שלוליות גבינה וקוואקר מעולות ומהירות הכנה

Posted on

איך אני אוהבת את המילה שלוליות! נסו רגע להגיד את המילה הזאת בקול. נכון שכיף לגלגל אותה על הלשון ומיד אחר כך לחייך?

אז הפעם החלטתי להכין לכם מעיין לביבות גבינה אבל לא סתם, אלא כאלה שהן הרבה יותר טובות לבטן. יש בהן רסק תפוחים במקום שמן או חמאה וקוואקר שגם מוסיף מלא מרקם כיפי וגם משביע לאורך זמן, ובמקום להגיש אותן עם מלא שוקולד (לא שזה לא אפשרי כן?) בחרתי להגיש אותן עם דבש (או מייפל) ופירות טריים ומתוקים שעכשיו בשיאם כך שמתקבלת ארוחה שקצת מזכירה פנקייקים קטנים.

מוסיפים את הקוואקר ומערבבים. צילום: אפיק גבאי

את השלוליות האלה אפשר להגיש לילדים, והן מצוינות להחזקה ביד, ואפשר כמובן להכין לארוחת ערב משפחתית או לארוחת בוקר שישי-שבת לצד מיץ תפוזים והמון פירות שאוהבים.

מטגנים בכל פעם כף גדושה מהבלילה (ואפשר גם 2 כפות שיהפכו לסוג של פנקייק). צילום: אפיק גבאי
יאמי יאמי יאמי. צילום: אפיק גבאי

שלוליות גבינה וקוואקר מתוקות ומהירות הכנה

מצרכים:
2 ביצים L
1/2 כוס גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן)
1/2 כוס רסק תפוחים
4 כפות קמח תופח
מייפל או דבש – להגשה (לא חובה)

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, גבינה ורסק תפוחים ומערבבים היטב עם מזלג או מטרפה ידנית.
– מוסיפים את הקוואקר והקמח ומערבבים. מאפשרים לבלילה לעמוד במשך 10 דקות.
– מחממים מחבת ומשמנים עם תרסיס שמן.
– מניחים כף גדושה מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
– מגישים עם סירופ מייפל או אבקת סוכר או דבש ופירות טריים שאוהבים.

צלחת יפה וצבעונית, קצת פירות אדומים ויש ארוחה מושלמת ושמחה. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה כפית תמצית וניל איכותית ואפשר גם גרידת תפוז.
– אפשר להוסיף לבלילה שוקולד צ’יפס, אוכמניות, צימוקים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– רוצים להכין מראש? אפשר להקפיא את השלוליות בתוך קופסה סגורה ולחמם דקה שתיים בטוסטר אובן או במיקרו.
– במקום רסק תפוחים אפשר לשים בננה אחת, רכה ובשלה, מעוכה היטב.
– מחפשים גרסה ללא גלוטן? משתמשים בקוואקר ללא גלוטן וממירים את הקמח בכל קמח ללא גלוטן. במקרה הזה צריך להוסיף כפית אבקת אפייה לקמח.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

20 תגובות

  1. ליאור says:

    כמה לביבות כאלו יוצאות מהכומות שבמתכון?

  2. יונית says:

    האם אפשר, במקום קמח תופח, להשתמש בקמח כוסמין פלוס אבקת אפיה?

    1. מלני קרמר says:

      יש אופציה אחרת במקום רסק התפוחים, שזה לא בננה?

      1. רחלי קרוט says:

        שמן

    2. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  3. רונית says:

    הי מה אפשר במקום רסק תפוחים ?

  4. דניאל says:

    היי, האם אפשר עם שיבולת שוער רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, כי היא עבה מדי ולא תספיק להתרכך בטיגון הקצרצר

  5. ענת says:

    היי, נראה מדהיםםםם
    יש לדעתך אפשרות להפוך את המתכון לטבעונית?

  6. ליטל says:

    מה אפשר לשים במקום הרסק תפוחים?

    1. רחלי קרוט says:

      בננה או שמן

    2. מיכל says:

      1/2 כוס שמן?

  7. אלי says:

    מה אפשר לשים במקום ביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      אני עדיין בודקת את זה

  8. עדי says:

    רוצה להכין הערב!
    אפשר לרסק תפוח ולהוסיף? אם כן איזו כמות?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. תפוח אחד

  9. תום says:

    האם אפשר לאפות במקום לטגן?

    1. רחלי קרוט says:

      הבלילה פה מאוד רכה אז יהיה קשה. אבל מבטיחה מתכון גם לאפויות.

  10. יעל says:

    אפשרי להכין עם יוגורט במקום גבינה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend