אצבעות שניצל טופו בציפוי פריך עם סלט אטריות אורז

Posted on

סגר ועוד סגר. קלוריות ועוד קלוריות. לפעמים נדמה שככה זה ישאר לתמיד ולפעמים אני בטוחה שעוד רגע זה נגמר.

מה שלא נגמר, לפחות אצלי, זה ההליכה למקרר. משעמום, מלחץ, מרעב של הנפש. כמעט כל סיבה גורמת לי להכנס למטבח.

אז שבוע שעבר החלטתי שזהו, שאין יותר תירוצים וצריך להתרגל למצב ובין היתר להתרגל גם לתת למקרר חופש.

הכנתי סלט אטריות שעועית מהמתכון כאן למטה (בלי פלפל אדום כי אני והוא לא חברים – במקומו שמתי קישוא טרי) ולצד הסלט הכנתי אצבעות שניצל טופו אפויים בתנור. זוכרים את מדור הטופו שפורסם בידיעות? ברור שאתם זוכרים, כי מהמדור ההוא עלה גם המתכון של אולגה טוכשר לטופו המוקפץ. בקיצור, גם המתכון שלפניכם שייך לאולגה והוא פורסם אי אז בעיתון.

את 2 הקופסאות שמרתי במקרר ובסופ”ש האחרון לפעמים אכלתי רק את הסלט ולפעמים חיממתי את השניצל טופו בטוסטר אובן (לא במיקרו, זה ירכך אותו) ושידכתי בינהם.

ואגב, קחו טיפ חשוב – את סלט האטריות אוכלים כשהוא בטמפרטורת החדר או חמים (ואפשר גם חם) רק לא קר, זה לא טעים קר. ואת השניצלים אפשר להגיש לגמרי בנפרד עם סלט ירקות, לא חייבים לשדך פה בינהם וכל אחד הוא מתכון נהדר בפני עצמו.

וכן, המתכון טבעוני.

ואפשר גם להקפיץ ביחד את כל הירקות של הסלט ואז להוסיף את האטריות והרוטב ויש לכם שניצל טופו עם מוקפץ. צילום: טל סיון צפורין

שניצלוני טופו על סלט אטריות אורז בניחוח אסיאתי

מצרכים ל-9 שניצלונים:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה
60 מ”ל (1/4 כוס) רוטב סויה איכותי
2 כפות מייפל
1 כף מיץ לימון

ציפוי פריך:
1/2 כוס קורנפלור או קמח לבן
3/4 כוס חלב צמחי מכל סוג שאוהבים (המרות למטה)
1 כפית חומץ או מיץ לימון
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם רגילים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן חצי עמוק לטיגון או תרסיס שמן לאפייה

סלט אטריות אורז:
1/3 חבילה אטריות אורז דקות/עבות או אטריות שעועית
1 גזר, קלוף
1 פלפל אדום מתוק – לא חובה (אפשר קישוא טרי במקום)
2-3 ענפי בצל ירוק
1/4 צרור עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה איכותי
1/2 כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק

אופן הכנה:
מכינים את הסלט: משרים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים עד כיסוי למשך 10 דקות ומסננים. אם האטריות עוד לא רכות אפשר להשאיר אותן עוד כמה דקות.
– יוצרים מקלות דקים מהגזר על ידי קולפן ג’וליינים או בעזרת סכין חדה. והכי מומלץ? לקלוף את הגזר עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, להניח אותן אחת על השנייה ולחתוך לרצועות דקות.
– חותכים את הפלפל לרצועות דקיקות ואת הבצל הירוק פורסים לטבעות.
– מערבבים את כל המצרכים של סלט האטריות ומניחים בצד.
שניצלוני טופו: מסננים את הטופו מהנוזלים שבאריזה ומייבשים אותו בעזרת נייר סופג. מיישרים את הקצוות וחותכים ל-9 אצבעות.
– מערבבים בקערה רוטב סויה, מייפל ומיץ לימון ומוסיפים את הטופו. משרים למשך כ-30 דקות לפחות. אפשר להשרות למשך לילה שלם לטעם יותר דומיננטי.
– לפני שמכינים מייבשים מנוזלי המרינדה.
– מכינים 3 קערות על השיש – אחת עם קורנפלור, אחת עם חלב צמחי וחומץ או מיץ לימון, ועוד קערה עם פירורי לחם מתובלים באבקת שום, מלח ופלפל שחור.
– טובלים כל אצבע טופו בקורנפלור ואז מעבירים לבלילת החלב הצמחי ולבסוף מגלגלים בתוך פירורי הלחם המתובלים. לציפוי אקסטרה פריך (מומלץ!) חוזרים על השלבים של החלב והציפוי שוב.
– מחממים שמן במחבת ומטגנים את השניצלונים מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
– מגישים מעל או לצד סלט האטריות.
– איך שומרים? את סלט האטריות שומרים בקופסה סגורה לגמרי במקרר, כנ”ל את השניצלים. חשוב רק לאכול את הסלט בטמפרטורת החדר או אפילו חמים רק לא קר ואת השניצל מחממים בתנור או בטוסטר אובן. וכן, אפשר להקפיא את השניצלים אחרי הטיגון/אפייה.

נסו להכין את הסלט עם אטריות שעועית – יוצא מעולה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות עם שמן זית. מסדרים את השניצלונים על גבי התבנית ומתיזים בשכבה דקה של שמן. אופים בין 35 ל-40 דקות, עד שהשניצלים משחימים. באמצע האפייה הופכים בזהירות לצד השני.
– אני פחות חברה של פלפל אדום טרי אז בעיני עדיף לשים בסלט רצועות דקות של קישוא טרי (אין צורך לבשל) אבל איך שאתם אוהבים.
– אפשר להוסיף לציפוי של פירורי הלחם גם שומשום, יוצא מדהים וילדים יעופו על זה.
– לגרסה לא טבעונית ממירים את החלב והלימון בביצה טרופה.
– ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רק במידה וממירים את החלב בביצה.
– המלצה שלי: תכינו את הסלט עם אטריות שעועית ותוסיפו לרוטב גם מיץ מחצי לימון וחצי צ’ילי טרי קצוץ דק דק. אפשר להוסיף גם 1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד דק.
– אם תמירו את פירורי הלחם לפירורי לחם ללא גלוטן המתכון הזה יהיה נהדר גם למי שנמנע מגלוטן.
– רוצים לשדרג? מקפיצים את כל הירקות במחבת גדולה או ווק, אפשר להוסיף גם ג’ינג’ר קצוץ דק בזמן הטיגון, ואז להוסיף אטריות ורטבים ויש לכם אחלה מוקפץ שישתלב מושלם עם אצבעות השניצל.

8 תגובות

  1. מאיה says:

    המתכון נראה טוב!
    אם אסור לי חלב ותחליפי חלב, מה אני יכולה לשים במקום החלב הצמחי?
    תודה 🙂

  2. אלה says:

    כמה קלוריות יש במנה או במאה גרם או בסהכ הכל?

  3. איילת says:

    הי, נראה מעולה.
    יתאים עם טופו חומוס? תודה!

  4. אלה says:

    אפשר לעשות רק עם קמח ללא פירורי לחם? מה יוצא?

  5. ניר says:

    אני מבקש לעצור הכל. זה המתכון הכי טעים ever. אני מאוהב. זה פשוט כל כך טעים שבא לי לאכול רק את זה עד סוף חיי.

  6. עומר says:

    קרוטית יקרה! אין מתכון שלך שלא יוצא מ-ו-ש-ל-ם.
    כבר לא מחפשת מתכונים באינטרנט, נכנסת ישר למתכונים שלך.
    (טבעונית שחוותה הרבה מתכונים כושלים)
    תודה!

  7. רוזי says:

    הכנתי עכשיו, יצא פשוט מושלם!!! מתכון אליפות! תודה:)

  8. ברק says:

    תודה. בזמן שמשרים, לשים את הקערה עם הטופו והנוזלים במקרר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend