פנקייק מלוחים עם גבינה בולגרית, קוואקר, עירית וביצת עין

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 הצבעות, ממוצע: 4.50 מתוך 5)
Loading...
פנקייק מלוחים

אין, אין, אני חולה על פנקייקים. מתוקים ומלוחים, עם שוקולד או חביתה, בגודל מיני או גדול. העיקר שתהיה ערימה של העונג הזה מול העיניים שלי.

השבוע קמתי בבוקר, מוקדם מדי בבוקר, והחלטתי לערבב כמה מצרכים שהיו לי בבית ולהכין גרסה מלוחה שמשלבת בולגרית שמוסיפה נקודות רכות שנמסות בפה, עירית עם טעם בועט ומראה משובב לב, קוואקר שהופך את הפנקייקים לבריאים ומשביעים יותר וגם ביצת עין שגרמה לאוכל להראות כמו של מסעדה. רק בלי כל הטרחה של לצאת מהבית.

זאת הייתה גם הזדמנות נהדרת לבדוק מצלמה קטנה שרכשתי ולגלות שאני לא מבינה בה כלום. בעיקר לא מבינה איפה הפוקוס, איך מכבים אותה ואיך אנשים מצלמים מתכונים עם יד אחת. בקיצור, היה שמח במטבח.

פנקייק מלוחים
מערבבים, מטגנים ומגישים

כשסיימתי לצלם והצצתי בסרטון במחשב, על שלל הבעיות שבו, פתאום כל מה שהתחשק לי זה להראות לכם איך זה נראה באמת. בלי להאיץ את הסרטון, בלי לחתוך שלבים, בלי לוותר על החלקים הפחות פוטוגניים.

ככה כמו שזה נראה במטבח שלי. עם הקול המעצבן שלי בבוקר והרגעים הקטנים שאני מצחיקה רק את עצמי.

ואפילו הוספתי לכם בסוף טיפ והצצה אל מאחורי הקלעים איך אני מצלמת את תמונות האוכל.

אני יודעת שזה לא הסרטון הכי יפה, מואר, מפוקס או מקצועי. אבל הוא אני וככה זה באמת נראה 😊

פנקייק מלוחים עם קוואקר, עירית וביצת עין

מצרכים ל-12 פנקייקים:
1 ביצה L
1 כוס חלב
100 גרם גבינה בולגרית או פטה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 צרור עירית
1 כוס קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
1/2 כוס קוואקר
מעט שמן זית או תרסיס שמן לטיגון
ביצים – כמספר ביצי העין שאתם רוצים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצה, חלב, גבינה בולגרית, מלח, פלפל ועירית וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוואקר ומערבבים היטב.
– מאפשרים לבלילה לעמוד במשך 5-10 דקות.
– מחממים כפית שמן זית במחבת ומניחים 2 כפות מהבלילה – אין צורך לשטח.
– מטגנים משניי הצדדים עד הזהבה.
– ביצת עין: מחממים מעט שמן זית במחבת ושוברים את הביצה לקערה קטנה או כוס.
– מעבירים את הביצה למחבת בזהירות, כדי שלא תשבר, וסוגרים עם מכסה. מטגנים במשך 2-3 דקות שהחלבון לבן לגמרי והצהוב עדיין רוטט.
– מעבירים את ביצת העין לפנקייק ומגישים עם עירית קצוצה מעל.

פנקייק מלוחים
הגרסה המלוחה לקינוח האולטימטיבי

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב צמחי ואת הבולגרית בגבינה טבעונית או פשוט מוותרים עליה ושמים עוד קצת חלב.
– לגרסה טבעונית ממירים את הביצה בעוד 1/2 כפית אבקת אפייה ואת החלב והבולגרית לפי ההחלפה בסעיף הקודם.
– ניתן להמיר את העירית בתרד קצוץ דק בכמות של כוס (אין צורך לבשל אותו קודם).
– באתר של קוואקר אגב יש עוד מלא מתכונים שאפשר להכין. אחד האתרים שאני יותר מחבבת.
– אל תפספסו: מתכון מושלם לכדורי אנרגיה מופלאים עם קוואקר. אחד המתכונים המעולים בבלוג. ואני אוביקטיבית כן? 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

7 תגובות

  1. גל says:

    אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?

    1. בת-אל says:

      מצטרפת לשאלה 🙂

      1. מעין says:

        אני עשיתי חצי חצי ויצא סבבה. מניחה שאם מחליפים הכל צריך עוד קצת נוזלים כי הכוסמין קצת כבד.

  2. אפרת says:

    סרטון מעולה! את כל כך מצחיקה ❤️

  3. דניאל says:

    לא היתה לי עירית , אז הכנתי עם מעט בצל סגול קצוץ שטגנתי לפני שהנחתי את הבלילה במחבת , יצא נהדר!!!! תודה על מתכון מצוין!

  4. רעות מרקוביץ says:

    מתכון מעולה! אוהבת מלוח😁 רק כדאי לתקן את כמות הנוזלים במתכון הכתוב כי אני הכנתי לפיו והפנקייק הראשון יצא לא טוב ורק אז נכנסתי לסרטון וראיתי שהוספת נוזלים. הוספתי ויצא מושלם!
    חוץ מזה אני עוקבת אחרייך באדיקות ואת מהממת והמתכונים שלך מוצלחים וכיפים!

  5. מורן says:

    היי!
    יש במה להמיר את הקוואקר אם אין לי?
    (:

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend