לפני 5 שנים געשה ורעשה הרשת בארה”ב אחרי שג’ימה, בלוגרית מופלאה (במקור מאירלנד), פרסמה סרטון יו-טיוב ובו היא מכינה גלידה ביתית מ-2 מצרכים בלבד (הנה המתכון שעלה לבלוג לפני 4 שנים. וואו! איך שהזמן טס). אני זוכרת שהדבר הראשון שחשבתי עליו היה “בטח אין לזה ממש מרקם של גלידה”. כי בואו נודה על האמת, זה לא נשמע הגיוני שאפשר להכין בבית גלידה, במרקם שמנתי כמו בגלידריות, מ-2 מצרכים ועוד בלי מכונת גלידה.
אבל ראו זה פלא, מסתבר שזה אפשרי.
מאז עברו 5 שנים, הסרטון צבר 11 מיליון (!) צפיות ובעולם המתכון הזה הפך לדייר קבע. קלות ההכנה הכמעט בלתי נתפסת, ביחד עם העובדה שאפשר לגוון עם הטעמים ולהכניס פנימה בדיוק את מה שאוהבים, גרם למתכון הזה לככב. ולא בכדי.
והנה גם טיפ לגבי הכנת גלידות בבית – במקום להכין את הגלידות בתוך תבנית אינגליש קייק, או כל תבנית אחרת, אפשר לרכוש בחנויות גלידה מיכלים עגולים שמשמשים את הגלידריות ככוס גדולה לגלידת יוגורט ולהכין בתוכן את הגלידות. ככה תקבלו מיכלי גלידה בגודל מושלם שאפשר להחזיק ביד ולא תבנית קפואה מברזל שמתאימה יותר כשרוצים ליצור כדורים ולשים בגביע.
עוד אופציה נהדרת היא לרכוש מהגלידריות מיכלי קלקר, אלה שממלאים כשרוצים גלידה במשקל, ולמלא את הגלידה שלכם בפנים.
וכמובן, לא לשכוח לקנות גביעי גלידה שווים, עדיף בגלידריות ולא בסופרים.
אז איך מכינים? הנה המתכון הבסיסי ומיד לאחר מכן צירפתי לכם אינספור אפשרויות לשדרוג.
שיהיה קיץ נעים ומתוק!
גלידה ביתית מ-2 מצרכים ובלי מכונת גלידה
מצרכים:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% (אפשר גם 3 מיכלים לגלידה פחות מתוקה)
1 פחית (400 מ”ל) חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל איכותית – לא חובה
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את 2 מיכלי השמנת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– מוסיפים את החלב המרוכז והוניל וממשיכים להקציף עוד דקה.
– ו… זהו! יש לכם גלידת וניל מעולה שכל מה שצריך כדי להנות ממנה זה להעביר את הקצפת הזאת לתבנית, או למיכל, לכסות היטב בניילון נצמד ולמקפיא למשך הלילה.
רעיונות לתוספות
- פירות
ניתן לשלב פירות טריים, עדיף כשהם חתוכים לקוביות קטנות כדי שיהיה כיף בביס, ממש בתוך הגלידה או להניח אותם מעל. הפירות שעובדים הכי טוב הם הפירות הרכים יותר כמו מנגו, פירות יער, אננס, משמשים, אפרסקים וכו.
עוד אופציה פירותית היא לטחון את הפירות עם מעט שמנת או קרם קוקוס עד שמגיעים למרקם של שייק סמיך ולזלף את הפרי הטחון על הגלידה ואז לשיש קצת עם סכין כדי ליצור שבילים של מחית פרי. אפשר כמובן גם לערבב את כל המחית עם הגלידה רק שימו לב לא להסחף עם כמות הפרי כי בפירות יש מים והם קופאים בהקפאה ומייצרים מרקם קרחי במקום שמנתי.
- שוקולד וממרחים
למי מכם שאוהב שוקולד (אני!) או כל ממרח אחר כמו ממרח חלבה, ממרח פיסטוק, חמאת בוטנים ועוד, אפשר לערבב כף מהממרח ביחד עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב סמיך. את הרוטב הזה משיישים לתוך הגלידה או מערבבים פנימה לגמרי.
- עוגיות ותוספות קראנצ’יות
עוד אופציה נהדרת, שגם מוסיפה המון מרקם ועניין, היא להוסיף עוגיות או חטיפים פנימה. נסו למשל לקצוץ גס עוגיות לוטוס, אוראו, עוגיות חמאה, מקופלת ועוד שאר חטיפים ועוגיות ולערבב בתוך הגלידה. כדי להעצים את החוויה מומלץ גם לעטר את החלק העליון של הגלידה בתוספות שהכנסתם פנימה.
- אגוזים ודומיהם
אחת התוספות שאני הכי אוהבת היא קוקוס קלוי או פרוסות שקדים קלויות. כל מה שצריך זה לקלות שקדים פרוסים או קוקוס לבן על מחבת עד שהם מזהיבים, לצנן ולהוסיף לגלידה. גם בפנים וגם למעלה. כמובן שאפשר לגוון גם עם פקאנים קצוצים, אגוזי מלך קלויים ועוד אגוזים שאתם אוהבים.
גלידה נהדרת! ממש מתוקה ויפה כמו בחנות.
וואוו אמריקה גלידה מתוקה מידי ונמסה מהר מידי
מכינה באופן קבוע.. חצי כפית מלח מאזנת מעט את המתיקות
יאאאממממיייי?
האם יש תחליף לחלב מרוכז? לחולי סכרת? שלא יהיה טעם לוואי
תודה רבה
בעה ננסה בקרוב
אפשר להוסיף עוד חצי מיכל של שמנת מתוקה . זה לא פוגע במרקם ומפחית מהמתיקות. יוצא מושלם.
הי. יופי של בלוג, אני עוקבת באדיקות. תוהה, אני עושה את המתכון לארטיק נוטלה שעושים בבלנדר, החומרים זהים והכמויות שונות, אז למה בעצם בארטיק זה בבלנדר ופה בהקצפה? בארטיק טעים אבל הבלילה מאוד נוזלית, לא עדיף להקציף גם אותו?
אם אוסיף בננה לתערוכת לקבלת טעם בננה, יפגע במרקם?
איך אפשר לעשות גלידת יוגורט מהמתכון הזה?
האם המתכון מתאים גם למכונת גלידה ביתית? או שצריך לשנות משהו ברכיבים?
אין צורך לערבב במהלך ההקפאה בכדי שלא יווצרו גושי קרח?
שאלה.. אם אני רוצה בטעם שוקולד – אומרים לערבב עם חצי מיכל שמנת. האם בנוסף ל2 שמנות או חצי מהשתיים? תודה
האם אפשר לעשות במג׳ימיקס?
שלום 😊
הבוקר ניסיתי להכין את הגלידה, אך יצאה לי מאד נוזלית.
הקצםתי 2 שמנת מתוקה לקצפת מאד יציבה והוספתי (בהדרגה) את החלב המרוכז להקצפה נוספת של דקה. יצא נוזלי…
הקצפתי בנפרד עוד שמנת מתוקה אחת וכשהייתה ממש יציבה הוספתי את מה שיצא ״בסיבוב הראשון״… הקצפתי דקה ויצא לי עוד יותר נוזלי.
העברתי למיכל ולמקפיא, אבל מה עשיתי לא נכון שיצא כך?
מקווה שתתייצב בעוד מס׳ שעות, אבל לתחושתי היא נוזלית מדי ולא תתייצב ברמה הנדרשת.
בנוסף, הגלידה מאד מתוקה ואני מתלבטת מה להוסיף. חשבתי על לוטוס או עוגיות, אבל נראה לי שזה כבר יהיה מתוק מדי. אשמח להצעות.
תודה רבה רבה רבה מראש!
שירי
אפשר להוסיף טיפה פודינג שלא תיפול הקצפת
איך נראה לך שיעבוד עם 2 שמנת מתוקה ו-1 יוגורט?
ההוספה של החלב הממותק וסיבוב ההקצפה הנוסף הפכו את כל הסיפור לנוזלי, והיא גם נמסה מאד מהר.
איפה הטעות?
היי רחלי
רציתי לשאול לגבי הממרח שוקולד אם זה בתוספת ל2 השמנת שכבר שמנו, האם מוסיפים לכל הכמות רק כף אחת ולא יותר, והאם שמים את התופסת הזו לפני שהכנסנו את הגלידה למקפיא.
תודה מראש.
כן, התוספות הן תמיד בנוסף לשמנת ולחלב המרוכז ושמים אותן לפני ההקפאה. אפשר לערבב ביחד עם הגלידה, אפשר לזלף פסים של ממרח, מה שתרצי.
היי רחלי,
הגלידה יוצאת מושלם זו פעם שלישית שאני מכינה אותה!! 🙂 אבל הפעם בא לי לנסות גם עם שוקולד, יש אפשרות להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה ולאחר הצינון להוסיף לתערובת הגלידה??
תודה רבה!
עשיתי כבר כמה פעמים, יצא מושלם. (שלוש שמנות, 750 מל ואחד חלב מרוכז)
[…] לרחלי שהביאה את הטרנד המשוגע הזה […]
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט כדי ליצור גלידת יוגורט?
עשיתי את זה המון פעמים ויוצא פגז
5 מכלים של יוגורט (150 מ”ל) ופחית אחת חלב מרוכז בלי הקצפה פשוט ככה לערבב עם כף ולמקפיא. אחכ מוסיפה פירות קצוצים, אגוזים, עוגיות ומה שאוהבים וזה ליגההה
אגב זו המצאה שלי כי לא מצאתי שום מתכון לגלידת יוגורט אפשר לשחק עם כמות היוגורט לפי הטעם ככה לדעתי זה מושלם
עשיתי את זה המון פעמים ויוצא פגז
5 מכלים של יוגורט (150 מ”ל) ופחית אחת חלב מרוכז בלי הקצפה פשוט ככה לערבב עם כף ולמקפיא. אחכ מוסיפה פירות קצוצים, אגוזים, עוגיות ומה שאוהבים וזה ליגההה
אגב זו המצאה שלי כי לא מצאתי שום מתכון לגלידת יוגורט אפשר לשחק עם כמות היוגורט לפי הטעם ככה לדעתי זה מושלם
מה הכמות שיוצאת?