שבלולי בורקס במילוי בשר, חצילים וצנוברים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (1 הצבעות, ממוצע: 5.00 מתוך 5)
Loading...
שבלולי בורקס במילוי בשר, חצילים קלויים וצנוברים

שבלולי בורקס קטנים, במילוי בשר, חציל קלוי וצנוברים, שחוטפים הישר מהתבנית הרותחת. החציל גם מוסיף טעם אבל גם מרכך את המילוי ומעשיר אותו ואני באמת ממליצה לכם לא לוותר עליו. אם בכל זאת אתם לא אוהבים חציל, אפשר להמיר אותו בפטריות שחותכים לקוביות ומקפיצים עם קצת מלח ושמן זית עד ריכוך ואפילו תפוח אדמה מעוך אחד יעבוד נהדר.

אני אוהבת להגיש את הבורקס עם טחינה גולמית או טחינה מוכנה (מעורבבת עם מים ולימון) אבל אפשר גם עם רוטב עגבניות שאוהבים או פשוט עגבניות מרוסקות עם קצת חריף בצד.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

שבלולי בורקס במילוי בשר, חצילים קלויים וצנוברים

מצרכים:
1/2 חבילה בצק עלים, מופשר על פי הוראות היצרן
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1/3 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
400 גרם בשר טחון (אפשר גם עוף או פרגית)
1/3 כוס צנוברים קלויים
1 חציל בלאדי גדול או 2 חצילים רגילים בינוניים

לעיטור והגשה:
1 ביצה טרופה
טחינה גולמית או מוכנה לפי הסמיכות שאוהבים

אופן הכנה:
– מחוררים מעט את החציל ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחציל מתרכך ומשחיר.
– מרוקנים את פנים החציל ונפטרים מאזורים בהם יש מקבץ גדול של גרעינים. קוצצים גס ומצננים בצד. אם נקווים הרבה נוזלים בתחתית הקערה שופכים אותם.
– בינתיים קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
– מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים, תוך כדי ערבוב על אש גבוהה, עד שהבשר משנה את צבעו. אם מתחילים להיווצר נוזלים בתחתית הסיר מוציאים את רובם (אתם לא רוצים מילוי רטוב).
– מורידים מהאש ומוסיפים חציל קלוי וצנוברים. מערבבים היטב.
– פותחים את יריעת הבצק ומרדדים אותה מעט על שיש מקומח. מניחים בתחתית פס נדיב מהמילוי, מגלגלים כך שהבצק יקיף את המילוי פעם אחת ומהדקים. חותכים את הבצק כך שתיווצר לכם רולדה הדוקה ודי דקה.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים, עם החיתוך כלפי מעלה (וגם מטה), בתבנית עגולה. אני הנחתי את הבורקס עם ריווחים בין לבין אבל האמת שאין צורך ואפשר לצופף אותם.
– מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבורקס מזהיב.
– מגישים חם חם עם טחינה או רוטב פטריות מושלם שגם מרטיב את כל העסק הטעים הזה 🙂

שבלולי בורקס במילוי בשר, חצילים קלויים וצנוברים
קטנים ונחטפים – שבלולי בורקס במילוי בשר, חצילים קלויים וצנוברים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למילוי גם 2-3 כפות של עגבניות מרוסקות כדי לקבל מילוי קצת יותר רטוב אבל לא יותר מזה אחרת זה ירטיב מאוד את הבצק.
– אפשר להוסיף למילוי עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה או בזיליקום, קצוצים דק, בכמות של כוס.
– ניתן להכין את הבורקס כמה שעות לפני ההגשה ולחמם בתנור כמה דקות כשרוצים לאכול – ואז הכי טעים להגיש ליד רוטב פטריות חם חם.

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור בורקס
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

1 תגובות

  1. רחל says:

    יעבוד גם עם בצק שמרים מרודד דק?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend