פשטידת פטריות וגזר עם בצל

Posted on

האמת היא, שבכלל לא התכוונתי להעלות את המתכון הזה לבלוג. הכנתי אותו אתמול בערב משלל דברים שנותרו במקרר ולא הייתי בטוחה מה יצא מהתנור. חוץ מזה, היה כבר מאוחר וחשוך ואם יש משהו שאני מקפידה עליו זה לא לצלם בחושך.

חצי שעה אחר כך ההורים קפצו לבקר והחלטנו לחתוך את הפשטידה ולתהות על קנקנה. כבר אחרי הביס הראשון הבנתי שממש טעיתי כשלא כתבתי כמויות ושאין מספיק אור לצלם כדי שאוכל לעלות אותה לבלוג.

מדובר באחת הפשטידות היותר טעימות שאולתרו במטבח. הפטריות מוסיפות מרקם פציח, הגזר מוסיף צבע ומתקתקות טבעית והבצלים גם מוסיפים נקודות רכות וגם טעם מופלא.

אז קמתי מוקדם בבוקר, רצתי לצלם אותה (סליחה על התמונות הגרועות, מיהרתי לצאת לעבודה) וישבתי לכתוב את המתכון כדי לא לשכוח וכדי שגם אתם תוכלו להנות ממנה ממש בקרוב.

שימו לב שהפשטידה די חסכונית בקלוריות ויש בה הרבה פטריות וגזר אבל אם מתחשק לכם לקמץ עוד יותר בקלוריות כתבתי למטה אופציה לגרסה חסכונית יותר וגם גרסת פרווה.

יאללה, חייבת לזוז מהבית. מחכה לשמוע איך יצא לכם 🙂

פשטידת פטריות וגזר טעימה בטירוף

מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 20X30:
2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
2 שיני שום, קלופות
3-4 כפות שמן זית
2 סלסלות פטריות טריות (שמפניון/פורטבלו)
2 גזרים בינוניים או 1 גדול, לא קלופים
מלח ופלפל שחור
1 כפית אבקת מרק בצל
2 ביצים
1 מיכל שמנת לבישול 10% או 15% או חלב
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (אפשר גם 9%)
3/4 כוס קמח תופח (או כוסמין + כפית אבקת אפייה)
3 כפות פירורי לחם

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל והפטריות לקוביות ואת השום לפרוסות דקות. מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה. זה יראה לכם כאילו יש כמות ענקית וזה בסדר, בטיגון זה מתכווץ ואנחנו רוצים כאן פשטידת ירקות ולא פשטידת קמח וביצים.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
– מוסיפים שום, פטריות וגזר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך, בערך 5 דקות. זה בסדר אם הוא לא רך לגמרי, הירקות עוד יעברו אפייה בתנור. דקה לפני הסוף מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק בצל.
– מעבירים לקערה גדולה ומקררים (חשוב לצנן את התערובת כי תיכף יכנסו ביצים). אגב, אם במהלך הטיגון נוצרו הרבה נוזלים בסיר אפשר לסנן אותם החוצה. הנוזלים האלה מאוד טעימים אבל הם הופכים את הפשטידה לרכה יותר, אני אישית אוהבת את זה (בתמונה זה בלי לסנן את הנוזלים) אבל אם תגלו שאתם מעדיפים פשטידה קצת יותר יבשה אפשר פעם הבאה להוציא אותם החוצה.
– מוסיפים לקערה ביצים ושמנת לבישול ומערבבים.
– מוסיפים גבינה צהובה, קמח תופח ופירורי לחם ומערבבים.
– מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב בעזרת תרסיס שמן (או מניחים בתחתית שלה נייר אפייה לחילוץ נוח) ואופים במשך 35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
– מצננים היטב לפני שפורסים. השלב הזה חשוב כדי שהנוזלים יתייצבו ויתגבשו והפשטידה תצא יציבה.

פשטידת פטריות וגזר
אחרי שהיא מתייצבת מאוד קל ונוח לחתוך אותה

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לפשטידה עשבי תיבול שאוהבים בכמות של 1/2 כוס. למשל: פטרוזיליה קצוצה, עירית חתוכה לטבעות, בצל ירוק חתוך דק וכדומה.
– אין לכם גזר בבית? אפשר להמיר בקישואים.
– בבקשה תשתמשו בפטריות טריות, המרקם שלהם כאן מאוד חשוב להצלחת הפשטידה.
– למראה יפה יותר, מפזרים מעל הפשטידה, לפני הכניסה לתנור, שומשום או ענף טימין שמניחים באמצע.
– לגרסה עוד יותר חסכונית בקלוריות: ממירים את השמנת לבישול בחלב או שמנת חמוצה או גבינה לבנה או חלב אורז/סויה לגרסת פרווה (ואז מוותרים על הגבינה הצהובה). למי שרוצה להמיר גם את הקמח, ניתן להמיר 1/2 ממנו לקמח כוסמין.
– לגרסת פרווה:  ממירים את השמנת בחלב אורז/סויה או מים ומוותרים על הגבינה הצהובה.
– עוד מתכונים לפשטידות מעולות תוכלו למצוא ממש כאן.

25 תגובות

  1. ענבר says:

    מה דעתך על להמיר את השמנת ביוגורט?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד לגמרי רק בגלל שהיוגורט חמוץ, חשוב לא לוותר על הגזר שיאזן את החמיצות.

  2. מיכל says:

    נראה טוב!
    באיזה ירק ניתן להמיר את הפטריות…?
    בא לי להכין עכשיו וכמובן שנגמרו לי פטריות

    1. רחלי קרוט says:

      פרחי כרובית, קוביות קישואים, פרחי ברוקולי או תירס. רק חשוב לטגן את זה קצת לפני ביחד עם הבצל.

  3. הדס פרדיס says:

    הוספתי חצי מיכל קוטג’ ויוגורט קטן. הפשטידה יצאה מעולה, תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3

  4. רותם says:

    אפשר לוותר על האבקת מרק בצל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  5. עירית יעקובסון says:

    אפשר להחליף את הקמח , חקמח כוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להחליף חצי אבל לא יקרה כלום אם תחליפי גם הכל. במקרה הזה רק לא לסנן את הנוזלים מהפטריות המטוגנות

  6. שירי says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא טעים מאוד, תודה !

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף <3

  7. בתאל says:

    מהי כמות החלב שצריך להוסיף במידה ואני מחליפה אותה בשמנת… ?

    1. רחלי קרוט says:

      אותה כמות

  8. ניר says:

    עשיתי בדיוק לפי המתכון כולל שידרוגים. מעולה !

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע!

  9. ריקי says:

    ממש טעימה!
    הכנתי עם חצי כוס קמח מלא תופח ורבע כוס קמח כוסמין. במקום שמנת לבישול השתמשתי בכחצי גביע שמנת חמוצה שהיה במקרר ומילאתי עד סופו בחלב (שזה בסה״כ קצת פחות מתכולת מיכל שמנת לבישול). וכמובן בלי אבקת מרק.
    תודה רחלי ?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע, ויופי של שינויים מבורכים 🙂

  10. יוליה says:

    היי, אם אני ממירה את השמנת לבישול בגבינה לבנה, מה הכמות של הגבינה לבנה שצריך לשים?
    תודה מראש!

  11. שיר says:

    היי רחלי!
    אפשר להמיר את השמנת לבישול בקוטג’?
    תודה!

  12. לימור says:

    שלום רב
    האם ניתן להשתמש בקמח אורז ולהוסיף אבקת אפייה? אם כן-האם הכמות היא גם 3/4 כוס?
    תודה

  13. צופית says:

    את הגזר לא מקלפים? ותודה על מתכונים מנצחים, ומזל טטב!

  14. אפי says:

    היי רחלי
    הכנתי בדיוק לפי המתכון, השמטתי רק את אבקת המרק, והפשטידה יצאה ממש ממש שטוחה. יש לך מושג למה זה קרה?

  15. שרה says:

    הי רחלי אפשר בתור קיש או תבנית פאי?

  16. שרה says:

    הי רחלי אפשר לאפות בתבנית פאי עגולה שיראה כמו קיש? תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend