קממבר אפויה בדבש וטימין עם קרקרים ביתיים – מארחים בסטייל

Posted on

דמיינו גבינה שנמסה באפייה, תוך דקות ספורות, ומעליה שכבה מתקתקה-מלוחה של דבש, שום ופלפל שחור. ועכשיו תוסיפו לזה קרקרים ביתיים שטובלים פנימה והרי לכם ביס שלמות. מנה חגיגית הכי קלה בעולם.

ובכלל, השילוב בין גבינה טובה ומתיקות של דבש (אפשר גם סילאן או מייפל) אהובה עלי מאוד מאז שטעמתי ביס כזה בחתונה של מיכל אנסקי. כל מה שחשבתי זה איך לא ניסיתי את זה קודם.

אתם לא מבינים כמה זה טעים. מה זה, איך לא הכנתי את זה קודם. צילום: טל סיון צפורין

כאן במתכון השתמשתי בקממבר המעולה של COLLECTION שיש לה מעטה חיצוני לבן שמחביא בתוכו גבינה רכה שבזמן האפייה הופכת מנסיכה למלכה אמיתית. כזאת שנותנת תחושה שמישהו השקיע בכם. כזאת שנוזלת החוצה ומרגישה קצת כמו פונדו גבינות. ואגב, אני גם מחבבת מאוד את הגודל שלה שהוא לא גדול מאוד אלא בול במידה וכיף להניח ב-2 צידי השולחן צלחת עם קממבר אפויה.

וכן, בוודאי שאפשר למרוח את הגבינה, בעודה רכה, על לחם טוב או באגט. לא שנגיד ניסיתי את זה מאה פעמים בשבועיים האחרונים. כולל היום בבוקר 😊

אפשר גם להגיש לצד פירות, ירקות, קרקרים וקצת זיתים. צילום: טל סיון צפורין

קממבר אפויה עם קרקר גבינות

מצרכים:
1 קממבר COLLECTION
3 כפות דבש
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת שום
3 ענפי טימין

קרקרים מלוחים:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין לבן או מלא
1 כף סוכר לבן או מייפל או דבש
1 כף מלח
5 כפות שמן זית
1 כוס מים
50 גרם מנצ’גו COLLECTION
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מכינים את הקרקרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט לגבינה ולשים במשך 2 דקות.
– מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה ומוסיפים לקערה. לשים עד שנוצר בצק חלק. בערך 4 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק של בצק בין 2 ניירות אפייה עד שנוצר עלה בצק דק מאוד. חשוב לרדד לעובי אחיד כדי שהקרקרים יאפו כמו שצריך ובאותו זמן. מוציאים את נייר האפייה העליון.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הבצק למלבנים, מעויינים, ריבועים או כל צורה שאוהבים בעזרת סכין או גלגלת של פיצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהקרקרים זהובים.
– מכינים את הקממבר: בתוך קערה שמתאימה לתנור, או בתבנית תנור, מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את הקממבר.
– יוצרים חריצים לאורכה ולרוחבה, בחלק העליון, כך שנוצרים מרובעים. חשוב מאוד לחתוך 1/2 ס”מ ולא יותר כדי שהגבינה לא תתפרק לגמרי באפייה.
– מזלפים מעל דבש ומפזרים מלח, פלפל שחור, אבקת שום ועלי טימין. תהיו נדיבים עם התיבול זה מושלם עם הדבש.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות או עד שהגבינה מותכת מבפנים.
– מגישים מיד, כל עוד הגבינה חמה, ביחד עם הקרקרים או לצד באגט או לחם טרי.

קיפודי קממבר! צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר לשדרג את הקרקרים בעלי טימין או רוזמרין מיובשים בכמות של כף ו/או 1-2 כפות זרעי כוסברה כתושים דק.
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים אפשר לפזר מעל הקממבר גם מעט צ’ילי גרוס.
– בשיתוף COLLECTION.

6 תגובות

  1. רחלי says:

    יאאאאאאם!!!!!!
    נראה פצצה!!!!
    ❤❤❤

  2. לודה says:

    מתכון קליל ביותר, הבעיה- טעים מדי!!
    הכנתי עם ברי…פשוט מעדןןןןןןןןןן

  3. שירה says:

    נראה מהמם! שאלה לגבי הקרקרים- הטם אםשר להוריד את הגבינה?

  4. אלה says:

    השתמשתי באותו סוג גבינה כמו בתמונה והגבינה נהייתה מיים
    אף אחד לא אכל…:(

    1. CHEFJACOV says:

      נראה שהשתמשת בגבינה בשלה מידי…פעם הבאה תשתמש בברי כשהוא טרי… וקצת קשה

  5. אביה says:

    נראה מעולה!
    מה הסיכוי להכין מראש ולחמם? )נגיד לשבת או חג( יעבוד?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend