בכלל 🙁

  123. רעותי says:

    עשיתי את העוגה הזו פעמיים. פעם ראשונה יצאה מעולה, פעם שנייה משומה הרידוד של השכבה הראשונה אחרי הנחת הקקאו יצא על הפנים- כל הקקאו יצא בחורים שונים מהבצק… לא הצלחתי לעבוד עם הבצק בכלל 🙁

  124. יסמין says:

    היי הכנתי יצאה מעולה!!
    שתי שאלות:
    1.הממרח יצא לי גרגירי גם אחרי אפייה. האם זה אמור להיות ככה? או שזה אמור להינמס בתנור?
    2.האם את המי סוכר אמורים לשפיך את כל הכמות על העוגות? כי נשאר לי לפחות חצי כמות מהמים.
    תודה

  125. אורטל says:

    הלוואי שתעשי סרטון הכנה!!! ???????

  126. עדי says:

    שהבצק יצא מאוד דביק אחרי הוספת החמאה. זה בסדר?

  127. נופר says:

    היי
    יש לך המלצה כיצד לטבען?
    ללא ביצים ופרווה
    ממש בא לי להכין! נראה טוב

  128. שני says:

    היי,

    הכנתי את העוגה אבל אחרי הרידוד השני הבצק נקרע והמלית התחילה לזלוג לה… פשוט נהיה בועות אוויר שהתפוצצו להן והמילוי זלג מתוכן. למה זה קורה?

  129. רוגעלך קינמון וסוכר חום – בלוגיסרי says:

    […] תפספסו גם את אלה: עוגת רוגלך הכי טעימה ביקום כולו רוגלך במילוי שוקולד קלאסי פוקאצ'ה עגולה עם תרד, עשבי […]

  130. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] גם מתכונים מעולים עם שמרים: עוגת רוגלך מושלמת רוגלך קלאסי במילוי שוקולד רוגלך במילוי קינמון וסוכר […]

  131. אנונימי says:

    הכנתי ויצא מדהים!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend