שניצל תירס ביתי ששבר את הרשת

Posted on

גם אני, כמו המון ילדים, גדלתי על שניצל תירס. וצ’יפס זיג זג שנמכר בקופסאות קרטון אדומות במקפיא של הסופר.

מאז המצאת המיקרו הפך השניצל תירס לאחד המאכלים הכי אהובים על ילדים, וגם ילדים בנפשם, בעיקר הודות לגרגירים המתקתקים של התירס ולציפוי הפריך שהופך למוצלח במיוחד אם מטגנים אותו במחבת או אופים בתנור במקום לחמם במיקרו.

אז במקום לקנות הגיע הזמן ללמוד איך להכין את זה בבית – זה גם טעים יותר, גם חסכוני בכסף וגם פעילות כיפית עם הילדים. רואים? הכי רווח נקי.

אגב, לפני כמה חודשים הכנתי גרסה דומה לשניצל תירס הזה, כשהצטלמתי לתכנית טלוויזיה של FOODY – ‘מתכון מנצח’. זמן קצר אחר כך ומעל חצי מיליון אנשים צפו בסרטון של המתכון הזה, שהפך לאחד הויראליים ברשת.

אפשר לאפות או לטגן

שניצל תירס שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד

מצרכים:
1 קופסת שימורים גרגירי תירס, מסוננת מנוזלים או גרגירי תירס מ-3 קלחים
1 ביצה L
2 כפות שמן זית
3/4 כוס קמח לבן
4 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
4 כפות שומשום
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– במעבד מזון או בלנדר שמים את גרגירי התירס וטוחנים עד שנוצרת תערובת שהיא כמעט חלקה אבל עדיין עם חתיכות קטנות של תירס. ואפשר גם לטחון פשוט 3/4 מהגרגירים למרקם די חלק ואז להוסיף ה-1/4 הנותרים ואותם לא לטחון.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה. אם אחרי המקרר התערובת לא מספיק יציבה בשביל ליצור קציצות, עם ידיים רטובות כדי שהתערובת לא תדבק לידיים, פשוט מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח. זה בעיקר תלוי כמה טחנתם את התירס וכמה סיננתם את הנוזלים.
– מערבבים בקערה את השומשום ופירורי הלחם.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או משומנות ופוחסים לצורת אליפסה.
– עוטפים את קציצות התירס בפירורי לחם ושומשום.
– מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.

אפשר להכין גם קטנים יותר כמו שניצלונים או יותר גדול כמו כאן

הערות ושדרוגים
– רוצים להפוך את השניצל לטבעוני? ממירים את הביצה בתפוח אדמה אחד מעוך לפירה וכף טחינה גולמית (לא חובה את הטחינה אבל עוזר). אם צריך, מוסיפים עוד טיפל’ה קמח.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
– רוצים לאפות? הכי פשוט. משמנים נייר אפייה ומניחים את השניצלים עליו. משמנים בעזרת מברשת או תרסיס שמן גם את החלק העליון ואופים במשך 20 דקות בערך ב-190 מעלות.

המגדל היפה בעולם

58 תגובות

  1. מורן ברקוביץ says:

    נראה מעולה! יש איזשהי אפשרות להוסיף לזה עוף שיצא שניצל עם עוף ותירס?

    1. מיה says:

      את יכולה לבשל חתיכות עוף חצי בישול ולהכניס לתוך הבלילה האפייה הן יתבשלו לגמרי ..
      לא ניסיתי אבל לא חושבת שיש בעיה

  2. לינוי says:

    נראה מעולה! האם באפייה יוצא פחות טעים מטיגון?

    1. סיון says:

      נראה מעולה! האם לדעתך ניתן להקפיא לאחר אפייה בבקשה?

      1. רחלי קרוט says:

        ניתן להקפיא. אפשר לפני הטיגון/אפייה ואז ליצור את הצורה של השניצלים, להניח ניילון בין לבין ולהקפיא. ואפשר גם אחרי הטיגון/אפייה.

        1. לירז says:

          והמצב של לפני בישול להפאה, לא יוצר תערובת מימית במצב של הפשרה ?

        2. לרה says:

          הכנתי כבר עשרות פעמים יוצא מושלם כל פעם!

  3. דניאל says:

    נראה מעולה! האם אפשר להקפיא ולאפות?

    1. אלכס says:

      נראה טוב. אפשר להשתמש בתירס מוקפא שהופשר?

    2. דניאלה says:

      היי רחלי !
      יש לי שאלות לגבי המתכון..
      א. כמה גרם תירס זה קופסא אחת יש כמה גדלים?
      ב. האם ניתן להקפיא?

      1. רחלי קרוט says:

        ניתן להקפיא. אפשר לפני הטיגון ואז להכין את השניצלים, להניח ניילון בין לבין ולהקפיא. ואפשר גם אחרי הטיגון/אפייה.
        לגבי משקל התירס, 335 גרם אחרי סינון הנוזלים (זה יוצא 550 לפני הסינון) או בפשוט יותר – קופסת שימורים גדולה

    3. נתי says:

      מכינה בשנה האחרונה בקביעות, אחרי ששנים קניתי מתועש ופחות טעים, גם לצמחוני שלי וגם לנער שסתם מאוד אוהב, מושלם. תודה.

  4. מיטל says:

    איזה גודל של קופסת שימורים? יש את הקטנות ואת הגדולות

    1. דנה says:

      אפשר לא לטחון את גרגירי התירס ולהשאיר אותם שלמים?
      למה בעצם מיועדת הטחינה?
      אני משתמשת בשקית קפואה של תירס, כמה גרם צריך?
      תודה!

      1. עומר says:

        בקופסאת תירס יש 335 גרם אחרי סינון

      2. עדי says:

        מכינה את זה על בסיס קבוע,טוחנת גם חזה עוף בבלנדר ומכניס לתערובת כך הילדים אוכלים גם חלבון 🙂

    2. דקלה says:

      חייבים לטחון את התירס? תירס טחון לא נטלו עד הסוף ואז זה תקע בגרון

  5. מיכל says:

    רק רוצה להגיד איזה כיף שאת מעלה מתכונים צמחוניים והלוואי ותמשיכי!
    תודה!

    1. נעה says:

      היי אשמח לדעת מה הכמות שיוצאת מהמתכון? תודה!!

  6. עלמה says:

    איפה החלבונים?…נחמד שהילדים רוצים לאכול חצי כוס קטשופ, אבל תירס הוא פחמימה, תפ״א הוא פחמימה, קמח….טיפונת ביצה בכל שניצל. אפשר וכדאי להוסיך פנימה עוף טחון, טופו, עדשים, משהו שיהפוך את הארוחה היפה הזו (ואין ספק שטעימה) לארוחה עם כל אבות המזון. הבריאות שלהם בידיים שלנו

    1. שני says:

      אולי קמח עדשים או קמח חומוס יוסיף?

    2. סיגל says:

      היי, יש לך פה דרך להכין שניצח תירס במקום לקנות. את מוזמנת להוסיף כל חלבון שבא לך.

  7. קרן says:

    מתכון מעולה, הוספתי טופו מגורד בפומפיה שיהיה גם קצת חלבון. הבת שלי צמחונית זה מתכון קבוע אצלנו תודה?❤️

  8. עדי טל says:

    נראה טעים ומעולה לארוחת ערב:) ישמר טוב בהקפאה? תודה מראש!

  9. דנה says:

    היי, אין לי מעבד מזון. האם אפשר לטחון את התירס עם מועך של פירה? אם כן, איך הכי מומלץ לעשות את זה?
    ויש לי שקית קפואה של תירס, כמה גרם צריך לשניצלים?

  10. דנה says:

    תשכחו מזה, היא בקושי עונה פה על שאלות…
    מעדיפה לקפוץ לפוסט הבא.

    1. סיון says:

      למה ככה?
      לי היא ענתה באינסטגרם בפרטי תיקתק 🙂

      1. דנה says:

        כן… באינסטגרם. לכן כתבתי שהיא לא עונה *פה* על שאלות…

      2. אביה says:

        שמתם לב שחצי מהתגובות פה הן על מוצרים קפואים? אולי תשקיעו קצת יותר בפרודוקטים טריים, הרי זה אוכל לילדים, למה ישר להקפיא? פשוט תכינו אוכל טרי כל 4 ימים. די עם האגרנות או עצלנות הזו. זה הילדים שלנו ומגיע להם לאכול דברים טעימים ומזינים מחומרי גלם מעולים.. תנסו את זה לחודש – אתם לא תתחרטו ולא תקפיאו יותר יום נוסף בחייכם.
        בהצלחה

    2. טלי says:

      לא זכור לי שרחלי עובדת אצל מישהו פה לפי שעות. יש לה עבודה וחיים וקצת סבלנות לא תזיק לך.
      את מוזמנת לקפוץ עם השליליות שלך לפוסט הבא או לסופר הקרוב למקום מגורייך לקנות שניצל תירס קפוא!

      1. דנה says:

        הי רחלי(:

      2. עדי says:

        מכינה את זה על בסיס קבוע,טוחנת גם חזה עוף בבלנדר ומכניסה לתערובת כך הילדים אוכלים גם חלבון 🙂

      3. נתי says:

        מבאס לקרוא את השיפוטיות והביקורת. מי שיש לה עודף זמן, שתכין לילדים שלה אוכל בריא כל יום. אני מעדיפה לקרוא ספרים.
        כיף לקרוא תגובות מתנשאות,נכון?

    3. סיגל says:

      … למרות שענתה שאלו שוב אותן שאלות..
      ו.. כן יש סופר קרוב גשי לקנות שם.

  11. בטי לוי says:

    מתכון מעולה , ניסיתי והתאהבתי. בוצע במכשיר הנוטריפריי ללא טיגון וע”י ריסוס בספרי שמן ועדיין יצא טעים מאוד. הוספתי בצל ירוק קצוץ וכורכום לעיסה.

  12. לילך says:

    מושלם!
    הוספתי טופו ועדשים שחורות בשביל חלבון – ויצא מדהים. אלופה!

    1. מריה says:

      זה לא יוצא יבש מידי עם הטופו והעדשים? אני גם רוצה לנסות

  13. נופר says:

    מה משקל התירס בגרמים? מסונן כמובן.. יש לך גם עוקבים מחו״ל

  14. תירס says:

    רק לתקן 3/4 +1/4 או 2/3+1/3

  15. שרה says:

    יצא מדהים! משביע וטעים, לוקח את המקור התעשייתי בלי למצמץ.
    תודה על מתכון נפלא!

  16. שירן says:

    הכפלתי כמויות והכנתי עם בני בן ה7 יצא טעים!! לקחנו למאורע משפחתי ונחטף תוך דקות וביקשו את המתכון ואחרי כמה ימים שלחו תמונה עם השניצלונים. גם טעים טעים וגם פעילות נהדרת עם ילדים.

  17. נונה says:

    היי רחלי 🙂
    1.האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
    2.כמה שניצלים יוצאים מהכמות הזאת?
    3.במקום ביצה אחת L ניתן לשים 2 ביצים M?

    1. רחלי קרוט says:

      המלא יהפוך את זה קצת ליציקה. אפשר כוסמין בהיר.
      בערך 10 שניצלים.
      ואפשר 2 M

      1. רון says:

        מכינה לפחות כל שבועיים וכל החברים של הילדים באים לאכול…! מוסיפה שליש או חצי חבילת טופו עם הטחינה של התירס. תודה!

  18. מיכאל says:

    חשוב: כמה גרם בערך צריך של גרגירי תירס? תודה

  19. גלית says:

    עשיתי, יצא מעולה!!! הרבה יותר טעים מהקפואים למיניהם 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3

  20. ענבר says:

    שלום, תודה רבה על המתכון. האם אפשר להחליף את הקמח בסוגים אחרים של קמח? למשל קמח תירס או תפוח אדמה?

  21. רות says:

    מתכון מעולה , תודה רבה . הילדים וגם אנחנו המבוגרים נהננו מכל ביס 🙂

  22. אביטל says:

    אפשר להחליף את הקמח הלבן למשהו כשל”פ? קמח מצה או קמח תפו” א?

  23. הגר says:

    הן יוצאות לי דחוסות וקצת יבשושיות 🙂
    עשיתי הכל מדוד לפי המתכון.
    אגב, למה הורדת את קמח התירס והצ’ילי במתכון הזה?

  24. בת חן says:

    יצא מושלם! לא יאומן כמה שזה קל!!! תודה!

  25. רעות says:

    האם יכול להתאים עם עדשים במקום תירס? אם כן מה הכמויות?

  26. בלה says:

    היי האם אפשר להכין את הבלילה יום לפני, לשמור במקרר לכל הלילה ורק בבוקר למחרת להכין? לא ישפיע על הטעם?

  27. לירון says:

    היי
    יצא מעולה הילדים שלי טרפו!
    איך אני יכולה להוסיף לזה עוף טחון?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע!
      להוסיך לתערובת בין 100 ל-200 גרם עוף טחון (ואפשר גם הודו)

  28. חיה says:

    פשוט מושלם!!!!
    ללקק ת’אצבעות!!!

  29. עדן יהושע says:

    היי כמה חתיכות שניצל יוצאות על פי המתכון ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend