שבלול בורקס מבצק פילו במילוי גבינות ותרד

Posted on
שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד

אוכל יווני תמיד מזכיר לי חוף ים, שמש, מוזיקה טובה ואנשים שמחים. דמיינו שולחן עמוס במאזטים קטנים, מרעננים ומותירים מקום לעוד ולצידם מאפים טובים עם המון גבינות ותרד, שתייה שזורמת אל השולחן וברקע מוזיקה שאי אפשר לטעות באושר שהיא מביאה איתה.

עכשיו כשהקיץ כבר ממש פה הנה המלצה חמה – הזמינו אליכם אנשים שאתם אוהבים, הכינו להם סלטים וממרחים, הניחו במרכז השולחן מאפה פילו שממש פשוט להכין (אפשר להכין כמה שעות קודם ורק לחמם לפני ההגשה) ואל תשכחו לקפוץ למעדנייה הקרובה לקנות זיתים טובים, עלי גפן וכמובן יוגורט יווני.

והאורחים? מהם תבקשו להביא מצב רוח. כל השאר כבר יחכה להם על השולחן.

שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד
ארוחה חלום

– אל תפספסו את המתכון למיני מאפה האלים!

שבלול בורקס מבצק פילו במילוי גבינות ותרד

את המאפה הזה אני מכינה כמעט כל שבוע, בעיקר כשהמשפחה או החברים מגיעים לבקר. מינימום השקעה ויש לכם מאפה שמספיק לכולם.

מצרכים (לתבנית בקוטר 24):
8-10 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן או 1/3 כוס שמן זית
1 סלסלה גדולה עלי תרד
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
200 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע קוטג’
3 ביצים L
שומשום לעיטור

אופן הכנה:
– משמנים היטב תבנית עגולה ומומלץ להניח בתחתית גם עיגול נייר אפייה.
– קוצצים את עלי התרד דק ומעבירים לקערה. לא, אין צורך לבשל או לטגן אותו קודם.
– מוסיפים את הגבינות ו-2 ביצים לקערה ומערבבים היטב.
– פורסים דף בצק פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. לחילופין ניתן להבריש את הדף בשמן זית עם מברשת.
– בחלק התחתון, הרחב, של הבצק מניחים פס מהמילוי. בערך 4 כפות.
– מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתוך התבנית צמוד לדפנות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי וממשיכים למלא את התבנית בצורה מעגלית כמו שבלול כשרצועת בצק אחת ממשיכה את הרצועה שלפניה.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את המאפה בביצה טרופה. אם נותרת ביצה שופכים אותה מעל המאפה.
– מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה.

שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד
מהפנט

הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר לשים קוביות בטטה (במקרה הזה צריך לרכך אותן קודם במיקרו או לבשל במים) ואפשר להוסיף גם עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים, חצילים קלויים, פלפלים קלויים ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.
– במקום קוטג’ אפשר לשים עוד ריקוטה.
– במקום פטה אפשר לשים בולגרית או חמד.
– אתם יכולים לפזר מעל המאפה, ביחד עם השומשום, גם פרג שלם או שומשום שחור או גרעיני דלעת/חמנייה.

20 תגובות

  1. הדס says:

    היי רחלי, אני גרה במעונות ולכן אין לי תנור או אובן. לעומת זאת, יש כיריים ומיקרוגל. יש לך התאמות למתכון הזה או משהו דומה שאוכל להכין? ממש בא לי

  2. ורד יצחקי says:

    היי רחל
    קודם כל אני מכורה אלייך
    אין על המתכונים שלך
    אפשר בבקשה תמונה של הדפים פילו שאת מתכוונת אליהם?
    תודה ❤️

  3. הדס says:

    הי רחלי,
    אפשר להכין הכל ערב קודם ולשמור במקרר, ורק לאפות בבוקר כדי שיהייה טרי?

  4. אתי עברון says:

    אם מכינים מאפים עם עלי פילו ומקפיאים אחרי האפיה בכלי סגור ורק לפני הארוחה למחרת מחממים, האם המאפה יישאר קריספי כמו ביום שהוכן?

  5. דינה says:

    היי רחלי,
    האם אםשר להכין את הבורקס ולהקפיא וכאשר רוצים לאפות אותו לפי הוראות האפיה?
    תודה

  6. קרן says:

    וואווו יצא לי מהמם וטעים!!
    החלפתי ריקוטה בקוטג’ כי לא היה לי, ושמתי קוביות בטטה במקום תרד.
    אלופה👌👌

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת ♥

  7. יובל says:

    היי רחלי (:
    פעם שנייה שאני מכינה את המאפה והוא פשוט נהדר
    הפעם מצטרפת לשאלה של אתי, אם מקפיאים לאחר האפייה האם ישאר קריספי ?

  8. שני says:

    למאפה טבעוני באילו גבינות היית משתמשת?

  9. שני says:

    רחלי המתכונים שלך מושלמים באמת. תודה לך! רציתי לשאול מאיפה כלי האמייל לא הצלחתי למצוא כאלו בעיצוב יפה להגשה.. תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! לרוב משווקים או מסבתל’ה שזאת חנות בראשון לציון.

  10. טלי says:

    יצא פשוט מושלם!
    טעים, פריך ונחטף תוך דקות.
    תודה על מתכון נפלא…

  11. עדי says:

    היי רחלי,
    למי שמתגוררת בחו”ל ורוצה להכין את הבורקס בדיוק כמו אמא :). מה עושים עם הקוטג’? הוא פחות טעים פה. יש תחליף אולי?

  12. אפרת says:

    כמה זה סלסלת עלי תרד? יש סיכוי שתכתבי כמה גרם?

  13. סיון says:

    המתכון קצר הרבה מחמאות!
    הכנתי את הבורקס עם בולגרית מעןדנת במקום פטה והשמטתי את התרד כי הילדים פחות מתחברים כרגע ויצא פשוט נהדר. הוספתי טיפונת מלח למילוי כדי להוביף טיפה מליחות.
    מתכון מומלץ.
    נותר לי עוד מילוי אז הכנתי בורקסים משולשים מהדפים שנותר.

  14. יעל says:

    היי רחלי.
    לדעתך, אולי כדאי לשים יותר מעלה אחד לכל מילוי?

  15. שיר says:

    חלום שלי לגעת כמה גרם זה סלסלה…
    כמה גרם תרד צריך?

  16. בברלי יוחנן says:

    וואווווווו איזה טעים.
    וכמה קל יותר כייפי הייתה ההכנה.
    תודה רבה!

  17. ניר says:

    רחלי שלום
    אפשר להכין הכל ערב קודם ולשמור במקרר, ורק לאפות בבוקר כדי שיהייה טרי?

    הגב

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. רק שימי לב שהמילוי לא יהיה נוזלי מדי (זה תלוי בגבינות – אצל כל חברה הגבינה יותר או פחות רכה).

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend