לביבות גזר ובצל מהירות

Posted on
לביבות גזר ובצל

את יכולים לקרוא להן לביבות או קציצות, כך או כך מדובר במתכון שכולם יתאהבו בו. מילדים ועד מבוגרים. והכיף הגדול? אפשר לחמם אותן בטוסטר או בתנור או במיקרו והן תהיינה טעימות כאילו לפני דקה הכנתם.

וכן, אפשר לטגן או לאפות.

לביבות גזר ובצל
לביבות גזר ובצל

לביבות גזר ובצל

מצרכים:
3 גזרים, קלופים
1 בצל לבן גדול, קלוף
2 ביצים L
2 כפות טחינה גולמית
‎3 כפות קמח מכל סוג שרוצים (לבן/עדשים כתומות/חומוס/כוסמין)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה

אופן הכנה:
– פורסים את הבצל לרצועות דקות דקות.
– יוצרים ג’וליינים (מקלות דקים) מהגזרים – שיטה אחת היא לקלוף את הגזרים עם קולפן ג’וליינים ושיטה שנייה היא לקלוף את הגזרים עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, להניח אחת על השנייה ולחתוך לרצועות דקות.
– מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים. שימו לב שהטחינה תתערבב היטב ולא תשאר בגוש אחד. אפשר לגמרי לערבב בידיים.
– לטיגון: במחבת רחבה מחממים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.
– אפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
– משמנים נייר אפייה ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט.
– מתיזים מעל שמן זית אופים במשך 10 דקות. הופכים ואופים עוד 15 דקות או עד להזהבה.

לביבות גזר ובצל
לביבות גזר ובצל

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת 1 זוקיני או קישוא חתוך לג’וליינים. אפשר גם לגרד את הזוקיני על החלק העבה בפומפייה.
– חשוב לטגן על אש בינונית ולא גבוהה או נמוכה מדי.

4 תגובות

  1. רחל says:

    נראה מצויין. רעיון במה להחליף את הביצים כדי לטבען את המתכון?

  2. ריבי says:

    אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים?

  3. שרון says:

    מה אפשר לשים במקום הטחינה?

  4. חגית says:

    המתכון נראה נפלא. יש תחליף לטחינה? הבן שלי אלרגי לשומשום

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend