שלוליות גבינה וקוואקר מעולות ומהירות הכנה

Posted on

איך אני אוהבת את המילה שלוליות! נסו רגע להגיד את המילה הזאת בקול. נכון שכיף לגלגל אותה על הלשון ומיד אחר כך לחייך?

אז הפעם החלטתי להכין לכם מעיין לביבות גבינה אבל לא סתם, אלא כאלה שהן הרבה יותר טובות לבטן. יש בהן רסק תפוחים במקום שמן או חמאה וקוואקר שגם מוסיף מלא מרקם כיפי וגם משביע לאורך זמן, ובמקום להגיש אותן עם מלא שוקולד (לא שזה לא אפשרי כן?) בחרתי להגיש אותן עם דבש (או מייפל) ופירות טריים ומתוקים שעכשיו בשיאם כך שמתקבלת ארוחה שקצת מזכירה פנקייקים קטנים.

מוסיפים את הקוואקר ומערבבים. צילום: אפיק גבאי

את השלוליות האלה אפשר להגיש לילדים, והן מצוינות להחזקה ביד, ואפשר כמובן להכין לארוחת ערב משפחתית או לארוחת בוקר שישי-שבת לצד מיץ תפוזים והמון פירות שאוהבים.

מטגנים בכל פעם כף גדושה מהבלילה (ואפשר גם 2 כפות שיהפכו לסוג של פנקייק). צילום: אפיק גבאי
יאמי יאמי יאמי. צילום: אפיק גבאי

שלוליות גבינה וקוואקר מתוקות ומהירות הכנה

מצרכים:
2 ביצים L
1/2 כוס גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן)
1/2 כוס רסק תפוחים
4 כפות קמח תופח
מייפל או דבש – להגשה (לא חובה)

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, גבינה ורסק תפוחים ומערבבים היטב עם מזלג או מטרפה ידנית.
– מוסיפים את הקוואקר והקמח ומערבבים. מאפשרים לבלילה לעמוד במשך 10 דקות.
– מחממים מחבת ומשמנים עם תרסיס שמן.
– מניחים כף גדושה מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
– מגישים עם סירופ מייפל או אבקת סוכר או דבש ופירות טריים שאוהבים.

צלחת יפה וצבעונית, קצת פירות אדומים ויש ארוחה מושלמת ושמחה. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה כפית תמצית וניל איכותית ואפשר גם גרידת תפוז.
– אפשר להוסיף לבלילה שוקולד צ’יפס, אוכמניות, צימוקים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– רוצים להכין מראש? אפשר להקפיא את השלוליות בתוך קופסה סגורה ולחמם דקה שתיים בטוסטר אובן או במיקרו.
– במקום רסק תפוחים אפשר לשים בננה אחת, רכה ובשלה, מעוכה היטב.
– מחפשים גרסה ללא גלוטן? משתמשים בקוואקר ללא גלוטן וממירים את הקמח בכל קמח ללא גלוטן. במקרה הזה צריך להוסיף כפית אבקת אפייה לקמח.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

51 תגובות

  1. ליאור says:

    כמה לביבות כאלו יוצאות מהכומות שבמתכון?

    1. רונית ש. says:

      קניתי ריקוטה שמגיעה באריזת כוס כחולה מפלסטיק ,השתמשתי במחציתה,שלוש כפות גדושות.
      יש כוס אוניברסלית בה כדאי למדוד קוואקר ושאר קמחים.
      השתמשתי בתפוח אחד גדול מגורד בפומפייה.
      יצאו 10 לביבות גבינה טעימות.
      והמון תודה לרחלי קורט על המתכון הטעים.

  2. יונית says:

    האם אפשר, במקום קמח תופח, להשתמש בקמח כוסמין פלוס אבקת אפיה?

    1. מלני קרמר says:

      יש אופציה אחרת במקום רסק התפוחים, שזה לא בננה?

      1. רחלי קרוט says:

        שמן

        1. מור says:

          כמה שמן לשים?

        2. הגר says:

          אפשר רסק מאגס במקום תפוח ?

    2. רחלי קרוט says:

      בהחלט

    3. רחלי קרוט says:

      אפשרי

      1. מירי says:

        מה אפשר לשים במקום ביצה?

      2. שרון says:

        הכנתי לפעוט הקטן שלי ויצא טעים מאוד!מתכון בריא ופתרון נפלא לקטנטנים.אפשרי להכין את הבלילה יום לפני ולהכין את הלביבות למחרת?אפשרי אפייה במקום טיגון?

        1. רחלי קרוט says:

          ממש כיף לשמוע. ואפשר את שניהם. פשוט באפייה קצת יורת טריקי כי הבלילה קצת רכה מדי

  3. רונית says:

    הי מה אפשר במקום רסק תפוחים ?

  4. דניאל says:

    היי, האם אפשר עם שיבולת שוער רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, כי היא עבה מדי ולא תספיק להתרכך בטיגון הקצרצר

  5. ענת says:

    היי, נראה מדהיםםםם
    יש לדעתך אפשרות להפוך את המתכון לטבעונית?

  6. ליטל says:

    מה אפשר לשים במקום הרסק תפוחים?

    1. רחלי קרוט says:

      בננה או שמן

    2. מיכל says:

      1/2 כוס שמן?

  7. אלי says:

    מה אפשר לשים במקום ביצים?

    1. רחלי קרוט says:

      אני עדיין בודקת את זה

  8. עדי says:

    רוצה להכין הערב!
    אפשר לרסק תפוח ולהוסיף? אם כן איזו כמות?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. תפוח אחד

  9. תום says:

    האם אפשר לאפות במקום לטגן?

    1. רחלי קרוט says:

      הבלילה פה מאוד רכה אז יהיה קשה. אבל מבטיחה מתכון גם לאפויות.

  10. יעל says:

    אפשרי להכין עם יוגורט במקום גבינה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

    2. שאנל רודה says:

      וואווו טעים ברמות! הקטן שלי עף על זה! אלופה שאת !

  11. חנן says:

    יש לי סתם שיבולת שועל עבה. האם אפשר לטחון ולהשתמש?

  12. בר says:

    היי אפשר ללא גבינה ?

    1. בר says:

      וללא קמח ? או שזה מוגזם מידי לבקש

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר קמח ללא גלוטן או לטחון 5 כפות קוואקר לקמח דק דק ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
        קחי בחשבון שזה יהיה יותר יציקתי קצת.

      2. רונית ש. says:

        החלפתי את הקמח ב- 4 כפות שיבולת שועל ועוד 3 כפות שקדים טחונים דק .
        והוספתי לשאר הבלילה שבקערה .
        טיגנתי במחבת עם כף שמן על להבה בינונית כ- 3 דקות מכל צד,עד להזהבה,
        ויצאו 10- לביבות מעודנות וטעימות,הוצאתי לצלחת שטוחה שבתוכה ניר -סופג,
        זילפתי על כל לביבה טיפונת מייפל.(טעים גם ללא המייפל.)

    2. רחלי קרוט says:

      לא במתכון הזה. אפשר מעדן טבעוני בטעם וניל (יש כאלה לא מעט בסופר)

  13. נטע says:

    הי! כמה שמן במקום רסק תפוחים? גם חצי כוס?

  14. דנה says:

    היי! איזה כיף לגלות את האתר שלך, מהמם!

    מה אפשר לשים במקום גבינה? משהו פרווה או צמחי, לרגישים ללקטוז.

  15. דנה says:

    היי! איזה כיף לגלות את האתר שלך, מהמם!

    מה אפשר לשים שהוא לא חלבי? משהו פרווה או צמחי, לרגישים ללקטוז.

    1. רחלי קרוט says:

      ברוכים הבאים <3

      כל גבינה טבעונית יש המון בסופר.

  16. אופק says:

    יצא מושלם! יש הערכה קלורית בערך ליחידת פנקייק מבלילה של כף אחת?

  17. שרונה says:

    רחלי, יצא טעים להפליא! הזאטוט טורף אותן. אשמח לשלוח לך תמונה (אין לנו אינסטוש)

  18. נעמה says:

    היי האם אפשר לשים קמח לבן רגיל ואבקת אפייה במקום קמח תופח אם כן מה הכמויות?

  19. שיר says:

    היי רחלי, אם אני מחליפה את הרסק תפוחים בשמן, כמה שמן לשים? תודה !!

  20. שאנל רודה says:

    וואווו טעים ברמות! הקטן שלי עף על זה! אלופה שאת !!!!

  21. אביטל says:

    מתכון מעולה!!!
    פתרון בריא לילדה הבעייתית באוכל שמתה על פנקייקים!
    כולם אצלי עפים על זה!

  22. המתכונים שאני הכי אוהבת – Wandering Rose says:

    […] בוטנים – פסיכי כמה שזה טעים!! אין אחד שלא מתאהב.3. שלוליות שיבולת שועל וגבינה – לגרסה הטבעונית במקום ביצה: רסק תפוחי עץ וגבינה […]

  23. נופית says:

    מתאים לתינוק בן 9 חודשים?

  24. מיתר says:

    שמעי….
    מתכון מפתיע !
    יצא טעים ממש!! הפנקייקים יוצאים הרבה יותר רכים מפנקייקים רגילים, ועם הרבה יותר ערך תזונתי.
    מהמם.
    תודה לך!

  25. נילי says:

    אני מכינה באופן קבוע לביבות אלו והן ממש מעולות הן לפעוטות והן למבוגרים. אנו מכנים אותן פנקייק בריאות. אני מוסיפה למתכון גם בננות מעוכות וגם רסק תפוחים ומקפידה על יחסי הכמויות שציינת במתכון. תודה רבה על מתכון זה.

  26. מדוייקת says:

    אשמח מאוד לכמות בגרמים…תודה
    1/2 כוס גבינת ריקוטה
    1/2 כוס קוואקר
    1/2 כוס רסק תפוחים

  27. רונית ש. says:

    קניתי ריקוטה שמגיעה באריזת כוס כחולה מפלסטיק ,השתמשתי במחציתה,שלוש כפות גדושות.
    יש כוס אוניברסלית בה כדאי למדוד קוואקר ושאר קמחים.
    השתמשתי בתפוח אחד גדול מגורד בפומפייה.

  28. נעמה says:

    אפשר לטגן כמו חביתה ואז לחתוך עם קורצני עוגיות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend