דמיינו שילוב של מוס אוורירי עם נקודות מתוקות של פטל ומעליו קרם לימון חמצמץ ועוגיות פריכות בתחתית. תודו שמדובר בחתונה מושלמת.
את הקינוח הזה, שמשלב כמה אהבות שלי ביחד, אני מכינה לרוב כשאני רוצה לפנק. את עצמי, את המשפחה, את החברים.
למרות פשטות ההכנה שלו – את העוגיות מפוררים, את המוס מקציפים ביחד ואת הקרם מערבבים בסיר עד הסמכה, מדובר לגמרי בקינוח שמביא איתו רושם וחגיגיות.
אפשר להכין אותו בכוסות זכוכית כמו פה בתמונה ואפשר גם בכלי הגשה קטנים (נמכרים בחנויות חד פעמי) ואז מהמתכון הזה יצאו לכם בערך 16 קינוחים.
אגב, כל חלק בקינוח הזה יכול גם לעמוד בפני עצמו – אפשר להכין רק מוס פטל ולעטר בקצפת וניל קלאסית ואפשר להכין קרם לימון ולקפל אותו עם קצפת לקבלת מוס לימון ואז להניח בתחתית פירורי עוגיות חמאה. בקיצור, אפשר לגמרי לשחק עם המתכון 😊
מחכה לראות איך יצא לכם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
קינוח כוסות מוס פטל עם קרם לימון
מצרכים לקרם לימון (ל-8 קינוחי כוסות):
3/4 כוס מיץ לימון טרי
3 ביצים L
1 חלמון (הצהוב)
3/4 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למוס פטל/פירות יער:
1 ו-1/2 כוסות פטל או פירות יער (קפוא או טרי)
3 כפות סוכר לבן
1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
וגם:
8-10 עוגיות חמאה
פירות יער או פטל טרי לעיטור מעל – לא חובה
אופן הכנה:
– מכינים קרם לימון: בסיר בינוני-קטן שמים את כל המצרכים של הקרם לימון פרט לחמאה. מבשלים עד אש קטנה, תוך כדי טריפה קבועה, עד שנוצר קרם במרקם של טחינה.
– מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
– מסננים את הקרם עם מסננת כדי לוודא שאין חתיכות של ביצה שנקרשה.
– מכסים את הקרם עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהמוס יהיה מוכן.
– בסיר קטן מבשלים את הפירות ביחד עם 3 כפות סוכר עד שהם מתרככים ומגירים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שנוצרת מעין ריבה. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם חלק ככל שניתן. מקררים במקרר עד שהקצפת תהיה מוכנה (חשוב שמחית הפרי תהיה קרה כשהיא נכנסת לקצפת אחרת זה ימיס אותה).
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, אבקת סוכר ופודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.
– מוסיפים 4-5 כפות ממחית הפרי שבמקרר ואת השאר שומרים להרכבת הקינוח.
– ממשיכים להקציף עד שנוצר מוס במרקם יציב. שימו לב שזה קורה בשנייה אז לא להתרחק מהמיקסר. אם המוס נשבר קצת או יציב מדי לזילוף אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהקציף בעדינות שוב לזמן קצר מאוד.
– ועכשיו מרכיבים: מפוררים עוגיית חמאה בתחתית כל כוס.
– מזלפים 3/4 גובה של מוס פטל ומעל מניחים שכבה דקה של מחית הפרי ושכבה דקה של קרם לימון.
– מעטרים בפירות יער או פטל ושומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– במקום פטל אפשר להשתמש באוכמניות או בתותים. ואפשר גם בקוביות במחית פרי כמו מנגו למשל.
– במקום עוגיות חמאה אפשר להשתמש בפתי בר.
– אפשר לפזר מעל הפטל קוקוס קלוי או פיסטוקים קלויים וקצוצים.
– אל תוותרו על הפודינג במוס, הוא זה שמייצב את המוס במקום ג’לטין.
– המתכון בשיתוף תנובה.
רצה לסופר לקנות מצרכים!!!! כבר לא יכולה לחכות ולטעום
הי. ניתן להקפיא בסוף ההכנה? יישמרו המרקם והטעם?
כתוב שצריך לקרם לימון 3 ביצים וחלמון אחד
הכוונה היא ל3 חלבונים וחלמון אחד, או סהכ 4 חלמונים ו3 חלבונים?
מתה על המתכונים שלך..
מאיפה הכוסות המהממות?
יש לי כאלה מאיקאה – זה בעצם מעמד לנר שהפכתי אותו לכוס לקינוח הם באים בשישיות
אפשר להכין בקערה גדולה כמו טרייפל?
היי, האם אפשר להמיר את המתכון לפרווה? מה התחליפים שלדעתך הכי יתאימו לחמאה?
קינוח מרשים שקטף המון מחמאות! קישטתי בפיסטוק קצוץ, יצא יפהפה. המון תודה על המתכון!
מתכונים מעולים,אפשר להכין ולהקפיא?
כמה זמן נשמר במקרר? אני יכולה להכין יומיים מראש?
איך ממירים לפרווה? והאם יש לי מחית פטל קפואה ניצן להשתמש בה במקום?
כמה זמן יכול להשמר בהקפאה?