פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות

Posted on
פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות

פלפלים ממולאים הם בית. הם הריח הזה שנכנסים בדלת ויודעים שמשהו טעים מתבשל. הם חיבוק חם. ועכשיו, כשקר בחוץ, הם אפילו מנחמים וטעימים יותר. יש משהו בסיר המרהיב של הפלפלים, שמתגלה אחרי הבישול, שמביא איתו המון סיפוק למרות שמדובר בשלבי הכנה מאוד פשוטים. והתוצאה? מרגישה לפחות כמו השקעה של חצי יום במטבח. כזאת שמרגישים אחריה כמו סבתא שמבשלת לפחות 40 שנה.

לעומת ירקות ממולאים אחרים, הפלפלים, על שלל צבעיהם, מביאים איתם מתיקות טבעית שמשתלבת נהדר עם המילוי והרוטב וגם יציבות שמחזיקה היטב את כל הטוב שיש בפנים.  אגב, למרות ששנים לא אהבתי פלפלים, גם מבושלים וגם טריים, פלפלים ממולאים תמיד אכלתי. היום אני מאוהבת בפלפלים קלויים ומבושלים (עם הטריים אני עדיין מתקשה) ומבחינתי למתכון הזה יש 2 בונוסים – גם ארוחת צהריים משגעת של בשר ואורז ברוטב אדום וגם פלפלים רכים שאני שומרת בנפרד ואוכלת אותם בערב עם פרוסת לחם טובה.

פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות
רך רך בפנים וטעים גם יומיים אחרי

שימו לב שחשוב למלא את הפלפלים עד 3/4 גובה ולא יותר כי האורז בפנים תופח ותשתדלו לא להפחית בכמות האורז או לשנות את היחסים אחרת המילוי שלכם יצא כבד מדי ולא רך וכיפי. למה? כי חשוב בממולאים שיהיו נקודות רכות של ירקות ו/או אורז כך שהרוטב יוכל לחלחל פנימה כי הנקודות האלה מייצרות מעין כיסי אוויר. אם תשימו למשל רק בשר תגלו שהוא יציב ואטום ולכן הרוטב לא מחלחל לתוכו ויצא לכם יבש.

פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות
מגישים עם מלא רוטב

פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות

גם אם אכלתם והכנתם פלפלים ממולאים בבשר ואורז בחייכם אני ממש מפצירה בכם להכין גם את אלה. אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה נהנתי כל כך מסיר ממולאים רק הקפידו להשרות את האורז כדי שיצא לכם מילוי רך ולא גרגירי.

מצרכים:
7-8 פלפלים אדומים (גמבה) – שיכולים לעמוד
5 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
3 ענפי סלרי כולל העלים – חובה
3-4 שיני שום, קלופות
400 גרם בשר טחון
1 כוס אורז לבן עגול או בסמטי או פרסי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט – לא חובה

לרוטב:
1 כוס עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר חום או סילאן או מייפל
4 כוסות מים רותחים (יתכן שיותר)

אופן הכנה:
– שמים את האורז בקערה וממלאים במים קרים מהברז. שוטפים ושוב ממלאים במים. חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים עד שהמים שקופים ולא לבנים יותר בגלל העמילן של האורז. ממלאים שוב במים ומניחים לאורז עם המים לעמוד במשך 20 דקות. בזמן הזה ממשיכים בהכנה.
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות ואת העלים קוצצים דק.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז שיכיל את כל הפלפלים) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, הסלרי והשום ביחד עד שהסלרי מתרכך. זה לוקח בערך 10 דקות. מעבירים את הבצל והסלרי, ביחד עם השמן, לקערה גדולה (לא שוטפים את הסיר).
– מסננים את האורז מכל המים מוסיפים לקערה עם הבצל והסלרי.
– מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומערבבים היטב. אפשר ללוש קצת עם הידיים או בעזרת כף.
– חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הגרעינים (בערך 2 ס”מ מהחלק העליון) – שומרים את החלק העליון הזה ולא זורקים. אם הפלפלים לא עומדים ישר למטה אפשר לחתוך קצת למטה כדי ליישר אותם.
– מניחים את הפלפלים, כשהם פתוחים למעלה, בסיר שבו טוגן הבצל וממלאים רק עד 3/4 גובה. סוגרים עם מכסה הפלפלים ששמרנו בצד. ממש חשוב לא לדחוס את המילוי אלא להניח אותו בפנים בעדינות. קחו בחשבון שהאורז מתנפח אז אל תשימו יותר מדי. אם נשאר לכם מהמילוי תשאירו רגע בצד.
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הרוטב ומוזגים פנימה מים רותחים. מערבבים היטב.
– מוזגים את הרוטב מעל הפלפלים, בתוכם ומסביב (פשוט מרימים קצת את המכסה שלהם וסוגרים). אם הרוטב הגיע ל-3/4 גובה זה מספיק. אם לא, מוסיפים עוד מים רותחים לסיר ובכל מקרה חשוב שהמים יגיעו עד 3/4 גובה הפלפלים.
– אם נשאר לכם מהמילוי, אפשר ליצור כדורי בשר ולהוסיף אותם לסיר בתוך הרוטב מסביב. אל תפחדו לדחוס קצת הפלפלים גם ככה מתכווצים בבישול.
– מכסים את הסיר עם מכסה (אם הוא לא נסגר לגמרי בגלל הפלפלים זה בסדר, אחרי רבע שעה תחזרו ונסו לסגור קצת יותר) ומבשלים על אש בינונית במשך שעה ורבע. מדי פעם משקים את פנים הפלפלים עם הרוטב – חשוב כדי שהמילוי יהיה רך ועסיסי.
– הפלפלים מוכנים כשהאורז בפנים רך רך אז תבדקו אחרי שעה ורבע שהוא רך.
– רוצים לשדרג? כדאי לכם. בסיום הבישול מעבירים את הסיר, כשהוא ללא מכסה, לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שהחלק העליון של הפלפלים מתחיל להשחיר מעט. זה לוקח 10-20 דקות.

פלפלים במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות
לא לשכוח להשקות את הפלפלים מבפנים בזמן הבישול

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למילוי גם 1-2 גזרים מגורדים על החלק העבה בפומפייה ואפשר גם לגרד קישוא או זוקיני.
– במקום אורז אפשר לשים פתיתים.
– תקפידו ממש לקנות עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה. עדיף כאלה שמיוצרות באיטליה ואם מצאתם פסאטה בכלל הרווחתם.

5 תגובות

  1. איתמר says:

    אפשר בלי הבשר? או שצריך לשנות כמויות?

  2. דבו says:

    הי רחלי, אשמח לשמוע איך להתאים את היחסים של האורז- בשר אם אני עושה 500 גרם בשר
    וכן כתבת שאפשר להמיר בפתיתים- אם כן כל הפרוצדורה שעושים עם האורז מיותרת במקרה של פתיתים נכון? פשוט מוסיפים כמו שהם למילוי?

  3. עליזה says:

    אפשר לוותר על בשר. ולשים במילוי עגבניה קצוצה ועשבי תיבול שונים כמו כרפס, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. מה שאוהבים. להוסיף שמן, מלח פפריקה ומעט כורכום וההמשך אותו דבר.
    אני שמה ברוטב גם רכז רימונים ומפזרת מעל הפלפלים עלי נענע.

  4. מיכל says:

    רחלי, תודה רבה!! עשיתי ויצא מעווולה!!!!

  5. יעל says:

    האם אפשר לעשות עם אורז מלא במקום אורז לבן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend