שקשוקה ירוקה – שקשוקה תרד מהחלומות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (25 הצבעות, ממוצע: 3.24 מתוך 5)
Loading...
שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד

לפני כמה שנים ביקרתי בחנדל’ה, שהוא בית קפה מקסים ליד רעננה, והזמנתי שקשוקה ירוקה. זאת הייתה הפעם הראשונה שאכלתי שקשוקה שלא מכינים מרוטב עגבניות ותוך שנייה התאהבתי.

אני זוכרת שהופתעתי מהמהירות בה השקשוקה נגמרה ומהטעם העשיר של הרוטב שהזכיר יותר מנת פסטה מעולה מאשר שקשוקה.

מאז אותו יום רציתי לשחזר את הטעמים האלה בבית ואיכשהו לא יצא והנה, שנים אחר כך, ועם זכרון עמום של השקשוקה ההיא, הכנתי מחבת ששיוועה ללחם טרי כדי לטבול בתוך הביצים והרוטב.

אגב, כמובן שהיה לי בבית רק לחם פרוס מקמח מלא, אבל היי – זה עבד מצוין גם איתו ויעבוד עוד יותר טוב עם חלה או לחם אחיד של פעם שבוצעים חתיכה גדולה ומתענגים.

שקשוקה ירוקה
חשוב שהחלמון (הצהוב) ישאר מעט רוטט. גם כי זה טעים יותר וגם כי הביצים עוד ממשיכות להתבשל גם אחרי שסוגרים את הגז

שקשוקת תרד ושמנת

מצרכים:
1 כף שמן זית
5-6 שיני שום, קלופות
1 שקית (300 גרם) עלי תרד
10 עלי בזיליקום או 1 קובייה בזיליקום קפוא
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות אחוזי שומן)
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3-5 ביצים

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות דקות וקוצצים את התרד לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים).
– במחבת גדולה מטגנים את השום בשמן זית במשך דקה.
– מוסיפים את התרד הקצוץ, זה יראה הרבה וזה בסדר, זה מתכווץ בשנייה. ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.
– קוצצים דק את הבזיליקום ומוסיפים למחבת. אם משתמשים בקוביית בזיליקום מוסיפים אותה.
– מוסיפים מיכל שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומבשלים, על אש נמוכה, במשך 10-15 דקות. המטרה היא להסמיך את הרוטב ולרכך מאוד את התרד, אז אש גבוהה רק תשבור את השמנת ולכן – סבלנות. חשוב גם לערבב מדי פעם.
– שוברים כל ביצה קודם לתוך כוס (כדי לבדוק שהיא בסדר) ורק אז מעבירים בזהירות רבה לתוך הרוטב, ומכסים עם מכסה.
– מבשלים על אש נמוכה רק עד שהחלבון משנה את צבעו ללבן והוא לא שקוף יותר, זה לוקח בערך 6 דקות. קחו בחשבון שהביצים ממשיכים להתבשל גם אחרי שכיביתם את הגז אז זהירות לא לבשל יותר מדי.
– מפזרים מעט פלפל שחור מעל ומגישים.

שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד
הרוטב הזה מתאים גם לפסטה וגם לשקשוקה

הערות ושדרוגים
– כן, אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% או 32% אבל השמנמנה תהיה לרוב טעימה יותר 😊.
– אפשר להמיר את התרד בעלי מנגולד, החלק הירוק.
– רוצים לשדרג? מתחילים את השקשוקה עם טיגון של בצל אחד קצוץ דק ואז ממשיכים ישר לשום.
–  ניתן לקנות בזיליקום קפוא בסופר במקפיאים, זה פשוט בזיליקום שקצצו דק דק והקפיאו.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

16 תגובות

  1. טלי לוי says:

    אני מניחה שהתכוונת לכתוב מכבים את הגז ולא מכבים את הגזר..😉❤️

  2. שירה says:

    אפשר גם להשתמש בחלב ולא בשמנת?

  3. עדי says:

    האם אפשר להחליף את הבזיליקום בכוסברה? או משהו אחר? (:

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. ואפשר גם לוותר 🙂

  4. נילי says:

    את התרד הקפוא צריך להפשיר ?

  5. למה כל בלוגי הבישול עילגים כל כך? says:

    אני מניחה שהתכוונת לכתוב:
    “מחבת ששיוועה ללחם טרי כדי לטבול בחלמונים וברוטב”
    ולא
    “מחבת ששיוותה ללחם טרי כדי לטבול בתוך הביצים והרוטב”

    1. רחלי קרוט says:

      תודה על ההערה החכמה והנימה המגעילה בכותרת. יצאת חכמה אבל כל כך לא נעימה.

  6. ספיר says:

    אפשר במקום שמנת לבישול רגילה להשתמש בשמנת על בסיס סויה של אלפרו? 4.7% שומן.

  7. ענת says:

    בדיוק אוכלת ברגע זה את השקשוקה האגדית…במקום השמנת השתמשתי בתחליף שמנת לבישול על בסיס אורז (רגישה ללקטוז בעוונותיי😉) . תודה רבה על מתכון כל כך מדהים!!!

  8. מילנה says:

    אם אני משתמשת בתרד טרי אני צריכה לחלוט אותו קודם ולסחוט נוזלים?

  9. צוריאל זיגדון says:

    וואו זו פעם ראשונה שניסיתי לעשות כזו שקשוקה והיא יצאה מושלמת !!! תודה רבה על המתכון 😍😍

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  10. דורין says:

    מתכון אדיר

  11. Simone Barda says:

    איזה לחם את ממליצה לרכוש כדי להגיש עם השקשוקה הזאתז?
    האם ניתן להוסיף גם מנגולד?

  12. יפית ואורי פלג says:

    מתכון מעולה ! יצא טעים ברמות אחרות .הוספנו פרמז’ן מגורד מלמעלה לפני שכיסינו את המחבת מה שהוסיף עוד מימד של טעם . תודה רבה !

  13. ויזלית says:

    היי רחלי, מתכון מעולה תודה! יש אפשרות לשלב פה איכשהו פטריות? או שזה מיותר ולא יוסיף?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend