אז בואו נתחיל רגע מהסוף ונדבר על הפיל שבחדר או יותר נכון – על הטונה שבמתכון.
כבר 35 שנים שאני לא נוגעת בטונה. כל מי שמכיר אותי יודע שאם יש דבר אחד שאני לא אוכלת זה טונה. ולמה? הו, שאלה מעולה. עד גיל 5 נתנו לי לאכול מלא טונה בשמן בגן. הייתי ילדה בררנית, רזה שלא אוהבת לאכול, וברגע שהגננת גילתה שטונה אני אוהבת נתנו לי לאכול את זה כל יום.
כך קרה שיום אחד פשוט לא הרגשתי טוב מזה ומאז אני וטונה כבר לא. שזה קצת מוזר כן? כי היו המון דברים שלא אכלתי עד גיל מאוחר ובשלב מסוים ניסיתי את כולם והיום אין משהו שאני לא מנסה קודם ואז מחליטה אם אני אוהבת או לא. אבל זה? משהו פסיכולוגי תקוע עדיין.
אז איך הגיעו לכאן קציצות טונה אתם תוהים? בחודשים האחרונים המון אנשים ביקשו רעיונות לארוחות ערב שהן לא שוב חביתה וסלט. זה הזכיר לי שבערבים, כשאני רוצה לגוון, אני מכינה קציצות. קציצות ירק, קציצות גבינה, קציצות מכל דבר שיש בבית. אז למה לא לקחת מתכון קבוע ואהוב שלי לקציצות דגים ולהכניס לתוכו טונה שכולם כל כך אוהבים?
אז ניסיתי. הכנתי פעם אחת ונתתי לחברה לטעום. ואז שיניתי ושלחתי לשכנה. ואז לגיסתי. ובסוף כשכולם הנהנו ואמרו שזה מעולה הבנתי שנמצאה הנוסחה שהיא גם טעימה אבל גם קלה להכנה וגם אפויה ומסתבר שגם הילדים עפים עליה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

קציצות טונה אפויות
מצרכים:
2 קופסאות טונה בשמן
2 ביצים L
1 בצל לבן גדול, קלוף
1 גזר גדול, קלוף
5-6 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל דקה (יש ללא גלוטן לקוואקר)
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– מסננים היטב את הטונה מהשמן בעזרת מסננת ושומרים את השמן בצד.
– מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הגזר על החלק הדק. סוחטים עם הידיים ונפטרים מהנוזלים. השלב הזה חשוב כי בבצל יש המון נוזלים. עוד אופציה היא לטגן קוביות בצל עד הזהבה ואותן להוסיף לתערובת אבל קחו בחשבון שזה קצת יותר התעסקות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, כולל הטונה ללא השמן, עד שנוצרת תערובת אחידה. בשלב הזה מחליטים כמה שמן להוסיף – אני ממליצה על 2-3 כפות מהשמן של הטונה ששמרתם בצד ואפשר גם קצת יותר או פחות למי ששומר על הערכים הקלוריים. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה או עד שרוצים להכין (עד יממה).
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בעזרת שמן זית ומברשת או תרסיס שמן.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות מעט ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שמן גם מעל או מברישים בשמן זית. אל תדלגו על השלב הזה אחרת יצא לכם יבש.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהקציצות זהובות. מומלץ להפוך אותן פעם אחת בזמן האפייה.
– ואם רוצים לטגן? אין שום בעיה כמובן. רק חשוב לטגן על אש בינונית ולא גבוהה כדי שלבצל יהיה מספיק זמן להתרכך גם מבפנים.

הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב טונה, כמוני, אפשר לקצוץ דג טרי ואותו לשים פה בתערובת (בכמות של כוס בערך). רק חשוב ללוש היטב את התערובת כדי שהחלבון של הדג יקשור הכל יחד.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לקציצות עירית קצוצה, 2 שיני שום כתושות, קישוא מגורד דק וסחוט מנוזלים, 1/2 כוס גרעיני תירס ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– לגרסה ללא גלוטן משתמשים בשיבולת שועל דקה ללא גלוטן.
– אל תוותרו על רוטב צ’ילי. הוא לא באמת חריף והמתיקות העדינה שלו מאוד תורמת לקציצות דגים. הוא גם זה שמקרמל קצת את הקציצות באפייה.
תודה
יש מצב להחליף את הביצים? אנחנו עם אלרגיה
אני בודקת רגע אופציות
מצטרפת לשאלה מאותה סיבה 🙏🏼
אני עושה בלי ביצים, אלא עם פירה
אכן מושלם עם פירה. סופג קצת יותר שמן אם מטגנים אבל באפייה זה מעולה.
נראה לי בטטה מבושלת תדביק את המאסה טוב במקום ביצים
אני מתה על קציצות טונה! נראות מעולה, חייבת לנסות.
איזה שמן לשים בתערובת שמן זית או את השמן של הטונה
אני מדבר על השמן שכתבת לשים ממנו 2-3 כפות
איזה גודל קופסא? הגדולה או הקטנה?
איך אפשר לחמם בפודי?
נשמע מעולה! יש אופציה לרוטב אחר שהוא לא צ׳ילי שישיג את הקרמול? סילאן/מייפל?
היי האם יש אופציה להשתמש בטונה במים ?
ובאמת לא טעמת??? 😉
השמן שסיננו מהקופסה, להוסיף אותו לתערובת? *כתוב רק לשמור אותו בצד
תודה!
נשמע מעולה!!
אני רוצה להכין לתינוקת שלי… האם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום רוטב צ׳ילי? אולי סילאן או מייפל?
ודבר נוסף, האם אפשר להקפיא אותן?
תודה!!
ויק
מצטרפת לשאלה
לגמרי אפשר להקפיא.
במקום רוטב צ’ילי אפשר כפית סילאן (למי שאין בעיה עם צ’ילי אפשר להוסיף 1/2 כפית צ’ילי קצוץ דק).
יש אפשרות להחליף את הטונה בטופו? 🙂
וואלה רעיון!
במה אפשר להחליף את הביצה? 🙏
היי ממש נשמע טעים! אני רוצה להכין לבתי אך היא בת פחות משנה ואסור צ’ילי מתוק, האם סילאן טבעי או מייפל טבעי יכולים להוות כתחליף? או לחלופין משהו אחר?
פירה מתפוח אדמה אחד או מבטטה.
האם אפשר להוסיף רוטב
בטח, אפשר להכין רוטב עגבניות (לפי המתכון לספגטי עגבניות בבלוג) ולהכניס את הקציצות אחרי שהן נאפו לתוך הרוטב לבישול משותף של 10 דקות.
איזה שמן לשים בתערובת שמן זית או את השמן של הטונה
אני מדבר על השמן שכתבת לשים ממנו 2-3 כפות
את השמן של הטונה שנותר בצד. סידרתי את השלב הזה כדי שיהיה מובן יותר ♥
יצא טעים מאוד! אחד מתוך שני הילדים אהב ואני ובעלי חיסלנו את השאר 🙂
איזה כיף לשמוע ♥
הכנתי ויצא ממש טעים!!!
רק שאלונת קטנה הבחוץ ממש היה מוכן וקריספי אבל הבפנים היה נראה שעוד לא מוכן יותר רטוב כזה.. האם הייתי צריכה להשאיר את זה יותר זמן בתנור או שככה זה צריך להיות?
הכנתי, יצא מעולה!!
קצת לימון על הקציצות מוסיף המון.
תודה על מתכון מצויין (-:
מדוע לא להשתמש בדג טונה? אישית אני לא קונה דג טונה טרי . טונה מקופסא ניראה לי פחות טעים לקציצה מאשר הדג הטרי