שלוליות גבינה מלוחות – ללא גלוטן וחסכוני בקלוריות

Posted on

8:00 בבוקר. אני רעבה ואין לחם בבית. איך אכין כריך?

לרוב, בימים כאלה, אני פשוט מהנדסת בייגל מ-2 מצרכים שאת המתכון שלו רובכם כבר מכירים. אבל הבוקר אפילו להדליק תנור לא התחשק לי.

בהחלטה של רגע קצצתי 2 פרחי ברוקולי שידעו ימים טובים יותר ואליהם הוספתי ביצה שתחבר הכל יחד ושיבולת שועל כדי שהשלוליות תהיינה משביעות. את הקמח השארתי לסוף כדי לא לערבב אותו יותר מדי.

כשהגיע שלב הרטובים ירד לי האסימון שאין חלב בבית. אוקי אוקי – במקום חלב נכנסה גבינה לבנה.

בקיצור, רגע לפני שהוספתי את הקמח קלטתי שהבלילה די יציבה ויפה ונדמה היה לי שהיא תתפוס במחבת גם בלי. והיי – זה הצליח!

יצאו שלוליות גבינה וברוקולי (אפשר להמיר במלא אופציות שיש לכם בבית) מושלמות! חסכוניות בקלוריות, ללא גלוטן, סופר קלות להכנה ונהדרות לארוחת בוקר, ערב או ככה בין לבין.

ילדים יכולים להחזיק אותן ביד, אפשר להגיש אותן בצלחת עם אבוקדו וסלט (וגם טחינה) ובגדול הבסיס פה הוא די מגרש משחקים. שימו תירס, ברוקולי, זיתים או תרד – הכל יצא מעולה ואפשר גם בלי תוספת בכלל. רק ממש ממש חשוב לקצוץ דק דק את התוספת, במידה ומדובר בירק, כי זמן הצריבה במחבת קצר ואחרת הירק לא יספיק יתרכך.

אגב, אני לא דיאטנית ולא יכולה להגיד בוודאות מוחלטת, אבל בדקתי את המרכיבים ויוצא בערך 20-25 קלוריות לשלולית (הקלוריות ישתנו בהתאם לתוספת שתשימו, אני בדקתי לפי הברוקולי).

5 דקות וזה מוכן

שלוליות ארוחת בוקר מלוחות

מצרכים (7 שלוליות) – תכפילו לפי הכמות שתרצו:
2-3 כפות תוספת לבחירתכם (אופציות למטה) – אופשר גם בלי
1 ביצה L (או 2 M)
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% או 9%
1-2 כפות שמן זית
3 כפות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה (יש לקוואקר ללא גלוטן גם)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
– שמים בקערה את כל המצרכים, כולל שמן זית, ומערבבים היטב עם מזלג. אם הבלילה מאוד סמיכה אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב או מים. מניחים לבלילה לנוח 5 דקות.
– מחממים מחבת עם כף שמן זית ומורחים את השמן על כל המחבת עם נייר סופג או מברשת כדי שכל המחבת תהיה משומנת בשכבה דקיקה.
– מניחים כף גדושה מהבלילה על המחבת (ממלאים כך את כל המחבת), מקפידים שהאש תהיה הכי נמוכה, ומכסים עם מכסה. בגלל שאין כאן כמעט שמן, חשוב לצרוב אותן עם מכסה כדי שתוך השלוליות יהיה מוכן בזכות האדים. האדים גם מכניסים פנימה לחות. אם לא תכסו תוך דקה החלק התחתון ישרף בעוד החלק הפנימי יהיה עדיין רטוב.
– אחרי 3 דקות בערך מציצים ואם החלק התחתון זהוב הופכים לצד השני וצורבים עוד 1-2 דקות עד הזהבה קלה.

לא חייבים להוסיף את הירק בפנים אבל הוא משדרג. זאת גם הזדמנות להשתמש במה שיש בבית או במה שהילדים או אתם אוהבים

הערות ושדרוגים:
– תוספות: ברוקולי קצוץ דק דק, גרגירי תירס, זיתים קצוצים, עירית קצוצה, עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), פטריות ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם. רק שימו לב שכל תוספת שתשימו צריכה להיות כבר מוכנה כמו תירס או זיתים או טרייה ובתנאי שתחתכו ממש דק. זמן הצריבה פה מאוד מהיר וצריך ירק שמוכן מהר. במקרה של ברוקולי פשוט קוצצים דק ובכל מקרה אין בעיה שהוא יצא טיפל’ה פציח.
– אתם גם לא חייבים תוספת בכלל כן? זה רק בשביל השדרוג. השלוליות האלה מעולות גם בלי.
– חשוב להשתמש פה בשיבולת שועל דקה ולא בעבה אחרת היא לא תהיה מוכנה. אם רוצים ללא גלוטן יש לקוואקר גרסה ללא גלוטן שאפשר להשתמש בה.
– במקום גבינה לבנה אפשר לשים ריקוטה.
– קוצים לשדרג? אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה ו/או גבינת פטה או בולגרית.

17 תגובות

  1. נורה קוסטי says:

    בוקר טוב. אם אין לי שיבולת שועל דקה, אלא רק עבה?

    1. רחלי קרוט says:

      אז לטחון אותה דק במעבד מזון

  2. קרין says:

    האם שמן הזית צריך להיות גם בתוך הבלילה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  3. שני says:

    קמתי ורצתי להכין,
    עם פטריות קצוצות, שמנת חמוצה לצערי כי זה מה שהיה לי,
    והוספתי קצת גבינצ מגורדת 9 אחוז (שדרג ממש!)
    היה מטורף!!! תודה על המתכון

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע! ותודה שהזכרת לי פטריות 🙂 מוסיפה את זה לרשימת התוספות האופציונליות.

  4. ליאורה says:

    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקוואקר? ואם כן האם באותן הכמויות?

  5. תהילה says:

    במה אפשר להחליף את הקוואקר? יש אצלנו רגישות

  6. יונית says:

    היי, מניחה שאפשר להמיר את שיבולת השועל בקמח. האם באותן כמויות? תודה

  7. רונית דינסטג says:

    הי
    אפשר יוגורט במקום גבינה לבנה?

  8. רונית says:

    הי
    אפשר יוגורט במקום גבינה לבנה?

  9. אבישג says:

    יצא לי מין טעם לוואי :/ אין לי מושג למה.
    הוספתי פרמזן ובצל ירוק.

  10. ירדן says:

    רגישות לחלב…
    מה אפשר לשים במקום הגבינה ?

    1. שיר says:

      הכנתי עם שמנת חמוצה (מה שהיה), גבינה צהובה וקישוא מגורר. יצא טעים מאד!

  11. יובל says:

    היי, הכנתי עכשיו בדיוק לפי המתכון ויצא על הפנים..שמתי כף מהבלילה במחבת קטנה נון סטיק עם שמן זית על החום הכי נמוך, כיסיתי והמתנתי כמה דקות, ולא ניתן להפוך את ה”פנקייק” מבלי שיהרס המרקם. כאילו אין שום דבר שמאחד אותו בזמן הטיגון וברגע שמנסים להפוך זה נראה כמו מקושקשת ולא צורת פנקייק כמו בתמונה שלך

  12. דינה says:

    אפשר קוטג במקום גבינה לבנה?

  13. מרגלית says:

    אפשר עם קמח שיפון ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend