פיצה ביתית הכי טעימה בעולם

Posted on
אהבתי (19 votes, average: 3.11 out of 5)
Loading...

פיצה! שירים את היד מי שלא אוהב את המאפה האיטלקי. תנו לי לנחש, לא הרמתם 🙂

כן, מסתבר שאם יש קונצנזוס אחד בארץ זה האהבה של כולם לפיצה. עם בצק דק או עבה, רוטב עגבניות קלאסי או רוטב שמנת. העיקר שיהיה בצק מעולה, רוטב איכותי ותוספות שאוהבים.

מאז שהקמתי את הבלוג אני מקבלת אינספור בקשות מגולשים למתכון לפיצה, אבל האמת היא, שעד לפני כמה שבועות לא מצאתי אחד כזה שיהיה באמת מושלם. אבל באמת.

שימו לב להשאיר שוליים קצת יותר עבים מסביב ולקמח היטב את משטח העבודה כדי שהבצק לא ידבק. צילום: אפיק גבאי

ואז נזכרתי במעיין נדיר – שהיא קודם כל חברה ונשמה ענקית, וגם בשלנית ואופה אדירה. במשך שנים היא ניהלה עמודי סושיאל, ייעצה למסעדות ולמאפיות וגם בישלה בשלל מקומות, והיום היא בעיקר שותפה במקום שנקרא My Deli שמעבר לגבינות מכל העולם, דגים מעושנים ונקניקים מוכרים שם גם אוכל ודליקטסים (איזה מילה מעולה!) שמעיין מכינה.

מאז שאני מכירה את מעיין ידעתי שאם יש משהו שאני חייבת ללמוד ממנה זה איך להכין פיצה ועראייס. אז אחרי שהמתכון שלה לעראייס כבר עלה כאן בבלוג, והפך לאחד הויראליים והאהובים, הגיע זמן הפיצה. ועוד איזה פיצה!

קרעי מוצרלה מעל רוטב עגבניות קלאסי. מי צריך יותר מזה, הכי טעים בעולם. צילום: אפיק גבאי

כך יצא שלפני כמה חודשים נפגשנו, ביחד עם אפיק גבאי הצלם האהוב עלי, לבוקר של אפייה ואתם לא מאמינים כמה טעימה יצאה הפיצה וכמה סיפוק יש בפתיחה של הבצק, בהנחת הרוטב ובסידור התוספות. רק לראות אותה מהצד עשה לי לחייך יומיים. מדובר לגמרי במתכון שהוא בגדר לגזור ולשמור. וכמובן להכין.

אז נכון, לקח לי יובלות לעלות את המתכון אחרי שהוא פורסם במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות. אבל היי, דברים טובים תמיד מגיעים קצת באיחור לא?

מעיין, אפשר שוב שתכיני לי פיצה כזאת?
מעיין כבר במטבח מכינה עוד פיצה, אפיק מנסה לצלם ואני? אני רוצה כבר משולש

כמה קטנות חשובות:
רוצו לעקוב אחרי מעיין באינסטגרם. היא מוכשרת בטירוף ואתם תלמדו ממנה מלא. ואגב, אם אתם רואים מנה שאתם אוהבים בפיד שלה ואין שם מתכון, פשוט תבקשו. יש לה כזה לב ענק שאני בטוחה שהיא תשלח לכם.
– המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
– הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי ואת מעיין באינסטגרם.
– תרווד/מגש עליו מניחים את הפיצה ומשם מעבירים לתנור אפשר לרכוש פה.
– גלגלת לחיתוך פיצה אפשר לרכוש פה.

ואפשר גם עם תוספות אחרות (וגם קצת גבינה צהובה שלא יחסר). צילום: אפיק גבאי

והנה גם הצצה קטנה להכנת הפיצה על ידי מעיין נדיר. הצילומים המופלאים הם של אפיק גבאי

בצק פיצה שלא תאמינו שלא הכנתם קודם

מצרכים ל-3 פיצות משפחתיות:
500 גרם קמח פיצה (או קמח לבן רגיל)
2 גרם שמרים יבשים
5 גרם (1/2 כפית) סוכר
15 גרם (1 כף) מלח דק
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים קרים
10 מ”ל (1 כף) שמן זית

לפתיחת הבצק:
50 גרם (1/3 כוס) קמח לבן
50 גרם (1/3 כוס) סולת

להרכבת הפיצות:
300 גרם מוצרלה מגורדת או קרועה לחתיכות קטנות (או גבינה צהובה מגורדת)
תוספות שאוהבים
עלי בזיליקום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים, מלח וסוכר) ומערבלים במהירות איטית למשך דקה.
– מוסיפים את המים וממשיכים ללוש על מהירות איטית. כאשר נוצר בצק מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש כ-8 דקות.
– מזלפים את שמן הזית על דפנות קערת המיקסר ומערבלים עד להטמעת השמן כולו בבצק. אל תדאגו אם נראה שהשמן לא נטמע בבצק, כמה דקות קצרות וזה מסתדר.
– אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת, עם מגבת או ניילון מעל, למנוחה של כשעה בחוץ.
– מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם ומכדררים לכדור בצק חלק.
– מקמחים כל כדור היטב ומניחים על שיש מקומח. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
– חצי שעה לפני שרוצים להכין מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (עדיף במצב טורבו למעלה ולמטה) ומניחים בתוך התנור תבנית הפוכה. אם יש לכם משטח מיוחד לפיצה כמו אבן שמוט אפשר כמובן להניח אותו.
– מערבבים בקערה את הקמח והסולת ומקמחים היטב את כדור הבצק בתערובת הקמח והסולת.
– פותחים בעזרת הידיים את הבצק לעיגול בגודל 25 ס”מ ומקפידים להשאיר שוליים עבים יותר מסביב. קחו בחשבון שהבצק קצת תופח בתנור אז עובי הבצק צריך להיות קצת יותר דק ממה שאתם אוהבים.
– מניחים את הבצק על משטח שטוח (ללא שוליים), מקומח היטב בתחתית בתערובת הקמח והסולת (למשל מגש או תרווד מיוחד לפיצה) ומורחים רוטב עגבניות בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק פרט לשוליים.
– מפזרים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת בצורה שווה על הרוטב, מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש (מחליקים את הפיצה לתבנית הלוהטת בתנור) ואופים במשך 7-12 דקות, תלוי בעובי הבצק שרידדתם. הבצק צריך לצאת זהוב מסביב עם גבינה נמסה באמצע.
– מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מיד.
– ואיך מכינים את הפיצה הלבנה עם הקישואים? פשוט. במקום רוטב עגבניות מורחים/מזלפים על הבצק שמנת מתוקה ומעל מפזרים בצורה חופשית פרוסות קישואים/זוקיני שיוצרים בעזרת קולפן, פרוסות של פטריות שמפניון ומעל הכל מפזרים מעט גבינה צהובה או פרמזן או מוצרלה. מומלץ גם לשדרג ולפזר, אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור, מעט קליפת לימון דקיקה ופלפל שחור גרוס.

לא החלטנו אם לשים זיתים שחורים או ירוקים אז שמנו את שניהם. צילום: אפיק גבאי

רוטב עגבניות קלאסי לפיצה

מצרכים ל-4 פיצות:
1/2 בקבוק (350 גרם) מחית עגבניות פאסאטה או עגבניות מגורדת דק של חברה איכותית
קורט מלח
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית שום גבישי
1 כף שמן זית

אופן הכנה:
– מערבבים היטב את כל המצרכים.

במקום רוטב עגבניות שמים שמנת מתוקה ומעל מפזרים קישואים, פטריות וביצים
עוד תמונה כי היא כל כך יפה. צילום: אפיק גבאי
מרשים לי עוד תמונה אחרונה? אמאל’ה, אני מאוהבת בפיצה הזאת. צילום: אפיק גבאי

טיפים ורעיונות לעוד סוגי פיצות
– מומלץ לסובב את הפיצה פעם אחת במהלך האפייה כדי לקבל אפייה אחידה.
– בגלל החום החזק, אפייה של פיצה מהירה מאוד ולכן חשוב לבחור תוספות שתהיינה מוכנות מהר או לחתוך אותן דקות יחסית.
– אם רוצים להוסיף ביצים, שוברים אותן על הפיצה 2 דקות לפני שהיא מוכנה. פשוט פותחים את דלת התנור, מוציאים טיפה החוצה ומניחים מעל ביצים.
– חשוב מאוד לקמח את המשטח עליו אתם מניחים את הבצק ומרכיבים את הפיצה כדי שיהיה קל להחליק את הפיצה אל התבנית הרותחת בתנור.
– רוצים להכין פיצה לבנה? פשוט מורחים על הבצק שמנת מתוקה במקום רוטב עגבניות ומפזרים מעל פרמזן או גבינה צהובה (במקום או בנוסף למוצרלה). מעל ניתן לשים כל תוספת שאתם אוהבים. מומלץ גם לשדרג ולפזר, אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור, מעט קליפת לימון דקיקה ופלפל שחור גרוס.
– רעיונות לתוספות: פרוסות קישואים/זוקיני דקות שמגלפים בעזרת קולפן (כמו בתמונה של הפיצה הלבנה), פטריות טריות חתוכות לפרוסות או לרבעים, קוביות בטטה אפויה, זיתים, תירס, פרוסות אננס, רצועות בצל, ביצים, אנשובי, עגבניות מיובשות ועוד כיד הדמיון שלכם.

13 תגובות

  1. נטלי says:

    נראה חלום. איך אני אוהבת פיצה ביתית. ממש עשית חשק ♥ ובאמת אין על מעיין, מאגר בלתי נדלה של כישרון, יצירה וטוב לב.

  2. אורית כהן says:

    2 גרם שמרים זה בערך רבע כף?
    (אין לי משקל)

    1. אנונימי says:

      ככפית

  3. שי says:

    שתי שאלות:
    1. שאלה שתמיד מציקה לי התנור צריך להיות על טורבו? חום עליון? חום תחתון?
    2. האם כדאי לאפות חצי אפיה את הקלטיות ולהקפיא אותן? או להקפיא אותן בתור בצק

    1. קרן says:

      רק טורבו
      אפשר לעשות אפיה של 4 דקות רק של הבצק ואז להוציא מהתנור ולהוסיף את הרוטב והגבינה ולהקפיא

  4. שרון says:

    אין לי מיקסר ): יש גירסה ללא? יש טעם ללוש בידיים? תודה!

    1. אנונימי says:

      בהחלט אפשרי
      זה פשוט קשה יותר, אל תתפתי להוסיף יותר מדי קמח, זה יפגע במרקם הבצק.

  5. נוגה says:

    תודה על המתכון. נראה מצוין. שאלונת- כשאני מעבירה את הפיצה מהתבנית בה אני מכינה לתבנית הרותחת בתנור, יש צורך בנייר אפיה? תודה מראש!

  6. אורנית שטרמפל says:

    הי רחלי. לגבי הבצק, מופיע 2 גרם שמרים. הייתכן ? בדרך כלל זה -87 גרם (כף אחת) שמרים. אשמח לתובנות . תודה ולילה טוב

  7. מעין says:

    היי
    במידה ויש רגישות לשמרים ( מסתבר שיש וזה פשוט כאבע בטן ונפיחות) יש אפשרות להחליף לאבקת אפייה?

  8. טל says:

    הי, הכנתי ויצא מושלם תודה רבה! שתי שאלות:
    1. הבצק לא תפח הרבה כמו במתכונים אחרים של פיצה, האם זה בגלל הכמות הקטנה של השמרים?
    2. פתחתי את הבצק על משטח עץ מקומח היטב בקמח לבן וקמח תירס ובכ”ז הוא נדבק ולא החליק יפה לתנור. יש לך רעיון מה לעשות?
    תודה

  9. נרי says:

    נראה מצוין!
    אם רוצים להתפיח 24 שעות- יש צורך לשנות משהו במתכון?
    וגם – 2 שמרים זה נכון? זה נשמע ממש מעט…
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אכן 2 גרם 🙂 אין צורך לשנות פשוט להתפיח במקרר מכוסה היטב שלא יווצר קרום יבש למעלה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend