שבלולי פיצה טורטייה

Posted on
שבלולי פיצה טורטייה

ארוחת ערב שילדים (ומבוגרים) ממש אוהבים – מעין בורקס פיצה עם קראסט משגע בחלק העליון ופנים רך בזכות החיבור של הטורטיות לביצים ולרוטב. בדיוק כמו בפיצה אפשר להשתמש פה בכל תוספת שאוהבים מזיתים ותירס ועד פרוסות דקות של בצל או פרוסות של פטריות. מושלם גם יום ויומיים אחרי ההכנה – רק תחממו כמה דקות בתנור.

ואם אין לכם טורטיות בבית? אפשר להשתמש גם בבצק עלים מוכן.

שבלולי פיצה טורטייה
שבלולי פיצה טורטייה

שבלולי פיצה טורטייה

מצרכים:
5-6 טורטיות
1 כוס מטבוחה או סלט טורקי או רוטב עגבניות מוכן
150 גבינה בולגרית או פטה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כוס זיתים פרוסים או גרגירי תירס
3 ביצים L
1/3 כוס חלב
¼ כפית מלח
מעט שומשום לפיזור מעל

אופן הכנה:
– מורחים טורטייה במטבוחה או רוטב עגבניות ומפזרים מעל בולגרית, גבינה צהובה וזיתים פרוסים.
– מגלגלים את הטורטייה לרולדה הדוקה.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 5 ס”מ ומניחים כשהצד החתוך כלפי מעלה בתבנית עגולה או מלבנית.
– טורפים יחד ביצים, מלח וחלב ושופכים מעל השבלולים.
– מפזרים שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 40-50 דקות.

הערות ושדרוגים:
– אתם יכולים לשחר עם הגבינות ועם התוספות שאתם אוהבים. אפשר לשים תירס, פרוסות דקיקות של בצל סגול, בזיליקום וכו.
– במקום טורטיות אפשר להשתמש בבצק עלים.
– במקום חלב אפשר להשתמש בשמנת לבישול.

1 תגובות

  1. קרין says:

    הבת 3 שלי מאוד התלהבה כשהצעתי לה להכין והיה לנו כיף לבשל אותו 🙂 לצערי בטעם פחות התחברה, יכול להיות שזה קשור לזה שהטורטיות שלנו היו מקמח עדשים וקמח חומוס (כטעמה אותן לפני בישול כן אהבה)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend