ריזוטו פתיתים ופטריות בסיר אחד

Posted on
ריזוטו פתיתים ופטריות בסיר אחד

בשבוע שעבר פרסמתי בבלוג מתכון לאטריות שעועית ברוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס שמכינים בסיר אחד. האמת? למרות שאני ממש ממש אוהבת את המנה הזאת הופתעתי מכמות האנשים שהכינו אותה. מלא! אין משמח מזה.

אז לבקשת רבים כל כך החלטתי לנסות ולפצח עוד מתכון בסיר אחד. מסוג המתכונים ששמים הכל בסיר, סוגרים את המכסה וחוזרים אחרי כמה דקות כדי לגלות ארוחה נהדרת.

חשוב לי להגיד – טרנד המתכונים בסיר אחד אהוב עלי מאוד אבל צריך מאוד לדייק איתו. לא כל דבר יכול להתבשל בנוזל ולצאת טעים (למשל רצועות בצל שבבישול ללא טיגון מקדים יוצאות לא מוצלח) וגם חשוב לבחור חומרי גלם ושיטות חיתוך שיאפשרו לכל המרכיבים בסיר להתבשל ביחד בדיוק באותו זמן. בקיצור, יש במתכון כאן מחשבה רבה מה לשים ואיך לחתוך כדי שיצא מעולה.

הפתיתים שלפניכם הם הכי נחמה. הם רכים רכים, עטופים ברוטב קרמי שאין בו אפילו שמנת וגם לא מוצרי חלב, והם בעיקר ממש טעימים וקלים להכנה.

ויש גם סרטון הכנה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

ריזוטו פתיתים ופטריות בסיר אחד
איך אני אוהבת פתיתים

ריזוטו פתיתים ופטריות בסיר אחד

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות פתיתים
2 סלסלות פטריות (אפשר לגוון בין שמפניון ופורטבלו)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל
6-8 שיני שום, קלופות
עלים מ-2 ענפי טימין
1 קופסה (400 מ”ל) נוזל קוקוס 6% GREEN
1 כוס מים

אופן הכנה:
– פורסים את הפטריות לפרוסות דקות וקוצצים דק את השום.
– בסיר רחב שמים את כל המצרכים, מערבבים מעט וסוגרים עם מכסה.
– מבשלים על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה, בערך 10 דקות.
– פותחים, מערבבים ושוב מבשלים עם מכסה סגור עד שהפתיתים רכים. זה בסדר אם נשאר מעין רוטב מסביב, הפתיתים ישתו אותו מהר מאוד גם כשהסיר ירד מהאש.

ריזוטו פתיתים ופטריות בסיר אחד
אפשר להכין גם עם אורז – כמויות הנוזלים נשארות אותו דבר

הערות ושדרוגים
– כן, יש פה הרבה פטריות וזה בכוונה. זה מייצר המון עניין בביס וגם מפריד בין הפתיתים כדי שלא יצאו כמו גוש אחד של פתיתים.
– במקום מרק בצל אפשר לשים אבקת מרק פטריות או להמיר את זה בבצל אחד קצוץ ומטוגן עד ריכוך.
– במקום נוזל קוקוס אפשר לשים קרם קוקוס, חלב קוקוס או חלב רגיל לגרסה חלבית. ואפשר גם מים למי שמעדיף. בכל מקרה קחו בחשבון שלנוזל קוקוס אין כמעט טעם קוקוסי אז מי שחושש מהטעם אל דאגה.
– אפשר להשתמש בכל סוג פתיתים שאתם אוהבים.
– באותה שיטה ניתן להכין גם אורז עגול רק חשוב מאוד לשטוף אותו קודם ולהשרות חצי שעה במים קרים.
– למי שרוצה ניתן להוסיף לסיר גם חבילה שלמה של טופו שחותכים לקוביות ואפשר גם לצרוב קוביות פרגית/חזה עוף ולהוסיף לסיר.
– לגרסה חלבית מגרדים מעל פרמזן.

32 תגובות

  1. מיכל says:

    נראה מתכון מעלף. האם ניתן להכין עם חלב שיבולת שועל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן לגמרי.

    2. רות says:

      טעים ברמות. ממליצה!
      תודה רחלי!

  2. יוליה says:

    זה נראה פשוט מושלם. אני יודעת מה יהיה היום לארוחת ערב!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ♥

  3. רחלי says:

    נראה מצויין, אבל מה במקום אבקת מרק? :))

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לטגן בצל עד הזהבה לפני או להשתמש באבקת בצל שקונים בכל חנות תבלינים.

      1. רות says:

        טעים ברמות. ממליצה!
        תודה רחלי!

  4. מיכל says:

    לטגן את השום והפטריות?

    1. רחלי קרוט says:

      לא אין צורך ♥

  5. נעמי says:

    נוזל קוקוס או קרם קוקוס?

  6. שני says:

    וואו זה נראה מגרה ברמות!
    שאלונת לגבי הקרם קוקוס, אין טעם של קוקוס בתבשיל? אני מבינה שזה בשביל הקרמה/הסמכה ושאפשר לשים חלב/שמנת, אבל באמת מעניין אותי לגבי הטעם.
    תודה

  7. קלואי says:

    וואו נראה מעולה, באם אפשר אורז מלא או קינואה במקום פתיתים?

  8. אמיליה says:

    יצא מושלם! אין קורלציה בין כמה שזה קל להכנה לעומת כמה שזה טעים ומרשים. איזה סיר מפנק למשפחה, תודה.

  9. עינת says:

    אפשר להוסיף טופו? ואם כן באיזו צורה?

  10. ספי says:

    יצא מעולה. מנה ממש מושלמת.
    שמתי קרם קוקוס ויצא נהדר.
    תודה.

  11. שני says:

    הכנתי ויצא חלום!
    לשואלות למעלה, אין. טעם של קוקוס

  12. ירדן says:

    עשיתי עם אורז ריזוטו ויצא מדהים! היה צריך רק להוסיף עוד קצת מים

  13. סהר says:

    כמה קריטי אם אשים פטריות שימורים?

  14. זהורית אלרז says:

    הי, היום הכנתי את הריזוטו פטריות. יצא מעולה! השתמשתי בציר בשר במקום נוזל קוקוס.מושלם! תודה רבה.

  15. רחלי ג says:

    טעים כל כך, כפי שתיארת כל המרכיבים התבשלו בצורה מושלמת. חוסל בתוך 20 דקות!

  16. נעה says:

    האם אפשר לעשות עם בורגול/קינואה במקום פתיתים?

  17. Alona Jurist says:

    כמה זמן על האש אחרי ה 10 דקות הראשונות?

  18. אלונה says:

    כמה זמן על האש אחרי ה 10 דקות הראשונות?

  19. ירדן says:

    יצא מושלם!!!!!!
    תודה על המתכונים המעולים שלך ❤️

  20. אילנה says:

    נראה מעולה ורוצה להכין לשבת. הבן שלי אלרגי לקוקוס. האם ניתן להשתמש באלפרו סויה לבישול במקום?

  21. ריני says:

    זה פשוט מתכון מעולה וכל כך פשוט להכנה! עושה חשק לנסות את זה בגרסאות נוספות, זה יעבוד עם משהו חוץ מפטריות? תודה <3

  22. עתליה says:

    המתכון הכי טוב שהכנתי בחיים

  23. מור says:

    היי, משהו שלא הבנתי,
    כתוב לערבב את כל המצרכים בסיר ואז לבשל על אש נמוכה 10 דקות. לפחות בכיריים שלי הנוזלים אפילו לא יגיעו לרתיחה מ10 דקות של אש נמוכה…
    יכול להיות שאמורים קודם להביא לרתיחה ואז להנמיך ל10 דקות?
    תודה! ממש מחכה להכין את המתכון.

  24. נועה says:

    קל וטעים מאוד מאוד מאוד!!!!!
    עם מלא פרמזן מעל- מושלם!

  25. ציפי says:

    מדהים כמה שזה טעים וקל להכנה. הסיר חוסל בשתי דקות. הוספתי שביבי בצל יבש – מוסיף המון.

  26. שני says:

    היי האם ניתן להשתמש בקרם קוקוס במקום נוזל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend