קציצות קישואים אפויות בתנור – ללא גלוטן

Posted on
קציצות קישואים אפויות עם רוטב יוגורט

את המתכון הזה, לקציצות קישואים, אני מכינה מלא מלא. הארוחה שלי כשאני רוצה לאזן, כשאני רוצה לאכול יותר ירקות ובעיקר כשבא לי משהו לא כבד מדי – בעיקר עכשיו בקיץ.

לפעמים אני מוסיפה עשבי תיבול ולפעמים שמה קמח עדשים או קמח כוסמין, תלוי מה יש בבית, אבל ההגיון נשאר זהה – קישואים או זוקיני, ביצים ותבלינים. עם כל השאר לגמרי אפשר לשחק.

קציצות קישואים אפויות עם רוטב יוגורט
מושלם לארוחת ערב

ויש גם רוטב יוגורט-שמנת מושלם. כי יוגורט לבד מייצר רוטב חמוץ מדי, ואם מוסיפים לו שמנת מתוקה זה מגדיל את הקלוריות, אז מצאתי פתרון – שמים שמנת לבישול 10% שזה הופכת את המטבל לקרמי ועשיר והיא גם חסכונית יותר בקלוריות ומאזנת את החמיצות של היוגורט.

בקיצור, רוצו להכין.

קציצות קישואים אפויות עם רוטב יוגורט
ארוחה מושלמת לקיץ

קציצות קישואים ללא גלוטן

מצרכים:
2 קישואים או זוקיני
2 ביצים M
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום או 3 שיני שום כתושות
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות גדושות קמח עדשים או קוואקר (ואפשר גם קמח לבן/כוסמין)

למטבל יוגורט קרמי:
1/2 מיכל יוגורט 3% טבעי
5 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גרידת לימון מחצי לימון
1/2 כפית מייפל
10 עלי נענע, קצוצים דק
חופן כוסברה, קצוצה דק

אופן הכנה:
– מגרדים את הקישואים על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה. סוחטים היטב את הקישואים מהנוזלים. חשוב שהקישואים יהיו עם כמה שפחות נוזלים.
– מוסיפים לקערה עם הקישואים את שאר המצרכים ומערבבים. שימו לב בהערות למטה לאופציות לשדרוג.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה בשמן זית או בתרסיס שמן.
– מניחים תלוליות מהתערובת בעזרת כף, זה בסדר אם יש קצת נוזלים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– למטבל יוגורט ושמנת: מערבבים היטב את כל המצרכים וטועמים. ניתן לשדרג עם עירית קצוצה או מעט שמיר קצוץ דק דק.

קציצות קישואים אפויות עם רוטב יוגורט
אפשר לשלב בפנים גם גזר

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת הקציצות גם 1/2 צרור עירית קצוצה דק או חופן עלי פטרוזיליה קצוצים ואפשר גם לשלב בפנים גזר. במקרה של גזר חשוב לגרד אותו על החלק הדק כי לגזר לוקח יותר זמן להתרכך בתנור.
– ניתן להשתמש בכל קמח נטול גלוטן כמו קמח חומוס למשל או להשתמש בקמח לבן או קמח כוסמין. גם קווקאר יעבוד נהדר בין אם הוא טחון לקמח או ללא טחינה. במקרה של קוואקר מומלץ לתת לתערובת לעמוד חצי שעה במקרר לפני הטיגון כדי ששיבולת השועל תספוג את הנוזלים.

35 תגובות

  1. נועה ליפשיץ says:

    היי רחלי
    האם ניתן להמיר את הביצים בעוד שתי כפות של טחינה גולמית?
    או אופציה טבעונית אחרת?

  2. dorit says:

    נראה פצצה,
    יש לי צליאקית לפתות 🙂

  3. נעמה says:

    תודה על המתכון יש לך מתכון למטבל שהוא לא חלבי?

  4. איילת says:

    מהמם! שמנת חמוצה במקום השמנת המתוקה תופס? ומה עוד יעבוד במקום הנענע?

  5. איילת says:

    כוסמין זה גלוטן

    1. ענבל says:

      נכון. היא כתבה שבמקום קמחים ללא גלוטן ניתן להשתמש בכוסמין או בקמח לבן

  6. שרית says:

    היי
    אשמח לגירסה טבעונית..
    תודה ☺️

    1. אורית עוז says:

      גם אני

      1. נועה says:

        האם רלוונטי להכין מראש, להקפיא ולהפשיר?

  7. אסתי לוין says:

    היי רחלי , אפשר לאפות בתנור כפשטידה ?

  8. לאה says:

    בקוואקר אין גלוטן בודאות ? חוששת לסכן את הצליאקית שלי

    1. בלה אוסטרובסקי says:

      יש קוואקר שכתוב עליו ספציפית שהוא ללא גלוטן – יש ברשתות שיווק גדולות

    2. יעל says:

      גם אצלי חולה צליאק וקיבלתי המלצה מתזונאית לא לגעת בזה אפילו ללא גלוטן, רק לידיעה

    3. אלה says:

      יש שאריות גלוטן בקוואקר, אך בחנויות טבע ניתן למצוא קוואקר ללא גלוטן 🙂

      1. שי ג says:

        הי, בקוואקר אמנם אין “גלוטן” טכנית. (כאשר גלוטן = גליאדין+גלוטינין)
        כלומר אין את החלבון גליאדין-GLIADIN שמבצע תפקיד ביולוגי הנקרא פרולמין.
        אך כן קיים חלבון בשם אבנין-AVENIN, שמבצע תפקיד זהה לגליאדין שבגלוטן.
        כך גם בתירס, שם הוא נקרא זאין-ZEIN, ובאורז שם הוא נקרא אוריזין-ORYZIN.
        לכן מי שרגיש לגלוטן יטיב לעשות אם ימנע מכל הדגנים כמובן, ובנוסף גם משיבולת שועל, תירס ואורז על כל סוגיהם. מכיוון שמרבית האוכלוסיה רגישה לגלוטן אך אינה צליקאית – עדיף לכלל האנושות להימנע מגלוטן וחבריו. מתירס ואורז בכל מקרה כדאי להימנע לאור ערך גליקמי שגבוה אפילו מסוכר לבן.

  9. פנינית says:

    אפשר קמח שקדים?

  10. דבורה פורר says:

    היי רחלי, אפשר קמח שקדים במקום הקמחים לעיל?

    1. יוליה says:

      חייבת לשתף, שאני מתה על המתכון הזה והוא נהיה קבוע אצלי! תודה❤ בפעם האחרונה שהכנתי שכחתי להוסיף את הקמח (אני מוסיפה לרוב כוסמין לבן, כי זה הכי טעים לי), וגם בלי קמח יצא מעולה! אז למי שרוצה בלי קמח בכלל זה אפשרי וטעים באותה המידה ולא מתפרק בכלל בגלל הטחינה. אני גם מוסיפה כרישה קצוצה ושמיר וזה נהדר.

  11. מירי אלחדד says:

    היי, האם במקום קמח שלא מתאים לסוכרתיים, ניתן להוסיף קמח שקדים?

  12. עדי פרץ says:

    תודה רבה גם על המתכון הזה . גם ממתכון זה יכולה לפתוח אבק ולמכור את הקציצות .

  13. עדי פרץ says:

    תודה רבה גם על המתכון הזה . גם ממתכון זה יכולה לפתוח אבק ולמכור את הקציצות .
    תכיני או תעלי בבקשה בעזרת ה’ עוד מתכונים כמו זה שיוכך להגדיל את כמות המתכונים בעסק שלי בעזרת ה’ גם מהמתכונים שלך .

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. ותגידי לי איפה העסק אבוא לבקר ולפרגן בשמחה.

    2. אליעזר says:

      בעזרת המילון אני מאחל לך ללמוד עברית

  14. יובל says:

    היי, האם אפשר להמיר את הטחינה במשהו?

  15. שיר says:

    היי רחלי,
    תודה על המתכון! נראה נהדר ומגרה.
    מצטרפת לבקשות לטבען את המטבל. יש לך רעיון איך לעשות את זה?
    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      הממממ אפשר להמיר ליוגורט טבעוני ואם יוצא חמצמץ מדי לאזן עם קצת מייפל או צ’ילי מתוק

  16. ענת says:

    שמנת לבצשול בלי בישול?

  17. ורה says:

    היי , תודה רבה. מנסה כל מיני מתכונים שלך, כל מה שניסיתי יוצא מוצלח, וגם זה .

  18. סיון says:

    קל להכנה וטעים מאוד! תודה 🙂

  19. מאי says:

    היי רחלי, הכנתי היום את המתכון ויצא מושלם!!!

  20. שרי says:

    תודה גדולה
    מתכון קליל נוח וטעיםםם
    הכפלתי כמויות כפול 3 ויצאו בערך 32 לביבות
    במקום טחינה השתמשתי בשקדיה
    והוספתי בצל ירוק
    יצא מעדןן!!

  21. שרי says:

    תודה גדולה
    מתכון קליל נוח וטעיםםם
    הכפלתי כמויות כפול 3 ויצאו בערך 32 לביבות
    במקום טחינה השתמשתי בשקדיה
    והוספתי בצל ירוק
    יצא מעדןן!!🥰

  22. עדי says:

    מתכון מעולה!! תודה. אני משלשת כמויות מראש

  23. רחל says:

    היי הכנתי יצא נחמד. לא אהבתי את הטעם של הטחינה דומיננטי.

  24. ליר ר says:

    האם אפשר להכין כפשטידה?
    הכפלתי כמויות השתמשתי בקמח עדשים ויצא מאוד מאוד נוזלי:(…
    עכשיו בתנור בתבנית פשטידה…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend