איך להכין עגבניות מיובשות אדירות – דרך מושלמת לשמר את הקיץ בצנצנת

Posted on

השבוע ביקרתי במשק מיכאלי האורגני בקיבוץ זיקים. דודו, שהמשק שייך למשפחה שלו, מגדל שם פירות וירקות מופלאים ממש. מאבטיחים עם פנים אדום אדום ופלפלים קטנים ומתוקים ועד חסה, עשבי תיבול וזוקיני. וגם מלפפונים קטנים, מלון ועוד ועוד.

למרות שביליתי שם חצי יום, משעה 4:30 לפנות בוקר ועד לשעות הצהריים החמות, כמעט ולא יצא לי לטעום בשטח את הירקות. גם כי רוב הזמן הצטלמנו (הגעתי לשם עבור צילומים לשופרסל גרין שבדיוק החודש אני סוגרת שנה של שיתוף פעולה מקסים איתם) וגם כי היה כל כך חם שלא יכולתי לחשוב על משהו חוץ מאשר – מתי אכנס למקלחת ואחר כך אעמוד שעה מול המזגן.

כמו סוכריות קטנות

למזלי, שנייה לפני שנכנסתי לאוטו, קיבלתי מתנה הביתה – ארגז מלא בירקות ופירות. כאלה שלפני שנייה עוד היו צמודים לאדמה.

בין שאר התוצרת היו שם גם עגבניות אדומות ומתוקות שדי מהר הפכו בבית לעגבניות מיובשות. דרך מושלמת לשמר את הקיץ בצנצנת.

מהופנטת מהן

אז מה עושים איתן אחרי שהן מוכנות? הו, מלא.
– אוכלים אותן ככה עם חלה טרייה ומעט שמן זית מהצנצנת.
– טוחנים לממרח ואז יש לכם ממרח עגבניות מיובשות מושלם לכריכים, למאפים, לתבשילים.
– קוצצים ומוסיפים לכל תבשיל. לאורז, לקציצות, לרטבים.
– קוצצים ומוסיפים לסלטים או למאפים מלוחים.
– טוחנים ומוסיפים לטחינה – חלום.
– תתייחסו אל זה ממש כמו פצצות קטנות של עגבנייה מתומצתת.

מה שמדהים בשיטת האפייה של העגבניות, שהיא ממש הופכת את הטעם שלהן למרוכז. תמצית של טעם מתוק טבעי שמגיע אך ורק מהעגבניות עצמן. ולא, אין פה שמן בזמן האפייה, המטרה היא לייבש אותן (המלח עוזר בזה וגם ממליח על הדרך) ולהוציא מהן את המיץ. אל דאגה, הלחות שלהן תחזור בצנצנת כשתוסיפו את השמן.

משמרים את הקיץ בצנצנת

עגבניות מיובשות שהן חלום

מצרכים:
50 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
1 כף גדושה מלח גס
3-4 ענפי טימין (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
שמן זית איכותי לכיסוי העגבניות בצנצנת

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-110 מעלות.
– חוצים את העגבניות לחצי ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
– מפזרים מלח גס בנדיבות ומעל מפזרים את עלי הטימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהעגבניות מצטמקות אבל עדיין אדומות.
– מעבירים לצנצנת נקייה היטב ומכסים בשמן זית עד למעלה.
– שומרים במקרר ומקפידים לא להכניס כלי מלוכלך לתוך הצנצנת כדי שהעגבניות ישמרו כמה שיותר זמן.

מתיקות טבעית מופלאה

הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר על העגבניות גם מעט פלפל שחור גרוס ואפילו צ’ילי גרוס לקבלת עגבניות עם טעם פיקנטי.
– שימו לב שלא מזלפים שמן על העגבניות בתנור, המטרה היא לא לטגן אותן או לצרוב אלא לקרמל אותן ולהוציא מהן את הטעמים הטבעיים והמתוקים שלהן. ברגע שתשימו אותן בשמן הוא ישמור עליהן לחות וטעימות.
– שרי תמר הכי מתוקות אבל כל שרי יעבוד כאן.
– אפשר להוסיף לצנצנת, אחרי שמילאתם אותה בעגבניות המיובשות, גם פרוסות שיני שום ו/או פרוסות פלפל חריף.
– כמה זמן זה נשמר? כמה שבועות טובים כל עוד לא תכניסו כלי מלוכלך לתוך הצנצנת.
– אל תכינו פחות מסלסלת עגבניות. הן מתכווצות בתנור וגם ככה יתחסלו בשנייה וחצי.
– רוצים לשמח מישהו? הכינו לו צנצנת כזאת ותנו במתנה.

איך אני אוהבת
  • לשתף זה כיף

37 תגובות

  1. לילך says:

    רחלי יקרה, תודה על המתכון, נראה מעולה. רק שאלה: כתבת לכסות בשמן זית ולשמור במקרר. מניסיון שלי שמן זית מתקרש במקרר. מה עושים נגד זה?

    1. אתי says:

      האם אפשר עם עגבניות רגילות

      1. סילביה מוסקוביץ says:

        באיזה מצב התנור ? טורבו או חימום תחתון ועליון?

    2. עברית says:

      נקרש ולא מתקרש

    3. ליאור says:

      בדיוק מה שקרה לי. הכנתי ובמקרר זה הפך לגוש אטום שלא רואים בכלל את העגבניות. הוצאתי מחוץ למקרר והשמן נמס אבל לאחר יום או יומיים הכל התמלא בעובש. ממש מבאס. יש פיתרון?

      1. רחלי קרוט says:

        השמן נקרש במקרר כשהוא איכותי. זה בסדר ולא קורה דבר.
        עובש מתחיל כשמשהו לא נקי בה במגע עם העגבניות, כמו סכין או מזלג. השמן רק שומר עליהן פשוט אפשר לתת לו להנמס בטמפרטורת החדר.

        1. דליה says:

          שמתי בתנור כבר יותר מ- 4 שעות על 100 מעלות והעגבניות עדיין לא מוכנות.
          חשוב: לא השבת באם להשתמש בטורבו או חימום רגיל?
          והאם כדאי להשאיר בתנור כל הלילה?

          1. סא says:

            כנל קרה לי. 4.5 שעות על 110 מעלות בלי טורבו ורק התכווצו ממש קצת. משאירה כל הלילה ומקווה לטוב…

  2. צופיה אופן says:

    מהמם! תודה
    יש לך רעיונות איך אוכלים את זה? עם מה אוכלים את זה? אני מכירה שמכינים ממרח אבל בא לי לגוון

    1. אללה יסתור says:

      רעיונות איך אוכלים את זה:
      1. על הגבינה שמרחת על הלחם
      2. בפסטה
      3. לחפש בגוגל
      4. לפתח את הדמיון
      5. אם בא לך לגוון – זה הזמן לפתח סקרנות

      (#טוקבקיסטים_עם_שאלות_קיטבג_שמעייפם אותי)

  3. ורד says:

    הי רחלי, נראה מעולה !!!
    אפייה רגילה או בטורבו?

  4. יעל says:

    המלצה לסלט פשוט עם עגבניות שרי מיובשות:
    שלושה חופנים של קייל קצוץ
    כף עגבניות שרי מיובשות עם השמן
    פרמזן מגורר
    מיץ מחצי לימון , קצת מלח
    ושקדים קלויים.

  5. רחלי says:

    אפשר גם טימין מיובש ולא טרי?

    1. רחלי says:

      הכנתי בלי טימין בכלל. יצא טעיםםםםםם….. איך מעלים תמונה???

      1. מיכל says:

        רק עגבניות תמר! בשרניות,יש להן גוף ופחות מימיות.
        אני מיבשת בטורבו 160 מעלות כשעה
        ובהמשך אפשר להוריד ל140 ,עד שמצ’טקמצ’ים.
        לצנן ואז
        (מניחה את העג’ על רשת התנור ומתחתיה מגש) .
        להכניס גבעולי טימין/אורגנו טרי וגלדי שום חצויים לצנצנת/
        בקופסת “לוק לוק”.
        בזמן שמכניסים את העג’ לכלי ומכסים בשמן.
        מחזיק במקרר חדשים רבים,
        מוציאים את הכמות הנחוצה מהצנצנת
        ומחזירים את הצנצנת למקרר.
        השמן ספוג טעמים וטוב לתיבול ולבישול.

  6. ליהיא says:

    הי, עשיתי את המתכון כמו שכתבת ויצא טעים. אחרי זה עשיתי את המתכון רק ששמתי את העגבניות לשלוש שעות בתנור. זה הופך אותן להיות יותר מצומקות למי שאוהב.

  7. oyxyvwov says:

    levitra funziona bene female levitra pills prezzo levitra orodispersibile

  8. נועה says:

    תודה!כרגיל איתך יצא מעולה!עשיתי ממרח ועפו אליו!הדבר היחיד הוא שלי לקח בערך 3 שעות עד שהעגבניות ממש התייבשו..גדי לקחת בחשבון..אבל שווה לחכות 🙂

  9. מיכל says:

    ברגעים אלה בתנור! האם חובה לשמור את הצנצנת עם בשמן במקרר? האם זה יוכל להחזיק גם בחוץ בלי מקרר?

  10. טובה says:

    מעולה כרגיל, קרוטית יקרה, תודה רבה. השאלה שלי: האם אפשר לשמור אותן אחרי הייבוש ללא שמן? אני צריכה להדק את צריכת השמן היומית שלי, לכן חוששת. ועוד- כשטוחנים אותן לממרח, האם גם כאן צריך הרבה שמן, כדי שיישמר טוב במקרר?
    תודה רבה מאוד

  11. מתן says:

    השתמשתי במתכון ויצא מדהים! כל המשפחה עפה על זה. תודה רבה!!!!

  12. נטע ש says:

    נראה מעולה. האם לא כדאי לצנן מעט את העגבניות מהתנור לפני שמכניסים לצנצנת?

  13. תמר says:

    הכנתי את זה ויצא ממש טעים..
    עכשיו רוצה להכין ממרח. האם טוחנים עם השמן זית או בלי?

  14. הדר says:

    עוד לא הכנתי, אבל זה נראה כל כך טוב שזה מה שאני הולכת לעשות הרגע!
    שפו על הסטיילינג, אהבתי!

  15. רינת says:

    היי, את חושבת שעכשיו בתקופת הנינגות, כדאי אולי לייבש אותו בתכנית הייבוש? או שזה יהרוג אותו? התכנית היא 30 מעלות כל הלילה

  16. משה says:

    כלום, מוציאים כמה דקות לפני שרוצים לאכול, זה מפשיר מהקור ונמס וחוזר לעצמו.

  17. סיון says:

    האם אפשר לשים בתנור 2 תבניות? יש צורך להחליף ביניהן?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר רק מדי פעם להחליף בינהן

  18. ינ says:

    יצא טעים מאוד מאוד לקח לי שעתיים פלוס ועל קצת יותר מ110 מעלות נגמר ביום..

  19. איריס says:

    מה עם התשובה ..עם טורבו בלי טורבו?

    1. שלמה says:

      עגבניות מייבשים בחום של בערך50 מעלות עם מאוורר, לא טורבו. כדי ליצור תנאים של שרב.
      משאירים בדלת חריץ קצת פתוח להוציא הלחות. ככה מייבשים בצורה נכונה כל סוגי העגבניות.
      לא הבנתי למה כותבת הפוסט הזה, לא עונה לשואלים, שכיבדו אותה, וקוראים , ומגיבים.
      כבדי גם אותנו.
      תודה

  20. משה מטלון says:

    האם אפשר להוסיף לצנצנת שום טרי ?????????????????

  21. פנינה says:

    הי,
    רוצה לטחון לממרח.
    האם טוחנים יחד עם השמן זית?
    תודה!!

  22. מעיין says:

    הכנתי בטוסטר אובן, תיבלתי עם שום ותימין יבש.
    יצא כ”כ טעים! איזה עומק של טעמים… אפילו השמן שווה שימוש.
    תודה רחלי על מתכון שווה במיוחד

  23. דורית says:

    לא מפסיקה לקבל מחמאות תודה רבה!!!

  24. מיטל says:

    הי
    האם אופים בטרובו או בחום עליון תחתון?

  25. לימור says:

    אנא ענו לי מי שכבר הכין, האם טורבו או לא. העגבניות בתנור

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend