כתר פרחי פבלובה עם תותים

Posted on
כתר פרחי פבלובה. צילום: טל סיון צפורין

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? המון השתנה. סוף סוף נוכל לשבת מסביב לשולחן עם בני המשפחה ואנשים שאנחנו אוהבים, נוכל לצחוק ביחד, לספר על יציאת מצרים ולשיר בקולי קולות את אחד מי יודע.

אחרי שנה לא פשוטה של התכנסות בבתים ואחרי ליל סדר קודם שבו לא יכולנו לחגוג ביחד, השנה ניצור זכרונות יפים מסביב לשולחן.

חשבתי רבות מה להכין לכם לקינוח של החג ולבסוף התקבלה החלטה – כתר פרחי פבלובה עם קרם וניל ותותים. סיום ססגוני, שמח, מתוק והכי חגיגי שיש. כזה שמסמל יותר מכל את הפריחה המחודשת ואת בואו של האביב.

והבונוס? כל אחד בוחר את הפרח שלו ובשנייה אחת הקינוח המשפחתי הופך לקינוח אישי שאפילו לא צריך לחתוך. אגב, נסוט לעטר כל פרח כזה בפירות אחרים – יש לי תחושה שיצא מהמם לא פחות.

חג שמח חברים!

כתר פרחי פבלובה. צילום: טל סיון צפורין
התמונה הזאת מרגשת אותי. צילום: טל סיון צפורין
כתר פרחי פבלובה. צילום: טל סיון צפורין
אפשר להכין בשישי את הכל כולל זילוף הקרם (פרט להנחת הפירות מעל) ואת הפירות לשים מעל ביום הארוחה ולשמור במקרר. צילום: טל סיון צפורין

כתר פרחי פבלובה

מצרכים:
3 חלבונים מביצה L, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר לבן

לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה פרווה או חלבית
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:
תותים או פירות יער
פרחי מאכל – לא חובה

רוטב פירות יער או תותים:
2 כוסות תותים או פירות יער
4 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים ומקציפים עד לקבלת קציפה רכה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
– מחממים את התנור ל-80 מעלות.
– מציירים על נייר האפייה עיגול (אפשר גם בלי לצייר) והופכים לצד השני כדי שהמרנג לא יגע בעט או העפרון.
– מזלפים שושני מרנג על קו העיגול כך שיווצר מעין כתר של פרחים. איך מזלפים שושנה? פשוט יוצרים ספירלה מהפנים החוצה. אגב, מומלץ שפרחי המרנג יגעו מעט אחד בשני כדי שהם ידבקו ביחד לכדי כתר אחד. וגם אם זה לא קרה, לא קרה כלום, הסבר בהמשך.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך 2.5-3 שעות. מצננים.
– בשלב הזה, אחרי שהמרנג כבר לא חם, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור על השיש גם כמה ימים. ובכל מקרה, אם פרחי המרנג משתחררים ולא צמודים זה ממש בסדר גמור, מחברים אותם יחד לכדי עיגול/כתר בשולחן.
– מכינים את הרוטב: קוצצים את התותים לקוביות ומבשלים ביחד עם סוכר ולימון עד ריכוך. אם נוצרת מעין ריבה סמיכה אפשר להוסיף 1/4 כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל עד ריכוך. טוחנים למרקם חלק ושומרים במקרר עד להגשה.
– מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת ביחד עם אבקת סוכר ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
– כשכתר המרנג כבר הצטנן מזלפים פרחי קצפת על כל פרח מרנג. איך? אותו דבר כמו המרנג – פשוט מזלפים ספירלה בגודל פרח המרנג שלמטה.
– מעטרים בפירות יער, תותים ו/או פרחי מאכל ומגישים לצד קערה או קנקן קטן עם רוטב פירות יער/תותים שכל אחד יכול לזלף לעצמו בכמות שהוא אוהב.

כתר פרחי פבלובה. צילום: טל סיון צפורין
אפשר לחבר לכדי כתר ואפשר גם כל פרח בנפרד. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר לזלף את הקרם על המרנג (בלי התותים מעל) ולשמור במקרר עד יומיים לפני ההגשה.
– פרחי המרנג נשמרים, כשהם סגורים בשקית, גם חודש. כל עוד לא זילפתם עליהם קרם.
– במקום תותים/פירות יער אפשר להשתמש בקוביות מנגו, קיווי, פסיפלורה או כל פרי רך שאוהבים.

9 תגובות

  1. שיר-רז בן-אמוץ says:

    כמה פרחים (בערך) יוצאים מהכמות הזו? רוצה לדעת אם להכפיל או שיספיק לי

    1. אפרת says:

      יצאו לי 10 תלוי בגודל הפרח שאת יוצרת

  2. עופר says:

    נראה מעולה! רציתי לשאול אם אני אכין את זה יום לפני (מרנג וקרם) ואשים במקרר, המרנג לא יהפוך לדביק ויאבד את הפריכות?

  3. טל says:

    נראה מעולה!
    האם שמים את ההתנור בטורבו או לא?

  4. Hila says:

    כמה (בערך) המשקל של החלבונים במתכון?
    יש לי פשוט כמות בהקפאה

  5. מיכל says:

    נראה מדהים! איזו כמות של מרנגים יוצאת מזה?

  6. שירה says:

    וואו הכנתי את זה בתור מנה אחרונה לשבת
    יצא מושלםםםםם!!
    אנשים חיסלו את הכללל
    עשיתי את הפבלובה עצמה עם מעט צבע מאכל ורוד
    זה שידרג מאוד את המראה
    תודה רבה!!

  7. הודיה says:

    היי האם אפשר להקפיא את הפבולובות אחרי האפיה ?

    1. שושי says:

      את לא חייבת להקפיא כפי שכתוב בהערות למטה זה יכול להישאר גם חודש בתוך שקית סגורה (כמובן לפני הזילוף)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend