קלאסיקה – פילה סלמון במיונז, חרדל ודבש וקוביות סלמון בסגנון אסיאתי

Posted on

כשפנו אלי ממגזין לאשה, במסגרת שיתוף פעולה שלהם עם מיונז תלמה, וביקשו שאחשוב על גרסה קלאסית ועכשווית למנה עם מיונז, הדבר הראשון שחשבתי עליו היה פילה סלמון שאבא שלי מכין כבר שנים בחגים ובאירועים מיוחדים. גם כי המיונז כאן באמת שומר על עסיסיות הדג וגם כי המנה הזאת מזכירה לי רגעים שמחים סביב השולחן.

ומה לגבי הגרסה העכשווית? הו, טוב ששאלתם. בגרסה הזו החלטתי לקחת את הרעיון הבסיסי של אבא ולשלב אותו עם המטבח האסיאתי שאני כל כך אוהבת ולהגיש את הסלמון במנות אישיות לצד סלט שעועית ברוטב צ’ילי ושום.

2 גרסאות שונות אבל כל כך דומות למנה שמאוד קל להכין ואפשר להגיש בארוחות חגיגיות, בארוחת ערב או כמנה בריאה, טעימה ומשביעה בצהריים לצד סלט או אורז.

ומילה אישית לגבי הפרויקט המקסים הזה שהיה לי העונג להצטרף אליו – כבר המון שנים שאני כותבת, עורכת ומפתחת מתכונים, רובם התפרסמו באתרי האוכל השונים וכמובן כאן בבלוג שהפך לבית. אני יודעת שזה ישמע קצת מוזר אבל למרות שתמיד משמח אותי לראות את השם שלי מתנוסס בכתבה או באתר גדול, אני עדיין הכי מתרגשת לראות אותו על דף מודפס. אז כדי שגם אתם תוכלו להתרגש יחד איתי, ובעיקר כדי שתוכלו להתענג על 2 המנות האלה, החלטתי להביא אותן גם לכאן ומחכה לשמוע איך יצא לכם 🙂

לאשה - מתכוני סלמון עם מיונז
מתוך מגזין לאשה | 15.05.17 – לא תאמינו כמה מחמאות תקבלו וכמה עסיסי יוצא הדג

פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש

6 מנות

מצרכים:
6 פרוסות פילה סלמון בעובי 5 ס”מ עם עור וללא עצמות

למרינדה:
3 כפות מיונז אמיתי תלמה
2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס

להגשה ועיטור:
2 כפות שומשום
2 כפות קצח/שומשום שחור

אופן הכנה:
– המרינדה: בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.
– מוסיפים את פרוסות הדג ומעסים אותן היטב במרינדה. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לדג לספוג את טעמי המרינדה במשך 15 דקות (ואפשר גם כמה שעות במקרר).
– בינתיים, מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהעור פונה כלפי מטה.
– אופים במשך 15 דקות, או עד שהסלמון יציב אבל עדיין רך באמצע. (תלוי בגודל הפרוסות). איך בודקים? מכניסים סכין לחלק הכי רחב בדג ומזיזים קצת הצידה. אם הרוב כבר שינה את הצבע לאטום ורק מעט עדיין כתמתם, הדג מוכן.
– בזמן האפייה בתנור קולים מעט את השומשום והקצח על מחבת חמה, ללא שמן.
– מוציאים מהתנור, מפזרים מעל שומשום וקצח ומגישים חם.

הערות ושדרוגים
– מומלץ להגיש עם אורז לבן ועשבי תיבול.
– במקום קצח אפשר להשתמש בעירית קצוצה דק.

סלמון במיונז, חרדל ודבש
מנה משביעה, בריאה וטעימה בטירוף שמכינים ממש בקלות. צילום: בועז לביא

קוביות סלמון בנוסח אסיאתי עם סלט שעועית ברוטב צ’ילי ושום

6 מנות

מצרכים:
1 ק”ג פילה סלמון, ללא עצמות ועור (החלק האמצעי העבה)

למרינדה:
1 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף ומגורד בפומפייה
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק (או חריף)
2 כפות שמן זית
2 כפות מיונז אמיתי תלמה
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום, קצוצות דק

לסלט שעועית אסיאתי:
1/4 שקית שעועית קפואה או טרייה
2 גזרים, קלופים
100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים גס

רוטב לסלט:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
4 כפות סילאן או מייפל
4 כפות רוטב צ’ילי
2 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם

להגשה ועיטור:
1/3 צרור עירית קצוצה (או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות קטנות)

אופן הכנה:
– חותכים את הדג לקוביות בגודל  4-3 ס”מ.
– המרינדה: בקערה רחבה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה.
– מוסיפים את קוביות הסלמון ומעסים אותן בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומאפשרים לדג לספוג טעמים במשך 15 דקות או כמה שעות במקרר.
 מוציאים את הדג וצורבים במחבת פסים חמה (רגילה או מחבת גריל) עם כף שמן זית, מכל הצדדים, עד להזהבה.
 הסלט: מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח. מוסיפים את השעועית ומבשלים 5-7 דקות, רק עד שהשעועית חמה ומתרככת מעט (אם משתמשים בשעועית טרייה מבשלים יותר עד לריכוך). מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מים וקרח (כדי לעצור את הבישול).
– מסננים וחותכים כל שעועית לגודל הרצוי (אני אוהבת את השעועית כשהיא חתוכה באלכסון לפיסות בעובי 2 ס”מ אבל אפשר גם להשאיר אותן ארוכות או חתוכות דק לטבעות).
– חותכים את הגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ג’וליינים או באמצעות מנדולינה. מערבבים בקערה גדולה את השעועית והגזר.
– רוטב לסלט: שמים את כל מצרכי הרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב.
– מזלפים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל בוטנים.
– הגשה: מפזרים על הסלמון עירית קצוצה (או בצל ירוק) ומגישים לצד הסלט.

סלמון בנוסח אסיאתי
מנה מרשימה לאירוח – קוביות סלמון ברוטב צ’ילי עם סלט שעועית ובוטנים. צילום: בועז לביא

2 תגובות

  1. איריס says:

    היי רחלי,

    תודה על מתכון נפלא, קל ומזמין לנסות.

    האם אפשר לעשות מאותם שני המתכונים, שיפודי סלמון? כלומר, לחתוך את הסלמון לקוביות?

  2. אורה says:

    הי,
    אני יודעת שזה מסוג השאלות המעצבנות”אפשר להחליף את הגבינה בעוגת הגבינה במשהו אחר?”, אבל אני ממש לא אוהבת מיונז והמתכון האסייתי נראה מעולה. יצא טעים ועסיסי אם אשמיט את המיונז?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend