קרקרים עם רוזמרין, שקדים ואוכמניות (טבעוני)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (3 הצבעות, ממוצע: 3.33 מתוך 5)
Loading...

לפני חודשיים הגעתי לאירוע חגיגי שהגישו בו ‘פינגר פוד’ (מעין אוכל קטן) של מאפיית מתוקה. למי שלא מכיר, מדובר באחת מרשתות הקונדיטוריה הטובות בארץ.

היה שם אוכל נהדר, ויופי של קינוחים, אבל דבר אחד לא הפסקתי לאכול – קרקרים קטנים, דומים מאוד לביסקוטי אבל בגרסה מלוחה-מתוקה, ועליהם הונחה פרוסת גבינה חריפה ומעליה חצי ענב או תאנה (או שמא היה זה תות?).

בכל מקרה, השילוב הזה לגמרי נתן נוק אאוט לכל האוכל מסביב. הקרקר מתחת היה חצי פריך, בזכות האגוזים, חצי רך ולעיס בזכות הפירות היבשים והתוספות מעל של הגבינה החריפה והפרי רק החמיאו לו והפכו לנשנוש המושלם.

עברו חודשיים ואתמול נזכרתי במנה הקטנטנה הזאת והחלטתי לנסות ולהכין את הקרקרים האלה. לא זכרתי מה היה בתוכם, חוץ מאגוזים ופירות יבשים, אבל ידעתי מה אני רוצה שיהיה בהם.

טעמים דומיננטיים של רוזמרין, אחד מעשבי התיבול הכי ארומטיים שיש, נקודות פריכות מאוד של אגוזים וקצת מתיקות של פירות יבשים.

אז הכנתי נגלה אחת עם סודה לשתייה וריוויון (סודה לשתייה מחייבת מרכיב חומצי כדי לעבוד ולכן הצטרף אליה הריוויון) ויצא מגניב אבל לא יותר מזה. בנגלה השנייה כבר החלפתי את מרכיב התפיחה לאבקת אפייה ועברתי למים במקום הריוויון (אבקת אפייה לא צריכה מרכיב חומצי) וכבר היה שיפור גדול. אבל רק בניסיון השישי מצאתי את הנוסחה שאהבתי יותר מכל אלה שקדמו לה – הפעם החלטתי לוותר על החמוציות ולהמיר אותן באוכמניות קטנות, גם כי החמוציות השתלטו מאוד על הטעם והיו דומיננטיות מיד וגם כי הן גרמו לקרקרים להשבר בגלל הגודל שלהן.

עוד שדרוג שהצליח מאוד לשפר את הטעם היה השומשום שמבחינתי הופך כל מאפה/קרקר לממכר גם בגלל הטעם האגוזי וגם בגלל המרקם הכייפי.

בקיצור, אחרי כמה ניסיונות ולא מעט טעימות מצאתי את השילוב שבעיני עובד הכי טוב.

אז מה עושים עם הקרקרים האלה? קודם כל מנשנשים אותם ככה בלי כלום. הם נהדרים ממש גם בלי תוספת עליהם ואם תשתמשו בקמח מלא תגלו שהם אפילו די בריאים. ומה עוד? אפשר להגיש אותם כמו במתוקה עם פרוסת גבינה חריפה (מנצ’גו, כחולה, ברי, פטה מלוחה וכו) ומעל קצת ריבה או פרי חתוך, אפשר למרוח מעל פסטו ולהניח פרוסות עגבניית שרי ועלי בזיליקום (כמו בתמונה). אפשר להגיש אותם לשולחן לצד ממרחים כמו חומוס, גבינות למריחה, טחינה, חצילים וכו ואפשר להכין איתם ממש סנדביץ’ פתוח עם פרוסת אבוקדו וסלמון או כל תוספת שאוהבים.

אה, אגב, מושלם להגיש את זה בארוחת ראש השנה. זה ישתדך מעולה לכל הממרחים בשולחן.

ואל תשכחו להכנס ולהרשם לקהילת האוכל הכייפית שלנו! https://www.krutit.co.il/community/

קרקרים עם רוזמרין
אפשר לנשנש אותם ככה לבד או למרוח פסטו, עגבנייה ועלי בזיליקום ולהגיש ממש כמו סנדביץ’ קטנטן

קרקרים עם רוזמרין ואוכמניות

מצרכים:
1 כוס קמח לבן (אפשר חצי לבן וחצי מלא או הכל מלא)
1 כוס מים
1 כפית אבקת אפייה – לא לפנק בכמות גדולה יותר
2 כפות מייפל או סילאן
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום – לא חובה אבל מאוד מוסיף

תוספות (תחליפים בהערות למטה):
1/4 כוס אוכמניות קטנות מיובשות – קונים בחנויות תבלינים
1/2 כוס גרעיני חמנייה
4 כפות שומשום
1/2 כוס שקדים שלמים (לא קלויים)
2 ענפי רוזמרין – עלים בלבד

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים פרט לתוספות עד שהקמח נעלם ואין גושים. אני מערבבת פשוט עם מזלג.
– קוצצים את הרוזמרין דק דק.
– מוסיפים את כל התוספות לבלילה ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק בינונית (עדיף כזו שיש לה דפנות ישרות) משומנת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהכיכר זהובה למעלה ויציבה.
– מוציאים, מצננים לגמרי (הכי טוב להעביר למקפיא לשעה) וחותכים לפרוסות דקות בעובי זהה. חשוב שהן תהיינה בעובי זהה, בערך 1/2 ס”מ, כדי שלא יווצר מצב שקרקר אחד זהוב ואחד עדיין לא מוכן.
– מניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים שוב במשך 10-15 דקות. מומלץ להפוך פעם אחת במהלך האפייה כדי שהם יהפכו להיות באמת קראנצ’יים משני הצדדים.
– מצננים בטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים לצנצנת סגורה היטב. שימו לב לא לסגור אותם בצנצנת או קופסה כשהם עדיין חמים כי האדים ירככו אותם.

הערות ושדרוגים
– במקום אוכמניות אפשר לשים צימוקים או חמוציות. אם שמים חמוציות מומלץ לחתוך אותם לחצי לפני ההוספה כי הן גדולות מדי.
– תשתדלו לא לפנק מדי בכמות האוכמניות/חמוציות/צימוקים, הם קצת מרככים את הקרקרים ועדיף לא לשים יותר מ-1/4 כוס.
– אם הקרקרים מעט מתרככים אפשר לשים אותם בטוסטר אובן לכמה דקות ובכל מקרה הם נהדרים גם כשהם טיפל’ה מתרככים.
– במקום שקדים אפשר לשים פקאנים טבעיים (לא קלויים) או אגוזי מלך/מקדמיה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

15 תגובות

  1. נטלי says:

    נראים אשששש!

    1. רחלי קרוט says:

      <3

  2. מיכל שחר says:

    השקדים מקולפים?

    1. רחלי קרוט says:

      לא

  3. אלה says:

    היושש
    מהקרציות ששואלות אם אפשר לעשות עוגת גבינה פרווה 🙂
    האם ניתן להחליף בקמח כוסמין?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      חחח אנשים שמכינים את המתכונים הם הכי לא קרציות 🙂 ואכן אפשר להמיר בכוסמין

  4. עידית says:

    הי רחלי, מנסה שוב ומצטרפת לשאלה שנשאלה כבר ( לא השבת באינסטגרם וגם לא באמייל…קצת מבאס). אפשר להחליף בקמח כוסמין ? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אין סיבה להתבאס, אני לא תמיד זמינה למרות שמאוד משתדלת ובכל מקרה בדיוק עניתי לאלה שאכן זה אפשרי.

  5. ה says:

    הי
    ותודה
    האם יש תחליף לאבקת שום?
    שום??
    (:
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר פשוט לוותר

  6. ה says:

    תודה רבה על התשובה
    בתנור (((:
    אני ממש סקרנית.
    חשבתי להוסיף הל.. בניסיון הבא, אם זה יצליח (:

    1. רחלי קרוט says:

      איך יצא בסוף?

  7. ה says:

    יצא ככ ככ טעים!!
    הכי הטעם שלי
    והראש שלי מהבוקר עובד על וריאציות (:
    פשוט מעולה!
    אני צריכה עוד להשתפר באופן ההכנה כי באפיה השניה הם קצת נשרפו לי. נראה לי שבפעם הבאה את השלב הזה אעשה על חום נמוך יותר.
    תודה (:

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע! ספרי לי אם הכנת עם וריאציות אחרות 🙂

  8. שרנ says:

    אפשר לוותר על המייפל או הסילאן???

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend