לביבות זוקיני מ-4 מצרכים

Posted on
לביבות זוקיני

מצרכים שיש תמיד בבית, כמה דקות הכנה ויש לכם לביבות מדהימות שאפשר לאפות או לטגן. גבינה או שמנת חמוצה בצד, סלט ירקות טריים ומתקבלת ארוחת ערב נהדרת גם בחג אבל לא רק.

לביבות זוקיני נפלאות
לביבות זוקיני נפלאות

לביבות זוקיני מדהימות ממש

מצרכים:
4 זוקיני ירוקים או צהובים
1 בצל לבן, קלוף
2 ביצים L
3/4 כוס קמח לבן או כוסמין בהיר/לבן
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון – שימו בנדיבות

לטיגון או אפייה:
שמן זית או כל שמן שאוהבים

אופן הכנה:
– מגרדים את הזוקיני (לא קולפים אותם) והבצל על החלק העבה בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
– טיגון: מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת רחבה ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים אותן מעט. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
– אפייה: מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על התבנית. משמנים את נייר האפייה בעזרת תרסיס שמן או עם מברשת ושמן זית. מניחים תלוליות מהתערובת, מתיזים מעל תרסיס שמן ואופים במשך 10-15 דקות מכל צד או עד שהלביבות זהובות.

לביבות זוקיני נפלאות
לביבות זוקיני עם שמנת חמוצה

הערות ושדרוגים
– הכי טעים להגיש עם שמנת חמוצה או גבינה לבנה.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת 1 גזר מגורד.
– והנה עוד דרך לשדרג ולגוון – מוסיפים לתערובת 1/2 כפית אבקת שום או 3-4 שיני שום כתושות ואפשר להוסיף גם מעט אורגנו מיובש ו/או עירית קצוצה דק.
– במקום זוקיני אפשר להשתמש בקישואים.
– לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בכל קמח נטול גלוטן שאוהבים – מקמח עדשים כתומות ועד קמח חומוס או קמח תמי.
– חשוב לטגן את הלביבות על אש בינונית ולא גבוהה מדי. אתם רוצים שהירקות יתרככו גם בפנים ולא ישרפו מבחוץ אבל ישארו קשים בפנים.

15 תגובות

  1. מיקה says:

    היי
    תודה (:
    אין צורך לסחוט את הקישואים?

    1. נעמה says:

      מומלץ מאוד לסחוט את הירקות מהנוזלים. אפשר להוסיף ירקות נוספים תפוחי אדמה , גזר וכמובן עישבי תיבול פטרוזליה ,סלרי, כוסברה ואפילו שמיר למי שאוהב.תיבול מלח ,פלפל שחור, כורכום . מי שרוצה טעם של פאלאפל להוסיף שום וכמון 😋

  2. הדס says:

    נשמע קליל וטעים רק שאין לי מושג מה זה זוקיני האם אפשר להשתמש במוצרים מוכרים?

    1. ג’יזס says:

      מעניין אם עד שאני מקלידה את התגובה הזאת כבר הבנת שאפשר לחפש *זוקיני* בגוגל

    2. קיטבג על הגב says:

      האם ניסית להשתמש בגוגל?

  3. אלינה says:

    נראה מעולה !
    מה אפשר לשים במקום ביצים?

  4. אורלי says:

    זוקיני זה קישוא משודרג, יותר ירוק ויותר חזק / מאסיבי, תמצאי אותו בכל חנות ירקות , לא איזה מוצר איזוטרי, ותמיד את יכולה להשתמש בקישואים רגילים (אבל נראה לי שזוקיני עדיף כאן)

  5. אלה says:

    האם ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה??

  6. זאב says:

    תמיד חשוב לציין כמות של לביבות שנוצרת מחומרים אלה…

  7. דנה says:

    כמה לביבות יוצאות מהכמות הזאת? תודה

  8. הילה says:

    האם אפשר קמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      שקדים טחונים לא סופחים נוזלים אז עדיף קמח עדשים, קמח חומוס או כל קטנייה טחונה דק

  9. מור says:

    היי, מה אפשר לשים במקום ביצים?

  10. סיון says:

    היי, האם אפשר להקפיא את הלביבות?

  11. שולמית says:

    האם באפייה זה יוצא טוב ממש ? ניסית את גירסאת האפייה גם?
    אני שוקלת אולי לנסות היום ,
    אם אופים בטוסטר אובן, כמה מעלות וכמה זמן נראה לך?
    תודה 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend