גרנולה קוואקר עם פקאנים ושקדים שהיא חלום! או: פאוור בול קריבי

Posted on
גרנולה עם קוואקר. צילום: טל סיון צפורין

אם יש משהו שיש לי תמיד בצנצנת במטבח זה גרנולה. אני אוהבת לאכול אותה בערב עם יוגורט וקצת פירות טריים וגם ככה לבד כנשנוש מתוק בין הארוחות. לאחרונה, בגלל שאני מבלה הרבה זמן בחוץ בעבודה, אני גם לוקחת אותה איתי בשקית ושומרת בתיק או מפזרת אותה מעל סמודי בול שהוא סוג של סורבה פירות קר וסמיך.

מה שכיף בגרנולה, חוץ מהטעם המושלם שלה, שאפשר לשחק עם המרכיבים. לפעמים  אני שמה פקאנים ולפעמים אגוזי לוז, לפעמים אני מוסיפה חמוציות ולפעמים גרעיני חמנייה. כך או כך, 2 המצרכים שחשוב לשמור עליהם בלי לשנות זה הקוואקר והדבש/מייפל. עם כל השאר אתם לגמרי יכולים לשחק.

גרנולה עם קוואקר. צילום: טל סיון צפורין
מושלם לימים החמים. צילום: טל סיון צפורין

פאוואר בול קריבי עם צ’אנקים של גרנולה קוואקר ופקאנים

מצרכים ל-2 סמודי:
1 בננה, קלופה וקפואה
1 כוס קוביות אננס, קפואות
1 קיווי, קלוף וקפוא (מומלץ לחתוך לקוביות)
3/4 כוס חלב קוקוס
2 כפות מייפל

לטופינגס:
1 בננה, קלופה
1/4 אננס טרי
1 קיווי, קלוף

לגרנולה:
1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
1/2 כוס שבבי קוקוס
1/2 כוס פקאנים טבעיים
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמנייה
5 כפות דבש או מייפל או סילאן
4 כפות שמן קוקוס

אופן הכנה:
– גרנולה: קוצצים את הפקאנים גס ומערבבים ביחד עם כל המצרכים.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומשתדלים שהתערובת תהיה בשכבה כמה שיותר אחידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ומדי 10 דקות מערבבים מעט כדי שתהיה אפייה אחידה.
– אופים במשך 30-40 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה ויש ריח נהדר בבית. מצננים היטב ושומרים בקופסה סגורה עד להגשה.
– סמודי: במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים עד לקבלת סמודי במרקם שאוהבים. אם רוצים יותר סמיך מוסיפים פרי קפוא ואם רוצים יותר נוזלי מוסיפים עוד חלב קוקוס.
– טופינגס: פורסים את הבננה לפרוסות דקות ואת האננס והקיווי לפרוסות ואז לרבעים.
– ממלאים את הקערה בסמודי ומניחים מעל בצורת חצי עיגול את הבננה, האננס והקיווי.
– מפזרים גרנולה ומעט קוקוס קלוי ומגישים מיד.

גרנולה עם קוואקר. צילום: טל סיון צפורין
גם טעימה, גם קראנצ’ית וגם ללא גלוטן – הכי גרנולה חלום. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– אפשר להשתמש בכל פרי קפוא שאוהבים כמו פטל, תותים, מנגו, אפרסק, אגס או תפוח.
– במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש במיץ תפוזים או מים.
– אם אין לכם פקאנים או שקדים זה בסדר גמור, אפשר לשים אגוזים אחרים או להכפיל כמויות של אגוז אחר במתכון שיש לכם. כנ”ל לגבי גרעיני חמנייה ודלעת.
– אל תוותרו על הדבש בגרנולה, הוא לא נועד רק להמתיק אלא להדביק את המרכיבים לכדי גרנולה קראנצ’ית וגם כדי לקרמל.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

4 תגובות

  1. טל says:

    האם ניתן להשתמש בשמן קנולה או שמן זית במקום שמן קוקוס?
    תודה!

    1. יוכבד says:

      כן, אני משתמשת בשמן קנולה.

  2. יוכבד says:

    אם רוצים אפשר להפחית בדבש, אבל לא להוריד לגמרי . אני משתמשת בחצי כוס דבש וחצי כוס שמן צמחי ל-700 גרם שיבולת שועל (נראה לי חבל להכין כמות קטנה, זה נשמר שבועות בארון). עם כל שאר המרכיבים אפשר לשחק, אם נשים פחות אגוזים עדיין תצא גרנולה טעימה, אם כי כמובן כמה שיותר – יותר טוב, במקרה הזה. אפשר להוסיף שומשום ונבט חיטה, אם רוצים.

  3. אילונה אנגרט says:

    היי רחלי. האם יש לך רעיון לגרסה עבור סוכרתיים? לא דבש, לא סוכר, לא סילן, לא סירופ אגבה… מה עושים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend