שניצל תירס ביתי ששבר את הרשת

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (9 votes, average: 4.22 out of 5)
Loading...

גם אני, כמו המון ילדים, גדלתי על שניצל תירס. וצ’יפס זיג זג שנמכר בקופסאות קרטון אדומות במקפיא של הסופר.

מאז המצאת המיקרו הפך השניצל תירס לאחד המאכלים הכי אהובים על ילדים, וגם ילדים בנפשם, בעיקר הודות לגרגירים המתקתקים של התירס ולציפוי הפריך שהופך למוצלח במיוחד אם מטגנים אותו במחבת או אופים בתנור במקום לחמם במיקרו.

אז במקום לקנות הגיע הזמן ללמוד איך להכין את זה בבית – זה גם טעים יותר, גם חסכוני בכסף וגם פעילות כיפית עם הילדים. רואים? הכי רווח נקי.

אגב, לפני כמה חודשים הכנתי גרסה דומה לשניצל תירס הזה, כשהצטלמתי לתכנית טלוויזיה של FOODY – ‘מתכון מנצח’. זמן קצר אחר כך ומעל חצי מיליון אנשים צפו בסרטון של המתכון הזה, שהפך לאחד הויראליים ברשת.

אפשר לאפות או לטגן

שניצל תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד

מצרכים:
1 קופסת שימורים גרגירי תירס, מסוננת מנוזלים או גרגירי תירס מ-3 קלחים
1 ביצה L
2 כפות שמן זית
3/4 כוס קמח לבן
4 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
4 כפות שומשום
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– במעבד מזון או בלנדר שמים את גרגירי התירס וטוחנים עד שנוצרת תערובת שהיא כמעט חלקה אבל עדיין עם חתיכות קטנות של תירס. ואפשר גם לטחון פשוט 3/4 מהגרגירים למרקם די חלק ואז להוסיף ה-1/3 הנותרים ואותם לא לטחון.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה. אם אחרי המקרר התערובת לא מספיק יציבה בשביל ליצור קציצות, עם ידיים רטובות כדי שהתערובת לא תדבק לידיים, פשוט מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח. זה בעיקר תלוי כמה טחנתם את התירס וכמה סיננתם את הנוזלים.
– מערבבים בקערה את השומשום ופירורי הלחם.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או משומנות ופוחסים לצורת אליפסה.
– עוטפים את קציצות התירס בפירורי לחם ושומשום.
– מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.

אפשר להכין גם קטנים יותר כמו שניצלונים או יותר גדול כמו כאן

הערות ושדרוגים
– רוצים להפוך את השניצל לטבעוני? ממירים את הביצה בתפוח אדמה אחד מעוך לפירה וכף טחינה גולמית. אם צריך, מוסיפים עוד טיפל’ה קמח.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
– רוצים לאפות? הכי פשוט. משמנים נייר אפייה ומניחים את השניצלים עליו. משמנים בעזרת מברשת או תרסיס שמן גם את החלק העליון ואופים במשך 20 דקות בערך ב-190 מעלות.

המגדל היפה בעולם

25 תגובות

  1. מורן ברקוביץ says:

    נראה מעולה! יש איזשהי אפשרות להוסיף לזה עוף שיצא שניצל עם עוף ותירס?

    1. מיה says:

      את יכולה לבשל חתיכות עוף חצי בישול ולהכניס לתוך הבלילה האפייה הן יתבשלו לגמרי ..
      לא ניסיתי אבל לא חושבת שיש בעיה

  2. לינוי says:

    נראה מעולה! האם באפייה יוצא פחות טעים מטיגון?

  3. דניאל says:

    נראה מעולה! האם אפשר להקפיא ולאפות?

    1. אלכס says:

      נראה טוב. אפשר להשתמש בתירס מוקפא שהופשר?

  4. מיטל says:

    איזה גודל של קופסת שימורים? יש את הקטנות ואת הגדולות

    1. דנה says:

      אפשר לא לטחון את גרגירי התירס ולהשאיר אותם שלמים?
      למה בעצם מיועדת הטחינה?
      אני משתמשת בשקית קפואה של תירס, כמה גרם צריך?
      תודה!

      1. עומר says:

        בקופסאת תירס יש 335 גרם אחרי סינון

    2. דקלה says:

      חייבים לטחון את התירס? תירס טחון לא נטלו עד הסוף ואז זה תקע בגרון

  5. מיכל says:

    רק רוצה להגיד איזה כיף שאת מעלה מתכונים צמחוניים והלוואי ותמשיכי!
    תודה!

    1. נעה says:

      היי אשמח לדעת מה הכמות שיוצאת מהמתכון? תודה!!

  6. עלמה says:

    איפה החלבונים?…נחמד שהילדים רוצים לאכול חצי כוס קטשופ, אבל תירס הוא פחמימה, תפ״א הוא פחמימה, קמח….טיפונת ביצה בכל שניצל. אפשר וכדאי להוסיך פנימה עוף טחון, טופו, עדשים, משהו שיהפוך את הארוחה היפה הזו (ואין ספק שטעימה) לארוחה עם כל אבות המזון. הבריאות שלהם בידיים שלנו

    1. שני says:

      אולי קמח עדשים או קמח חומוס יוסיף?

  7. קרן says:

    מתכון מעולה, הוספתי טופו מגורד בפומפיה שיהיה גם קצת חלבון. הבת שלי צמחונית זה מתכון קבוע אצלנו תודה🙏❤️

  8. עדי טל says:

    נראה טעים ומעולה לארוחת ערב:) ישמר טוב בהקפאה? תודה מראש!

  9. דנה says:

    היי, אין לי מעבד מזון. האם אפשר לטחון את התירס עם מועך של פירה? אם כן, איך הכי מומלץ לעשות את זה?
    ויש לי שקית קפואה של תירס, כמה גרם צריך לשניצלים?

  10. דנה says:

    תשכחו מזה, היא בקושי עונה פה על שאלות…
    מעדיפה לקפוץ לפוסט הבא.

    1. סיון says:

      למה ככה?
      לי היא ענתה באינסטגרם בפרטי תיקתק 🙂

      1. דנה says:

        כן… באינסטגרם. לכן כתבתי שהיא לא עונה *פה* על שאלות…

    2. טלי says:

      לא זכור לי שרחלי עובדת אצל מישהו פה לפי שעות. יש לה עבודה וחיים וקצת סבלנות לא תזיק לך.
      את מוזמנת לקפוץ עם השליליות שלך לפוסט הבא או לסופר הקרוב למקום מגורייך לקנות שניצל תירס קפוא!

      1. דנה says:

        הי רחלי(:

  11. בטי לוי says:

    מתכון מעולה , ניסיתי והתאהבתי. בוצע במכשיר הנוטריפריי ללא טיגון וע”י ריסוס בספרי שמן ועדיין יצא טעים מאוד. הוספתי בצל ירוק קצוץ וכורכום לעיסה.

  12. לילך says:

    מושלם!
    הוספתי טופו ועדשים שחורות בשביל חלבון – ויצא מדהים. אלופה!

    1. מריה says:

      זה לא יוצא יבש מידי עם הטופו והעדשים? אני גם רוצה לנסות

  13. נופר says:

    מה משקל התירס בגרמים? מסונן כמובן.. יש לך גם עוקבים מחו״ל

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend