עוגיות קונפטי – עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות

Posted on
עוגיות קונפטי - עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות

את העוגיות האלה אני רוצה להכין כבר מלא זמן. כבר כשראיתי אותן במאפייה בלונדון לפני כמה שנים היה לי ברור שמתישהו הן ימלאו את הצנצנת בבית. יש משהו בשילוב המופלא בין פיסטוקים קראנצ’יים עם טעם אגוזי וחמוציות לעיסות ומתוקות שהופך את העוגייה הזאת לחגיגה.

חוץ מזה שקל להכין אותן, שהבצק נשאר במקפיא חודשים ואפשר לחתוך ולאפות בכל רגע (היי אורחים שבאים במפתיע) יש להן גם עוד בונוס – טעם לימון ולואיזה שמתווסף אליהן בזכות תה ירוק שאת עליו מכניסים לבצק. תקשיבו, זה מושלם. ממש. העוגיות מקבלות ניחוח עדין של לימון והכי עושות חשק להכין תה ולשבת בשקט להנות מהן לצד הכוס הרותחת.

עוגיות קונפטי - עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות
עוגיות קונפטי – עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות
עוגיות קונפטי - עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות
עוגיות קונפטי – עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות

עוגיות קונפטי – עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות

מצרכים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 ביצה L
1 שקיק תה ירוק לימונית ולואיזה ויסוצקי
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפייה (ולא יותר מזה)
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות

אופן הכנה:
– במיקר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומעבדים ביחד על מהירות בינונית במשך 5-7 דקות או עד שנוצר קרם בהיר.
– מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל על מהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהביצה נטמעת. אם החמאה נדבקת לדפנות הקערה מורידים אותה לתוך הקערה.
– חותכים את התיון ושופכים את פנים השקיק לתוך הקערה.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים יחד רק עד שנוצר בצק.
– מוסיפים פיסטוקים וחמוציות ומערבלים דקה.
– על גבי נייר אפייה יוצרים מעל גליל ארוך מהבצק ומגלגלים את נייר האפייה מסביב לבצק כדי לייצר גליל הדוק.
– מעבירים את גליל הבצק, עם נייר האפייה, למקפיא למשך שעה וחצי או עד שרוצים לאפות.
– מחממים תנור ל-175 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור וחותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. מניחים במרווחים על גבי התבנית עם נייר האפייה.
– אופים במשך 10 דקות או עד שהעוגיות ממש טיפה מזהיבות בצדדים. הן צריכות להשאר לבנות ברובן.
– מצננים ורק אז מגישים.

עוגיות קונפטי - עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות
עוגיות קונפטי – עוגיות לימונית ולואיזה עם פיסטוק וחמוציות

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם בתה ירוק וניל או כל טעם אחר שאוהבים אבל טעם הלימון פה ממש ממש משדרג ומאזן.
– במקום פיסטוקים אפשר פקאנים קצוצים או אגוזי לוז.
– במקום חמוציות אפשר לשים משמשים מיובשים קצוצים גס או כל פרי מיובש אחר שאתם אוהבים.
– כן, חייבים להקפיא את הבצק היטב לפני האפייה אחרת העוגיות יתפשטו מדי בזמן האפייה.
– בבקשה אל תשימו יותר מ-1/4 כפית אבקת אפייה. זה יגרום לעוגיות להתפשט ולהיות דקות וזה לא מה שאנחנו רוצים כאן.
– המתכון בשיתוף ויסוצקי.

17 תגובות

  1. אורית says:

    היי,תודה על המתכונים הנהדרים.
    אפשר להמיר את החמאה בשמן?

  2. אמור בר חיים says:

    היי מהממת ! איזה מתכון שווה ! אפשר להחליף לשמן קוקוס ולקמח כוסמין ?

    1. ספיר says:

      אפשר להחליף את החמאה במחמאה?

  3. מיכל says:

    כמה עוגיות בערך יוצאות?
    לאיזה קוטר לגלגל את הגליל?

  4. אורלי says:

    פיסטוקים קלואים???😍 תודה על המתכון

  5. מורן says:

    מספיק לשים את תכולת התיון? לא צריך גם לחלוט?

  6. אלונה says:

    אפשר לדעת מאיפה הכוס?

  7. רעות says:

    איך את חותכת את הבצק שהוא קפוא בעצם?

  8. רות says:

    אוכלים את התה??

    1. רחלי קרוט says:

      את עלי התה? בהחלט בהחלט. זה מעולה!

  9. חביבה says:

    היי יצא ממש טעים.בעלי מחסל אותן..
    החלפתי חמוציות בצימוקים ופיסטוק בקשיו, כי לא היה לי ויצא ממש אחלה
    תודה!

  10. לירן says:

    היי יקירה ,
    הכנתי אותן מספר פעמים והן מדהימות בכל פעם !

    בשביל גרסא ללא גלוטן עבור חברה צליאקית , האם ניתן להמיר בקמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע ♥ לצערי לא כי שקדים טחונים הם לא קמח והם לא יחזיקו כאן. אבל אפשר כל קמח ללא גלוטן רב תכליתי כמו כמו קונדיטור או בובס רד מיל.

  11. שולמית says:

    האמת שהייתי סקפטית, כי מתכון ממומן וזה. אבל וואו. הכנתי מליון סוגי עוגיות בחיי, ואלה לחלוטין מהטופ 10! ממש אהבנו. תודה 🙂

  12. מעיין says:

    עוגיות פנטסטיות, ההרמוניה של העוגיה עצמה עם התה פשוט גאונית.

    רכות רכות וטעימות ואפשר לשים מלא שילובים במקום הפיסטוקים והחומציות, למרות שזה אחד השילובים היותר מוצלחים לטעמי

    תודה על המתכון!

  13. נטע says:

    היי רחלי,
    האם במקום שקיק התה ניתן לשים גרידת לימון?
    ואם כן אז כמובן כמה.

  14. הדס says:

    היי, הכנתי את העוגיות ויצא משהו בין פריך לרך.. תחושה של עוגיות שהתייבשו. מה עשיתי לא נכון?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend