קציצות עוף עם תבשיל דלורית, גזר ואפונה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 1.00 מתוך 5)
Loading...
קציצות עוף עם תבשיל דלורית

בשישי האחרון התחשק לי להכין קציצות. זה די נדיר אצלי שבא לי להכין עוף או בשר אבל אני זורמת עם רצונות הגוף והלכתי לקנות עוף טחון (ספויילר: בסוף אכלתי רק את תבשיל הירקות עם קינואה 😊).

כשחזרתי הביתה, לא הצלחתי להחליט אם לשדך אותן לתבשיל חומוס או לרוטב עגבניות, להוסיף קישואים או גזר. מה עושים? פשוט מאוד – פונים לחברים האהובים עלי באינסטגרם.

אז העלתי סטורי, הראתי לחברים מה יש לי על השיש ובמקרר וביחד בחרנו את הירקות והאם לאפות או לטגן.

זה אמנם האריך לי את זמן הבישול בעוד חצי שעה, בכל זאת צילמתי כל שלב ושלב וחיכיתי לתשובות של האנשים כדי להמשיך, אבל גם אחרי כל העיכובים האלה לקח בסה"כ שעה וקצת עד שהכל היה מוכן. כולל צילום במצלמה המקצועית שלי בסוף + הכנה של קינואה שנזכרתי להכין ברגע האחרון.

בפועל זה כמובן יקח לכם הרבה פחות זמן.

טיפים, הערות, תחליפים ושדרוגים – כרגיל בסוף הפוסט.

קציצות עוף עם תבשיל דלורית, גזר ואפונה

מצרכים לקציצות:
500 גרם עוף טחון
1 קישוא/זוקיני
3 שיני שום, קלופות
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור/לבן
2 פרוסות לחם, מכל סוג שיש לכם בבית
חופן עלי פטרוזיליה – בערך 1/2 כוס
ביצה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות שמן זית

לתבשיל:
2 כפות שמן זית
2-3 בצלים לבנים, קלופים
4-5 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל צ'ילי טרי
1 גזר
1 דלורית
1/2 כפית מלח
מיץ מלימון שלם
1 כף מייפל או סוכר חום או סילאן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק עוף – לא חובה ואפשר במקום גם אבקת מרק בצל
1 כוס אפונה עדינה, קפואה
חופן עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:
– מכינים את תערובת הקציצות: בתוך קערה בינונית מגרדים את הקישוא  והשום על החלק הדק של הפומפייה.
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים טוב טוב עם הידיים.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו בשמן זית בעזרת מברשת או בעזרת תרסיס שמן.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או משומנות ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שוב למעלה תרסיס שמן בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני לעוד 10 דקות. אם הקציצות לבנות ולא מקבלות צבע, פשוט תוציאו את המגש, תפטרו מנוזלים שאולי נשארו על התבנית, ותמשיכו לאפות.
– בינתיים מכינים את התבשיל: חותכים את הבצלים לקוביות ואת השום והצ'ילי לפרוסות דקות.
– חותכים את הגזר והדלוריות לקוביות בגודל 1 ס"מ.
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, השום והצ'ילי עד שהבצל מזהיב מעט ומתרכך.
– מוסיפים את קוביות הגזר והדלורית ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהדלורית מתרככת. זה לוקח בערך 10-15 דקות.
– מוסיפים 1 כוס מים רותחים (ואפשר גם 2 כוסות אם אוהבים הרבה רוטב), מיץ לימון, מייפל, כורכום, פפריקה ואבקת מרק עוף ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפות האישיות שלהם.
– מוציאים את הקציצות מהתנור, שמים בתוך התבשיל ומוסיפים מעל אפונה ופטרוזיליה. האפונה צריכה בסה"כ 2-5 דקות חימום אז אל דאגה, אנחנו רוצים שהיא תשמור על הצבע היפה שלה ולכן לא מכניסים אותה קודם.
– מבשלים ביחד במשך 5 דקות, עד שהקציצות סופגות חלק מהרוטב, ומגישים לצד אורז או פירה.

קציצות עוף עם תבשיל דלורית
אפשר להכין גם בלי הקציצות ואז יצא לכם תבשיל מהמם וצמחוני

הערות ושדרוגים
– אני שמתי כוס מים רותחים ברוטב/תבשיל. זה מייצר תבשיל רך ויחסית נוזלי אבל לא מאוד. אין פה באמת רוטב שאפשר לשפוך על אורז. אם אתם אוהבים הרבה רוטב, שימו 2 כוסות מים רותחים.
– אפשר להמיר גזר בקישוא ולהיפך. גם בתערובת הקציצות וגם בתבשיל.
– במקום לחם שרוי אפשר לשים 1/2 כוס פירורי לחם או 1/2 כוס שיבולת שועל דקה.
– אל תוותרו על הסודה לשתייה. אני ויתרתי פה כשהכנתי בסטורי אבל אחרי הטעימה הרגשתי בחוסר של זה. ובכל מקרה, לא לשים יותר מ-1/2 כפית אחרת המרקם יהיה קפיצי במקום רך וכיפי.
– אם יש לכם סלרי בבית הוא ישתלב מדהים בתבשיל. פשוט תקצצו אותו לקוביות ותוסיפו בזמן טיגון הבצל (בערך 2 ענפים יספיקו לגמרי).
– במקום פטרוזיליה אפשר כוסברה או לוותר לגמרי.
– במקום דלורית אפשר עוד 2 גזרים או 2 קישואים או 1 בטטה גדולה.

2 תגובות

  1. חופית says:

    היי רחלי,
    האם אפשרי להכין עם הודו טחון במקום עוף טחון?

    תודה רבה!

  2. קציצות עוף עם תבשיל דלורית, גזר ואפונה – בלוגיסרי says:

    […] קציצות עוף עם תבשיל דלורית, גזר ואפונה הופיע ראשון בקרוטית – […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend