מעל 7 מיליון צפיות! איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים (ללא מכונת גלידה)

Posted on

כבר למעלה משנה שאני צופה באדיקות (או במילה אחרת – מכורה) בסרטונים של ג’מה סטפורד, מתכונאית ואושיית רשת מדהימה שמפרסמת המון רעיונות ומתכונים באמצעות סרטונים קצרים ביו-טיוב. באחד מאותם מתכונים, שעלה לאוויר לפני שנתיים, הדגימה ג’מה איך מכינים גלידה ביתית, ללא מכונה, מ-2 מצרכים בלבד וגם הציגה 6 טעמים שאפשר להכין עם הבסיס הזה – גלידת מנגו, גלידת עוגת גבינה ותותים, גלידת וניל עם שברי אוראו, גלידה משובצת בחלת דבש, גלידת סוכריות קונפטי וגלידת קשת בענן.

מאז הפך הספק מתכון ספק רעיון שפרסמה ג’מה לאחד הסרטונים הנצפים ביותר ברשת כשרבים מוסיפים למתכון הבסיסי שלה שלל תוספות והופכים אותו לטעים במיוחד.

צפו: איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים ללא מכונת גלידה

ואגב, חודש אחר כך, ובעקבות ההצלחה המסחררת של הסרטון הראשון, פרסמה ג’מה עוד 6 רעיונות לגלידות שאפשר להכין על אותו בסיס.
תוכלו לצפות בסרטון שלה כאן:

אז איך מכינים? קודם כל, ממליצה לכם להכנס למתכון הכתוב של ג’מה, תוכלו למצוא שם, פרט למתכון, גם תוויות להדפסה שניתן להדביק על קופסאות הגלידה שתכינו. וחוץ מזה, ממש תענוג לשוטט בבלוג שלה גם בלי קשר לגלידה. שנית, למי מכם שמעדיף את המתכון בעברית, אני מצרפת את התרגום שלו, הקרדיט, כמובן, שייך לג’מה ואתם מוזמנים לקחת את הרעיון הבסיסי שלה ולשחק עם התוספות. ואל תשכחו לספר לי בתגובות איך יצא.

גלידה ביתית מ-2 מצרכים ללא מכונה

מצרכים:
1 פחית (400 מ”ל) חלב מרוכז, קר מהמקרר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד
כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)

אופן הכנה:
– שופכים את השמנת הקרה לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות בינונית עד שנוצרת קצפת רכה.
– עוצרים את המיקסר, מוסיפים חלב מרוכז (ותמצית וניל אם רוצים) וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת יציבה. ו-זהו!
– עכשיו נשאר לכם להוסיף את התוספות שאתם אוהבים: עוגיות אוראו שבורות, מרשמלו, שברי עוגיות שוקולד, מחית מנגו (1/4 כוס מחית פרי לכמות המצרכים הספציפית הזו), ריבת חלב. פשוט תשחקו.
– מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקפיא לפחות 6 שעות לפני שזוללים.

צילום תמונה ראשית: מתוך סרטון הוידאו של ג’מה סטפורד ביו-טיוב

  • לשתף זה כיף

52 תגובות

  1. עדי says:

    היי רחלי
    מה הכוונה לחלב מרוכז?

    1. רחלי קרוט says:

      זה שנמכר בקופסת שימורים וכתוב עליו חלב מרוכז וממותק. תכתבי חלב מרוכז בגוגל יש שם מלא תמונות (אני קונה את זה של וילי פוד אבל באמת לא קריטי החברה).

      1. שמעון says:

        ואני מכין בבית פשוט וזול

      2. ורדה says:

        במקום חלב מרוכז מה אפשר להשתמש אולי בננה ?

        1. רחלי קרוט says:

          מבננה אפשר להכין גלידת בננה קפואה נהדרת אבל לא דומה לזאת. לצערי רק חלב מרוכז עובד פה

        2. שני says:

          היי , עשיתי בבית ויצא מתוק מידי לטעמי .. יש אפשרות להוסיף משהו שיכול לאזן את הטעם של המתיקות ??

          1. רחלי קרוט says:

            המתכון הבסיסי אכן מתוק מדי גם לטעמי אפשר אי אפשר להוריד בכמות החלב המרוז כי אחרת יצא ארטיק ולא גלידה רכה.
            אפשר להוסיף תוספות חמצמצות כמו פירות יער קפואים משל.

          2. אלישבע says:

            חן במטבח מוסיפה שמנת חמוצה אחת לכמות כזאת. מועיל וטעים

          3. עדי says:

            אפשר במקום שמנת מתוקה שמנת להקצפה

          4. צמי says:

            חלב ממותק זה רעל אמיתי מתוק מידי

    2. רוני says:

      קונים בסופר זאת קופסת שימורים חלב מרוכז תשאלי בסופר היכן יש

  2. אוסנת says:

    תודה על מתכון מקסים…האם את החלב מוסיפים ומקציפים או רק מקפלים

    1. מרב says:

      הכנתי חצי מהחלב המרוכז ו500 מל שמנת להקצפה 38% ויצא מעולה עם מרקם של גלידה!

  3. אוסנת says:

    אנא עזרתך (שוב….) יצא טעים ברמות על! אבל הגלידה ממש נמסה מהר כאשר מחוץ למקפיא, האם יש דרך לשנות את המתכון כך שתחזיק יותר מעמד בחוץ?

  4. שלומית says:

    היי!
    ראיתי שבאחד המתכונים ג’מה הוסיפה מאצ’ה למתכון, את חושבת שזה יעבוד גם עם אבקת צ’אי מסאלה שהבאתי מהודו? או שאולי כדאי להכין ממנה תה ואותו להוסיף?

    1. אוהד says:

      מנסיון עדיף להכין את צאי כמו שאת שותה לקרר ולקפל לתוך הקצפת

  5. הדר says:

    היי רחלי,
    איך אפשר לאזן קצת את המתיקות?

    1. הילה says:

      עכשי הכנתי עם פירות יער בתקווה שהחמיצות שלהן תעדן את המתיקות 🙂

      1. תהילה says:

        היי רחלי
        נסית אולי לשלב בגלידה דבש?
        רוצה להכין לחג ומתלבטת איך זה יצא
        (אני בדרך כלל עושה 3 שמנת לפחית חלב כדי להפחית מתיקות)
        תודה!!!

      2. דניאל בן חמו says:

        איך יצא לך עם הפירות יער? שוקלת לנסות גם..

  6. ספיר says:

    היי,
    לכמה מנות הכמות הזו מספיקה?

  7. מלי says:

    היי רחלי מתכון פצצה!!!!! ובקשר לבלוגרית צודקת לחלוטין התמכרתי גם אני! הכנתי את המתכון הבסיסי הבנות שלי אהבו מאד רק שלטעמי הוא מתוק למות!!! יש אפשרות לעשות משהו????

  8. אסתי says:

    אפשר לדעתי להוסיף גבינה 5 אחוז במקום חלב מרוכז.. זה מה שיאזן את המתיקות.. כך אני מכינה במגש חד פעמי גלידת קסטה

  9. גלידה ביתית (גאונית) מ-2 מצרכים בלבד + תוספת שהופכת את הגלידה לטירוף – קרוטית – Krutit says:

    […] סטפורד, אושיית רשת ובלוגרית מדהימה, שלימדה איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים. כבר אז הסרטון גרף כמעט 7 מיליון צפיות והיום הוא עומד על […]

  10. מיה says:

    יש את המתכונים בעברית לארטיקים?

  11. נועה כץ מימוני says:

    אפשר להוסיף נוטלה?

    1. תהילה says:

      כן!
      אני מוסיפה מלא ממרחים
      נוטלה, שחר, לוטוס, ריבת חלב, בואנו, קינדר….
      מכינה וניל עוגיות או וניל עם פקאן מסוכר

  12. איתהאל says:

    ניסיתי היום להכין את הגלידה.
    הקצפתי קצת, הוספתי חלב מרוכז ווניל, אבל אז לא הצלחתי להקציף יותר, השמנת נשארה ממש נוזלית.
    מה יכולה להיות הסיבה? יש דרך לתקן את זה?

    תודה רבה:)

    1. ליאת says:

      היי, אני מעוניינת להכין את הגלידה בגרסה מלוחה, במידה יש אפשרות על סמך מתכון הבסיס הזה?

    2. הדס says:

      גם לי זה קרה. האם הצלחת להבין למה זה קרה?

  13. הילה says:

    יצא מדהים! ממש מרקם של גלידה!!
    הוספתי שתי כוסות אספרסו וזה טיפה מאזן את המתיקות

    1. רחלי קרוט says:

      אוי רעיון נהדר! <3

  14. יוכי says:

    היי
    אפשר לשים חלב מרוכז כשהוא עדיין חם בקצפת לגלישה?

    1. יוכי says:

      לגלידה*

    2. זיון says:

      איך את מכינה בבית?

  15. מוריה says:

    היי
    איך אפשר להפחית מהמתיקות של הגלידה? אולי להוסיף גביע יוגורט?

  16. גלידה ביתית מ-2 מצרכים ובלי מכונת גלידה – קרוטית – Krutit says:

    […] מעל 7 מיליון צפיות! איך להכין גלידה ביתית מ-2 מצרכים (ללא … […]

  17. גלידה ביתית מתכון קל – סימפל קיטשן says:

    […] גלידה מתכון ביתי מושלםגלידה מ-2 מצרכים שזכתה ל-7 מיליון צפיות […]

  18. אנונימי says:

    היי אפשר להחליף את אחת השמנות בריץ?

  19. הודיה says:

    היי,
    אשמח לקבל את המתכון של הקפוצ’ינו שג’מה מוסיפה לגלידה הנ”ל
    תודה!

  20. מיקי says:

    הי ,אשר להכין גלידה פרווה מ2 מצרכים ?

  21. אנונימי says:

    יצא מוושלם!!!!
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!

  22. Mindi says:

    שלום,
    אם אני רוצה להוסיף מלית קפוצ’ינו, כמה לשים? ומה אפשר להוסיף לזה?
    ואם אני רוצה להוסיף פירות קפואים, מה הכמות המומלצת?
    וכמה ריבה/מחית פרי לשים?

  23. Mindi says:

    בוקר טוב,
    הכנתי עם ממרח פסק זמן, ויצא קצת חמצמץ. יכול להיות שהחלב המרוכז היה מקולקל? אמור להיות לו ריח קצת חמוץ? זה שיש כמה חתיכות לבנות למעלה כשפותחים את הצנצנת זה אומר משהו?

  24. Mindi says:

    תודה על המתכון, יצא מאד טעים!

  25. חנה says:

    אפשר לשים בקופסת פלסטיק חד פעמית עם מכסה? או מחייב קופסת זכוכית?

  26. חני says:

    תודה על המתכון
    יצא סוף
    טעים ברמות
    הוספתי קוקוס קלוי ופקאן מסוכר וטפטוף של ריבת חלב
    יצא חלומי
    אשמח לעוד רעיונות לתוספות
    לשבת הבאה רוצה להכין עם רוטב תותים
    ושוב תודה על השיתוף
    אין לי דרך לראות את הקישור שהבאת חסום לי

  27. רויטל says:

    לא מצאתי חלב מרוכז, הוספתי במקום שני שליש מצנצנת ממרח חלב עם אגוזי לוז יצא מדהים!!! מרקם מעולה וטעם נהדר.

  28. מירי says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להמיר שמנת מתוקה אחת לשמנת להקצפה 32%?

  29. נטלי says:

    היי,
    לא ברור לי 2 מיכלים של 500…
    או 2 מיכלים של כל אחד 500? שזה סה”כ 1000 מ”ל?

  30. שטערני says:

    אפשר להכין חלב מרוכז בבית. ממש קל. הכנתי את המתכון של חן במטבח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend