קציצות גבינה לילדים מ-3 מצרכים

Posted on

כששואלים את אחיינית שלי (בת שנתיים כמעט) מה היא רוצה לאכול לרוב היא תגיד “נהההה” שזאת הדרך שלה להגיד גבינה (וגם גינה אבל זה בלי קשר לאוכל).

היא יכולה לשבת מול קופסת גבינה, עם כפית, ופשוט לזלול את זה כאילו מדובר בממרח שוקולד.

השבוע, כששמרתי עליה והיא שוב ביקשה “נההה” הבנתי שכדאי שאמצא עוד אופציות מעניינות שהיא תאכל וכוללות בתוכן גבינה. חשבתי ואז שכחתי מזה.

עד שהגעתי הביתה וגיליתי במקרר גבינת ריקוטה שהתוקף שלה עמד לפוג. לא הייתי צריכה יותר מזה כדי להוציא את המחבת והביצים ולערבב בלילה שהפכה כמה דקות אחר כך לקציצות.

המתכון שלפניכם הוא הדבר הכי בסיסי שיש והוא נתון לשינויים ותוספות כיד הדמיון והמצרכים שיש לכם בארון ובמקרר.

הנה כמה רעיונות שאפשר להוסיף, בערך בכמות של 2-3 כפות, לגרסה מלוחה:
גרגירי תירס
גבינה צהובה/פרמזן מגורדת דק
זיתים קצוצים
פסטו (כף יספיק)
ממרח עגבניות מיובשות (כף יספיק)
שיבולת שועל דקה
עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק (כמו פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
תרד קצוץ דק (אין צורך לבשל קודם)
1/2 גזר מגורד דק
זרעי צ’יה

ואפשר גם להפוך את הקציצות האלה למתוקות. כל מה שצריך זה להוסיף כף אבקת סוכר/סוכר רגיל ואז תוספת אחת או יותר (בכמות של 2-3 כפות) מהרשימה:
צימוקים
אוכמניות מיובשות
גרידת לימון (מ-1/2 לימון)
תמצית וניל איכותית (1/2 כפית)
שוקולד צ’יפס
ממרח שוקולד

בקיצור, תזרמו עם מה שיש לכם בבית.

קציצות גבינה
אפשר לטגן או לאפות, בגרסה מלוחה או מתוקה

קציצות גבינה לילדים

מצרכים (8-10 קציצות):
200 גרם גבינת ריקוטה או גבינה ניטרלית אחרת שאוהבים (טוב טעם, מסקרפונה, לבנה)
1 ביצה
1/3 כוס קמח תופח

אופן הכנה:
– מניחים בקערה גבינה וביצה וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן.
– מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. שימו לב – התערובת רכה ודביקה, אפשר ליצור קציצות רק עם ידיים רטובות.
– מניחים במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
– ואם רוצים לאפות? פשוט מניחים נייר אפייה, מרוסס בספריי שמן (לא לדלג על זה) על תבנית תנור ומניחים עם כף או בעזרת ידיים רטובות מהתערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות. שימו לב שבאפייה הן מעט משתטחות ונעשות דקות יותר אבל הן עדיין טעימות מאוד.

הערות ושדרוגים
– אם מכינים גרסה מתוקה מפדרים באבקת סוכר ו/או מזלפים מעל מייפל.
– אם משתמשים בגבינה לבנה – היא רכה ונוזלית יותר, כדאי להוסיף עוד כף קמח.
– אם קשה לכם ליצור קציצות מהתערובת כי היא נורא רכה, גם אם הרטבתם טוב את הידיים, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות קמח, אבל אל תגזימו אחרת יצאו לכם קציצות קשות מדי ותמיד אפשר גם להניח כף מהבלילה במחבת במקום ליצור ממש קציצות עם הידיים.

23 תגובות

  1. הילה says:

    מעולה! מחר אכין לפיצית שלי. היא רק בת 11 חודשים אבל כבר מכירה כמה וכמה מתכונים שלך. היום לארוחת בוקר טרפה מאפינס גבינות וברוקולי שלך. כיף שיש אותך! ?

    1. רחלי קרוט says:

      לא לא, כיף לי שאת כאן! איזה פרגון משמח <3

  2. עדן says:

    נראה מעולה! אשמח לדעת אם יש אפשרות להמיר את הקמח בקמח כומסין/מלא? ומה דעתך על השימוש בקוטג? תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      קוטג’ יעבוד, אולי תצטרכי עוד כף או שתיים של קמח אבל זה יעבוד מעולה.

      אפשר להמיר בכוסמין אבל לא לשכוח להוסיף אבקת אפייה, בערך 1/2 כפית.

  3. נעמה says:

    איך גבינת לאבנה תלך עם זה?

    1. רחלי קרוט says:

      פחות טוב 🙂 ניסיתי עם גבינה חמצמצה ממש במקרה ויצא מוזר מאוד.

  4. רינת says:

    הכנתי בגרסה המתוקה הוספתי חמוציות . יצא טעים ברמות ! מתה על האתר שלך !

    1. רחלי קרוט says:

      כמה כיף לשמוע. תודה רבה!

  5. הדס says:

    מכינה היום לילדים! תודה אלופה

  6. דורין says:

    האם אפשר להקפיא את הקציצות?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי האמת. מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן

  7. יערה says:

    יצא לי מושלם עם גבינה לבנה. מה לגבי יוגורט? יש סיכוי?

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע.
      יעבוד אבל הטעם יהיה מעט חמצמץ אז ממליצה להוסיף 1/2 כפית מייפל ולתבל היטב

  8. נהוראי דהן says:

    אחלה מתכון יצא טעים הכנתי לאחי הקטן ויצא מעולה

  9. יסמין says:

    מתכון מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

  10. נועה says:

    אז יש לי בבית סרבנית מוצקים בת 11 חודשים – ראיתי את המתכון והחלטתי שחייבת לנסות! עשיתי עם קוטג׳ שהיה במקרר וגירדתי פנימה גזר ושני קישואים, הילדה טרפה 9 (!!!) לביבות! רק לסבר את האוזן – נלחמים איתה על כל כפית ופירור…
    תודה ענקית מאמא לתינוקת רזונת שאולי תשמין עוד קצת בזכותך♥️

  11. אור says:

    אולי יש לך רעיון לתחליף לביצה בגלל אלרגיה? בקציצות עוף אני שמה טחינה אבל פה נראה לי מוזר

  12. מרים says:

    היי
    תודה רבה על המתכון!
    נשמע ממש טעים והרעיונות לגיוון מגרות!
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה ולהוסיף א. אפיה במקום קמח תופח?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה לא עובדים ביחד.
      אם את רוצה נטול גלוטן יש פשוט קמחים נהדרים ללא גלוטן כמו קמח תמי או בוב רד מילס.

  13. דנית says:

    מתכון מעולה. עשיתי עם קמח תופח נטול גלוטן ויצא מהמם. לחצי מהתערובת הוספתי בטטה מגורדת דק וזה גם יצא טעים מאוד- גם לגדולים וגם לקטנים.

  14. הדר חממי says:

    היי,
    תודה רבה על המתכון.
    רציתי לשאול אם אפשר לאפות בתבניות מאפינס או כל תבנית אחרת?

  15. קטיה says:

    אפשר להכין עם שמנת חמוצה? תודה רבה!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend