פילה דג ברמונדי בתנור עם בטטות, ראשי שום וצ’ימיצ’ורי

Posted on
אהבתי (9 votes, average: 2.78 out of 5)
Loading...

תרשו לי להתחיל רגע מהסוף. כשהתבנית הזאת יצאה מהתנור, יפהפיה וססגונית, לא האמנתי שכל כך פשוט להכין ארוחה שלמה בכזאת קלות. אמנם, אני מלכת הארוחות בדקה, אבל גם אני הופתעתי מקלות ההכנה ובעיקר מהתוצאה המדהימה. מהדג שנשאר עסיסי בטירוף, מהבטטות הרכות והמתקתקות, מרבעי הלימון שהתקרמל ונסחט מעל הדגים, מוסיף לא רק חמיצות אלא גם טעם מעט מעושן, משיני השום הרכות שנמעכות החוצה בקלות הישר לתוך המזלג ומהרוטב הירוק העז שמעצים את כל הטעמים.

ומה הכי מופלא בכל הסיפור? שאת הצ’ימיצ’ורי אפשר להכין גם שבוע קודם ולשמור במקרר. הוא מעולה אגב לעוד המון תבשילים ומנות. ואת תבנית הדגים המוכנה אפשר להכין גם בבוקר הארוחה, לכסות היטב ובערב רק להכניס לתנור ל-2 דקות לחימום. אני מבטיחה לכם שהדג ישאר עסיסי גם אחרי חימום חוזר.

אני מאוהבת!

איך זה מצליח ככה אתם תוהים? הו, יש לי תשובה מעולה. השתמשתי פה בפילה דג ברמונדי שהכרתי ממש לאחרונה ותוך שניה ההיכרות שלנו הפכה לסיפור אהבה. מדובר בדג הכי עסיסי ובשרני שיצא לי להכין, כזה שגם אחרי חימום חוזר נשאר מדהים. לבן בוהק מבפנים וכל כך פלייקי ורך.

מסתבר שאת הדג הזה מגדלים בישראל (ברמת נגב) והוא נמכר ברשתות ובחנויות הדגים כשהוא טרי. באמת אחד הגילויים היותר מוצלחים שלי במטבח ואני מפצירה בכם לבקש אותו מהמוכר. אגב, גם ביררתי מול החברה והדגים גדלים ללא כימיקלים ואנטיביוטיקה.

ומילה לגבי המתכון – יש כאן ראשי שום ובטטות שלוקח להם יותר זמן להתרכך ולכן אני מתחילה איתם בתבנית (רק מניחה ומשאירה לתנור לעבוד) ו-10 דקות לפני הסוף מוסיפה את הדגים. הכי קל שיש.

מושלם כמנה ראשונה בארוחה או כמנה עיקרית מיוחדת שהיא גם בריאה.

אל תפספסו

אתם קולטים כמה הדג לבן ועסיסי מבפנים?

פילה דג בתנור עם בטטות, ראשי שום וצ’ימיצ’ורי

מצרכים:
6 פילה דג ברמונדי, לבקש מהמוכר שיפלט לכם
4 כפות שמן זית
2 בטטות, קלופות
2 ראשי שום
5 ענפי טימין טרי
1 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לצ’ימיצ’ורי:
1 צרור עלי פטרוזיליה (להשתדל ללא הגבעולים)
4 שיני שום, קלופות
מיץ מלימון שלם (אפשר להכניס גם קליפה מגורדת מהלימון)
5 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/2 צ’ילי ירוק חריף

אופן הכנה:
– מכינים צ’ימיצ’ורי: טוחנים במעבד מזון או בלנד את כל המצרכים עד שנוצר רוטב סמיך ומשגע. שומרים במקרר.
– חותכים את הבטטות לקוביות ואת הלימון לרבעים. חוצים את ראשי השום לחצי. אין צורך להסיר את הקליפה.
– בתבנית גדולה של תנור מניחים נייר אפייה ומפזרים את הבטטות והשום. מזלפים שמן זית בנדיבות וממליחים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 דקות ל-20 דקות או עד שהבטטות מתרככות. שימו לב שאם השום מתחיל להזהיב מוציאים אותו החוצה.
– כשהבטטות רכות ומתחילות להזהיב מזיזים אותן ואת השום הצידה ומניחים באמצע את פילה הדגים כשהצד של העור כלפי מטה.
– מזלפים על הדגים שמן זית, ומפזרים מעל טימין, מלח, פלפל שחור ורבעי לימון. מכניסים חזרה לתנור לעוד 10 דקות או עד שהדגים משנים את צבעם ללבן.
– מגישים עם זילופים של צ’ימיצ’ורי.

שן שום רכה, בטטה מתקתקה, דג מעולה ורוטב בועט. ביס מהחלומות

הערות ושדרוגים
– אפשר להחליף את הפטרוזיליה של הצ’ימצ’ורי בכוסברה או לשלב בינהם. עוד אופציה מעולה היא להוסיף גם עירית או בצל ירוק.
– אם הצ’ימיצ’ורי לא מספיק נוזלי ונטחן אפשר להוסיף עוד שמן זית.
– במקום בטטות אפשר גם דלעת, קישואים או דלורית. ואפשר גם תפוחי אדמה אבל אז זמן האפייה מתארך.

5 תגובות

  1. גאיה says:

    היי,
    איזה עוד דק מתאים במתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      כל דג לבן טרי כמו לברק/לוקוס.

  2. אריק says:

    היי, מניסיון שלי של הרבה שנים במטבח, הדג הזה נחות, גרוע, טעם של חול בפה, ולא נעים לאכילה.
    אותי מעניין לא פחות, מי מממן את מסע הפרסום האגרסיבי הזה, לדג נחות שנימכר במחיר גבוה מופקע…
    תהנו…

    1. רחלי קרוט says:

      אני לא יודעת מה טעמת, אבל כבר שבועיים שאני אוכלת אותו כמעט כל יום והוא מדהים ממש! וכל מי שטעם ממש התעלף ממנו.
      אני יותר תוהה מי שלח אותך לכתוב את זה 🙂

  3. מרים says:

    היי,
    נראה טעיםםםם!!
    מומלץ להפריד את שיני השום כיוון שבין השיניים מסתתרות לרוב תולעים דקיקות וכמעט בלתי נראות.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend