קציצות סלמון עם רוטב יוגורט ושמנת חמוצה

Posted on

יש בארץ קטע מדהים – המון אנשים אוהבים דגים אבל מעט מכינים אותם בבית, למרות שלרוב מדובר בהכנה מאוד מהירה וקלה.

קחו למשל את הסלמון, אחד הדגים הכי אהובים בארץ, אולי האהוב ביותר. מה הוא צריך כדי לככב? לא הרבה. אפייה קצרה בתנור או טיגון מהיר במחבת ואם קונים אותו טרי טרי הוא מושלם גם ככה, כשהוא נא, חתוך לקוביות קטנות מעל אורז (זוכרים את מדור הבודהה בול? אז ככה).

יש מיליון דרכים להכין ולאכול סלמון והפעם בחרתי לכם את אחד המתכונים האהובים עלי – קציצות סלמון. מתכון שמיועד למי שאוהב טעמים עדינים של דג שמטגנים או אופים בתנור. בזכות השימוש בדג טרי, ולא קפוא, הקציצות נותרות עסיסיות והדג בפנים מורגש אם כי בעדינות בגלל תוספת קוביות הבצל ועשבי התיבול שמצטרפים גם הם לחגיגה. אגב, הקציצות האלה יתחבבו גם על ילדים (אפשר להוריד את הירוקים אם הם לא אוהבים).

בחרתי להגיש אותם עם רוטב יוגורט-שמנת קריר ומרענן אבל אפשר להוסיף את הקציצות, אחרי הטיגון, גם לסיר עם רוטב עגבניות ולתת להן לספוג קצת מהרוטב במשך כמה דקות של בישול ואז הן ישארו רכות וכיפיות.

אל תשכחו להניח בצד פלח לימון וכמה ירקות חתוכים עם שמן זית מעל

קציצות סלמון עם רוטב יוגורט ושמנת חמוצה

מצרכים ל-25 קציצות:
400 גרם פילה סלמון טרי, ללא עצמות ועור
1 בצל סגול, קלוף
1/3 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עירית
3 ביצים L
3 כפות שמן זית
6 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון (או תרסיס שמן לאפייה)

לרוטב יוגורט ושמנת חמוצה:
1/2 מיכל יוגורט בטעם טבעי
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות עלי שמיר, קצוצים דק
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
1. קוצצים את הדג לקוביות קטנות – חותכים את הדג לפרוסות, עורמים אחת על השנייה וחותכים לרצועות. קוצצים את הרצועות לקוביות קטנות. אפשר לעשות את השלב הזה גם בבלנדר בפולסים קצרים רק חשוב לא לטחון אותו לגמרי שלא יהפך לעיסה אלא להשאיר צ’אנקים.
2. קוצצים את הבצל כמה שיותר קטן. קחו בחשבון שהקציצות לא מטגנות הרבה זמן אז חשוב קוביות קטנות קטנות שיתרככו בטיגון. זה גם בסדר אם הן נשארות טיפל’ה פציחות, העיקר שלא יהיה ביס עם חתיכת בצל גדולה מדי שהטעם ישתלט על הטעם העדין של הדג.
3. קוצצים דק את הכוסברה והעירית.
4. בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ולשים עם הידיים עד שנוצרת תערובת דביקה שאפשר ליצור ממנה קציצות. ככל שהתערובת תהיה רכה יותר ככה הקציצות תצאנה טובות יותר אז אם במקרה יצא לכם קצת חזק מדי אפשר להוסיף עוד ביצה.
5. מניחים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות רק עד שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים והתערובת תתייצב מעט.
6. מחממים במחבת רחבה שמן עד לגובה של 1 ס”מ, יוצרים קציצות עם ידיים רטובות, ומטגנים עד הזהבה מ-2 הצדדים.
7. ואם רוצים לאפות? פשוט משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים מעל את הקציצות, משמנים מעט גם בחלק העליון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ להפוך את הקציצות פעם אחת במהלך האפייה כדי שיצרבו מ-2 הצדדים.
8. רוטב: מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הקציצות.

הדג בפנים נשאר עסיסי ורך אבל מאוד עדין

הערות ושדרוגים
– במקום שמיר אפשר לשים עירית קצוצה לטבעות דקות.
– אפשר להמיר את הבצל לבצל לבן אבל הטעם שלו קצת דומיננטי יותר ולכן במקרה הזה מומלץ להקטין את הכמות ל-1/2 בצל. ובכל מקרה לקצוץ דק.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת 1/2 כוס צנוברים.
– רוצים לאפות? אין בעיה. משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים מעל את הקציצות, משמנים מעט גם בחלק העליון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ להפוך את הקציצות פעם אחת במהלך האפייה כדי שיצרבו מ-2 הצדדים.

4 תגובות

  1. עפרת says:

    האם יש אפשרות להכין את הבלילה ללא ביצים ? מה יהיה התחליף ?

  2. מאיה says:

    רחלי, אני חייבת לציין שהקציצות האלה פשוט מעדן!!! אפיתי אותם בתנור ויצא לי כל כך טעיייים פשוט וואוו!!!! תודה! 😋

  3. נעם says:

    תחליף לפירורי לחם?

  4. מיטל says:

    תחליף לביצים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend