מצרכים למוס נוטלה:
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
4-5 כפות ממרח נוטלה
שכבת טראפלס שוקולד ונוטלה:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
כף גדושה ממרח נוטלה
לתחתית ולעיטור:
חבילת עוגיות אוראו + חבילת מיני אוראו לקישוט
20 אגוזי לוז
חבילה קטנה פררו רושה
אופציונלי: שמנת מתוקה 38% + 2 כפות אבקת סוכר (להכנת קצפת לעיטור)
אופן הכנה:
– מניחים בקערת המיקסר, עם וו הקצפה, את השמנת ומקציפים במשך 2 דקות עד שמתקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת מוס יציב.
– טראפלס שוקולד נוטלה: בקערה קטנה מניחים את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרו ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב.
– קולים במחבת, ללא שמן, את אגוזי הלוז עד הזהבה קלה.
– הרכבה: מפוררים בתחתית כל ביצה עוגיית אוראו.
– מזלפים עד ל-3/4 גובה מהמוס ומניחים מעליו מהשוקולד המומס עם הנוטלה עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר לשעה.
– חותכים את הפררו רושה לחצאים ומניחים מעל השוקולד. מעטרים בעוגיות מיני אוראו ואגוזי לוז.
הערות חשובות:
– המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
– את התבניות של הביצים ניתן לקנות ממש פה בעלי אקספרס. אפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
– שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.
הי רחלי
קודם כל האתר מקסים ואני מאוד שמחה שהחלטת לפתוח אותו!
אני רוצה להכין לאירוע משפחתי את ביצי ההפתעה שלך – פררו רושה, אלפחורס ולימון. האם אפשא להרכיב אותם יום קודם ולשמור במקרר?
תטדה
ממש שמחה שאהבת 🙂
ובטח, הם יחזיקו מעולה במקרר.
הכנתי ויצא מעלף… בקרוב תמונות באינסטגרם. מתייגת אותך 🙂
מהמם! מחכה <3
הי אפשר להכין כעוגה?
כן, רק עדיף עוגה קטנה יחסית כדי שהמילוי יחזיק
מאיפה קונים את הכלים בצורת הביצה?
אני קניתי בפעמית סטור (ויש גם בפאן סיטי) אבל כמעט בכל חנות חד פעמי אפשר למצוא את זה.
היי , קודם כל רציתי להגיד שהאתר שלך מקסים !
דבר שני , אני רוצה להכין את קינוחי הכוסות לערב חג השבועות , זה בסדר להגין יומיים קודם ולאחסן במקרר או עדיף באותו היום ?
תודה רבה
היי, כמה ביצי הפתעה זה יוצא ?
בסביבות 12
רחלי,
מה קוטר החלק התחתון של הביצה?
קניתי חבילה של 10 והן נראות לי ממש קטנטנות…
תודה!
נועה.
הן אכן קטנות, זה היופי שלהן 🙂
תודה רחלי!
היי, כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין? והאם ניתן לשמור בהקפאה?
תודה רבה!!!
בעייתי בהקפאה. אפשר 3-4 ימים רק עדיף ממש להניח את הפררו למעלה באותו יום כדי שלא יאבד מהפריכות.
חג שמח!
וואו! שאפו גדול! יצא מעולה! קל להכנה, מדוייק, אסתטי ומרשים! בעלי התלהב, מחכה להגיש בחג, תודה רבה ושנה טובה ?
איזה כיף לשמוע! חג שמח ושנה מתוקה
היי,
אני צריכה להכין כמות גדולה של קינוחים ליומולדת של הקטנה,
האם אפשר להכין את הביצים האלו 4-5 ימים מראש, להקפיא ולהוציא אותם ביום עצמו ?
אפשר להכין כמה ימים מראש (בלי הפררו למעלה כי הוא מתרכך קצת אחרי יומיים) ופשוט לשמור במקרר. במקפיא פחות מומלץ
היי רחלי הכל נראה מהמם ואני בטוחה שזה גם טעים אני רוצה להכין את המנה אחרונה עם הפררו רושה אני רוצה להכין לבד את הפררו רושה יש לך מתכון קל וטעים?
היי רחלי הכל נראה מהמם ואני בטוחה שזה גם טעים אני רוצה להכין את המנה אחרונה עם הפררו רושה אני רוצה להכין לבד את הפררו רושה יש לך מתכון קל וטעים?
אשמח לקבל את המתכון.
היי, צריך לקרר את המוס ואת הקרס לפני ההרכבה?
היי, צריך לקרר את המוס ואת הקרם לפני ההרכבה?
תודה רחלי,יצא מעולה! קינוח שעושה את אפקט ה”וואו” במינימום מאמץ.
איזה כיף שאהבת!
מושלם מושלם מושלם! לגמרי נכנס לרשימת המועדפים שלי. קל להכנה וסופר טעים ומרשים
ממש ממש שמחה לשמוע!
הוספתי את הנוסחה לקצפת והמשכתי להקציף, משום מה נהייה נוזלי ….ולא הפך למוס