רוגלך במילוי שוקולד קלאסי או נוטלה ושוקולד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (14 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים
סוכריות שוקולד – אופציונלי

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
אופציונלי: צנצנת נוטלה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ”ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/4 מכמות הבצק (את השאר משאירים במקרר עד לנגלה הבאה) למלבן ברוחב 40 ס”מ ובאורך 15-20 ס”מ – שזה בערך המרחק בין האגודל שלכם לאצבע האמצעית כשהיד פתוחה (חשוב: הרוחב פחות קריטי, לפי הרוחב יקבע כמה רוגלך יצא לכם מחתיכת הבצק, יותר קריטי האורך כי אם תרדדו לאורך נמוך לא יהיו מספיק גלגולים לרוגלך).
– שימו לב: הבצק צריך להיות דק, בסביבות 2-3 מ”מ וחשוב לחתוך את הקצוות של הבצק מסביב כך שיווצר לכם מלבן מדויק בלי פינות עגולות. את הבצק שחתכתם מהצדדים פשוט תוסיפו לבצק שנשאר בקערה.
– מורחים את הבצק בתערובת הקקאו עם החמאה והסוכר. חשוב להקפיד למרוח על כל הבצק. אם רוצים לשלב נוטלה במילוי (ואתם רוצים), מורחים שכבה דקה של נוטלה ומעליה מורחים שכבה דקה מתערובת הקקאו.
– חותכים את המלבן למשולשים שווה שוקיים שהרוחב של הבסיס שלהם 5-7 ס”מ.

רוגלך– מגלגלים את הרוגלך מהחלק הרחב כלפי החלק השפיצי ומניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהשפיץ כלפי מטה. מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים במשך שעה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את הרוגלך אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 18-20 דקות או עד שהרוגלך שחומים. אם רוצים, אפשר לפזר מעל הביצה סוכריות שוקולד.
– סירופ סוכר: בזמן שהרוגלך בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להם להתקרר מעט לפני שזוללים.
רוגלך

הערות חשובות:
– חשוב להשקות את הרוגלך בהרבה סירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
– מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
– ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לרוגלך שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
– במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה (עם או בלי תערובת הקקאו והחמאה).

17 תגובות

  1. יסכה says:

    חייבת לנסות מחר. כמה רוגעלכים יוצאים בערך?

    1. רחלי קרוט says:

      בין 30-40 תלוי מאוד בגודל המשולשים

  2. ניצן says:

    היי רחלי המתכונים שלך ממש מעולים ניראה לי שכמעט כבר הכנתי הכל…לצערי השבוע גילינו שבני סובל מאלרגיה לחלב ברמת סכנת חיים. רוצה מאוד להכין את הקרואסנים האלה אך החלב יצא לגמרי מהבית. האם יש לך רעיון מלבד מחמאה לצערי ששם אין ברירה אך ראיתי שיש שמנת חמוצה. במה לדעתך אפשר להחליף?תודה ויום נעים..המשיכי לכתוב וליצור את מדהימה !

    1. אופה טבעונית says:

      שמן קוקוס במקום חמאה ביחס של 80% מכמות החמאה
      או חמאת קוקוס במקום החמאה באותה כמות
      קרם קוקוס 17% שומן ומעלה במקום שמנת חמוצה

  3. לילוש says:

    אוי לי…זה נראה מושלם!
    שתי שאלות –
    האם במקום שמנת חמוצה ניתן להשתמש בשמנת מתוקה?
    (אני גרה בחו״ל ולא נתקלתי בשמנת חמוצה..)
    אם מזג האויר מאוד חם ולח, איך הכי טוב לשמור את הרוגלך? להקפיא ולהפשיר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר. רק תוסיפי כמה טיפות של מיץ לימון. בחו”ל יש קרם פרש, זה יעבוד כאן מעולה.

      שמירה אחרי ההכנה? בחוץ. אין להם בעיה עם חמימות. אבל אפשר גם במקרר ואז לחמם קצת בטוסטר אובן.
      תפיחת הבצק ממש עדיף במקרר אם חם אצלך.

  4. חמוטל says:

    איך הופכים את זה לפרווה?

  5. שירה says:

    הבצק יוצא מאוד דביק,הווא אמור להיות ככה? (לפני ההתפחה)

    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      זה בגלל שחם בחוץ. שימי אותו קצת במקרר והוא יסתדר

  6. קאריו, עוקבת קבועה says:

    מדהימהההההה !!!! גם את הקרקרים מפשתן שלך הכנתי, תמיד מפתיעה !!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת, תודה רבה! ושימחת אותי עם השם שבחרת לעצמך פה :))

  7. עדי אברהם says:

    היי.חייבת לציין שהמתכונים שלך מדהימים!!
    רק לא הבנתי פה במתכון את העניין של שמירת הבצק במקרר לשעה או ללילה? ואם זה ל3 שעות זה גם טוב? אשמח להסבר…תודה!

  8. נטשה says:

    היי רחלי, המתכון נראה מדהים וממש בא לי לנסות. מה הזמן המקסימלי שהבצק יכול להיות במקרר לפני הכנה? האם 12 שעות זה סביר? האם עדיף שלא להשאיר לאורך הלילה במקרר?

  9. שרה says:

    הי רחלי,
    האם יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה?
    תודה

  10. לירון says:

    הבצק מדהים אבל המילוי לא יצא לי מוצלח, ממש מרגישים את הסוכר גם לאחר האפייה, ולא הצלחתי למרוח אותו בשכבה מספיק דקה…יש לך עצות לפעם הבאה? הייתי צריכה להמיס את הסוכר או רק לערבב את החומרים?

  11. 13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים – קרוטית – Krutit says:

    […] גם מתכונים מעולים עם שמרים: עוגת רוגלך מושלמת רוגלך קלאסי במילוי שוקולד רוגלך במילוי קינמון וסוכר חום עוגת גביניות עם דאבל […]

  12. שקד says:

    היי, האם במקום קקאו אפשר לשים שוקולד מריר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend