פרסבורגר פרג או: עוגת שמרים במילוי פרג כמו במאפיית וייס

Posted on

בשלב כלשהו הפסקתי לנסות להכין עוגת שמרים עם פרג, איכשהו היא אף פעם לא הייתה קרובה אפילו לעוגה האהובה עלי ממאפיית וייס שהוקמה לפני 60 שנה וממוקמת בקינג ג’ורג’ בתל אביב. רק מי שטעם את טעמה המתוק יכול להבין על איזה עונג מדובר.

ואז, רגע לפני פורים, החלטתי להכניס את הפרג למטבח וניסיתי שוב לאתגר את עצמי ולהכין פרסבורגר (בצק שמרים פריך) מפוצץ בפרג כמו אצל וייס, ממתכון שמבוסס על זה של מיקי שמו עם שינויים של חברה קונדיטורית.

בצק שהוא בין שמרים לפריך והמון מילוי מופלא של פרג

אני קצת מערבבת בין החגים אבל קרה נס חנוכה – העוגה הצליחה מעבר למצופה. כמה מעבר? בואו נגיד שלא נשאר ממנה פירור תוך כמה שעות.

מאחלת לכם חג פורים שמח ומשאירה לכם גם שאלה שאתם מוזמנים לשלוח לי תשובה בהודעה באינסטגרם או בפייסבוק – למה בעצם אוכלים פרג בפורים? מחכה לתשובות שלכם, וכמובן לתמונה של העוגה.

וכן, קריטי פרג שטחנו לכם מול העיניים ולא פרג טחון שעמד חודש במקפיא.

תנו לעוגה להצטנן היטב לפני שאתם מאבקים באבקת סוכר וחותכים לפרוסות. ואגב, העוגה משתבחת ביום שאחרי

פרסבורגר פרג או: עוגת שמרים מפוצצת פרג

מצרכים לבצק (ל-2 עוגות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/3 כוס אבקת סוכר
3/4 כפית (7 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
1 ביצה M
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי פרג וצימוקים:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
2 כפות דבש או מייפל
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טרי, טחון במקום
1 ביצה M
1/2 כוס צימוקים – לא חובה אבל מאוד מוסיף

וגם:
1 ביצה להברשה
אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה ולשים במשך 8-10 דקות. מוציאים, לשים מעט עם הידיים ליצירת בצק אחיד ועוטפים בנייר נצמד או מכניסים לשקית וסוגרים. מקררים את הבצק במקרר במשך 30-45 דקות.
– בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר, חלב דבש וחמאה ומביאים לרתיחה.
– כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הפרג והצימוקים ומערבבים היטב. מורידים מהאש וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
– מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מעבירים למקרר לחצי שעה (ואפשר גם לילה).
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ וברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם ולא יותר מזה. חשוב לקמח היטב את השיש כי הבצק מעט דביק.
– ועכשיו יש 2 אופציות: או שמורחים 1/2 מהמילוי על כל הבצק ומגלגלים לרולדה או שמניחים לרוחב הבצק, בחלק שצמוד אליכם, פס נדיב של מילוי ומגלגלים עד ששני קצוות הבצק נפגשים ובמידה ויש שאריות בצק חותכים אותן. דמיינו בצק שעוטף בשכבה אחת את המילוי ואין חפיפה בין הבצקים (כמו בתמונה). סך הכל יוצאות 2 עוגות אינגליש קייק מהתנור כשהשוני בגלגול הוא רק בצורת העוגה – אם המילוי מתגלגל בפנים כמו כרוכיות או בפסה עבה כמו פה בתמונה.
– מעבירים לתבנית אינגליש, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, מכסים ומניחים לבצק לנוח במשך 30 דקות.
– טורפים את הביצה ומברישים בנדיבות את העוגות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגות זהובות (תלוי בעובי הבצק שלכם).
– מוציאים, מצננים ורק כשהעוגות כבר לא חמות מפדרים באבקת סוכר.

ולחשוב שפעם לא אהבתי פרג

הערות ושדרוגים
– מדובר על מילוי יחסית רך ומאוד עשיר שלמרות רכותו שומר על יציבות. אם אתם אוהבים מילוי יותר יציב אפשר להוסיף למילוי 1 כוס עוגיות טחונות דק כמו פתי בר למשל או שאריות של בראוניז/עוגה בחושה.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף למילוי 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק או 1/3 כוס קוקוס לבן.

13 תגובות

  1. מרינה says:

    איפה משיגים פרג שלם טחון במקום?. מה שיש למכירה בסופרים לא מתאים? בחנויות תבלינים?
    נראה שהבצק שמרים מעולה. אפשר להכין מלית נוספת?

    1. ענת says:

      בכל חנות לממכר תבלינים. בשום אופן לא בסופרים , זה ישן

  2. שירלי says:

    זה נראה מושלם תודה רבה

  3. דרלי says:

    בוקר טוב ותודה רבה על המתכון!
    האם ניתן לאפות את העוגות על נייר אפייה ולא בתבניות אינגליש קייק?

  4. אפרת says:

    יש סיכוי להכין את העוגה ללא מוצרי חלב?

  5. חן says:

    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

  6. יעל תלם says:

    הבצק מתאים גם למילויים אחרים?

  7. ענת says:

    יש טעות בכמות השמרים לפי כפית.
    7 גרם שמרים הם 2 כפיות שטוחות ולא 3/4 כפית

  8. דינה says:

    האם אפשר להשתמש בבצק מוכן? איזה סוג מומלץ?

  9. עומר says:

    הכנתי את העוגה, יצאה טעימה אך הבצק התבקע בתנור. הפרג יצא מעט גרגירי ולדעתי חסר נוזלים במלית. בנוסף חסר מלח בבצק…

  10. עדי says:

    במידה ורוצים לאכול יום אחרי, איך שומרים על טריות?
    יצאה מעולה!

  11. כוכי says:

    טוב יצא מושלם!!!!!!
    בגלל שלא כולם בבית אוהבים פרג הכנתי פס נוסף עם שוקולד נוטלה ( ומילוי השוקולד שלך מהמתכון של קראנץ שמרים) יצא טעים טעים שהבן בקש שאכין שוב

    1. רחלי קרוט says:

      כל כל שמחה לשמוע! איזה יופי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend