קציצות עוף, קישואים ומנקאי אפויות בתנור – ארוחת סופרפוד

Posted on
קציצות עוף וקישואים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

מי שעוקב אחרי באינסטגרם בוודאי יודע שאני ממש אוהבת חומרי גלם חדשים בטח שבטח אם מדובר בכאלה שטומנים בתוכם מלא בריאות. בכלל, נדמה שבשנתיים האחרונות המסע שלנו בנוגע לאוכל ובריאות הועצם הרבה בזכות הקורונה וההבנה שחייבים לעשות שינוי. לאכול טוב יותר, להכניס לגוף את כל הויטמינים והמינרלים גם בשביל המצב הבריאותי הפיזי שלנו אבל לא פחות עבור המצב הרגשי. אני רק יכולה לספר לכם מנקודת מבט אישית שלי, שאחרי תקופה ארוכה של נשירה מטורפת הבנתי שחסרים לי המון ויטמינים. חלקם יצאו בבדיקות על הגבול וחלקם בפנים אבל לא רחוקים מהטווח והרי הטווחים האלה כל כך משתנים בשנים האחרונות ומקופת חולים אחת לשנייה. אז לא מזמן החלטתי שאני דואגת לצרוך את החשובים שבהם גם דרך תוספים אבל גם דרך האוכל – בדרך הכי טבעית וטובה. זה אומר הרבה ירקות ופירות, הרבה קטניות וגם אגוזים ועשבי תיבול.

את מנקאי, שאיתו התחלתי לבשל לאחרונה, הכרתי לפני שנה בערך בעקבות משלוח שקיבלתי שכלל לחמניות, ממרחים, גרנולה ושוקולד שכולם הוכנו על ידי השף יובל בן נריה ובכולם היה מנקאי. כשתהיתי לפשר חומר הגלם החדש גיליתי שמדובר בירק עלים זעיר שפותח בארץ ויש בו כל כך הרבה ערכים תזונתיים טובים שזה לא יאמן. מחלבון מלא וברזל ועד ויטמין B12, סיבים תזונתיים, אומגה 3 ועוד. הכי ירק על. והאושר הגדול? מאוד קל לצרוך אותו ולהכניס אותו כמעט לכל מתכון שאתם מכינים קבוע בבית ואין לו טעם לוואי.

קציצות עוף וקישואים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
מגישים עם אורז, קינואה, פירה או ככה לבד בתוך פיתת כוסמין עם מלא טחינה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

המנקאי מגיע בקוביות קפואות שבכל אחת מהן יש המון עלים זעירים של מנקאי (טבעי לגמרי וללא קיצוץ או בישול) וכל מה שצריך זה להוסיף אותו לשייקים, למאפים, לטחינה, למרקים ואפילו לקינוחים. באמת שמדובר בגאונות ואין לי ספק שהוא יכבוש את העולם. ואגב, הוא כבר עושה את זה ובארה”ב עפים עליו ובצדק.

בקיצור, אני מספרת לכם את כל זה כי הקציצות שלפניכם הוכנו ביחד איתו והמנקאי הוסיף להן גם צבע משגע אבל בעיקר המון טוב תזונתי. וכן, אפשר להכין את הקציצות גם בלעדי המנקאי (עד שתרכשו ותהנו ממנו :)) ואני מזמינה אתכם לשאול אותי כל דבר בהקשר שלו. מרעיונות מה להכין ואיך לשלב בתזונה היומיומית ועד ערכים תזונתיים. מה שלא אדע כמובן שאשאל את הנשים המופלאות בחברה שזכיתי להכיר בתקופה האחרונה.

קציצות עוף וקישואים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
ארוחת צהריים מושלמת. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

קציצות עוף, קישואים ומנקאי אפויות בתנור – ארוחת סופרפוד

מצרכים:
500 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות
2 קוביות מנקאי (בסטורי אצלי יש קופון עם הנחה משמעותית לרכישה)
2 זוקיני או קישואים, לא קלופים
3 שיני שום, קלופות
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה ולא גרם יותר
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית או 1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/4 צרור עלי כוסברה
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– מפשירים מעט את המנקאיי בקערה קטנה, פשוט מניחים אותו להתרכך מעט, ובינתיים מכינים את התערובת של הקציצות.
– משרים את פרוסות הלחם בקערה עם מים במשך 10 דקות וסוחטים היטב היטב. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים את הזוקיני על החלק הדק בפומפייה וכותשים את השום. מעבירים לקערה עם הלחם הסחוט.
– קוצצים דק דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר המצרכים כולל המנקאי המופשר.
– מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בנדיבות עם שמן זית או תרסיס שמן.
– מכינים קציצות, עם ידיים רטובות, ומניחים על נייר האפייה המשומן.
– אופים במשך 10 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב עדין.

קציצות עוף וקישואים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
שלבו ליד סלט ירקות ובכלל תתקבל ארוחה מדהימה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– למתכון נטול גלוטן משתמשים בלחם או פירורי לחם ללא גלוטן ואפשר לשים במקום גם קמח עדשים כתומות בכמות של 4-5 כפות או קמח חומוס.
– ניתן לוותר על עשבי התיבול ואפשר גם להוסיף עירית קצוצה דק.
– בבקשה אל תשימו יותר מ-1/2 כפית של אבקת סודה לשתייה. אם כבר עדיף פחות. הסודה חשובה כדי לרכך את הקציצות אבל יותר ממה שכתוב ויהיה לכם טעם לוואי.
– בשיתוף מנקאי.

  • לשתף זה כיף

2 תגובות

  1. נאוה says:

    והמחיר של המנקאי? בטח בשמים

  2. hodaya says:

    מה המחיר שלו? ואיפה אפשר להשיג?
    תודה על המתכון 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend