קציצות גזר אפויות עם שיבולת שועל

Posted on
קציצות גזר אפויות

את הקציצות האלה הכנתי, בגרסתן נטולת הגלוטן, לפני כמה ימים בזכות גזרים שקניתי בשוק. כמה דקות לפני שהשוק נסגר המוכרים רצו להפטר כמה שיותר מהר מהתוצרת החקלאית ואחד מהם הניח לי ביד שקית מלאה בגזרים ואמר “קחי, כל זה בשקל”. הכל? שאלתי בהלם.

כך קרה שמצאתי את עצמי מול ערימת גזרים גדולה שגרמה לי לאלתר המון מתכונים עם גזר בינהם גם את הקציצות האלה שיצאו פשוט נפלאות. לא מתוקות מדי כפי שקורה לא פעם עם בטטה ועדיין היה בהן מתיקות טבעית עדינה וכיפית.

בגלל היעדר קמח בצנצנת הגדול בבית, ובואו נודה על האמת – בעיקר כי לא רציתי לפתוח שקית קמח חדשה – החלטתי להשתמש בשיבולת שועל שהיא גם משביעה וגם סופגת נהדר נוזלים. תכונה מעולה וחשובה כשמכינים קציצות ירק כי הירקות נוטים להגיר נוזלים. אל כל הטוב הזה הוספתי קצת קמח עדשים כתומות שאני מאוד אוהבת גם בגלל הבריאות אבל גם בזכות הטעם והנה נולדו להן קציצות שאפשר להגיש לצד סלט ויוגורט או בתוך פיצה עם טחינה וסלט. הכי חגיגה.

וכן, הן אפויות 😊 ויש גם סרטון הכנה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

קציצות גזר אפויות
קציצות גזר אפויות

קציצות גזר ושיבולת שועל

מצרכים:
4 גזרים בינוניים, קלופים או לא קלופים
3 ביצים L
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אבקת שום – לא חובה
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
3 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזרים על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים ביצים, שמן זית, מלח, פלפל ואבקת שום ומערבבים היטב.
– מוסיפים שיבולת שועל, קמח עדשים ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
– מאפשרים לבלילה לעמוד בחוץ או במקרר במשך 15-30 דקות כדי ששיבולת השועל תספוג חלק מהנוזלים. אפשר גם לכסות ולשמור את הבלילה עד יממה במקרר.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים את הנייר עם תרסיס שמן או בעזרת מברשת ושמן זית.
– יוצרים קציצות מהבלילה עם ידיים רטובות, זה בסדר שהן רכות וקצת נוזליות (פשוט מניחים תלוליות) ומשטחים מעט. מתיזים תרסיס שמן מעל הקציצות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד כמה דקות עד הזהבה.

קציצות גזר אפויות
קציצות גזר אפויות

הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל הקציצות, לפני הכניסה לתנור, מעט שומשום.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה של הקציצות מעט צ’ילי גרוס או עלי טימין.
– אם יש לגם גבינה בולגרית או צהובה מגורדת או חמד או כל גבינה קשה אחרת, אפשר להוסיף לבלילה ורק לפורר אותה במידה והיא גדולה.
– אם יש לכם בטטה או דלורית אפשר לגרד אותם גם ולהוסיף במקום חלק מהגזרים.
– כן, אפשר לגמרי להשתמש בגזרים לא קלופים. הקליפה של הגזר דקה מאוד ולא מורגשת זה חוסך קילוף. וחוץ מזה, הקליפה יש גם ערכים תזונתיים טובים.
– במקום קמח עדשים אפשר להשתמש בקמח חומוס, קמחים ללא גלוטן או קמח לבן/כוסמין.

7 תגובות

  1. דניאל says:

    נראה מעולה
    כמה קציצות יוצאות בערך ואיזה גודל ?

    (בהקדמה כתבת בטעות להגיש בתוך פיצה במקום פיתה )😉

    תודה

  2. עינת says:

    מתכון מעולה, פשוט וקל, ויוצא אליפות! תודה!!

  3. הילה says:

    טעים מאוד!

  4. מיכל says:

    אפשר לשים שיבולת שועל טחונה אם זה מה שיש לי?

  5. pgslot.art says:

    pg slot good page

  6. זהר שיף סיני says:

    נראה מצוין
    אפשר במקום קמח עדשים ללא קמחים בכלל –
    אולי עדשים כתומות / שיבולות שועל ?

  7. רותם says:

    היי,
    האם אפשר לוותר על הקמח או להחליפו ברכיב אחר?

    תודה (-:

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend