שבלול בורקס מבצק פילו במילוי גבינות ותרד

Posted on
שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד

אוכל יווני תמיד מזכיר לי חוף ים, שמש, מוזיקה טובה ואנשים שמחים. דמיינו שולחן עמוס במאזטים קטנים, מרעננים ומותירים מקום לעוד ולצידם מאפים טובים עם המון גבינות ותרד, שתייה שזורמת אל השולחן וברקע מוזיקה שאי אפשר לטעות באושר שהיא מביאה איתה.

עכשיו כשהקיץ כבר ממש פה הנה המלצה חמה – הזמינו אליכם אנשים שאתם אוהבים, הכינו להם סלטים וממרחים, הניחו במרכז השולחן מאפה פילו שממש פשוט להכין (אפשר להכין כמה שעות קודם ורק לחמם לפני ההגשה) ואל תשכחו לקפוץ למעדנייה הקרובה לקנות זיתים טובים, עלי גפן וכמובן יוגורט יווני.

והאורחים? מהם תבקשו להביא מצב רוח. כל השאר כבר יחכה להם על השולחן.

שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד
ארוחה חלום

– אל תפספסו את המתכון למיני מאפה האלים!

שבלול בורקס מבצק פילו במילוי גבינות ותרד

את המאפה הזה אני מכינה כמעט כל שבוע, בעיקר כשהמשפחה או החברים מגיעים לבקר. מינימום השקעה ויש לכם מאפה שמספיק לכולם.

מצרכים (לתבנית בקוטר 24):
8-10 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן או 1/3 כוס שמן זית
1 סלסלה גדולה עלי תרד
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל צהובה מגורדת)
200 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינת ריקוטה
1 גביע קוטג’
3 ביצים L
שומשום לעיטור

אופן הכנה:
– משמנים היטב תבנית עגולה ומומלץ להניח בתחתית גם עיגול נייר אפייה.
– קוצצים את עלי התרד דק ומעבירים לקערה. לא, אין צורך לבשל או לטגן אותו קודם.
– מוסיפים את הגבינות ו-2 ביצים לקערה ומערבבים היטב.
– פורסים דף בצק פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. לחילופין ניתן להבריש את הדף בשמן זית עם מברשת.
– בחלק התחתון, הרחב, של הבצק מניחים פס מהמילוי. בערך 4 כפות.
– מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתוך התבנית צמוד לדפנות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי וממשיכים למלא את התבנית בצורה מעגלית כמו שבלול כשרצועת בצק אחת ממשיכה את הרצועה שלפניה.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את המאפה בביצה טרופה. אם נותרת ביצה שופכים אותה מעל המאפה.
– מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפהפה.

שבלול בורקס במילוי גבינות ותרד
מהפנט

הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר לשים קוביות בטטה (במקרה הזה צריך לרכך אותן קודם במיקרו או לבשל במים) ואפשר להוסיף גם עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים, חצילים קלויים, פלפלים קלויים ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.
– במקום קוטג’ אפשר לשים עוד ריקוטה.
– במקום פטה אפשר לשים בולגרית או חמד.
– אתם יכולים לפזר מעל המאפה, ביחד עם השומשום, גם פרג שלם או שומשום שחור או גרעיני דלעת/חמנייה.

3 תגובות

  1. הדס says:

    היי רחלי, אני גרה במעונות ולכן אין לי תנור או אובן. לעומת זאת, יש כיריים ומיקרוגל. יש לך התאמות למתכון הזה או משהו דומה שאוכל להכין? ממש בא לי

  2. ורד יצחקי says:

    היי רחל
    קודם כל אני מכורה אלייך
    אין על המתכונים שלך
    אפשר בבקשה תמונה של הדפים פילו שאת מתכוונת אליהם?
    תודה ❤️

  3. הדס says:

    הי רחלי,
    אפשר להכין הכל ערב קודם ולשמור במקרר, ורק לאפות בבוקר כדי שיהייה טרי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend