קישואים במילוי קבב דג

Posted on

יש משהו בקציצות דגים שתמיד מרגישות לי יותר קלילות ועדינות. יותר נעימות בבטן.

השבוע, כשהכנתי תערובת כזו לקציצות, החלטתי ברגע האחרון לתבל אותן קצת יותר מתמיד, אבל עדיין לשמור על העדינות של הדג, ולמלא בתוך קישואים עגולים שחיכו בסלסלה במטבח.

רוטב צ’ילי בשום הוא אחד הדברים המושלמים. גם מאזן את כל הטעמים ומחבר אותם יחד וגם מוסיף פיקנטיות עדינה ולא מאוד משתלטת

כמעט אותה כמות עבודה (להוציא את שלב ריקון הקישואים) ומתקבל סיר שהוא ארוחה שלמה. גם דגים, גם ירקות וגם רוטב נהדר שאני יכולה לשתות ככה עם כף מרוב שהוא מעולה.

ואם אתם לא אוהבים דגים או שאין כרגע בבית? אפשר להמיר בעוף טחון ואפילו טופו מגורד על החלק העבה בפומפייה. כל עוד תתבלו כמו שצריך זה יצא מעדן.

תראו כמה שהוא יפה. צילום: טל סיון צפורין

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
– לעוד מתכונים עם המוצרים המעולים של מזרח ומערב הכנסו לכאן.

סיר שכולו בית. צילום: טל סיון צפורין

קישואים במילוי קבב דג

מצרכים:
10 קישואים עגולים
500 גרם דג ים לבן טחון, ללא עור ועצמות (מבקשים מהמוכר)
1/4 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עירית
1/3 כוס צנוברים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
קליפה מגורדת דק מ-1/2 לימון
3 כפות רוטב צ’ילי בשום – מזרח ומערב
1 כף רוטב דגים – מזרח ומערב (אפשר סויה במקום)
4 כפות שמן זית

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
2 ענפי סלרי
2 כוסות מים רותחים
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק – מזרח ומערב
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים של הרוטב לקוביות או לרצועות דקות ואת הסלרי פורסים לטבעות דקות.
– מטגנים בשמן זית, בסיר רחב ונמוך, את הבצלים והסלרי עד הזהבה.
– מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומבשלים ביחד במשך 20 דקות. בינתיים מכינים את הקישואים.
– חותכים את החלק העליון של הקישוא, בערך 4 ס”מ שלו, ומניחים בצד. מרוקנים את פנים הקישוא בעזרת כפית וקוצצים גס את בשר הקישוא. מעבירים לקערה. שימו לב להשאיר 1 ס”מ של דפנות הקישואים.
– קוצצים את עשבי התיבול דק ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– ממלאים כל קישוא מרוקן בדג המתובל ומניחים בתוך הרוטב. הרוטב אמור להגיע עד 1/3 גובה הקישואים וזה בסדר. שימו לב שאם נשאר לכם מתערובת המילוי אפשר להכין כדורים ולהוסיף לתוך לרוטב.
– סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 40 דקות עד שהדג בפנים מוכן והקישואים רכים. בשלב הזה ניתן להעביר לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות, עם מכסה פתוח, לצריבה של 10-15 דקות.

אפשר למלא בתוך קישואים ואפשר בתוך בצלים, פלפלים או כרוב. ואפשר גם להכין כקציצות או קבב

הערות ושדרוגים
– במקום פילה דג אפשר לשים עוף טחון או טופו מגורד.
– את תערובת המילוי אפשר גם לטגן במחבת כמו קציצות או קבב.
– במקום רוטב צ’ילי בשום אפשר להמיר ב-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק + 3 שיני שום כתושות.
– אתם יכולים גם להגיד למוכר לקצוץ לכם את הדג דק דק במקום לטחון. יוצא מופלא.
– לא חייבים כוסברה למי שלא אוהב.
– רוצים לשדרג? מוסיפים חופן עלי נענע קצוצים דק.
– לא חובה צנוברים.
– המתכון בשיתוף מזרח ומערב.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend