איך לא חשבתי על זה קודם – קורנפלקס ביתי טעים ובריא יותר

Posted on

קורנפלקס ביתי! איך לא חשבתי על זה קודם, תהיתי לעצמי בזמן שנשנשתי מהצנצנת של הקינמונים שיצאו לא מזמן מהתנור. מדיפים לכל עבר ריח משכר של קינמון וסוכר.

זה לא יאמן כמה קל להכין אותם בבית, להוציא את שלב גלגול הכדורים שדורש בעיקר סבלנות, וכמה טעים הם יוצאים. ועזבו זה, כאן תוכלו לשחק עם הקמחים, התוספות, הטעמים והגודל. להכין אותם בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, עם קמח כוסמין או קמח שיבולת שועל. ואפילו לבחור את הממתיק שלכם וכמה לשים ממנו.

מוכנה להתחיל את היום

ובכלל, ממליצה לכם בחום לשחק עם המתכונים הבסיסיים שכאן. להוסיף קקאו, חמאת בוטנים, טחינה גולמית, גרידת תפוז או כל תוספת שאתם אוהבים. ואם הבצק יוצא רך מדי בגלל שהוספתם טחינה? אין בעיה, תאזנו עם 2-3 כפות קמח. המתכונים כאן מאוד סלחניים.

שתהיה חזרה נעימה לבית הספר, לגנים, לאוניברסיטה ובכלל – חזרה חלקה לשגרה ואל תשכחו לאפשר לעצמכם כמה דקות של שקט עם קערת דגני בוקר וחלב קר (כמובן שאפשר גם סויה, קוקוס, אורז וכו), מבטיחה לכם יום שמח יותר.

כמו עוגיות קטנטנות שלאט לאט סופגות לתוכן את החלב. היש שילוב נפלא מזה?

קינמונים – הגרסה הביתית (והממכרת להפליא)

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות קמח מלא או קמח שיבולת שועל או קמח כוסמין
1 כוס קמח לבן או קמח כוסמין בהיר
1 כף אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת קינמון
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר חום דמררה (הבהיר)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס מייפל (או דבש או סילאן)
2 כפות יוגורט או ריוויון או חלב צמחי

לציפוי סוכר וקינמון (לא חובה ובכל מקרה הרוב המוחלט נשאר בקערה):
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שנוצר בצק מעט דביק. מעבירים לשיש ולשים מעט עד שהוא מגובש.
– מחלקים את הבצק לחצי ומניחים חצי אחד בין 2 ניירות אפייה (באמצע) ומרדדים לעלה דק דק. כמה דק? כמה שיותר. ובכל מקרה, הכי חשוב שהבצק יהיה בגובה אחיד אחרת חלק ישרפו לכם בזמן שחלק עוד לא יהיו מוכנים.
– מוציאים את נייר האפייה העליון ומחוררים בעדינות את הבצק עם מזלג בכל המקומות.
– חותכים עם סכין ארוכה לקוביות בגודל שאתם אוהבים ומעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית תנור בגודל של נייר האפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 12-17 דקות. תציצו מדי פעם מה קורה עם הבצק. הוא צריך להשחים אבל לא להשרף ובכל מקרה הקינמונים מתייצבים והופכים להיות פריכים אחרי הצינון. אגב, אם זה לא קורה ניתן להחזיר אותם לתנור לעוד כמה דקות. ומה אם חלק השחימו והשאר לא? פשוט – מוציאים את אלה שמוכנים וממשיכים לאפות את השאר.
– בקערה בינונית מערבבים את מצרכי הציפוי ומיד כשהקינמונים יוצאים מהתנור, בעודם חמים, שוברים לקוביות לפי חיתוך הסכין, מעבירים לקערה ומגלגלים בפנים. מעבירים לצנצנת סגורה היטב ושומרים עד שרוצים לאכול. עם או בלי חלב.

קינמונים היסטריים! מושלמים גם כעוגיות (פשוט חותכים לצורה גדולה יותר)

פופס וניל ושוקולד (או: כדורי עוגיות)

מצרכים:
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח שיבולת שועל (יש גם ללא גלוטן)
1/4 כוס קמח כוסמין בהיר או קמח אורז או קמח לבן
1/4 כוס מייפל אמיתי
2 כפות חלב צמחי (שקדים/אורז/סויה)
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית שמן קוקוס

לגרסת שוקולד:
2 כפות קקאו איכותי

עוד רעיונות לתוספות:
2 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית או ממרח פיסטוקים או ממרח חלבה

אופן הכנה:
– במעבד מזון, במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה, שמים את כל המצרכים ומערבלים היטב עד שנוצר בצק רך. אם רוצים חצי וניל וחצי שוקולד מוסיפים לחצי אחד קקאו ומערבבים היטב.
– מעבירים למקרר ל-15 דקות. אם הבצק רך מדי, תלוי בקמח שהשתמשתם, אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
– עם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנטנים ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. הכדורים תופחים ממש מעט.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 12-17 דקות ומקפידים לפתוח את התנור פעמיים באמצע האפייה כדי לנער מעט את התבנית ולאפשר לכדורים לאפות בצורה שווה מכל הצדדים. הכדורים מוכנים כשהם מתחילים להזהיב ממש מעט.
– מצננים לגמרי ורק אז מעבירים לקופסה סגורה היטב ושומרים עד שרוצים לאכול. עם או בלי חלב.

47 תגובות

  1. נתי says:

    שלום רב, האם ניתן להמיר את השמן קוקוס , חלב שקדים, וקמח שקדים במשהו אחר ?

    1. חלאס עם ההמרות says:

      אפשר למצוא מתכון אחר

  2. מיטל says:

    היי, אפשר להמיר את הקמח המלא בקמח לבן? האם באותה הכמות?

    1. שרי says:

      בטח, אבל אז איבדת את יתרון הבריאות המובהק של המנה (הבעיה שקמח לבן מזיק לבריאות כמו סוכר פשוט). אם זה בשביל הילדים, אז עדיף להרגיל אותם לדגנים מלאים. יש בזה די סוכר כדי שהם יאהבו את זה.

  3. שירי says:

    תודה על מתכונים בריאים ושווים כאלו!!! לא ברור מאליו בכלל !
    אלופה ??

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה גדולה

    2. סמדר says:

      על מה תודה?
      הכנת?
      כי אני כן(פעמים)!
      ויצא גועל נפש ונזרק לפח.
      סודה לשתייה עובדת עם נוזלים
      לא ככה סתם .
      רואים את התגובות של מי שבאמת הכינה את המתכון!

  4. נעמה says:

    היי- נראה מדהים!
    אפשר להחליף את הסוכר של הקינמונים במייפל אמיתי? אם כן, באיזו כמות?

    1. רחלי קרוט says:

      תורידי ל-2 כפות סוכר דמררה. הוא לא מתוק והוא כאן רק בשביל הייצוב של הקינמונים

  5. איילת says:

    הייי
    נראה מעולה!!
    רוצה להכין קינמונים לבעלי שלא אוכל גלוטן וסוכר. אפשר להוריד את המייפל והסוכר? ולהחליף את הקמחים בקמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי קמח שקדים לא יחזיק, אבל כל קמח אחר ללא גלוטן כמו קמח תמי או בובס רד מיל. הבעיה בהורדת המייפל והסוכר שאז יצא לזה טעם של דיקט 🙂

      1. סמדר says:

        קמח שיבולת שועל מר מאוד!!!!

        1. סמדר says:

          הכנתי תערובת חדשה ללא קמח שיבולת שועל וגם זו יצאה מרה.
          הכל החל לפח.
          לא ברור פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה….
          האם בגלל הסודה לשתייה?( של nutrazen)
          לא עולה בדעתי משהו אחר.

  6. מיכל says:

    וואו, נראה שוס!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה

  7. אוסנת says:

    נראה מעולה… כל הכבוד.
    האם ניתן להחליף את קמח השיבולת שועל במשהו אחר? עבור רגישות לשיבולת שועל (לא קשור לגלוטן)

    1. רחלי קרוט says:

      כל קמח יעבוד. את רוצה קמח ללא גלוטן?

      1. קארין says:

        היי האם אפשר להשמיט את הסודה לשתייה?

  8. ורד says:

    שלום לכולם,
    לידיעתכם, קמח כוסמין הוא קמח שמכיל גלוטן

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. יש במתכון תחליף גם לקמח ללא גלוטן

      1. ריקי says:

        לגבי המתכון של הכדורים,זה יוצא כמו עוגיות קטנות? הכוונה במקם,או שזה אוורירי כמו קורנפלקס כדורים?

  9. דנה says:

    נראה מעולה
    אפשר להשתמש רק בקמח חיטה (רגיל)?
    מה הגיוון במספר הקמחים נותן לקורנפלקס מלבד סיבה בריאותית?

    1. רחלי קרוט says:

      רק בריאותית 🙂 אז לשאלתך – אפשר

  10. דנה says:

    היי רחלי, האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס במשהו אחר? שמן צמחי? חמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר שמן צמחי או נטורינה

  11. ורדית says:

    הקינמונים יצאו אליפות. כבר הרבה זמן לא קונה קורנפלקס מסיבות של בריאות והילדים שלי מודים לך ?. אם יש לך גם מתכון לקורנפלקס צהוב נשמח. תודה!!

  12. ליטל says:

    ניראה טעיםםם
    שאלה, אני לא אוכלת. גלוטן ורוצה להכין את הקינמונים , מה את ממליצה לשים במקום הכוס קמח שיצא הכי טעים?
    ואיזה קמח שיבולת שועל את משתמשת במתכונים האלה ?
    תודה?

  13. קוראת קבועה says:

    הי,
    אלה לא קורנפלקס (=פתיתי תירס(
    אלה “דגני בוקר”, שזה מונח מכובס ל”עוגיות קטנטנות מפוצצות בסוכר שהוספנו להם כל מיני ויטמינים בשביל לשכנע אתכם לקנות את זה תחת הקטגוריה של ‘ארוחת בוקר בריאה'”.
    די קשה להכין קורנפלקס בבית, צריך לערבב קמח תירס עם מים, והצורה המעוקלת של הקורנפלקס מאוד קשה להשגה בבית.
    בכל מקרה, המתכונים כאן ממש מפתים, ואם מתייחסים אליהם כמתכונים לעוגיות קטנות – ולא כמשהו בריא – אז הם סבבה לגמרי.
    ובקשה קטנה לכל מבקשי התחליפים: אם אתם לא מנוסים מספיק בלהבין מה צריך להחליף במה, יכול להיות ששאיפות החלפה שלכם אינן ברות ביצוע. חפשו בגוגל את המתכון המתאים לכם ותחסכו לכם ולכותבת הבלוג הרבה כאב ראש.
    יום טעים 🙂

  14. דניאל says:

    היי , שאת כותבת כוס באיזה גודל כוס מדובר ? חד פעמי לשתייה קרה תופס?

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד כוס מדידה.

  15. אביב says:

    היי הבצק יצא לי ממש פירורי והוא לא מוכן להתגבש בשום מקרה השינוי היחיד שעשיתי זה החלפתי את השמן קוקוס בשמן צמחי.

    1. רחלי קרוט says:

      חייבים שמן קוקוס או חמאה כי הם היחידים שמתגבשים ומתמצקים

  16. מאיה בן זאב says:

    היי, יש לי רק כוסמין מלא.. עובד?

  17. רעות says:

    הבצק יצא לי פירורי ממש כמו בצק פריך. עבדתי בדיוק לפי המתכון.
    ייתכן שהייתי צריכה להמיס את שמן הקוקוס לפני כן?
    בסופומשל דבר נאלצתי להוסיף עוד חלב כדי שיהיה בצק נורמלי, אבל נראה לי שזה פגע בטעם.
    אשמח לדעת איך לתקן במידה ושוב יצא לי פירורי

  18. רעית says:

    יצא לי במקרים מעולה אבל עם טעם לוואי 🙁 נראה לע שזה הסודה לשתייה.. האם כף זו הכמות הנכונה ?

    1. מיאורה says:

      הי רעית,
      אצלי אותו דבר, הפחתתי לכפית ויצא מעולה! ממליצה לנסות

  19. אורלי says:

    היי, המתכום נראה מעולה.
    רציתי לשאול אם במתכון הקינמונים, ניתן לעשות שילוב בין קמח שיבולת שועל לבין קמח טף או קמח שיפון ?

  20. אורלי says:

    היי, השתמשתי בקמח ש.שועל ובכוסמין מלא.
    הכנתי ויצא לי עם טעם לוואי..
    הבצק יצא בכמות גדולה וקצת נפוח על אף שהשטחתי על תבנית..
    ממש רציתי שיצא לי כמו בתמונה.. אם יש לך המלצות לשיפו אשמח(:

    1. סמדר says:

      גם אני
      אני חושבת שאין פה מקום לסודה לשתייה.
      זה גם ככה לא אמור לתפוח.
      יצא לי מר מאוד
      הכנתי פעמיים והכל נזרק.

  21. עדי says:

    הי, במתכון של הפופס, אפשר להלחיף את השמן קוקוס בחמאת קקאו? ואם כן, אז באיזו כמות, ואת הקמח כוסמין הבהיר הקמח כוסמין מלא?

  22. תמנע says:

    נראה מעולה!
    הקינמונים יכול לעבוד עם מכונת פסטה?

  23. מיה says:

    הי, אם יש למישהי טענות או ביקורת, היא פשוט יכולה להפסיק להכין.
    רחלי עושה לנו טובה ומשתפת במתכונים מטורפים שלה, קצת דוחה לקרוא פה חלק מהתגובות…
    אגב, אני הכנתי ויצא מושלם. הילדים שלי חסלו שלושה צלחות כל אחד!
    תודה רחלי!
    🙂

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת ♥

  24. גל says:

    אז אחרי חששות עקב הביקורות שמעלה (אמאל’ה בריונות מקלדת בכל מקום) – לא היה לי קמח שיבולת שועל אז עשיתי עם קמח אורז, קמח שקדים וקמח כוסמין לבן ויצא מעולה. טעים לאללה, מרקם שנשמר בחלב גם לאורך זמן. אחלה מתכון. תודה!

  25. אסתי says:

    הי, תודה רבה על מתכון לקינמונים, מתכון מעולה צ’יק צ’ק להכנה ואין צורך לקנות מוכן.
    במקום כף ס.לשתיה שמתי כף א.אפיה.

  26. טלי says:

    היי רחלי,
    עשיתי את המתכון והבת 6 שלי מאד התלהבה להכין בעצמה קורנפלקס לארוחת בוקר. קריר עכשיו אז השמן קוקוס קפא, חיממתי במיקרו כדי להמיס ואז כשערבבתי הכל יחד הבצק היה מאד קשה לאיחוד ולעבודה. יש לך מושג למה? השתמשתי בחלב סויה במקום יוגורט וקיצצתי בחצי בכמות ההמתקה.
    תודה

  27. נעמה says:

    הכנתי את הקינמונים בהתלהבות גדולה ויצא לי מר בצורה מפתיעה מאוד… ממש לא ציפיתי לטעם הזה בפה כי בסוף יש פה לא כזה מעט סוכר

    יש לך רעיון למה ואיך לעשות שזה לא יקרה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend