פרסבורגר פרג או: עוגת שמרים במילוי פרג כמו במאפיית וייס

Posted on

בשלב כלשהו הפסקתי לנסות להכין עוגת שמרים עם פרג, איכשהו היא אף פעם לא הייתה קרובה אפילו לעוגה האהובה עלי ממאפיית וייס שהוקמה לפני 60 שנה וממוקמת בקינג ג’ורג’ בתל אביב. רק מי שטעם את טעמה המתוק יכול להבין על איזה עונג מדובר.

ואז, רגע לפני פורים, החלטתי להכניס את הפרג למטבח וניסיתי שוב לאתגר את עצמי ולהכין פרסבורגר (בצק שמרים פריך) מפוצץ בפרג כמו אצל וייס, ממתכון שמבוסס על זה של מיקי שמו עם שינויים של חברה קונדיטורית.

בצק שהוא בין שמרים לפריך והמון מילוי מופלא של פרג

אני קצת מערבבת בין החגים אבל קרה נס חנוכה – העוגה הצליחה מעבר למצופה. כמה מעבר? בואו נגיד שלא נשאר ממנה פירור תוך כמה שעות.

מאחלת לכם חג פורים שמח ומשאירה לכם גם שאלה שאתם מוזמנים לשלוח לי תשובה בהודעה באינסטגרם או בפייסבוק – למה בעצם אוכלים פרג בפורים? מחכה לתשובות שלכם, וכמובן לתמונה של העוגה.

וכן, קריטי פרג שטחנו לכם מול העיניים ולא פרג טחון שעמד חודש במקפיא.

תנו לעוגה להצטנן היטב לפני שאתם מאבקים באבקת סוכר וחותכים לפרוסות. ואגב, העוגה משתבחת ביום שאחרי

פרסבורגר פרג או: עוגת שמרים מפוצצת פרג

מצרכים לבצק (ל-2 עוגות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/3 כוס אבקת סוכר
3/4 כפית (7 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
1 ביצה M
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי פרג וצימוקים:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
2 כפות דבש או מייפל
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טרי, טחון במקום
1 ביצה M
1/2 כוס צימוקים – לא חובה אבל מאוד מוסיף

וגם:
1 ביצה להברשה
אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה ולשים במשך 8-10 דקות. מוציאים, לשים מעט עם הידיים ליצירת בצק אחיד ועוטפים בנייר נצמד או מכניסים לשקית וסוגרים. מקררים את הבצק במקרר במשך 30-45 דקות.
– בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר, חלב דבש וחמאה ומביאים לרתיחה.
– כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הפרג והצימוקים ומערבבים היטב. מורידים מהאש וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
– מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מעבירים למקרר לחצי שעה (ואפשר גם לילה).
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ וברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם ולא יותר מזה. חשוב לקמח היטב את השיש כי הבצק מעט דביק.
– ועכשיו יש 2 אופציות: או שמורחים 1/2 מהמילוי על כל הבצק ומגלגלים לרולדה או שמניחים לרוחב הבצק, בחלק שצמוד אליכם, פס נדיב של מילוי ומגלגלים עד ששני קצוות הבצק נפגשים ובמידה ויש שאריות בצק חותכים אותן. דמיינו בצק שעוטף בשכבה אחת את המילוי ואין חפיפה בין הבצקים (כמו בתמונה). סך הכל יוצאות 2 עוגות אינגליש קייק מהתנור כשהשוני בגלגול הוא רק בצורת העוגה – אם המילוי מתגלגל בפנים כמו כרוכיות או בפסה עבה כמו פה בתמונה.
– מעבירים לתבנית אינגליש, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, מכסים ומניחים לבצק לנוח במשך 30 דקות.
– טורפים את הביצה ומברישים בנדיבות את העוגות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגות זהובות (תלוי בעובי הבצק שלכם).
– מוציאים, מצננים ורק כשהעוגות כבר לא חמות מפדרים באבקת סוכר.

ולחשוב שפעם לא אהבתי פרג

הערות ושדרוגים
– מדובר על מילוי יחסית רך ומאוד עשיר שלמרות רכותו שומר על יציבות. אם אתם אוהבים מילוי יותר יציב אפשר להוסיף למילוי 1 כוס עוגיות טחונות דק כמו פתי בר למשל או שאריות של בראוניז/עוגה בחושה.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף למילוי 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק או 1/3 כוס קוקוס לבן.

67 תגובות

  1. מרינה says:

    איפה משיגים פרג שלם טחון במקום?. מה שיש למכירה בסופרים לא מתאים? בחנויות תבלינים?
    נראה שהבצק שמרים מעולה. אפשר להכין מלית נוספת?

    1. ענת says:

      בכל חנות לממכר תבלינים. בשום אופן לא בסופרים , זה ישן

  2. שירלי says:

    זה נראה מושלם תודה רבה

    1. סנדי בניטה says:

      נראה מדהים! יש גם גרסה פרווה?

  3. דרלי says:

    בוקר טוב ותודה רבה על המתכון!
    האם ניתן לאפות את העוגות על נייר אפייה ולא בתבניות אינגליש קייק?

  4. אפרת says:

    יש סיכוי להכין את העוגה ללא מוצרי חלב?

    1. גלית says:

      האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני או שיש חשיבות בתוצר הסופי להתפחה קצרה כמו שמתואר במתכון?

    2. יעל says:

      בוודאי.
      אני החלפתי את החלב בחלב שקדים ואת החמאה במחמאה

  5. חן says:

    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

  6. יעל תלם says:

    הבצק מתאים גם למילויים אחרים?

    1. עידן says:

      אני הכנתי עם גבינה ויצא מושלם

      1. חנה says:

        מה המתכונן לגבינה

  7. ענת says:

    יש טעות בכמות השמרים לפי כפית.
    7 גרם שמרים הם 2 כפיות שטוחות ולא 3/4 כפית

    1. חן says:

      נכון.. אז כמה צריך לשים?

  8. דינה says:

    האם אפשר להשתמש בבצק מוכן? איזה סוג מומלץ?

  9. עומר says:

    הכנתי את העוגה, יצאה טעימה אך הבצק התבקע בתנור. הפרג יצא מעט גרגירי ולדעתי חסר נוזלים במלית. בנוסף חסר מלח בבצק…

    1. ליליאן דיין says:

      נכון גם אני הכנתי כמה פעמים … החל מהפעם השניה הוספתי לפחות כוס וחצי מים חמים עד לאידוי הנוזלים יצא בהרבה יותר שווה לנסות הבצק מדהים וטעים.

  10. עדי says:

    במידה ורוצים לאכול יום אחרי, איך שומרים על טריות?
    יצאה מעולה!

    1. שלי says:

      וואו, נראה מושלם!
      בע״ה איך שהסגר נפתח, אכין את העוגה הזו לאבא שלי, הוא כל כך יאהב אותה!
      העניין הוא שהוא ״אנטי״ חמאה ומרגרינה.. האם אפשר להמיר בשמן? 🙏🏻

  11. כוכי says:

    טוב יצא מושלם!!!!!!
    בגלל שלא כולם בבית אוהבים פרג הכנתי פס נוסף עם שוקולד נוטלה ( ומילוי השוקולד שלך מהמתכון של קראנץ שמרים) יצא טעים טעים שהבן בקש שאכין שוב

    1. רחלי קרוט says:

      כל כל שמחה לשמוע! איזה יופי

  12. נטלי says:

    עוגה מושלמת וכל כך קלה להכנה

  13. יאנה says:

    שלום 🙂 במידה ואין לי אבקת סוכר בהישג יד, זה יהיה אסון אם אעבוד עם סוכר רגיל? הוא לא יתמוסס באפיה כמו שצריך?

  14. שוקי says:

    280 גרם קמח זה לא 2 כוסות

    1. לירון says:

      זה כן. כוס קמח זה 140 גרם.

  15. לאה ל. says:

    האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה ואיך?
    תודה מראש על תשובתך 🙂

    1. iSi says:

      תחליפי את החלב במיץ תפוזים (פרג ותפוזים זה שידוך משמיים) ואת החמאה במחמאה.

  16. אלונה says:

    האם אפשר הסבר לגבי הקיפול ל 2 שכבות. לא הבנתי את מה שמתואר במתכון

    1. אלומה says:

      היי רחלי,
      יש אפשרות שתוסיפי תמונות עם הסבר על איך מרדדים את הפס?
      (כמו התמונות המעולות שהדגימו באופן מושלם מה עושים עם הבצק במתכון של עוגת השמרים רוגלך – נוטלה).
      מההסבר זה לא כול כך ברור.
      תודה 🌷

      1. מאיה says:

        נראה נפלא. מממממ….לא הבנתי את הקיפול.

  17. רועי says:

    מושלם!!!

  18. יעל says:

    אפשר להתפעל את.הבצק במקרר ללילה?

  19. נלי says:

    איך ניתן להמיר שמרים+קמח לקמח שמרים?

  20. מוטי says:

    חשוב מאוד לנפות את הקמח הניפוי מאוורר אותו .. לא לקנות קמח של מותגים כמו שופרסל ואו רמי לוי ..מתוך נסיון קמחים מעולים הם של שטיבל הטחנות הגדולות סוגת

  21. אבי says:

    מתכון מצוין .. חסך לי לחפש חניה בקינג ג’ורג’ 4 ….

  22. ירדן says:

    היי לא הבנתי איך עושים את הגלגול כמו בתמונה?.. אשמח להסבר נוסף תודה

  23. שלומית says:

    הי ניתן להשתמש במלים לעוגת שמרים רגילה ?

  24. סבטלנה says:

    הכנתי בשביל בעלי שמטורף על פרג. אמר שיצא מושלם. תודה רבה על המתכון 🙂

  25. נוני says:

    הכוונות טובות אבל זה לא ניקי שעונה על כל שאלה בשמחה…

  26. סיגל says:

    חבל שאת מתעלמת מהתכונות. פונים אלייך בכל מיני שאלות ומצך שתיקה

    1. סיגל says:

      מהתגובות…
      ומצדך…

    2. רחלי קרוט says:

      אני עולה ללמעלה מ-1000 תגובות ביום. אני לא רובוט ולא יכולה לענות מעבר לזה.
      יש גם אינסטגרם ופייסבוק וקהילה חזקה ואני עושה את כל המאמץ לענות על הרוב בכולם.

  27. ספיר says:

    היי רחלי,
    האם המילוי יכול גם להתאים לעוגת הרוגלך? והאם הוא יספיק ל2 שכבות המילוי?
    תודה רבה מראש על התשובה ועל המתכונים המעולים שלך 🙂

    1. ספיר says:

      חזרתי לעדכן שהשתמשתי במילוי עבור 2 עוגות אינגליש קייק (כל אחת מילוי שכבה אחת) והיה ממש טעים. תודה 🙂

      1. רחלי קרוט says:

        ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן <3

  28. אסתי says:

    הי,
    יש אפשרות להכין את זה במילוי שוקולד? למי שלאה אוהב פרג…
    תודה רבה על כל המתכונים המצוינים

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. בהחלט אפשר אבל אז עדיף להשתמש במתכון לעוגת שמרים שוקולד הקלאסית.

      1. קרן says:

        אני לא מחובבי המתוק, אבל ממש חסר סוכר במלית- מה שהורס את העוגה
        שליש כוס סוכר פלוס שתי כפות מייפל ממש לא מספיקות. הייתי שמה חצי כוס או 2/3 כוס.
        חוץ מזה בצק נוח ומלית עשירה ומתכון שקל לעקוב אחריו.
        אגב עשיתי מקמח מלא וחצי יופי הבצק. שמתי קצת פחות משתי כוסות

  29. ליאורה says:

    הכנתי עם פרג וגם עם שוקולד.
    יצא מושלם!!!! בצק רך וטעים. תודה

  30. אופאל says:

    יש דרך להכין אותה ללא גלוטן?

  31. רונית says:

    לא הבנתי את אופן סגירת העוגה באפשרות השניה כמו שבתמונה. האם יש סרטון שאפשר לראות?

  32. מנור says:

    אם אין לי אבקת סוכר בהישג במה ניתן להחליף?

  33. רחל says:

    היי
    עוגת פרג נהדרתתתת.
    תודה על המתכון.

  34. הדס says:

    אפשר להשתמש בשמן במקו חמאה?

  35. אילנית says:

    הכנתי ויצא מעולה ממש!!! תודה רבה , קשה לא לטרוף הכל בבת אחת…

  36. שני says:

    מומלץ לבשל יותר את הפרג ופשוט להוסיף יותר חלב אחרת הפרג יוצא חולי ולא נעים לאכילה.

  37. בר says:

    לא הגיוני לא לבשל זמן ממושך את הפרג.
    הפרג חולי לחלוטין.
    מתכון לא מומלץ

  38. ירדן says:

    איפשר להשתמש בקמח שמרים
    של אוסם ??
    וכמה כוסות קמח ??

  39. רונית says:

    הכנת את עוגת הפרג הזאת משוקולד נוטלה ?! נכון שאת תימניה ? אצל התימנים תמיד שמים מעט מידי פרג בעוגות פרג אז מתכון לעוגת פרג נהדרת שכזאת (שאמורה להיות מפוצצת בפרג) לא מתאים לתימנים.

  40. איילת says:

    הי אפשר לעדות את הבצק ולהשאיר יום במקרר?

  41. ורד says:

    מתכון מצוין. תודה רבה. הייתי מוסיפה עוד טיפה סוכר. זו בדיוק היוגה שבעלי ביקש שאכין.

  42. iSi says:

    שמים את הפרג בערמה צרה וארוכה (כמו נקניק מקצה לקצה) על הבצק.
    נשאר בצק מרודד נקי ואותו מקפלים מעל הפרג- עוטפים את הערמה, בשכבה אחת. את דאריות הבצק חותכים כך שלא יהיו שתי שכבות בצק.

  43. אלינור ספיר says:

    היי , העוגה יוצאת טעימה אך מעט יבשה איך אני יכולה לדאוג שהמילוי יהיה רטוב יותר ועסיסי .
    תודה מראש

  44. שוני says:

    הי, הכנתי ויצא ממש ממש טעים, מאד מאוזן ומתכון יחסית שפוי. הכנתי עם כוסמין לבן והוספתי קצת אבקת שקדים למעלית.
    אימצתי את המתכון 💕

  45. קרן says:

    אני לא מחובבי המתוק, אבל ממש חסר סוכר במלית- מה שהורס את העוגה
    שליש כוס סוכר פלוס שתי כפות מייפל ממש לא מספיק. הייתי שמה חצי כוס או 2/3 כוס.
    חוץ מזה בצק נוח ומלית עשירה ומתכון שקל לעקוב אחריו.
    אגב עשיתי מקמח מלא ויצא יופי של בצק. שמתי קצת פחות משתי כוסות קמח מלא.

  46. קרן says:

    מתנצלת, לא חסר סוכר.. ! הסוכר ממש מדויק, לי לכל מי שאכל היה נפלא. עוגה אחת הקפאתי והיא הייתה נהדרת גם לאחר ההפשרה
    היום אכין שוב

  47. ליאור says:

    אפשר להכין את הבצק לילה לפני? ואיזה חום לאפות עליון תחתון כי טורבו ייבש לי את הבצק

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend