פיצה ביאנקה עם רצועות קישואים, גבינות וצנוברים

Posted on

דמיינו שילוב של בצק, גבינות טובות וירקות טעימים שעוברים צלייה. נכון שמדובר בשילוש היסטרי? ובכלל, איך אפשר לסרב לפחמימה מלוחה עם ריח ממכר. לפעמים נדמה לי שאני אפילו מעדיפה את האחות המלוחה על זו המתוקה.

אז רגע לפני שבועות הכנתי לכם פיצה לבנה עם הר של רצועות זוקיני שנצרבים בחלק העליון אבל נותרים רכים וכיפיים כשהם באים במגע עם הבצק והגבינות. ומעל, כדי שלא יחסר, נוספו צנוברים, גרידת לימון (אל תוותרו) ותלוליות של ריקוטה שמעדנת את כל הביס. חלום.

מאחלת לכם חג שבועות שמח וטעים לפחות כמו ביס מפיצה זהובה שיצאה הרגע מהתנור. ותודה גדולה למעיין נדיר על המתכון הבסיסי לפיצה שמאז הולך איתי תמיד.

אל תשכחו להשאיר שוליים בצדדים (ואפשר גם למלא אותם בגבינות!)

פיצה ביאנקה עם רצועות זוקיני, גבינות וצנוברים

מצרכים לבצק (2 פיצות משפחתיות):
500 גרם קמח לבן
1/2 כפית (3 גרם) שמרים יבשים
1 כף (15 גרם) סוכר
1 ו-1/3 (320 מ”ל) מים קרים
1 כף (15 גרם) מלח
3 כפות (30 מ”ל) שמן זית

לטופינגס:
1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול
200 גרם מוצרלה, מגורדת
100 גרם גבינת פטה או חמד או בולגרית
2 זוקיני או קישוא
3 כפות שמן זית
1/3 כוס צנוברים
150 גרם ריקוטה
קליפה מגורדת מלימון אחד

אופן הכנה:
 – בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומים ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה-בינונית עד שהבצק גמיש ורך. בערך 10 דקות. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר למשך הלילה.
– מחלקים את הבצק ל-2 ומכדררים לכדור עגול. מניחים על השיש, מכוסה, למשך חצי שעה.
– בינתיים מחממים תנור, עם תבנית התנור בפנים, ל-250 מעלות.
– יוצרים רצועות (פרוסות דקות) של זוקיני באמצעות קולפן ירקות פשוט ומניחים בקערה. מזלפים שמן זית ומערבבים כך שכל הזוקיני יהיה עטוף בשמן. שומרים בצד.
– מניחים נייר אפייה על השיש ומקמחים אותו היטב. שמים את עיגול הבצק במרכז הנייר ועם הידיים פותחים את הבצק לעיגול ומקפידים להשאיר שוליים עבים יותר של 2 ס”מ.
– מזלפים במרכז הבצק 1/4 מיכל משנת מתוקה ומפזרים מעל חצי מכמות המוצרלה וחצי מכמות הפטה או החמד.
– מניחים מעל חצי מכמות הזוקיני וחוזרים על כל השלבים גם עם עיגול הבצק השני כך שנוצרות 2 פיצות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות.
– פותחים את התנור, מפזרים מעל את הצנוברים ואופים עד שהפיצה זהובה מאוד. מוציאים מהתנור.
– כשהפיצה עוד חמה מפזרים מעל תלוליות של ריקוטה וגרידת לימון ומגישים.

הריקוטה הקרירה למעלה, ביחד עם הבצק החם והזוקיני הצרוב זה חוויה

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הפיצה ולאפות 10 דקות ואז להוציא מהתנור ולשמור עד שרוצים להגיש. 5-7 דקות לפני ההגשה מפזרים צנוברים, מזלפים קצת שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות.
– ניתן לשמור את הבצק במקרר גם 2-3 ימים. רק חשוב פעם ביום להוריד לו את הנפח ושוב לסגור היטב ולתת לו לתפוח במקרר.
– אל תוותרו בשום אופן על שלב ההתפחה של כדורים הבצק אחרי שיצרתם אותם. אחרי התעסקות עם הבצק הוא קשה ולא ירצה להפתח בקלות אז אל תוותרו על השלב הזה.
– במקום קישואים/זוקיני אפשר לשים רצועות גזר דקיקות, רצועות בטטה (הכל מכינים עם קולפן), עגבניות מיובשות, חצילים קלויים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין. אם משתמשים בקמח כוסמין לבן/בהיר משאירים הכל אותו דבר ואם משתמשים בקמח כוסמין מוסיפים עוד 1/4 כוס מים.
– אל תוותרו על גרידת הלימון והריקוטה מעל. זה מושלם.

3 תגובות

  1. יסכה says:

    יואו זה נראה מדהים! הייתי בטוחה שיש רוטב יותר מורכב לביאנקה 🤔 טוב לדעת שזה כזה פשוט

  2. ניקי says:

    איזה סוג של ריקוטה למריחה או פרסקה?

  3. אור says:

    רעיון מהמם לפיצה !!! פעם ראשונה שהכנתי פיצה עם רוטב שמנת ותוספת מיוחדת כמו קישואים … להפתעתי הילדים אהבו את הפיצה מאוד, ממש אכלו עוד ועוד !!! גם במבוגרים ליקקו את האצבעות .אימצתי את הרעיון של עיבוי הקצוות. והתוצאה הייתה מעולה, הפיצה נראתה מאוד מקצועית…כאילו הוזמנה מפיצרייה מהשורה הראשונה. חייבת לציין שאם הבצק היה שונה, הפיצה הייתה עוד יותר משובחת ( הבצק פשוט וסטנדרטי ) . ממליצה מאוד להכין אותה , במיוחד כשמארחים , היא מאוד מרשימה , מיוחדת וטעימה !!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend